Μετάβαση στο περιεχόμενο

Παραχώρηση λωρίδας για δρόμο σε οικισμό κάτω των 2000 κατ.


Recommended Posts

φιλε η απόφαση 1828 του ΣΤΕ αφορά τυφλά οικόπεδα, και η απαίτηση δεν είναι της πολεοδομίας αλλά προφανώς των ιδιοκτητών που τα έχουν και δεν μπορούν τώρα να οικοδομήσουν. όσον αφορά τα οικόπεδα που έχουν ήδη πρόσωπο θα πρέπει, αν δεν έχουν, να παραχωρήσουν για να αποκτήσουν τον ημιπλάτος των 2μ. καιτα γωνιακά οικόπεδα θα πρέπει να έχουν το ημιπλάτος των 2μ καθόλο το ανάπτυγμα του δρόμου. αυτό έχω καταλάβει εγώ από τα παραπάνω,

Για την Δανάη που εργάζεται σε δήμο που θα πρέπει να είναι ενήμερη

όοσν αφορά το ότι δουλεύω σε Δήμο αυτό δεν έχει να κάνει με την πρόσβαση που έχω στη νομθεσία, βρίσκω τα πάντα μόνη μου εδώ και χρόνια από διάφορες πηγές, η νομοθεσία που μας αποστέλλεται από τα υπουργεία έρχεται ετεροχρονισμένα και όχι πάντα.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 122
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

ΣτΕ 1828/2008 -... Παραχώρηση από ιδιώτες εδαφικών λωρίδων σε κοινή χρήση προκειμένου να καταστούν οικοδομήσιμα ακίνητα στερούμενα προσώπου σε κοινόχρηστο χώρο,

εγώ ετσι το καταλαβαίνω

Link to comment
Share on other sites

Αν λαβουμε υπόψην την αιτιολογία του ΣΤΕ 1828 για την απόφαση της απαγόρευσης η οποία είναι: ότι δεν μπορει να ανοίγονται δρόμοι αποσπασματικά και κατά τρόπο μη ορθολογικό , με πρωτοβουλία ιδιωτων, πριν την έγκριση πολεοδομικής μελέτης, σε αντίθεση προς τις απορρέουσες από το αρθρο 24 του Συντάγματος επιταγές.

Τότε , λογικό είναι η απαγόρευση να ισχύει γενικότερα και να ακυρώνει κάθε υπουργική αποφαση που δίνει αυτή την ευχαίρια σε Ιδιώτες.

Πιστεύω χάνουμε την ουσία εδώ στην Ελλάδα στηριζόμενοι στην σύνταξη η στις λέξεις των εκάστοτε αποφασεων διαταγμάτων η γνωμοδοτήσεων...

Link to comment
Share on other sites

οι δρόμοι σε όλους τους οικισμούς ξεκίνησαν από μονοπάτια που χρησιμοποιούσαν τα γαιδουράκια, κάποιοι διαπλατύνθηκαν με πολιτική πρώτοβουλία και κάποιοι όχι. υπάρχουν οικισμοί που είναι εντελώς μακριά από την εννοια της πολεοδομικής μελέτης και ο μόνος τρόπος να διανοιχθεί κάπως ένας δρόμος ήταν η παραχώρηση της εδαφικής λωρίδας για να εξασφαλίζεται ημιπλάτος 2μ. έτσι ώστε να χωράνε και οχήματα για μεταφορά υλικών κ.λπ. εκεί πιστεύω βασίζεται η φιλοσοφία του Π.Δ. 85.

Όσον αφορά την αιτιολογία του ΣΤΕ 1828 στηρίζεται όπως είπες ΖΚΑΡVELLIS ΄στο γεγονός ότι δε μπορεί να ανοίγονται δρόμοι αποσπασματικα - όχι όμως για αυτούς που υπάρχουν ήδη έστω με υποτυπώδες πλάτος. επαναλαμβανω ότι οι περισσότεροι οικισμοί στη χώρα είναι μακράν έξω από το πνεύμα ΓΠΣ, ΠΜ, ΣΧΟΟΑΠ κλπ.

παντως θα το αντιμετωπισω και στην πραξη το θεμα και συντομα θα εχω και νεότερα

Link to comment
Share on other sites

Οικοπεδο που εχουν προσωπο σε περισσοτερους απο ενα δρομους θα πρεπει να παραχωρει λωριδα σε όλα τα προσωπα του

Προκειμενου το πλατος ολων των δρομων να γινει 4 μετρα (στε 1459/2000 νοβ 50, 815, ελδ 43, 1185).

 

Η προσφατη ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ δηλ. η 1828/2008, αφορά τα τυφλά οικόπεδα. Μπορεί να παρακαφθει με την δημιουργία δρόμου με την διαδικασία της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης.

 

Παρατήρηση: Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στο κείμενο των δημοσιεύσεων όσο και σ' αυτό των τίτλων.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ, Χάρης.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δαναη δουλευεις σε δημο?

 

Παρατήρηση: Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στο κείμενο των δημοσιεύσεων όσο και σ' αυτό των τίτλων.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ, Χάρης.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.