Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιδιωτικό ή δημόσιο δάσος;


Recommended Posts

Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους!

Έχω μία απορία για ένα οικόπεδο που ανήκει στον πατέρα μου. Είναι εκτός σχεδίου και καταθέσαμε φάκελλο στο δασαρχείο για βεβαίωση. Μας έδωσαν την βεβαίωση αλλά γράφουν επάνω ότι ένα κομμάτι είναι δημόσιο δάσος. Είναι άρτιο και οικοδομήσιμο το οικόπεδο και χωρίς αυτό το κομμάτι, αλλά έχω μπερδευτεί στο πως αντιμετωπίζω ένα δημόσιο δάσος.

Βρήκα ένα έγγραφο, το 9863/18-3-04 που αναφέρεται σε δόμηση εκτός σχεδίου, σε γήπεδα που τμήμα τους είναι δασικό, αλλά αναφέρει μόνο ιδιωτικό δάσος.

Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει ως προς τι διαφορά έχει το ιδιωτικό και το δημόσιο δάσος;

Και στην περίπτωση του δημόσιου δάσους πως υπολογίζω το κομμάτι αυτό; Μετράει στην αρτιότητα ή όχι;

 

Συγνώμη για το μεγάλο post αλλά έχω μπερδευτεί πολύ!!!

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 50
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Εάν το ΘΕΩΡΟΥΝ δημόσιο δάσος τότε αυτο το κομματι αολα δεν ανηκει σε εσάς και θα πρέπει να δηλώνετε μονο το υπόλοιπο κομμάτι σαν ιδιοκτησία σας.

 

Φυσικά μπορείτε να κάνετε ένσταση και να το διεκδικήσετε σαν δικό σας. Εάν σας ενδιαφέρει να τελειωνετε γρήγορα δεν προτείνεται κάτι τέτοιο πάντως. Εάν όντως είναι ιδιοκτησία σας τότε θα πρέπει να την διεκδικήσετε αλλα είναι χρονοβόρο

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!

Μία διευκρίνηση μόνο, για την αρτιότητα, την δόμηση και την κάλυψη λαμβάνω υπόψη πλέον μόνο το κομμάτι χωρίς το δάσος? Σωστά?

Link to comment
Share on other sites

Συγνώμη για το μεγάλο post αλλά έχω μπερδευτεί πολύ!!!

 

Μάλλον επειδή είναι εκτός του αντικειμένου σου...

Link to comment
Share on other sites

Προφανώς!Τελίως εκτός και γι'αυτό διευκρινίζω ότι είναι και του πατέρα μου το οικόπεδο... αλλιώς δεν μπαίνω σε ξένα χωράφια!!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Να ρωτήσω κάτι σχετικό.Σε ένα εκτός σχεδίου γήπεδο ένα τμήμα με επιφάνεια ανω των 4 στρμ. έχει χαρακτηριστεί μη δασικού χαρακτήρα και με αποστάσεις από δασικό τμήμα και όρια κατάλληλες για να μπορεί να οικοδομηθεί (>10 μ., >15 ) ενώ το υπόλοιπο είναι δασικού χαρακτήρα , στην συνέχεια πρόκειται να αγορασθεί μόνο το μη δασικού χαρακτήρα αφού το υπόλοιπο δεν μεταβιβάζεται σαν δασικό . Η ερώτηση είναι ότι αν δεν κρατήσει ιδιωτικό το δασικό τμήμα μετά την αγοροπωλησία ο αρχικός ιδιοκτήτης , το μη δασικού χαρακτήρα μετά την αγοροπωλησία παραμένει άρτιο και οικοδομήσιμο σαν υπάρχον πριν του 30-12-2003 ή θεωρείται από κατάτμηση και απαιτείται πρόσωπο σε δημόσιο δρόμο ( με πρόσωπο 25 μ. ή 45 αν είναι δημοτικός); Ομοια θα ήθελα να ρωτήσω τι ισχύει αν το κράτήσει στο όνομα του το υπόλοιπο δασικό (νομίζω τότε ότι θεωρείται κατάτμηση)

Link to comment
Share on other sites

Γιώργο, θεωρώ (με μεγάλη βεβαιότητα) ότι θεωρείται άρτιο. Θα πρέπει όμως να μνημονευθεί στο συμβόλαιο μεταβίβασης ότι το υπόλοιπο τμήμα έχει χαρακτηρισθεί ως δημόσιο δασικό και γι αυτό δεν μεταβιβάζεται. Δλδ σαν να πρόκειται για απαλλοτρίωση.

Link to comment
Share on other sites

Ναι ευχαριστώ και εγώ αυτό ανάφερα στην συμβολαιογράφο και ήθελα μια δεύτερη γνώμη και πάλι ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

@ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΙΧΑΗΛ

Στην περιγραφή σου αναφέρεις ότι ένα τμήμα της ιδιοκτησίας έχει χαρακτηριστεί ως μη δασικού χαρακτήρα, αλλά δεν αναφέρεις τον χαρακτηρισμό του υπόλοιπου (δημόσιο ή ιδιωτικό δασικό ;;).

 

Σωστά, σου απάντησε ο GRTOPO για το μη δασικό τμήμα, αλλά δεν κατάλαβα την ερώτησή σου "αν δεν κρατήσει ιδιωτικό το δασικό τμήμα μετά την αγοροπωλησία ο αρχικός ιδιοκτήτης".

 

ΥΓ Έγραφα ταυτόχρονα μ' εσένα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.