Μετάβαση στο περιεχόμενο

Barragan

Members
  • Περιεχόμενα

    110
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Barragan

  1. Και τι τον ενοχλεί τον γείτονα η κλώστρα μου;; Πολύ κακούς γείτονες έχουμε τελικά στην ελλάδα.......
  2. Τι είναι η "κλώστρα";; (εκτος απο την συμπαθεστατη γιαγιάκα... δεν νομιζω να εννοεί αυτήν! )
  3. Μου θελε και θέα στην θάλασσα τρομάρα του.........
  4. Γιατι ρωτας; (ειρωνικό ήταν το απο πάνω μήνυμα αν δεν το κατάλαβες.... το ξερω οτι "απαγορευονται" οι ειρωνίες αλλα δεν κρατήθηκα! )
  5. Ναι καλα... -1.... Δεν κοιτανε τα τερατουργήματα και τα αυθαίρετα που έχουν φτιάξει οι .."γύρω".. η πέργκολα θα τους πειράξει και θα τους χαλάσει την αισθητική............ Ρε παιδιά να ρωτήσω κατι μεταξύ μας τωρα.... υπάρχουν πολλοί που έχουν βαλει περγκολες με αδειες απο πολεοδομία; Ρωταω μηπως αν παει ο ανθρωπος και ζητήσει αδεια για περγκολα τον παρουν στο ψιλό στην πολεοδομία........
  6. Αν πει η μηχανικός οτι μπορεί να γίνει πόρτα εκεί πατε και βγαζετε την άδεια. Βαζετε και μια πορτούλα ασφαλείας. Σιγα το πραγμα. Καλή τύχη σας εύχομαι.
  7. Ναι το καταλαβα εκ των υστερων τι εννοείτε. Ειχα καταλαβει λαθος. Για τα υπόλοιπα.. η καλυτερη λύση θα ήταν να ανοιχτεί πόρτα εκεί που λετε ωστε να μην χρειάζεται να περνάει κανείς μεσα απο σπίτια. Αλλα ας μιλήσουν οι ειδικοί για αυτα.. εγω δεν είμαι ειδικός, εκφραζω απλά μια αποψη ως ιδιώτης.
  8. Σε καθε περίπτωση μπορείτε να τους υποχρεώσετε να κάνουν την δουλειά την ώρα που βολεύει εσάς (όταν δεν θα εχετε καποιο ραντεβού δηλαδή) και επισης να λαβουν όλα τα μέτρα για την προστασία του χώρου απο ακαθαρσίες με δικα τους έξοδα (υπάρχουν προστατευτικά πλαστικά καλύματα που μπορούν να τα στρώσουν κατω απο το πατωμα ως τον παγκο σας και το παραθυρο και να μην ερθουν τα ποδια τους καθολου σε επαφή με τον χώρο σας).
  9. Ναι αλλα απ οτι καταλαβα η ζημιά αυτή τη στιγμή δεν εχει εντοπιστεί απο που προέρχεται. Αρα για μια αυτοψία του φωταγωγού το λογικό είναι να περάσει ο μαστορας απο οπου είναι ευκολοτερη η προσβαση.
  10. Να ρωτήσω κάτι όμως πανω σε αυτό; Τα παράθυρα των άλλων απο τα οποία είναι προσβάσιμος ο φωταγωγός δεν ανήκουν σε ιδιωτικούς χώρους; Δηλαδή τα σπίτια των άλλων είναι λιγότερο ιδιωτικοί χώροι απ οτι το ιατρείο σας; Βεβαίως το οτι πρόκειται για ιατρείο θα έπρεπε κατα την άποψή μου να ευαισθητοποιήσει τους γείτονές σας, δεν σημαίνει ομως αυτο οτι ο δικός σας χώρος είναι πιο ιδιωτικός απο των γειτόνων σας...
