Μετάβαση στο περιεχόμενο

Tanasw

Members
  • Περιεχόμενα

    21
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Τοποθεσία
    in a galaxy far far away...
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Tanasw's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Dedicated Rare
  • First Post Rare
  • Reacting Well Rare
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα Έχω ολοκληρώσει τη διαδικασία έκδοσης ψηφιακής υπογραφής και έχω καταφέρει να εισάγω ψηφιακή υπογραφή σε έγγραφο. Ωστόσο, όταν προσπαθώ να εισάγω χρονοσήμανση σε έγγραφο, το Acrobat Reader (τελευταία έκδοση) εμφανίζει το εξής μήνυμα σφάλματος: “SigValue is 158 bytes larger than expected” και η διαδικασία σταματά εκεί. Κάνω κάτι λάθος?
  2. Γεια σε όλους Σε γεωτεμάχιο, εκτός σχεδίου, υπάρχει κτίριο παραγωγής ενέργειας που κατασκευάστηκε, το 2010-2011, μετά από έκδοση οικοδ. άδειας. Στο κτήριο και τον περιβάλλοντα χώρο του κτηρίου, διαπιστώθηκαν παραβάσεις, οι οποίες ρυθμίστηκαν με το Ν. 4178. Στο παρόν, ένα μέρος του γεωτεμαχίου, στο οποίο θα βρίσκεται και το κτήριο, πρέπει να κατατμηθεί και να μεταβιβασθεί στον ΑΔΜΗΕ. Σύμφωνα με το Ν. 4237/2014, για κατατμήσεις που γίνονται υπέρ του ΑΔΜΗΕ, τα προκύπτοντα γεωτεμάχια θεωρούνται κατά παρέκκλιση άρτια και οικοδομήσιμα. Διαβάζοντας κάποιες από τις προηγούμενες συζητήσεις, συμπέρανα ότι στο προκύπτον γεωτεμάχιο, με το υφιστάμενο κτήριο, θα πρέπει να πληρούνται οι πολεοδομικές απαιτήσεις που αφορούν σε δόμηση, κάλυψη και πλάγιες αποστάσεις. Ωστόσο, καθώς στη συγκεκριμένη περίπτωση εξασφαλίζεται οικοδομησιμότητα κατά παρέκκλιση, αυτό μπορεί να επηρεάσει ή και να αναιρέσει τις προαναφερθείσες πολεοδομικές απαιτήσεις? Ευχαριστώ οποιονδήποτε αφιερώσει χρόνο να απαντήσει.
  3. Σας ευχαριστώ για την απάντηση. Το συγκεκριμένο είναι ιδιάζουσα περίπτωση, καθώς θα γίνει κατάτμηση για μεταβίβαση τμήματος στον ΑΔΜΗΕ και υπάρχει νομοθεσία που προβλέπει ότι τα προκύπτοντα γεωτεμάχια, σε αυτή την περίπτωση, θεωρούνται, κατά παρέκκλιση, άρτια και οικοδομήσιμα.
  4. Καλησπέρα σε όλους Σε γεωτεμάχιο, εκτός σχεδίου, υπάρχει κτίσμα κατασκευασμένο με οικοδομική άδεια και λοιπές κατασκευές στον περιβάλλοντα χώρο (πχ. τσιμεντένιες βάσεις στήριξης Η/Μ εξοπλισμού), για τις οποίες έχω κάνει υπαγωγή στο Ν. 4178, ως λοιπές παραβάσεις αναλυτικού προϋπολογισμού. Για την υπαγωγή έχει συνταχθεί τοπογραφικό, με απεικόνιση του γεωτεμαχίου και των κατασκευών στον περιβάλλοντα χώρο. Στο παρόν, το γεωτεμάχιο θα κατατμηθεί σε 2, καθώς πληρούνται οι προϋποθέσεις για να γίνει αυτό. Η συμβολαιογράφος, μου ζητάει να της παραδώσω το τοπογραφικό που υποβλήθηκε για την υπαγωγή, με Υ.Δ. μηχανικού ότι είναι ταυτόσημο με αυτό της υπαγωγής, στο οποίο, ωστόσο, να εμφανίζονται τα δύο νέα, καταμημένα γεωτεμάχια με τα στοιχεία τους και το οποίο θα χρησιμοποιήσει για την πράξη κατάτμησης. Ωστόσο, στο χρόνο σύνταξης της δήλωσης το γεωτεμάχιο ήταν ενιαίο, οπότε πώς θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο? Θα μπορούσα να ανοίξω τη δήλωση και να εισάγω το νέο τοπογραφικό, με τα 2 γεωτεμάχια, αναφέροντας ότι πρόκειται να χρησιμοποιηθεί σε μελλοντική κατάτμηση? Ευχαριστώ πολύ όποιον/α αφιερώσει χρόνο να απαντήσει
  5. Ευχαριστώ για την απάντηση. Δηλαδή εάν εγώ στελεχώνω την εταιρεία Α (για δημόσια έργα) και, ταυτόχρονα, συμμετείχα σε δημόσιο έργο της εταιρείας Β, τότε μπορώ να πάρω εμπειρία μόνο από τα έργα της εταιρείας Α? Γιατί όμως να υπάρχει αυτός ο περιορισμός, αφού δεν έχω σχέση εξαρτημένης εργασίας με την εταιρεία Α? Αναφέρεται κάπου ρητά?
