Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αγροτεμάχιο με δασικό τμήμα


Recommended Posts

Καλησπέρα συνάδελφοι. Έχω ένα αγροτεμάχιο 4200 περίπου τ.μ. και το δασαρχείο χαρακτήρισε περίπου 400 μ2 δασική έκταση. Με όριο αρτιότητας τα 4000μ2 εξακολουθεί να είναι άρτιο και οικοδομήσιμο??? (Δεν υπάρχει πρόβλημα ιδιοκτησιακό ούτε διεκδίκηση του δημοσίου). Υπάρχουν πρόσθετες δεσμεύσεις πέρα από την απόσταση των 10μ από τη δασική έκταση?????

Link to comment
Share on other sites

Πρέπει να δεις το χρόνο δημιουργίας του γηπέδου και το αν έχει πρόσωπο δε δρόμο, για να δεις αν εμπίπτει στις παρεκλίσεις (2000τμ 1200τμ ή 750τμ) ή αν είναι εντός ζώνης.

Link to comment
Share on other sites

Σ΄ευχαριστώ chris_anst αλλά οι παρεκκλίσεις δεν ισχύουν στη περιοχή λόγω χωροταξικού. Το πρόβλημα μου είναι αν το τμήμα του ιδιωτικού δάσους συνυπολογίζεται στο εμβαδόν για την κατά κανόνα αρτιότητα.

Link to comment
Share on other sites

Ναι Ευάγγελε, μετράει στο εμβαδό για την αρτιότητα αφου συνεχίζει να είναι (αποδεδειγμένα) οικόπεδό σου.

Εχεις απλά τους περιορισμούς για αποστάσεις και μη δόμηση.

 

Αλλά δες και την παρακάτω εγκύκλιο

 

ΥΠΕΧΩΔΕ 70123/Εγκ. 85/89 : <Δόμηση>

 

 

Σύμφωνα με την 424/87 γνωμοδότηση του Νομικού Συμβούλου Διοίκησης του ΥΠΕΧΩΔΕ η οποία έγινε αποδεκτή με την 80/89 εγκύκλιο (69155/5868/25.10.89) και σε συνέχεια αυτής, σας γνωρίζουμε ότι για τον καθορισμό της καλυπτόμενης και δομήσιμης επιφάνειας κτιρίου οιασδήποτε χρήσης, σε γήπεδο που κατά τμήμα που αποτελεί ιδιωτικό δάσος ή ιδιωτική δασική έκταση, δεν επιτρέπεται η επιφάνεια αυτή να προσμετράται στην υπόλοιπη επιφάνεια του γηπέδου, ακόμα και το προβλεπόμενο από την παρ. 3 του άρθ. 51 του ν. 998/79 ποσοστό 10% του ιδιωτικού δάσους ή της ιδιωτικής δασικής έκτασης.

Link to comment
Share on other sites

adadim εγώ από την εγκ. καταλαβαίνω ότι το εμβαδό της δασικής έκτασης δεν θα το χρησιμοποιήσεις για δόμηση και κάλυψη.

Παλιά, 94, είχα μια αντίστοιχη περίπτωση που έμεινε όμως στα σχέδια :(

Link to comment
Share on other sites

Λυπαμαι για την ανευ αποπερατωσης μελετη σου , ειλικρινα δεν ξερω τι θα υπολογιζα σε μια τετοια περιπτωση . Πιστευω ομως πως δεν εχει αρτιοτητα το γηπεδο του Ευαγγελου . Και για να μην ειμαστε και απολυτοι , μαλλον ειναι στην ευχερεια του καθε υπαλληλου της καθε πολεοδομιας για το τι πραγματικα ισχυει .

Συμπερασμα : Ευαγγελε πηγαινε στην πολεοδομια που υπαγεται η εκταση σου (εγω θα πηγαινα σε μια γειτονικη πρωτα , για να εχω μια ιδεα) και ρωτα τον αρμοδιο υπαλληλο . Συνηθως απαντανε χωρις επισημο αιτημα , δηλαδη προφορικα .

Link to comment
Share on other sites

Η εγκυκλιος 70123/85/89 εχει καταργηθει με την εγκυκλιο 33667/41/16-9-91 (νομιζω ειναι η πιο προσφατη σχετικα με αυτο το θεμα)

 

Πιστευω οτι το αγροτεμαχιο σου δεν ειναι αρτιο και οικοδομησιμο.

Για να χαρακτηριστει ιδιωτικο δασος πρεπει να εχεις δικαστικη αποφαση (αφου εχεις προσκομισει παλιους τιτλους κλπ).Στην περιπτωση αυτη ομως που ειναι ιδιωτικο, δεν ξερω αν υπολογιζεται στην αρτιοτητα-δεν μου εχει τυχει.

Ειναι σιγουρα δασικο? Γιατι αν ειναι χορτολιβαδικο αλλαζουν τα δεδομενα, τουλαχιστον με αυτα που ισχυουν στις Κυκλαδες που δουλευω εγω.

Link to comment
Share on other sites

Για τη πλήρη ενημέρωση των συναδέλφων σας πληροφορώ ότι η πολεοδομία της περιοχής δέχτηκε ότι αφού το αγροτεμάχιο είναι άρτιο και οικοδομήσιμο πριν το χαρακτηρισμό τμήματος του σε δασικό αυτό συνεχίζει να είναι άρτιο και οικοδομήσιμο. Ισχύει πάντα (και μέσα στο αγροτεμάχιο) η απόσταση των 10μ από το όριο της δασικής έκτασης. Σας ευχαριστώ για τη βοήθεια και τη συμμετοχή.

Link to comment
Share on other sites

Και μεις ευχαριστουμε που μας ενημερωσες για την τελικη εκβαση της υποθεσης σου . Ετσι αν μας τυχει στο μελλον μια αναλογη περιπτωση θα εχουμε ενα δεδικασμενο.(νομικος ορος αλλα δεν μου ηρθε κατι αλλο)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.