Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

kusta80

Core Members
  • Περιεχόμενα

    1.071
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    3

Everything posted by kusta80

  1. Καλά ο συγκεκριμένος που χτίζει, έχει κάποιες εκατοντάδες εκατομμύρια στην άκρη αφού είναι μεγαλοεπιχειρηματίας, πίστεψε με δεν ζορίζεται καθόλου. Όταν έκανα την επένδυση το 2010, το δικαίωμα ύψους ήταν χαμηλότερο στην περιοχή, μετά άλλαξε, μόνο τριώροφες υπάρχουν στη γειτονιά και αυτός κάνει 5όροφη.
  2. Σ'ευχαριστώ για την απάντηση. Σαφώς και έχει δικαιωμα, δεν τίθεται θέμα. Αλλά όσο ναναι, και γω ζορίζομαι που θα μειωθεί η απόδοση της επένδυσής μου. Εγω να ανέβω 2 ορόφος εννοείς με σιδεροκατασκευή τις βάσεις;;; Νομίζω το κόστος για κάτι τέτοιο θα είναι μεγαλύτερο από τις απώλειες που θα έχω.
  3. Συναδελφοι, ανατολικα του σπιτιουμου, κτίζεται νέα οικοδομή 5 όροφη. Εγώ έχω τα φωτοβολταικά στην ταράτσα άνωθεν του 3ου ορόφου. Μπορώ να διεκδικήσω κάποια αποζημείωση για τη σκίαση που θα προκαλέσει η οικοδομή στο πάρκο μου;; Υπάρχει κάποιο νομικό πλαίσιο;
  4. Βρήκες δημόσιο υπάλληλο να παραδεχθεί πόσα ακριβώς βγάζει το μήνα;;; Αυτά ναι θα είναι ο βασικός αλλά γνωρίζω οτι σχεδόν όλοι στο δημόσιο δηλώνουν υπερωρίες (περίπου +100 ευρώ το μήνα). Οι μηχανικοί ίσως συμμετέχουν σε επιτροπές που αμοίβονται έξτρα. Επίσης ίσως δηλώνουν εξωτερικές επισκέψεις λόγω έργων που κάποιες αμοίβονται. Και πόσα επιδόματα είναι έξτρα του βασικού. Γνωστός μου σε περιφέρεια και αποφεύγει να δηλώσει ακριβώς τι βγάζει.
  5. Στον ιδιωτικο η βαση σου ειναι ο βασικος μισθος. Απο κει και περα εξαρταται απο τον τομεα, τι δουλεια θα βγαζεις κλπ, σε λιγα χρονια θα ξεκολλησεις απο κει.
  6. Μιλαμε για δημοσιο ή ιδιωτικο τομέα; Ειναι 2 εντελως διαφορετικες περιπτωσεις.
  7. Ρε Μεγαλε Ελλαδα δε ειναι μονο η Αθηνα. Ξεκολληστε οι Αθηναιοι, που τρωτε με χρυσα κουταλια. Ολες οι θεσεις στο δημοσιο, Αθηνα ειναι, το εχετε παρει χαμπαρι? Η κατανομη βγαινει βασει των αναγκων. Το ξερεις οτι οι δημοι στην επαρχεια ειναι υποστελεχωμενοι, γιατι ολα τα κονδυλια, κατεθυνονται να δημιουργουνται θεσεις στην Αθηνα, που εχει και το πολιτικο οφελος;
  8. Για πρωτοδιοριζομενο με μεταπτυχιακο, χωρις παιδια, μιλαμε για 700αρι καθαρα? Αν ειναι ετσι να μου λειπει... Οσον αφορα επιδοματα, υπαρχουν ενα σωρο που εμεις δεν ξερουμε αλλα ΄πολλοι δημοσιοι τα κυνηγανε και τα παιρνουν. Επίσης υπερωριες πληρωνονται σχεδον ολοι και χωρις να τις κανουν.... Οσοι ξερουν καταλαβαινουν...
  9. Ξέχασες τα διάφορα επιδόματα, υπερωριές κλπ. Αυτά θα τους φτάνουν στο 1,5Κ το μήνα.
  10. Λυσε τα προβληματα σου αλλου φιλε. Δεν με ξερεις και δεν σε ξερω για να με προσβαλλεις.
  11. Ωραιος συναδελφε. Αφου έκανες επιδειξη των γνωσεων σου, αναμενω να επισκεφτεις το αυτοκινητο και να βρεις λυση.
  12. Προφανως κάνεις πλάκα. Δεν μπορει κανεις να εχει βαθια γνωση στο ευρος της επιστημης του μηχανολογου. Εκτος και αν θεωρεις οτι εισαι ολα τα σφαζω, ολα τα μαχαιρωνω.Το 99% των μηχανολογων δεν εχουν αλλαξει δισκους ή τακακια μονοι τους γιατι δεν ξερουν. Ο εξειδικευμενος μαστορας ειναι πολυ καλυτερος απο τον μεσο μηχανολογο. Και εδω ενας φρενας που ξερει τη δουλεια του θα βρει τη λυση αμεσως.