  6. Γεια σε όλoυς Έχω διαθέσει το πτυχίο μου (ΜΕΚ Γ τάξης) για στελέχωση τεχνικής εταιρείας που αναλαμβάνει δημόσια έργα και η οποία εδρεύει 400χλμ μακριά από την πόλη που δραστηριοποιούμαι, με ιδιωτικό συμφωνητικό αορίστου χρόνου (μη μισθωτή εργασία). Μπορώ να υποβάλω εμπειρία, που έλαβα από τη δραστηριότητά μου στην πόλη μου (μη μισθωτή εργασία), για να ανεβάσω το πτυχίο μου ή θεωρείται ότι αφού στελεχώνω εταιρεία σε άλλη Περιφερειακή Ενότητα, δεν μπορώ, ταυτόχρονα, να συμμετέχω σε έργο που βρίσκεται σε τόσο μεγάλη απόσταση? Ευχαριστώ πολύ όποιον αφιερώσει χρόνο να απαντήσει
  7. Καλησπέρα στο σεβαστό group. Το οικόπεδο οικοδομικής άδειας, για ανέγερση πολυκατοικίας του 1973, είναι διαφορετικό από το πραγματικό οικόπεδο, όπως (προ)αναρτήθηκε στο Κτηματολόγιο (απόκλιση εμβαδού < 2%). Έχω αναλάβει να ελέγξω το διαμέρισμα που επισημαίνεται. Καθώς δεν μπορεί να προκύψει η ακριβής χωροθέτηση του οικοπέδου της οικοδ. άδειας, επικάλυψα τους κοινόχρηστους χώρους και το διαμέρισμά μου, όσο γινόταν. Μπορεί να γίνει ρύθμιση των παραβάσεων του διαμερίσματος, ή λόγω της αλλαγής του οικοπέδου (στο οποίο έχει γίνει σύσταση Ο.Ι) προκύπτει, καταρχάς, ιδιοκτησιακό πρόβλημα? Θα μπορούσα να δηλώσω Υ.Δ. & Υ.Κ. για το τμήμα που προεξέχει στα δεξιά και 1 λοιπή παράβαση για την απομείωση του διαμερίσματος στην κάτω πλευρά? Ευχαριστώ πολύ όποιον αφιερώσει χρόνο να απαντήσει.
  8. Έχω να ελέγξω οριζόντια ιδιοκτησία (διαμέρισμα), ανήκουσα σε κτήριο που κατασκευάσθηκε σε νέα θέση, με ίδιο περίγραμμα (με την οικοδ. άδεια), χωρίς επικάλυψη, σε κανένα σημείο, με την αρχική θέση. Η νέα θέση του κτηρίου, δεν παραβιάζει πλάγιες αποστάσεις, αλλά με τη μετακίνηση αυτή, οι εξώστες του κτηρίου μπήκαν εντός Δ/δ, ενώ δεν έχουν αλλάξει διαστάσεις, σε σχέση με την οικοδ. άδεια. Το αρχικό μου ερώτημα ήταν αν η νέα θέση του κτηρίου θεωρείται μη νόμιμη οπότε, σύμφωνα με το παράρτημα Α, το κτήριο θωρείται χωρίς οικοδ. άδεια και η υπαγωγή δεν μπορεί να προχωρήσει ή εάν υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να αντιμετωπιστεί.
  9. Σας ευχαριστώ για την απάντηση. Ωστόσο, οι εξώστες δεν έχουν αλλάξει διαστάσεις, σε σχέση με την οικοδ. άδεια, απλά, με την μετακίνηση του κτηρίου, βρέθηκαν εντός Δ/δ. Επίσης, αφού δεν υπάρχει κοινό σημείο με την προηγούμενη θέση και , ταυτόχρονα, δεν υπάρχει τμήμα του κτηρίου εντός Δ, τι θα δηλωθεί ως ΥΔ?
  10. Καλησπέρα σε όλους. Οριζόντια ιδιοκτησία (διαμέρισμα) πολυκατοικίας, με οικοδ. άδεια του 1988, κατασκευάστηκε σε νέα θέση, με ίδιο περίγραμμα, χωρίς επικάλυψη με την προηγούμενη, παρά μόνο στους εξώστες. Στη νέα θέση, δεν υπάρχει παραβίαση πλαγίων αποστάσεων του κτηρίου. Ωστόσο οι εξώστες του, που βρίσκονται εντός Δ και δ, έχουν μεγαλύτερο πλάτος από το επιτρεπόμενο εντός Δ/δ ( 1 /4 του Δ, σύμφωνα νε ΝΟΚ) αλλά απέχουν πάνω από 1μ από το όριο οικοπέδου (που είναι η min απόσταση σύμφωνα με ΝΟΚ). Αυτό σημαίνει ότι η νέα θέση είναι μη νόμιμη, το οποίο σημαίνει ότι πρέπει να θεωρηθεί χωρίς οικοδ. άδεια άρα η υπαγωγή δεν μπορεί να προχωρήσει? Ευχαριστώ πολύ όποιον αφιερώσει χρόνο να απαντήσει.
  11. Ευχαριστώ για την απάντηση. Σε αυτή τη φάση, τι μπορεί να γίνει? Να ανοίξω τη δήλωση του Ν. 4178, αφαιρώντας τον ιδιοκτήτη Β και τα κοινόχρηστα και να κάνω δύο καινούριες δηλώσεις, στο Ν. 4495, για τον ιδιοκτήτη Β και για τα κοινόχρηστα όλου του κτηρίου? Και με τις αγοραπωλησίες, που έχουν ήδη ολοκληρωθεί?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.