Μετάβαση στο περιεχόμενο

gvkrt

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by gvkrt

  1. Καλησπέρα. Θέλω να κάνω αναθεώρηση έντυπης αδείας για αλλαγή επιβλέποντος μηχανικού. Στα δικαιολογητικά ζητάει τον κωδικό εγγράφου "38 Τεχνική έκθεση παλαιού επιβλέποντος με συνημμένες φωτογραφίες". Ο ιδιοκτήτης έχει τσακωθεί με τον παλιό επιβλέποντα γι' αυτό τον αντικατέστησε. Μάλλον είναι λάθος του συστήματος, δεν είναι δυνατόν να ζητάει τεχνική έκθεση από τον παλιό επιβλέποντα όταν ζητάς αλλαγή επιβλέποντα. Τι να βάλω στο συγκεκριμένο φάκελο;
  2. Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Έχει εκδοθεί εγκύκλιος του ΕΦΚΑ τον Νοέμβριο του 2017 που αναφέρεται ότι οι καθηγητές των ΙΕΚ ασφαλίζονται υποχρεωτικά ως μισθωτοί χωρίς να λαμβάνεται υπόψη αν παράλληλα ασκούν ελεύθερο επάγγελμα, την οποία επισυνάπτω. Εφόσον είναι μισθωτοί στο ΙΕΚ οι κρατήσεις του ΕΦΚΑ αφαιρούνται από τις κρατήσεις του ελεύθερου επαγγέλματος. Τώρα που οι εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών στο ΕΦΚΑ γίνονται σύμφωνα με τις κατηγορίες, το ποσό των κρατήσεων είναι τουλάχιστον της 2ης κατηγορίας. 6ΙΦΙ465ΧΠΙ-35Π.pdf
  3. Καλησπέρα σε όλους Έχω εκδόσει μία έντυπη άδεια και θέλω να κάνω Αναθεώρηση έντυπης αδείας κατ. 3 ΜΕ μεταβολή κάλυψης/δόμησης/όγκου. Στο σύστημα e-άδειες το έχει στη δεξιά στήλη που είναι Υποστηριζόμενοι τύποι πράξεων σε συνέχεια προγενέστερης ηλεκτρονικής. Τον Νοέμβριο του 2019 είχα βάλει στο σύστημα μία αντίστοιχη άδεια, μάλλον τώρα είναι λάθος του συστήματος. Έχετε όλοι το ίδιο θέμα; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  4. Είμαι πολιτικός μηχανικός ελεύθερος επαγγελματίας με ασφάλιση στο πρώην ΤΣΜΕΔΕ μετά ΕΤΑΑ. Αυτό το εξάμηνο είμαι καθηγήτρια σε ΙΕΚ. Μου ζήτησαν να κάνω επέκταση ΚΑΔ για επαγγελματική δραστηριότητα και η εφορία θέλει εγραφή στον πρώην ΟΑΕΕ. Θα μου βάλουν εισφορές και στον ΟΑΕΕ; Πρέπει να πληρώνω εισφορές και στο ΤΣΜΕΔΕ και στον ΟΑΕΕ; Ξέρει κάποιος που είναι ελεύθερος επαγγελματίας και παράλληλα καθηγητής;
  5. Είμαι πολιτικός μηχανικός ελεύθερος επαγγελματίας με ασφάλιση στο πρώην ΤΣΜΕΔΕ μετά ΕΤΑΑ. Αυτό το εξάμηνο είμαι καθηγήτρια σε ΙΕΚ. Μου ζήτησαν να κάνω επέκταση ΚΑΔ για επαγγελματική δραστηριότητα και η εφορία θέλει εγραφή στον πρώην ΟΑΕΕ. Θα μου βάλουν εισφορές και στον ΟΑΕΕ; Πρέπει να πληρώνω εισφορές και στο ΤΣΜΕΔΕ και στον ΟΑΕΕ; Ξέρει κάποιος που είναι ελεύθερος επαγγελματίας και παράλληλα καθηγητής;
  6. Καλησπέρα σε όλους τους συναδέλφους. Πήγα σήμερα στη ΔΟΥ Ηλιούπολης για να πληρώσω το ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ. Μου είπαν ότι η πληρωμή γίνεται ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά από τις 1/8/2015, αλλά εγώ έχω πληρώσει τον Σεπτέμβριο 2015 στη ΔΟΥ Κορυδαλλού. Μήπως γνωρίζει κάποιος σχετικά με το θέμα; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  7. Αγαπητέ συνάδερφε, έχεις απόλυτο δίκιο. Πρέπει κάποιος να κάνει την αρχή. Δυστυχώς όμως το πρόβλημα δε λύνεται από ένα άτομο. Πρέπει να μαζευτούν μερικοί μηχανικοί και να τις φάει για τα καλά για να στρώσει το συγκεκριμένο άτομο!!!
