Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μητέρες ανηλίκων...Θα υπάρξει ποτέ δικαίωση ;;;


stathisK

Recommended Posts

Χρόνια τώρα περιμένουμε μπας και υπάρξει στοιχειώδης ισονομία στους όρους συνταξιοδότησης μητέρων ανηλίκων !! Σε ΟΛΑ τα Ταμεία ίσχυε, εκτός από το ΤΣΜΕΔΕ (άντε και το ΤΣΑΥ). Συνομήλικες της συζύγου μου (58), μηχανικοί του Δημοσίου, ασφαλισμένες του ΙΚΑ  αλλά και Δικηγορίνες (κατά τα άλλα το ΕΤΑΑ είναι το ενιαίο Ταμείο μας) έχουν βγει στη Σύνταξη καιρό τώρα, ενώ στο ΤΣΜΕΔΕ ισχύει για την γυναίκα μου το 62 και 40 (δηλαδή θα βγει το 2023!!!).Τώρα που δεν υπάρχει ουσιαστικά πιά η αυτονομία του ΤΣΜΕΔΕ, μήπως επιτέλους ξέρει κανείς, αν υπάρχει ελπίδα για αποκατάσταση αυτής της κατάφορης αδικίας;; Θα εξακολουθεί να ισχύει η απαράδεκτη αυτή διάκριση (που βασίζεται στο Καταστατικό του ΤΣΜΕΔΕ) ή θα έχουν και οι γυναίκες μηχανικοί τα ευεργετήματα του Νόμου που ισχύουν για όλες τις άλλες μητέρες ανηλίκων στην Ελληνική επικράτεια..;;!!

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομίζω ότι σε άλλα ταμεία πρέπει να είσαι μητέρα ανηλίκου για να βγεις σε σύνταξη στα 58....Και στα 48 σε έβγαζαν αν ήσουν μητέρα ανηλίκου...(παλιότερα...δεν γνωρίζω τώρα)

Τώρα πολλοί άλλοι κλάδοι βγάζουν τις γυναίκες στα 58 με 30 χρόνια... (http://www.newsbomb.gr/oikonomia/ergasia/story/731053/syntaxi-sta-58-me-20-eos-30-eti-ergasias)

Οι γυναίκες του ΤΣΜΕΔΕ αν  δεν είχαν την τύχη να διορισθούν στο δημόσιο και ΔΕΚΟ δεν είχαν ποτέ το δικαίωμα της πρόωρης σύνταξης ή της μητέρας ανηλίκου....

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Επανέρχομαι 8 μήνες μετά στο θέμα που με καίει, μπας και βγει η σύζυγος στην σύνταξη και σωθούμε...Διάβασα αυτό : http://www.enikonomia.gr/economy/168184,syntaxeis-expres-gia-30000-miteres.html , εδώ και δυό μέρες και από τότε αναζητώ την Εγκύκλιο που αναφέρεται στο δημοσίευμα ! Μήπως έχει ακούσει κανείς τίποτα σχετικό, γιατί στο ΤΣΜΕΔΕ Ιωαννίνων που πήρα δεν ήξεραν τίποτα...!

Link to comment
Share on other sites

Φίλε μου καλησπέρα,

σχεδόν όλα τα πρόσφατα σχετικά δημοσιεύματα αναφέρουν ως εγκύκλιο αυτή που αναφέρει εντός της, τα σχετικά με την διαδοχική ασφάλιση και για "παραθυρακι" σε συτο που ενδιαφερεσαι.

Η πιο πρόσφατη σχετικά με διαδοχική ασφάλιση είναι η συνημμένη.

Υποθέτω ότι το όλο θέμα που σ' ενδιαφέρει κρύβεται κάπου μέσα εκεί και οι αναφορές και αναλύσεις στα δημοσιεύματα είναι ερμηνεία της εγκυκλίου.

Ίσως ... "κρύβεται" στην σελ. 5 στο παράδειγμα.

 

Καλό σου βράδυ.

7Φ3Ζ465Θ1Ω-Κ63.pdf

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

Ένιωσα την αγωνία σου και μόλις διάβασα την εγκύκλιο σε θυμήθηκα.

Ελπίζω να είναι αυτό που ψάχνεις.

Εγκύκλιος Ε.Φ.Κ.Α. αρ. 37/2017 Οδηγίες για την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 19 του Ν. 4387/2016, που αφορά θέματα Διαδοχικής Ασφάλισης

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Καλημέρα! Συμμερίζομαι εντελώς τον προβληματισμό σου για το θέμα -γυναίκα μηχανικός, σύνταξη στα 67 με δύο ανήλικα παιδιά.. Στο ΤΣΜΕΔΕ Θεσσαλονίκης μου απάντησαν τηλεφωνικά ότι οι διατάξεις αφορούν γυναίκες που έχουν διαδοχική ασφάλιση με το ΙΚΑ (?). Στο ΤΣΜΕΔΕ Αθήνας δεν σηκώνουν τηλέφωνα. Συνεχίζω να το ψάχνω, αν βρείτε κι έσείς κάτι, παρακαλώ ενημερώστε.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.