Μετάβαση στο περιεχόμενο

Konstantinos F. Kostaras

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

600 profile views

Konstantinos F. Kostaras's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Conversation Starter Rare
  • First Post Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπερα συναδελφοι, Ενας πελατης θελει να κανει προσθηκη σοφιτας σε υφισταμενο κτιριο του οποιου η αδεια του εχει βγει το 2000 (με ΓΟΚ). Κοιταξα το διαγραμμα δομησης που ειχε κανει η τοτε μηχανικος και το υπολοιπο δομησης του ειναι 2 τ.μ. Το πρωι πηγα στην πολεοδομια να επιβεβαιωσω αν γινεται η προσθηκη (ειχα παει προ τριμηνου και ο υπαλληλος με ειχε διαβεβαιωσει πως βγαινει αδεια κανονικα). Στην πολεοδομια ρωτησα μια υπαλληλο η οποια μου ειπε πως για να γινει προσθηκη χρειαζεται να υπολοιπεται δομηση ανω των 10 τ.μ. και συνεπως δεν προβλεπεται προσθηκη. Ηθελα να ρωτησω αν εχει τυχει σε καποιον παρομοια περιπτωση ή εαν καποιος γνωριζει που το αναφερει αυτο στη νομοθεσια. Ευχαριστω εκ των προτερων. Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου. Επίλεξε "επεξεργασία" (3 τελείες άνω δεξιά) και διόρθωσέ το. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ. Μην ανοίγεις χωρίς ουσιαστικό λόγο νέο θέμα και χωρίς πρώτα να κάνεις αναζήτηση σε ήδη υπάρχον, με ίδιο ή παραπλήσιο περιεχόμενο. Το θέμα σου συγχωνεύτηκε στο παρόν. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ. akis73
  2. Καλησπέρα και απο εμένα, Πρόσφατα μου ζητήθηκε να εκδόσω μια ΕΕΔΜΚ για ένα στέγαστρο (παρ. 79 αρθ. 2 Ν 4067/2012). Ώς νέος μηχανικός έχω να κάνω κάποιες απλές ερωτήσεις. Το οίκημα έχει τακτοποιηθεί απο άλλο μηχανικό στο παρελθόν και πλέον είναι 100% νόμιμο. Ο πελάτης (ενοικιαστής) θέλει να τοποθετήσει το στέγαστρο στον ακάλυπτο χώρο του κτιρίου. (το κτίριο είναι παλιό, διόροφο με χρονολογία κατασκευής γύρω στο 1950 του οποίου έβγαλα πρόσφατα την άδεια λειτουργίας για κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος). Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής: α) Το διάγραμμα κάλυψης που ζητείται, είναι το κλασσικό διάγραμμα κάλυψης με όλα τα στοιχεία (σκαριφήματα όψεων κτιρίου, 3d, κτλ κτλ.) που απαιτείται και στην έκδοση άδειας δόμησης ή κάτι πιο απλό (π.χ. περιγράμματα των όγκων και τοποθέτηση του στεγάστρου στο οικόπεδο με συντεταγμένες)? β) Υπάρχει περιορισμός στο ύψος του στεγάστρου? γ) Το ακίνητο βρίσκεται εντός ιστορικού κέντρου και γειτνιάζει με αρχαιολογικό χώρο, η ερώτησή μου είναι: Χρειάζεται έγκριση απο την Εφορεία αρχαιοτήτων, Νεωτέρων μνημείων, και να περάσει και συμβούλιο αρχιτεκτονικής? Όλα τα παραπάνω τα ρωτάω γιατί ο πελάτης με ρώτησε πόσο θα κοστίσει και πρέπει να ξέρω απο πρίν πόση δουλειά χρειάζεται για να υπολογίσω την αμοιβή μου. Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.