  8. Καλησπέρα σε όλους. Η ταλαιπωρία μου επιτέλους έλαβε τέλος. Να σας εξηγήσω πως. Επειδή δεν άντεξα να πάω εγώ γιατί δε ξέρω τι θα συνέβαινε, πήγε η αδερφή μου που είναι κι αυτή πολιτικός μηχανικός. Ο τοπογράφος με συμπεριφορά γιδοβοσκού όπως πολύ σωστά είπε ο συνάδερφος είχε φοβηθεί. Προφανώς του είχε πει τα νέα ο προϊστάμενος. Της είπε ότι ήθελε να είναι σωστό το τοπογραφικό. Για μία παρατήρηση που μου είχε πει και την είχαμε φτιάξει, είπε: "Εγώ δεν είπα να αλλάξεις αυτό"! Έκανε κάποιες μικρές παρατηρήσεις. Δεν την πέρασε αμέσως για να μη φανεί ότι υπέκυψε. Ο άλλος τοπογράφος που είναι μεγάλος τεμπέλης της είπε: "Nα μαζεύει τη γλώσσα της. Θα της άρεσε να της ευχόμουν αυτό που μου ευχήθηκε;" Τον ρώτησε τι σου ευχήθηκε; Απάντησε: "Να μην το συνεχίσω". Η παρατήρηση του βεβαίως ήταν άστοχη. Εμένα δεν έχουν από πουθενά να με απολύσουν, αν δε δουλέψω δε θα πληρωθώ. Δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος σαν αυτόν. Την επόμενη μέρα πήγε πάλι στον τοπογράφο έχοντας φτιάξει τις παρατηρήσεις και επιτέλους την πέρασε!!! Έπρεπε πρώτα να με κάνει έξω φρενών και να σηκωθεί όλη η πολεοδομία στο πόδι για να με περάσει. Αν δεν έκανα όλη αυτή τη φασαρία και δεν πήγαινα στον προϊστάμενο ώστε να φοβηθεί, δεν υπήρχε περίπτωση να με περάσει ποτέ!!!
  9. Υπάρχει το ΦΕΚ 1048 Β/2007 που αναθέτει στα ΚΕΠ καταγγελίες για ανάρμοστη συμπεριφορά και αδικαιολόγητη μη εξυπηρέτηση δημοσίων υπαλλήλων προς πολίτες.
  10. Αγαπητέ συνάδελφε έχεις απόλυτο δίκιο. Βρήκα αυτό το forum και σας καταλαβαίνω όλους απόλυτα. Θα ήθελα να γράψω και τη δική μου ιστορία. Πήγα να περάσω από το τοπογραφικό τμήμα της "Πολεοδομίας" Μαρκοπούλου για να καταθέσω μία άδεια. Με έκοψε για πολλοστή φορά. Κάθε φορά που πήγαινα μου έλεγε κάτι καινούργιο. Το ίδιο έγινε και αυτή τη φορά. Του είπα: Γιατί δε μου το λέγατε τόσες φορές που ήρθα; Απάντηση "σοβαρού" δημοσίου υπαλλήλου: Τώρα το είδα! Μου είπε επίσης ότι πρέπει να ξαναπάω στο δήμο για τη βεβαίωση υψομέτρου. Είναι προφανές ότι απλά θέλει να με κόψει και να με ταλαιπωρήσει. Συνέχεια με ειρωνευόταν και με κορόιδευε μέσα στα μούτρα μου. Τότε έγινα έξω φρενών, βγήκα έξω φωνάζοντας ότι ή θα του κάνω καταγγελία ή θα τον πλακώσω στο ξύλο! Πήγα στον προϊστάμενο, του είπα τι συνέβη και ότι αν δε με περάσει θα πάω στο ΚΕΠ και θα του κάνω καταγγελία. Μου είπε να πάω στον άλλο τοπογράφο. Πήγα στον άλλο και με έκοψε για διαφορετικό λόγο! Το αστείο της υπόθεσης; Είχε μία άλλη υπάλληλος ανοικτό το ραδιόφωνο και έβαλε ειδήσεις. Είπε ότι θα βγουν 2.000 υπάλληλοι σε διαθεσιμότητα και θα απολύσουν 5.000. Αυτός ο ... εκνευρίστηκε. Έφυγα από αυτόν μονολογώντας ότι πρέπει να τους απολύσουν. Η ταλαιπωρία που έχω περάσει είναι απίστευτη και ο ιδιοκτήτης δικαιολογημένα θέλει την άδεια του. Προτείνετε να κάνω καταγγελία και στους δύο ή να τους ρίξω μερικές για να καταλάβουν; Αυτοί με κάνουν και περνάω απίστευτη ταλαιπωρία και να καθυστερεί η άδεια!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.