Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περί αυθαιρέτων και ΓΟΚ: Ερώτηση για υπόγειο


nkatech

Recommended Posts

Συνάδελφε TheoTDM900 , αυτά που αναφέρεις είναι σωστά , είναι όμως θεωρητικά και στο μόνο που διαφωνώ είναι ότι ο αγοραστής δεν έχει ευθύνη .

 

Και όμως ΑΥΤΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΥΘΥΝΗ , απλά γιατί αυτός είναι η αγορά .

Αυτός επιβραβεύει η απορρίπτει ότι πωλείται με την απόφαση του να αγοράσει η όχι κάποια κατασκευή .

 

Αυτός δεν αφήνει να προοδεύσει η οικοδομή , με νέα υλικά και τρόπους δόμησης γιατί φοβάται και αποφεύγει την καινοτομία .

Αυτός επιλέγει να αγοράζει μεγάλους κλειστούς ημιυπαίθριους και μικρά μπαλκόνια η βεράντες .

 

Αυτός επιλέγει να μένει σε ημιυπόγεια η σοφίτες γιά να λέει στους φίλους του ότι έχει μεγάλο σπίτι με πολλά τμ .

 

Αυτός αγοράζει τις μεζονέττες με 40 τμ κάτοψη και 4 επίπεδα .

 

Αυτός δεν έχει αντικειμενικά κριτήρια όταν αγοράζει ένα σπίτι .

 

Αυτός αγοράζει μόνο με τιμή ανα τμ και όχι με αξία γης .

 

Αυτός ακούει τα κανάλια και η αγοράζει αγεληδόν τα πάντα η δεν αγοράζει τίποτα και έτσι διαλύει την αγορά .

 

Αυτός παίρνει 120 % δάνειο και μετά δεν μπορεί να το πληρώσει .

 

Αυτός αγοράζει σπίτι με 3 υπνοδωμάτια , όντας ανύπαντρος γιατί θα το χρωστάει 40 χρόνια και να το πάρει μιά και καλή .

 

Αυτός δεν βάζει μηχανικό να ελέγχει τι θα αγοράσει .

 

Αυτός δεν εκτιμάει τους ειδικούς , αλλά τους "φτηνούς" που στην ουσία αφού δεν βάζει μηχανικό να τους ελέγξει είναι "ακριβοί" γι' αυτά που του προσφέρουν .

 

Αυτός επιτρέπει στην αγορά να κτίζει ότι σαβουροοικόπεδο υπάρχει , αφού ότι σαβουρόσπιτο κατασκευάζεται το αγοράζει αρκεί να είναι φτηνό .

 

Αυτός αγοράζει σπίτι όχι γιά τον εαυτό του αλλά γιά να πουλήσει μούρη στους φίλους του .

 

Και αρκετά άλλα ακόμη .

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνω 100% μαζι σου.Εσενα ειναι η δουλεια σου αυτη και τα ξερεις πολυ καλυτερα απο εμενα και τον καθε υποψηφιο αγοραστη που θα κανει μια αγορα που θα ειναι για μια ζωη.Εγω ευτυχως στην συγκεκριμενη περιπτωση ειδα και την φακα κι οχι μονο το τυρι και δεν εκανα τελικα την αγορα.Το ολο θεμα ειναι πολυ βαθυ που ανοιξα και πηρε αλλη κατευθυνση. Υπαρχει ομως και η αλλη οψη του νομισματος η οποια ειναι κι αυτη "καυτη".Ενας συγγενης μου που εκανε μια αγορα προ 5ετιας ενος σπιτιου καθ'ολα νομιμου ειχε βαλει και μηχανικο να παρακολουθει την κατασκευη.Το αποτελεσμα ειναι τωρα να πρεπει να σπασει ολα τα πλακακια και να τα ξαναβαλει απο την αρχη.Τον λογο δεν τον ξερω επ'ακριβως αλλα μπορω να τον μαθω.Δεν ξερω αν αυτο θα μπορουσε να το "δει" ο μηχανικος οταν κατασκευαζοταν το σπιτι. Μετα απο ερευνα που εκανε βρηκε οτι κι ομηχανικος πηρε το κατι τις του.Προς θεου δεν θελω να κατηγορησω κανεναν απλα αυτο που θελω να πω ειναι οτι κι εμεις οι υποψηφιοι αγοραστες δεν ειμαστε θωρακισμενοι απο πουθενα και δεν ξερουμε απο που θα μας ερθει.Κλεινοντας θα ηθελα να συμφωνησω με κατι που διαβασα προηγουμενα σχετικα με μικροαστικα ονειρα κτλ αλλα δυστυχως οταν ζουμε σε μια χωρα που οι περισσοτεροι απλα θελουν μια θεση στο δημοσιο κι εναν μεσο μισθο χωρις να κανουν τιποτε...........κατα καποιο τροπο δικαιολογειται.ΔΥΣΤΥΧΩΣ

