Μετάβαση στο περιεχόμενο

Excel - Ονόματα σε πίνακα


qqlolz

Recommended Posts

Καλησπέρα σας Κύριοι,

 

έχω το εξής πρόβλημα. Θέλω να φτιάξω έναν πίνακα που θα έχει συγκεκριμένες τιμές (ονόματα). Σε ένα 2ο φύλλο θέλω να υπάρχει ένας άλλος Πίνακας που θα εμφανίζει μόνο τα ονόματα για τα οποια έχει οριστει μια συγκεκριμένη τιμή.  Δλδ για παράδειγμα στον Πίνακα Α θα υπάρχουν 15 ονοματα. Δίπλα απο τα ονόματα θα υπάρχει ένα κελί με τίτλο Απουσίες. Σε κάθε απόντα θα δίνω την τιμή 1, στους παρόντες απλά κενό. Ο Πίνακας Β θέλω να εξετάζει ποιοι έχουν τιμή "1" και να εμφανίζει το αντίστοιχο όνομα του διπλανού κελιού από τον Πίνακα Α. Η παγίδα είναι πως θέλω 1ον να μην εμφανίζονται τα ίδια ονόματα πάνω απο μία φορά (όπως γίνετε με απλή IF) και 2ον να εμφανίζει τα ονόματα χωρίς να αφήνει κενές γραμμές αναμεταξύ τους(ο πραγματικός αριθμός ονομάτων που πραγματεύομαι είναι πάνω απο 200 οπότε θέλω να εμφανίζονται μόνο οι 10-15 απόντες που τυχόν θα υπάρχουν).

 

Ευχαριστώ εκ των πρωταίρων.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 21
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Αυτό γίνεται και χωρίς εντολές. Με φίλτρο. Βγάζει ακριβώς το αποτέλεσμα που θες. Στο libreoffice (απόσο θυμάμαι είναι σχεδόν ίδιο με το εξελ) λέγεται "αυτόματο φίλτρο".Επιλέγεις πρώτα την περιοχή όλων τών τιμών σου. Στο κελί της επικεφαλίδας της κάθε στήλης, θα βγει ένα βελάκι,όπου από εκεί θα επιλέξεις τις τιμές που θες να δεις.

 

 

rmprft.png  2uy37ts.png

Edited by aquar
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

 

δεν είναι αυτό που ψάχνω καθώς το θέλω σε δύο πίνακες και θέλω να το κάνω για πολλαπλούς λόγους, όπως οι απουσίες,άδειες, νοσοκομείο κτλ κτλ (δηλαδή σε άλλο μέρος του πίνακα θα εμφανίζονται οι απόντες λόγω άδειας, σε άλλο λόγο νοσοκομείου, κτλ κτλ)  Θέλω να λειτουργεί σε 2 φύλλα προσθέτοντας στο 2ο φύλλο διάφορα στοιχεία του ατόμου. 

Link to comment
Share on other sites

καταλαβαίνω πως αυτό που ψάχνω είναι ένας πίνακας σαν βάση με τα στοιχεία των ατόμων με κάποιες στήλες όπως ΑΠΟΥΣΙΑ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, ΑΔΕΙΑ, κτλ κτλ. Όταν βάζω 1 σε ένα από αυτά τα κελιά θέλω να αντλεί ο 2ος πίνακας στο 2ο φύλλο τα αντίστοιχα ονόματα με τα στοιχεία τους και να τα εμφανίζει συμπτηγμένα. Αυτό δλδ που θέλω είναι μια συνάρτηση που θα εμφανίζει το αντίστοιχο όνομα και θα το αποκλείει από το να εμφανιστεί ξανά, επειδή σε ένα άλλο φύλο θέλω να βγάζω αυτόματα φύλλα αδείας, απουσίας κτλ κτλ, σύμφωνα με τα στοιχεία που θα εμφανίζει ο 2ος πίνακας.

 

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Βάλε ένα combobox , το οποίο θα έχει τις επιλογές σου (πχ αδεια , νοσοκομειο) 
Καθε τι που επιλέγεις θα δίνει τιμή σε ένα κελί "δείκτη"  , έστω το κελί Ζ1 

Πχ ΑΔΕΙΑ ==> Ζ1 =1

     ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ==>Ζ1=2

 

Μετά τα if που χρησιμοποείς θα τα διαμορφώσεις έτσι ώστε  να επιλεγεται από το excel η επιθυμη στήλη δεδομένων

βάσει της τιμής του κελιού δείκτη Ζ.

Αν ξέρεις βασικές γνώσεις basic  , μπορείς να προσπαθήσεις να καταγράψεις μια μακροεντολή , στην συνέχεια να την τροποποιήσεις με τις κατάλληλες βασικές  εντολές basic ( for , next , if , then , else )  ώστε να κάνει κάθε φορά αυτό που θέλεις. 

Edited by avgoust
Link to comment
Share on other sites

Θέλω αυτό που φαίνεται παρακάτω στις εικόνες. Είμαι λίγο αρχάριος και δεν ξέρω τι ακριβώς πρέπει να κάνω για να γίνει αυτό. Εγώ βάζοντας μόνο ένα 1 στο αντίστοιχο κελί, θέλω να συμπληρώνεται ο 2ος πίνακας και να αλλάζει αντίστοιχα ο αύξων αριθμός ΑΝ γίνεται... Ευχαριστώ πολύ!! Εκτιμώ τον χρόνο και την βοήθειά σας!!

post-112098-0-88582200-1498122101_thumb.png

post-112098-0-50577400-1498122110_thumb.png

Edited by qqlolz
Link to comment
Share on other sites

Στο excel τα πάντα γίνονται και με περισσότερους από έναν τρόπους. Αλλά είναι λίγο περίπλοκο για να εξηγηθεί αυτό που θες με λόγια.

Edited by avgoust
Link to comment
Share on other sites

ωραία τότε ένα παράδειγμα του πως θα μπορούσα να το κάνω αυτό? ένα μικρό κομμάτι και εγώ θα το μεγαλώσω ή θα το τροποποιήσω αν χρειαστεί

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.