Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ισχύς του ΔΟΚΚ/Α-Έγγραφο 9961/12-4-2013


chrisven

Recommended Posts

Υπάρχει πάντως το παρακάτω έγγραφο της ΔΟΚΚ (28785/11-6-12) προς όλες τις Διευθύνσεις ΠΕΧΩΣΧ και τις ΥΔΟΜ, στο οποίο σαφώς αναφέρεται πως ό,τι αναρτάται στην ενότητα "Ενημέρωση υπηρεσιών δόμησης και ΠΕΧΩΣΧ" είναι γενικής εφαρμογής και μάλιστα δηλώνεται ότι αν κάποιο θέμα έχει διευκρινιστεί με υφιστάμενη ανάρτηση δεν θα δίδεται στο εξής νεα απάντηση σε καθε ερωτώσα υπηρεσία. Επιπλέον προτρέπονται οι ΥΔΟΜ και οι ΠΕΧΩΣΧ να επισκέπτονται καθημερινά τη συγκεκριμένη ενότητα για τις παρεχόμενες οδηγίες.

http://www.ypeka.gr/LinkClick.aspx?fileticket=QMDwVTzYiks%3d&tabid=777

 

 

Επίσης το επίμαχο έγγραφο 9961/12-4-2013, το οποίο αναρτήθηκε στην εν λόγω ενότητα της σελίδας του ΥΠΕΚΑ (και προφανώς μεταφορτώθηκε από πολλές υπηρεσίες), παρόλο που πλέον δεν εμφανίζεται στην λίστα των εγγράφων, παραμένει αναρτημένο στη σελίδα του ΥΠΕΚΑ (βρίσκεται εδώ: http://www.ypeka.gr/LinkClick.aspx?fileticket=smOynWQ%2fbeU%3d&tabid=777 ).

Το ότι δεν έχει αναρτηθεί μέχρι σήμερα ούτε ορθή επανάληψη, ούτε και κάποιο έγγραφο που να το ανακαλεί, επιτείνει την ασάφεια και οδηγεί για άλλη μια φορά στην διαφορετική εφαρμογή της νομοθεσίας από κάθε υπηρεσία, γεγονός που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με όσα αναφέρει στην τελευταία του παράγραφο το έγγραφο 28785/11-6-12.

Edited by armenopoulos
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 23
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Εγώ έχω να πω ότι με τις τόσο συχνές αλληλοαναιρέσεις των νόμων,εγκυκλίων,...

επιβάλλεται περισσότερο από ποτέ η ασφάλιση των μηχανικών έναντι αστικής ευθύνης

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Παίδες τελικά είναι σε ισχύ το 9961/12.04.2013 ?

 

Σε περίπτωση που θέλεις να τροποποιήσεις Ο.Α. (π.χ. τροποποίηση αρχιτεκτονικών ισογείου εντός οριζόντιας ιδιοκτησίας του πελάτη χωρίς καμία αυθαίρετη κατασκευή στη συγκεκριμένη οριζόντια) σε 5όροφο κτίριο με 10 συνιδιοκτήτες και αυθαιρεσίες σε όλους τους ορόφους, θα δωθεί η δυνατότητα έκδοσης άδειας?

 

Μήπως βάσει αυτού του εγγράφου θα πρέπει πρώτα να ρυθμιστούν ΟΛΕΣ οι αυθαιρεσίες του κτιρίου και μετά να εκδοθεί άδεια?

 

Υπόψη οτι αν μονομερώς καταγράψω τις αυθαιρεσίες των υπολοίπων στα σχέδια..........όπως μου ζήτησε η ΥΔΟΜ.....θα αρχίσουν να με κυνηγάνε τίποτα μπράβοι....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.