Link to comment
Share on other sites

Η αληθεια ειναι οτι ο λογος που πρεπει να αφαιρεθουν τα πλακακια μας ενδιαφερει.. Ισως ειναι κατι που μπορουσε να αποφευχθει, ισως και οχι..

 

Οσο για τα αποτελεσματα της ερευνας του συγγενη σου, το ζητουμενο (οπως σε καθε διαπροσωπικη σχεση, επαγγελματικη ή κοινωνικη) ειναι η εμπιστοσυνη, ο σεβασμος και η αυτοεκτιμηση.. Ελπιζω να καταλαβαινεις τι θελω να πω..

 

Παντως η γενικη πρακτικη ειναι να αγοραζουμε χωρις μηχανικο..

Και πολλοι το πληρωνουν εκτων υστερων και μαλιστα πολυ ακριβα..

Link to comment
Share on other sites

Ενας συγγενης μου που εκανε μια αγορα προ 5ετιας ενος σπιτιου καθ'ολα νομιμου ειχε βαλει και μηχανικο να παρακολουθει την κατασκευη.Το αποτελεσμα ειναι τωρα να πρεπει να σπασει ολα τα πλακακια και να τα ξαναβαλει απο την αρχη.

δεν ξέρω τι συνέβη στη συγκεκριμένη περίπτωση

 

αυτό που είναι σίγουρο είναι πως εφόσον το σπίτι είναι 100% νόμιμο έχει ξενοιάσει απο πολλούς μπελάδες

κακοτεχνίες μπορεί να έχουν και τα νόμιμα και τα παράνομα σπίτια

 

σκέψου να αγοράσεις σπίτι 120 τμ και τα νόμιμα να ειναι τα 50

τι θα κάνεις αν έρθει η ώρα να πληρώσεις το πρόστιμο;

θα περιοριστείς στα 50τμ;;;;

θα πληρώνεις ένα δυσβάσταχτο πρόσιμο εις αεί;;;

Link to comment
Share on other sites

Δεν το συζηταω καν αυτο το ενδεχομενο γι αυτο κι εφυγα τρεχοντας απο την συγκεκριμενη αγορα.Μηχανικο θα εβαζα ουτως η αλλως γιατι εχω μαθει απο τη δουλεια μου κατι που δεν ξερω να αναζητω βοηθεια απο ειδικο. Και τον συγκεκριμενο κλαδο δεν τον ξερω καθολου

Link to comment
Share on other sites

Κανένα νέο πες μας.8-)

 

 

"Καμία ποινή για κανέναν"

 

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΚΕΛΟΣ

 

Ποτέ οι πολλοί δεν τιμωρήθηκαν.

 

Πόσα εκατομμύρια ελλήνων ζουν σε κλειστούς Η/Χ ?

 

Υπάρχει ποτέ περίπτωση αυτός που θα έπρεπε (συντεταγμένη πολιτεία) να επιβάλλει το νόμο ?

