Μετάβαση στο περιεχόμενο

gaeleng

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by gaeleng

  1. Συμφωνώ με τους προηγούμενους, διερωτώμαι, πόσοι από εμάς δύνανται να καλύψουν την υποχρέωση πληρωμής του Β' 2014 (ιδιαίτερα μάλιστα, ύστερα και από τις αυξήσεις που έχουν ενσωματωθεί σ' αυτό);
  2. @castor_troy: το μόνο που χρειάζεται, είναι να αποστείλεις τη σχετική αίτηση στη Δ15 (δεκτή ακόμα και μέσω φαξ), με θεώρηση του γνησίου της υπογραφής σου. Υπολόγισε περί τον ενάμιση μήνα για την αποδέσμευσή σου. Φαξ: 210-6467928, κα Κωτσοπούλου (τηλ: 210-6419853 γραφείο 37)
  3. Αγαπητέ georgegaleos, γνωρίζω ότι αστικά έχω κάθε δεδομένο υπέρ μου και πιθανότατα θα δικαιωθώ σε τυχόν διεκδικητική αγωγή. Το ζήτημα όμως είναι ο απαγορευτικός χρόνος απόδοσης δικαιοσύνης (1ος, ίσως και 2ος βαθμός, αναβολές κλπ), ενώ από την άλλη πλευρά, οι θεσμικοί κανόνες, Υπουργείο, επιτροπή ΜΕΕΠ και Δ15, περί άλλα τυρβάζουν, για να μην πω ακριβέστερα, ότι κάνουν τα στραβά μάτια, προστατεύοντας τιε ταιρίες. Ο νόμος είναι σαφής, αλά ουδέποτε έχει μέχρι σήμερα εφαρμοστεί: Αρθρ. 5 - ΦΕΚ 102Β/31-1-2006 Διαδικασία τήρησης Μ.Ε.Ε.Π.) που ακολουθούν την επιστολή αυτή και αφορά μία διάταξη του νόμου περί πτυχίων που δεν έχει εφαρμοστεί μέχρι σήμερα και αναφέρει ότι : ΄΄ η διαδικασία της έκτακτης αναθεώρησης με πρωτοβουλία της υπηρεσίας κινείται επίσης στις περιπτώσεις που δεν υποβάλλεται, μέσα σε προθεσμία έξι (6) μηνών από την λήξη ισχύος της προηγούμενης αίτησης για έκδοση Ενημερότητας Πτυχίου συνοδευόμενη με πλήρη δικαιολογη­τικά, από επιχείρηση που υπέχει σχετική υποχρέωση.’’ Είναι προφανές, ότι εάν κινούνταν η εν λόγω αυτεπάγγελτη διαδικασία, οι εταιρίες θα είχαν την αναγκαία πίεση, για να συμμορφωθούν με υποχρεώσεις του ΜΕΕΠ.
  4. Γεια σας. Έστω ΜΕΚ που στελεχώνει εταιρία. Η εταιρία, δεν έχει καλύψει τις εισφορές των στελεχών στο ΤΣΜΕΔΕ, παροτι αυτό είναι μερος της συμφωνίας. Η εταιρία δεν κατεβαίνει αυτό το διάστημα σε νεες δημποπρασίες, λογω αδυναμίας έκδοσης εγγυητικών επιστολών, αλλά εκτελεί κανονικά (σε κάποιο βαθμό) τα υφιστάμενα έργα. Εν τούτοις, δεν διατηρεί ασφαλιστική ενημερότητα της στελέχωσής της,ούτε έχει ενημερότητα πτυχίου, εδώ και καιρό. Το Υπουργείο, κάνει τα στραβά μάτια! ΕΡΩΤΗΜΑ: γνωρίζει κανείς διαδικασία, νόμο, οτιδήποτε, θα μπορούσε να οδηγήσει την εταιρία να καλύψει τις οφειλές της στελέχωσής της στο ΤΣΜΕΔΕ; Πάσα απάντηση ευπρόσδεκτη, ευχαριστώ. Τέλος, θα συμφωνήσω με την ChristinaZ, η σύμβαση που κατατίθεται στη Δ15 ακολουθεί τα κατώτατα επιτρεπτά όρια κάποιας ΣΣΕ μηχανικών, για την οποία δεν είμαι απολύτως ενήμερος. Από εκεί και ύστερα, ακολουθεί συνήθως, ιδιωτικό συμφωνητικό, τροποποίησης (προς τα κάτω φυσικά) της αμοιβής που προβλέπει η αρχική σύμβαση.
  5. Γεια σας. Έστω ΜΕΚ που στελεχώνει εταιρία. Η εταιρία, δεν έχει καλύψει τις εισφορές των στελεχών στο ΤΣΜΕΔΕ, παροτι αυτό είναι μερος της συμφωνίας. Η εταιρία δεν κατεβαίνει αυτό το διάστημα σε νεες δημποπρασίες, λογω αδυναμίας έκδοσης εγγυητικών επιστολών, αλλά εκτελεί κανονικά (σε κάποιο βαθμό) τα υφιστάμενα έργα. Εν τούτοις, δεν διατηρεί ασφαλιστική ενημερότητα της στελέχωσής της,ούτε έχει ενημερότητα πτυχίου, εδώ και καιρό. Το Υπουργείο, κάνει τα στραβά μάτια! ΕΡΩΤΗΜΑ: γνωρίζει κανείς διαδικασία, νόμο, οτιδήποτε, θα μπορούσε να οδηγήσει την εταιρία να καλύψει τις οφειλές της στελέχωσής της στο ΤΣΜΕΔΕ; Πάσα απάντηση ευπρόσδεκτη, ευχαριστώ.
  6. Έχω πτυχίο ΜΕΚ με το οποίο στελεχώνω εταιρεία του ΜΕΕΠ. Η σύμβασή μας προβλέπει κάλυψη των ασφαλιστικών μου δαπανών από την εταιρεία. Η εν λόγω, στα πρόθυρα του "κανονιού" πια, οφείλει το ολόκληρο το ΤΣΜΕΔΕ του 2012 και μετά. Και δεν είναι η μόνη εργοληπτική με τέτοια εκκρεμότητα, περίπου 20% των εταιρειών του ΜΕΕΠ είναι κάπως έτσι. Επιμελητήρια, φορείς, Υπουργείο, παριστάνουν όλοι τον Κινέζο. Προστασία εκ του νόμου περί ΜΕΚ - ΜΕΕΠ, πρακτικά ΚΑΜΙΑ! Ζωή σε μας...
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.