  11. Πρόκειται να βαφτεί 3όροφο παλιό κτίριο (δεκαετίας '70) και θα ήθελα την γμώμη σας όσον αφορά τον χρωματικό συνδιασμό ώστε να αποκτήσει κάποια συνοχή η όψη του τονίζοντας και ξεχωρίζοντας κάποια δομικά χαρακτηριστικά. Εχω κάνει λοιπόν 2 σκαριφμήματα της όψης με τα χρώματα και τις διαφορές που σκέφτομαι. Μπαλκόνια λευκό, τοίχοι κάποιο γκρι-μπλέ ανοιχτό, και τελος υπάρχει κάποιο διάζωμα με πιο χοντρό και ανάγλυφο σοβά κάτω απο τα μπαλκόνια στον οποίο σκέφτομαι να δώσω εναν πιο σκούρο τόνο για να ξεχωρίσει. Το διάζωμα αυτό δεν υπάρχει στο ισόγειο αλλά σκέφτομαι να χρησιμοποιηθεί το χρώμα του στους εσωτερικούς τοιχους της βεράντας του ισογείου ωστε να ισορροπήσει με τους πανω ορόφους. Στην βεράντα υπάρχει γωνιακή στρογγυλή κολώνα (την βλέπετε κατω αριστερά) την οποία δεν είμαι σίγουρος αν πρεπει να βαφτεί άσπρη ή να παραμείνει στο ανοιχτό γκρί του υπόλοιπου τοίχου.(Βλέπετε την διαφρά αυτή στα 2 διαφορετικά σκαριφήματα). Θα ήθελα λοιπόν την άποψή σας επ'αυτού αλλα και γενικότερα αν πιστευετε οτι θα ήταν καλύτερο να κάνω κάτι πιο έντονο και δυναμικό. (πχ θα μπορούσαν να βαφτούν τα διαζώματα και η βεράντα ένα πιο κορεσμένο μπορδοροδοκόκκινο; ) Παρακαλώ τις γνώμες των αγαπητών κυρίων μηχανικών του φόρουμ -αλλα και των υπολοιπων μη-μηχανικών συν-φορουμιτων που επιθυμούν. Ευχαριστώ. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us ΥΓ Βασικά μ'αρέσει η λευκή κολώνα αλλα μήπως παραπέμπει σε πολύ κλασικούρα -όντας και στρογγυλή; (δεν θα το θελα). Τα κουφώματα είναι ατζι μπούρτζι -διαφορετικά σε κάθε όροφο- γι αυτο και δεν αναφερθηκα στο χρώμα τους... Παντως υπαρχει η σκεψη να αλλαχτούν αν καταφερω να μπω στο "εξοικονόμηση" οποτε θα γίνουν όλα λευκα αλουμίνια.
  12. Μιας και ανέφερες τους αρμούς, και επειδή σκέφτομαι να χρησιμοποιηθούν σε μπάνιο: Είχα διαβασει κάποτε ενα αρθρο που έλεγε οτι το προβλημα που δημιουργείται απο την υγρασία στους αρμούς είναι αναποφευκτο και σχεδόν άλυτο (μιλούσε για τους αρμούς των πλακιδίων στο μπάνιο). Οτι και να κανεις δηλαδή η μουχλα και το μαυρισμα θα αναπτυχθεί σιγα σιγα με τον καιρό στους αρμους. Να υποθέσω οτι το προβλημα αυτο θα είναι εντονότερο με τους αρμούς των υαλότουβλων -που είναι μεγαλύτεροι- και οτι με τον καιρο θα γίνουν χαλια απο την υγρασία;
  13. Προσφέρουν κάποια θερμομόνωση/υγρομόνωση; Τα συνιστάτε; Ευχαριστώ.
  14. Μετα απ όλα αυτά καταλήγω οτι το πατζούρι είναι το καλυτερο Απλά εγω θα το εβαζα μόνο στους ιδιωτικούς χώρους μάλλον.
