Μετάβαση στο περιεχόμενο

@nastasia

Members
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

@nastasia's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

11

Φήμη στην κοινότητα

  1. Σε ένα διαμέρισμα με ΟΑ του 57 'εχω τις εξής παραβάσεις: 1) 2 τμ προεξοχή 2) έρκερ 3) αυθαίρετη αποθήκη στον ακάλυπτο 4) και έχει ένα δωμάτιο επιπλέον από το διπλανό διαμέρισμα Όλα τα παραπάνω φαίνονται στα σχέδια της σύστασης που έγινε το 59. Το έρκερ πάει αναγκαστικά κατηγορία 3 γιατί εμπίπτει στην περίπτωση ιστ, και μπορεί να μπει και η αποθήκη κατ.3 γιατί πληροί τις προϋποθέσεις. (500 ευρώ) Τα υπόλοιπα είχα σκοπό να τα βάλω κατηγορία 1 ως προ του 75 βάζοντας μία λοιπή παράβαση για τη διαμερισμάτωση το οποίο μου δίνει άλλα 500 ευρώ αλλά δεν είμαι σίγουρη αν έτσι η διαμερισμάτωση είναι καλυμμένη. Η άλλη επιλογή είναι να βάλω και την προεξοχή και τη διαμερισμάτωση (λοιπή παράβαση) κατ.2. όπου μου βγάζει γύρω στα 550 ευρώ, δηλ. 500 η διαμερισμάτωση κ 50 τα 2 τμ (μαζί με της κατ.3 σύνολο 1050 ευρώ) Ή πρέπει να μπουν: τα 2τμ κατ.1 (500), η διαμερισμάτωση κατ.2 ως λοιπή παράβαση (500) και τα υπόλοιπα όπως προείπα κατ.3 (500) δηλ. σύνολο 1500??? Μου φαίνεται παράλογο από τη στιγμή που όλα έχουν γίνει προ του 75 και να βγαίνει ένα πρόστιμο 1500 ευρώ... Το θέμα είναι ότι την κατηγορία 3 δεν την γλιτώνω γιατί το έρκερ μόνο εκεί μπορεί να μπει, αλλά μπορώ να σώσω τα 500 βάζοντας στην προεξοχή και τη διαμερισμάτωση κατ.2 και έχοντας συνολικά 1050 ευρώ ή θα έχω πρόβλημα με την παλαιότητα (έχω αποδεικτικό τη σύσταση του 59 και το δηλώνω προ του 82 αντί προ του 75). Διότι δηλώντας μαζί τα 2.τμ και τη διαμερισμάτωση ως κατ.1. δε μου βγάζει πρόστιμο της λοιπής παράβασης, παρά μόνο το 500ρικο της κατ.1.... Ελπίζω να μην τα είπα πολύ μπερδεμένα... Ευχαριστώ εκ των προτέρων και περιμένω γνώμες και προτάσεις. edit: Το άλλο σκεπτικό είναι να μπουν όλα κατ.1 και 1 λοιπή παράβαση επίσης κατ.1 για τη διαμερισμάτωση και το έρκερ μόνο του κατ.3 οπότε πάμε πάλι στο συνολικό ποσό των 1000 ευρώ... Αυτή είναι η επικρατέστερη άποψη που προκύπτει από το μίνι γκάλοπ που έκανα μεταξύ συναδέλφων...
  2. Δηλαδή για το 2014 κάνουμε συμφωνητικό για κάθε ΑΠΥ? Διότι μέχρι τώρα εγώ έκανα π.χ. για ό,τι διέφερε από τη νόμιμη... Και κάνουμε και για βεβαιώσεις νομιμότητας? (Η νόμιμη πώς υπολογίζεται? με ώρες εργασίας?) Και τι γίνεται με του '13 και προγενέστερα που απ'οτι είδα από τα παραπάνω μηνύματα έχουμε κάνει όλοι άλλ'αντ'άλλων?
  3. Εγώ πάντως προτείνω από δω και στο εξής όταν κατασκευάζουν αιθαίρετα, να βγάζουν μια φωτογραφία τον παραβάτη χαμογελαστό την ώρα που φτιάχνουν το αυθαίρετο με μια εφημερίδα στο χέρι στην οποία να φαίνεται καθαρά η ημερομηνία για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί μετά στην τακτοποίηση/νομιμοποίηση κ.λ.π κ.λ.π.... Να μην ταλαιπωρούμαστε μετά με το πότε έγινε τι....
  4. Θα πρέπει να αποδείξεις....νεότητα! Αφορά σε όσα έχουν κατασκευαστεί από 28-7-2011 και μετά.
