Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ισχύς δικτύου


katrmp

Recommended Posts

Καθε κλαδος εχει αναχωρηση και επιστροφη.

 

Δεν πρεπει να συγχεουμε τις συνδεσεις με ανοιχτα δοχεια διαστολης, και σωληνες ασφαλειας προς αν. Δοχεια. Διαστολης (σε παλαια δικτυα).

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 135
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Κάθε κλάδος έχει προσαγωγή κι επιστροφή, αλλά κάτι φορές βλέπεις, ας πούμε, να ξεκινούν από το λεβητοστάσιο 5 (ζωή να 'χουνε) σωλήνες προσαγωγής και να επιστρέφουν 4 ή και 3. Κάαααπου στο ενδιάμεσο, που δεν έχεις πρόσβαση, κάπου ενώνονται κάποιοι κλάδοι.

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Καλησπέρα σε όλους και καλές γιορτές, επίσης συγχαρητήρια για το forum, έχω μάθει ουσιαστικά πώς να κάνω ΠΕΑ από εσας στην πάροδο των τριών τελευταίων ετών, αυτή είναι η πρώτη μου ανάρτηση, καθώς όλες οι μέχρι τώρα απορίες μου είχαν απαντηθεί εδώ με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο.

Διάβασα όλο το thread και δέν κατάφερα να απαντήσω ενα ερώτημα, σορρυ αν εχει απαντηθεί αλλού:

Όλα καλά με την ισχύ του δικτύου διανομής του συστήματος θέρμανσης, οπου έχουμε πει χονδρικά (και για κλάδους ίδιας διαμέτρου) οτι είναι: Εγκατεστημένη Ισχύς x Απόδοση / αριθμός κλάδων..

Για την ισχύ του δικτύου διανομής μιας Αερόψυκτης ΚΚΜ τι θα πρέπει να κάνω?? (σάν Β. απ. μονάδας έχω 1, ΕΕR 3,48 Ονομαστική ισχύ ΚΚΜ 33,50KW) Αναλυτικότερα, έχω υπογραμμίσει με κίτρινο τις τεχνικές προδιαγραφές της ΚΚΜ και τις επισυνάπτω εδώ, όποιος έχει υπομονή, θα εκτιμούσα να με βοηθήσει λίγο..

 

Ευχαριστώ

Edited by V.Chlorok.
Link to comment
Share on other sites

Συναδελφε Χρονια Πολλα.

 

Το μηχανημα δεν ειναι ΚΚΜ αλλα ΑΘ αερα - αερα μονο για ψυξη (vrv)

 

Συνεπως δεν υπαρχει cop αλλα eer

 

Ο υπολογισμος του eer ειναι αρκετα δυσκολος καθως πρεπει να βρεις ποια και ποσα ειναι τα εσωτερικα fcu που μπορει να ειναι μεχρι 28 οπως λεει το τεχνικο εντυπο.

 

Σαν συστημα θερμανσης πρεπει να υπαρχει κατι αλλο η αλλιως καταχωρεις του ΚΑ

Edited by antloukidis
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την απάντηση, αλλα φταίω εγώ μάλλον που δέν ήμουν αρκετά σαφής, και που εγραψα COP αρχικά λόγω κεκτημένησ ταχύτητας και το έκανα edit 10 λεπτα αργοτερα σε EER..

Ναι, δέν με απασχολεί η Θέρμανση, έχω έναν λέβητα που τον χειρίστηκα χωρίς πρόβλημα. Η έρώτησή μου είναι αυστηρά και μόνο όδον αφορά το κελί της ισχύος του ΔΙΚΤΥΟΥ συστήματος ψύξης στο οποίο αναφέρομαι. 

(το EER το αναφέρει ξεκάθαρα το φύλλο των τεχνικών χαρακτηριστικών με τιμή 3,48... κάνω λάθος αν το βάλω έτσι όπως το βλέπω δλδ?)

 

Και πάλι ευχαριστώ για τον χρόνο σου Χριστουγενιιάτικα!

Edited by V.Chlorok.
Link to comment
Share on other sites

Ναι, για να πάρεις EER=3.48, ο συνδυασμός της ψυκτικής ισχύος των εσωτερικών μονάδων, σε συνθήκες εξωτερικής θερμοκρασίας 35oC CDB και εσωτερικής 27o C CDB (δηλαδή 19oC CWB που γράφουν οι πίνακες για τα cooling capacity tables των εξωτερικών μονάδων),  θα πρέπει να δίνει άθροισμα ψυκτικής ισχύος 33,50 [kW] για την εξωτερική RXQ12P7W1B, δηλαδή συνδυασμός στο 100% της ψυκτικής της ικανότητας.

Θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις τους τύπους που σου γράφει στη σελ. 27 του pdf για τις μονάδες RXQ12P και14P, τόσο για την ισχύ των επιμέρους μονάδων, με τον περιορισμό ότι <<When indoor models FXFQ20M, FXFQ25M and VKM-models are connected, the maximum connection ratio is 130%>>, όσο και για το συνολικό μήκος και διαφορά ύψους μεταξύ της εξωτερικής και των εσωτερικών μονάδων.

Από τους επιμέρους πίνακες, ανάλογα με το ποσοστό (%) του indoor connection ratio, παίρνεις τα TC (Total cooling Capacity) και PI (Power Input) και από τη σελ. 27, τα correction ratio of piping to farest indoor (unit). Το κλάσμα TC/PI δίνει το EER*.

Οπότε, πρέπει να γνωρίζεις τα τεχνικά χαρακτηριστικά των εσωτερικών μονάδων για τις παραπάνω συνθήκες θερμοκρασίας, από ανάλογους πίνακες.

 

Για το δίκτυο, και για θερμοκρασία ψυκτικού μέσου, 7oC, γνωρίζοντας την ισχύ των εσωτερικών μονάδων -με τον παραπάνω περιορισμό- οπότε και την ισχύ κάθε κλάδου, και ανάλογα με το πάχος της μόνωσής του, μπορείς από τον πίνακα 4.11. της ΤΟΤΕΕ να πάρεις τον βαθμό απόδοσης για τον χειρότερο ποιοτικά κλάδο, και αυτού την ισχύ συμπληρώνεις σαν ισχύ δικτύου διανομής ψύξης.

 

*. Αφού βρεις τα τεχνικά χαρακτηριστικά των εσωτερικών μονάδων, από το άθροισμα της ισχύος τους σε HP μπορείς να υπολογίσεις τι ποσοστό (δείκτη, capacity index) σου δίνει ο συνδυασμός αυτός. Αν π.χ. το 100% αντιστοιχεί σε 600, τότε το 685 θα είναι το 114,1 (1,141 = 685/600), δηλαδή μεταξύ του 110% (1,1*600 = 660) και 120% (1,2*600 = 720).

Οπότε με γραμμική παρεμβολή μεταξύ αυτών των δύο τιμών του TC από τους πίνακες capacity tables, μπορεί να βρεις το αντίστοιχο TC της εξωτερικής μονάδας, γι' αυτόν τον συνδυασμό. Παρομοίως, με γραμμική παρεμβολή δηλαδή, βρίσκεις και το PI (Power Input).

Αν θες, ρίξε μια ματιά στο συνημμένο. Είναι από ένα κάπως ...αρχαίο technical data book της Daikin.

Selection procedure of VRV units example .pdf

Edited by panos-vicious
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.