  15. Η σίτα είναι διάφανη σχεδόν... τι ιδιωτικότητα προσφέρει; (επισης απο την στιγμή που η χοντρή κουρτίνα ρόμαν αντικαθιστά το πατζούρι, χειμώνα καλοκαίρι θα έχεις αυτήν -όπως και συμβαίνει με τους γείτονές μου. Δεν μπορείς να έχεις και την ρόμαν και λεπτή κουρτίνα. Τις ελάχιστες φορές που είδα ανοιχτό το παραθυρο για αερισμό, δεν υπήρχε τίποτα.. εβλεπες μεσα κανονικά. (Δεν είναι απαραίτητο οτι αερίζεις μόνο μερα.. αν εχεις μια παρέα βραδυνή ώρα και είστε κάμποσοι και κάποιοι καπνίζουν κιόλας δεν θα ανοιξεις; )
  16. Ναι εννοείται οτι δεν ριχνει μονο εδω καρεκλοπόδαρα, απλα μην νομίζεις οτι και βορεια ευρώπη δεν εχει σαβουροσπιτα με υγρασία κλπ... Απο την άλλη στο πατρικό μου σπίτι που ειναι παμπάλαιο και με κατι ξύλινα παραθυρα και πατζουρια προ 40ετίας δεν υπήρξε ποτε τετοιο πρόβλημα και ουτε τωρα υπάρχει. ΥΓ Σκεφτόμενος κι εγω το ερώτημά σου παρατήρησα ενα σπιτι στη γειτονιά μου, πολύ προσφατη μοντέρνα και καλή κατασκευη το οποίο είναι ισόγειο και δεν εχει πατζούρια. (2 μεγαλα παραθυρα στο ισογειο). Εχει βεβαια αρκετά ψηλό τοιχείο και καγκελα αλλα δεν μπορείς να τα πεις "ασφαλή" αυτά. Πιθανόν λοιπον η λύση τους να είναι ο συναγερμός. Επίσης εξ αιτίας ελλειψης πατζουριών έχουν μονίμως κατεβασμένες κατι αρκετά χοντρες κουρτίνες ρόμαν. Τι γίνεται όμως οταν θέλεις να αερίσεις το σπίτι (πχ καλοκαίρι) ανοιγοντας το παραθυρο χωρίς να βλέπουν μεσα οσοι περνάνε απ εξω;
  17. Πικρή αλήθεια..... δεν εχω προσωπική εμπειρία βέβεια γιατι δεν εχω χτίσει ποτε δικό μου σπίτι, αλλα απο γνωστούς και φίλους που εχτισαν είναι ελάχιστοι όσοι γλίτωσαν τα "πολλαπλά εγκεφαλικά"......
  18. Οταν λες "καταργηθεί"; δλδ εχουν απαγορευτεί για καποιο λογο απο πολεοδομία ή απλα δεν τα κατσκευάζει πια καμία εταιρεία;
  19. Μην παίρνεις και όρκο γι αυτο....... Μην πιστευεις στερεότυπα τύπου "εκτός ελλάδας όλα είναι ιδανικά".... Επειδή έχω ζήσει για λίγο σε χωρες που εννοείς (συγκεκριμένα στις "κατω χώρες") θα σου πω μόνο οτι οι καιρικές συνθήκες δεν συγκρίνονται με αυτες τις ελλάδας: η βροχόπτωσή τους δεν έχει καμία σχεση με την δική μας.... Εκεί είναι σχεδόν ήπια και χωρις αέρα, εδω μπορεί να πιάσει μια καταρακτώδης καταιγίδα με τον βοριά να χτυπά αλύπητα και να πεφτουν καρεκλοποδαρα... τετοιο πραμα δεν υπάρχει εκεί (ή είναι εξαιρετικά σπάνιο). @Didonis Δεν εννοούσε οτι τα ξύλινα είναι πιο φτηνα.... Στα "συνθετικά ξυλινα" αναφερόταν.
  20. Γιάννη προστατευεις τους συναδέλφους σου και καλά κανεις. Εμένα μπορείς να με προστατέψεις απο τις παραπάνω χυδαιότητες και συκοφαντίες; Εχω δηλώσει 1000 φορές τι σκοπέυω να κανω και κάποιοι επιμένουν να πετάνε λάσπη... μπορείς να με προστατεψεις;;; Ευχαριστω! ΥΓ Εξάλλου εχω ξενερώσει και σπαστεί τοσο πολύ με τις αντιδράσεις κάποιων που θα παρακαλούσα καλύτερα να το διαγράψεις τελειως το θέμα .
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.