  13. Δεν ειπα οτι τα συγκεκριμενα μπορουν να οδηγησουν σε στραβωμα δισκοπλακων απλα ηθελα να καταδειξω οτι ενας σωστος μαστορας, δε θα πει οτι φταινε ελατωμματικες παρτιδες, απο 3 σετ που εχει αλλαξει. Θα αρχισει να ψαχνει αλλα πραγματα. Δεν ξερω τι, δεν με νοιαζει. Βρες τη λυση.
  14. Είναι ηλιου φαεινότερο οτι δεν φταίνε οι δισκόπλακες και όποιος σου λέει για ελατωματικές παρτίδες είναι επειικώς άσχετος. Αλλάζεις δισκόπλακες και σε 1500Km με ελάχιστα φρεναρίσματα στραβώνουν και σου λένε για ελαττωματικές παρτίδες? Άλλαξε μάστορα και κοίτα οτιδήποτε άλλο από δισκόπλακες. Κατανεμητή πίεσης, σωληνάκια υψηλής, υγρα φρένων, κοκ Μακάρι να ήταν η ειδικότητα μας και να είμασταν μάστορες αλλά η λογική έχει όρια.
  15. Μα ποια λογικη υπαρχει να πουλαει λιγοτερο απ'οσο αγοραζει? επίσης τι επενδυση γνωριζεις εσυ με αποδοση ας πουμε 10% ετησιως εγγυημενη για 25 χρονια? Τα ιδια λεγαμε και πριν 12 χρονια και οσοι δεν βαλανε χτυπιουνται ακομα...
  16. Πάρε ένα λινκ από το τελευταίο βίντεο που ανέβασε χθες.Θα βρεις ακόμα 4-5 στο λογαριασμό του που δείχνει περισσότερο το πρόβλημα. Μεγάλο κρίμα για τους κατοίκους που περνάνε πολύ δύσκολα.
  17. Το θέμα ειναι να καταδικάσω τους τραμπούκους? Ή μήπως θεωρείς οτι στηρίζω την αντίδραση τους? Απλά ανέφερα το λόγο για τον οποίο αντέδρασαν έτσι. Δεν δικαιολογεί την πράξη τους αλλά και αυτοί έχοντας ελάχιστη εμπιστοσύνη στο κράτος, θεωρούν οτι βγάζουν επισκευάσιμα, σπίτια τα οποία είναι προς κατεδάφιση.
  18. Επείδη είμαι από τηνπεριοχή, να επισημάνω οτι πολλοί κάτοικοι, διαμαρτύρονται, οπτι τους βγάζουν κίτρινα (επισκευάσιμα) κατοικίες με σοβαρά δομικά προβλήματα. Μπορείτε να βρείτε στο youtube, βιντεάκια, από ντόπιο youtuber (!!!) που δείχνει το πρόβλημα. ¨οντως κάποιες οικίες, απορώ πως μπορούν αν επισκευαστούν ενω έχουν κομμένες κολώνες και δοκάρια. Είναι και θέμα ψυχολογίας και άισθησης ασφάλειας να ξαναμπείς σε ένα τέτοιο επισκευασμένο σπίτι. Ποιός θα τους διασφαλίσει οτι αυτό το επισκευασμένο σπίτι, θα αντέξει σε ένα νέο σεισμό. Εδώ κουνιόμαστε συνέχεια ακόμα και τώρα, οι μετασεισμοί ειναι δεκάδες κάθε μέρα.
  19. Σε ρωτανε αν εβγαλες αδεια για την εργασια αυτη γιατι σε περιπτωση αστοχιας θα διεκδικουσες τα λεφτα σου. Δευτερον, το σκαρτο πραγμα το πληρωνεις δυο φορες, ελεγε η γιαγια μου.
  20. Όχι καμία σχέση. είναι καθαρα αποτυχημένη βαφή. δεν ξέρω αν προηγήθηκε προανοδίωση ή όχι οπότε δεν μπορώ να εκφέρω πιο τεχνική άποψη. Μην το αφήσετε ετσι.
  21. τοτε φταιει ο βαφεας. Αυτο το φιλμ επικολλαται πανω στο αλουμινιο. Δεν φταιει το αλουμινιο αλλα ο βαφεας. Μπορει να σας το αφαιρεσει και να το ξαναπερασει ειδαλλως καινοιυρια κουφωματα να απαιτησετε.
  22. Η Alumil τα βαφει/ανοδιωνει μονη της αυτά δεν τα στελνει σε εξωτερικο συνεργατη. Καντε τους διαμαρτυρια/claim και θα σας τα αλλαξουν. Στειλτε τους φωτο με το προβλημα κια περιγραφτε το. Ειναι defect που δεν επρεπε να εμφανιστει.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.