  5. Μα αναθεώρηση και ενημέρωση μπορούν να κάνουν και τώρα, αφού είναι μέσα στην τετραετία, με την ψήφιση νέου νόμου θα δελεαστούν? Εκτός αν έχουν σκοπό να ισχύει εσαεί οπότε είναι σαν να λένε συνεχίστε να αιθαιρετείτε και κάπως θα τα βολέψουμε στην πορεία.... Επίσης δεν κατάλαβα αυτό με τα τυφλά οικόπεδα, δε λέει τπτ άλλο?
  6. Έτσι μου τα είπε και η Γαρδίκη, ελέγχεις μόνο το έρκερ στο ποσοστό διαστάσεων και εμβαδού για κατ. 3 ιστ και την άλλη προεξοχή στην 1 ως προ του '75. Το αναφέρω για όσους μπορεί να ενδιαφέρονται για παρόμοιες περιπτώσεις.
  7. Ευχαριστώ nik, αυτό θα κάνω για πιο σίγουρα. Στη ΔΟΚΚ δεν απαντάει κανείς για θέματα αυθαιρέτων (όχι τηλεφωνικά, πήγα εκεί αυτοπροσώπως). ΘΑ συσταθεί τμήμα για αυθαίρετα αλλά δεν ξέρουν το πότε.... Παρακαλώ μην κάνετε διαδοχικές δημοσιεύσεις. Για να πραγματοποιήσετε οποιαδήποτε αλλαγή στο περιεχόμενο του κειμένου ή για να συμπληρώσετε το μήνυμα που δημοσιεύσατε, χρησιμοποιείστε την εντολή "Επεξεργασία". yian
  8. Γιατί έχω τον ενδοιασμό μήπως δεν είναι σωστό αφού και η πίσω προεξοχή μου αλλάζει τις διαστάσεις, ειδικά στο εμβαδόν είναι το πρόβλημα που αντί για 2,418 που έχω περιθώριο είμαι στα 3,12... Άρα μήπως η πίσω προεξοχή με πετάει έξω από την κατηγορία Γ ιστ (ανεξάρτητα αν μπει κατηγορία Α)?
  9. Δε γίνεται καθόλου τακτοποίηση? Δε συζητώ να μπουν και τα 2 μαζί, η απορία μου είναι για κατηγορία Α και Γ μαζί, όχι για όλα σε μία....
  10. Αν υπολογίσω μόνο το έρκερ είναι μέσα στους περιορισμούς γιατί η κάθετη πλευρά στο έρκερ είναι 17μ οπότε 17*0,05=0,85. Αλλά τι γίνεται με την πίσω προεξοχή στον ακάλυπτο? Πρέπει να υπολογιστεί και αυτή στο 5% του περιγράμματος και στο 2% του εμβαδού? Στο περίγραμμα είμαι εντάξει, στο εμβαδόν ξεπερνούν το όριο κ τα 2 μαζί. Και φυσικά αυτά τα εξετάζω μόνο στην ιδιοκτησία που με ενδιαφέρει και όχι σε όλη την οικοδομή (και το ερκερ και η πίσω προεξοχή τρέχουν από τον 1ο όροφο μέχρι τον 5ο).
  11. Σε διαμέρισμα Β ορόφου σε πολυκατοικία με άδεια του '57 έχω τις εξής παραβάσεις: 1) αποθήκη (που τακτοποιείται ως κατηγορία Γ - ύψος 2,5 μ και εμβαδόν 8τ.μ<15) 2) προεξοχή διαστάσεων 2*1 μ =(2τ.μ.) στο πίσω μέρος της ιδιοκτησίας στον ακάλυπτο 3) έρκερ διαστάσεων 0,4*2,8μ =(1,12τ.μ) στην πρόσοψη άνωθεν κοινοχρήστου της πόλης Το έρκερ από μόνο του εμπίπτει στην κατηγορία της παρ.Γ ιστ του άρθρου 9 {ιστ. Αλλαγές στις εξωτερικές διαστάσεις του περιγράμματος του κτιρίου ή της αυτοτελούς ιδιοκτησίας, έως 5% και εφόσον δεν μεταβάλλεται η επιφάνεια άνω του ποσοστού 2% και κατά παρέκκλιση των περιπτώσεων α΄, β΄, γ΄ της παρ. 2 του άρθρου 2.} Αλλά αν προσθέσω και την προεξοχή στον ακάλυπτο ξεπερνώ το 2% της επιφάνειας της ιδιοκτησίας μου που είναι 2,418 μ. Μπορώ να περάσω την παράβαση 2 ως κατηγορία Α προ του '75 και το έρκερ μόνο του ως κατηγορία Γ ιστ δλδ σαν δύο ανεξάρτητες αυθαιρεσίες? Αν όχι τι μπορώ να κάνω? Το διαμέρισμα πρόκειται ναι πουληθεί και χρειάζεται βεβαίωση. Αν δε γίνεται τακτοποίηση τι πρέπει να κάνω για να δώσω βεβαίωση και να προχωρήσει η αγοραπωλησία? Οι παραβάσεις έχουν ίδιο χρόνο κατασκευής με όλη την οικοδομή και φαίνονται στις κατόψεις της σύστασης του '59.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.