 

(btw εδώ επιβράβευε κάνοντας χιούμορ ο παπακωνσταντίνου τον αρδ που κάπνιζε την ώρα της ομιλίας του !!!!!)

 

Σε ποιος και ποιος να επιβάλλει τι ?

 

Κανένας.

 

Γιατί ?

 

Πλειοψηφία και δειλία.

 

Ποιος θα ακουμπήσουν ? Μικρότερα target group που το πολιτικό κόστος είναι μηδαμινό και κάνουμε και τη λεζάντα μας τι καλοί σερίφηδες γίναμε στα μμε.

 

ΘΕΩΡΙΑ

 

Άνθρωπέ μου σου λέω οτι δεν είσαι ελεύθερος (ή νομίζεις πως είσαι) για να επιλέξεις αυτό που ορίζει η δική σου ηθική, όραμα, στόχος, ιδέα, βαλάντιο κ.λπ.

 

Σκλαβωμένος είσαι να αποδεχθείς τη μοίρα όπως όλοι μας.

 

Ελεύθερος πάντως δεν είμαστε.

 

Μικροαστικό χαρακτηρίζω το όνειρο που μας πασάρανε - το φάγαμε - το τρώμε - και λέμε και ευχαριστώ και αμήν Παναγία μου, βοήθειά μας.

 

 

 

 

ΒAS δε συμφωνούμε αδελφέ.

 

Δε δέχομαι οτι πρώτα αγοράζουμε για μούρη και μετά για ανάγκη.

 

Τι % είναι αυτό σε σχέση με το σύνολο ? Να βάλω και 5% ? Να βάλω 10% ? Και στην τελική ζώ, εργάζομαι και δουλεύω κέντρο Αθήνα, πολλή Δυτ. Αθήνα και Ανατολική και βλέπω τι παίζει στους μεγαλύτερους Δήμους του νομού. Και επειδή είμαι και εκτιμητής και κάνω εκτιμήσεις πολλές, σου λέω ότι στατιστικά 1/10 και λιγότερο είναι αυτό που περιγράφεις.

 

Άλλαξε παρέες και παραστάσεις γιατί μου φαίνεται μόνο ΒΠ δουλεύεις.:D

Link to comment
Share on other sites

Φίλε μου Theo , πράγματι Βόρεια προάστεια δουλέυω κυρίως , αλλά όχι τα πολύ Βόρεια .;)

 

Κάνω όμως κατασκευές 25 χρόνια τώρα , ενώ ασκώ το επάγγελμα 27 χρόνια και τώρα αποκτώ εμπειρία και στο ανατολικό κέντρο , Βύρωνας , Υμηττός κλπ .

 

Αυτά που σου λέω συμβαίνουν γιά ανθρώπους με κλίμακα εισοδημάτων παλαιότερα από 4 - 9 σε μιά δεκαβάθμια κλίμακα .

 

Είναι όμως και θέμα Παιδείας και γενικότερης κοινωνικής αντίληψης .

 

Η πλειοψηφία των σημερινών μεσηλίκων , όταν ήταν νέοι , είχαν μάθει από το σπίτι τους να "απλώνουν τα ποδάρια τους" μέχρι εκεί που μπορούσαν .

Ετσι , θέλαν να φύγουν νωρίς από το σπίτι τους , να μην επιβαρύνουν τους γονείς τους και να προχωρούν στην ζωή τους βήμα - βήμα .

Γι' αυτό και το πρώτο σπίτι που έπαιρναν ήταν δυάρι η το πολύ τριάρι και αργότερα με τα χρόνια και ανάλογα με το εισόδημα τους και την οικογενειακή τους κατάσταση πήγαιναν σε μεγαλύτερο .

 

Την τελευταία 10ετία με τον εκμαυλισμό της συνείδησης που έκαναν οι τράπεζες και την πρωτοφανή πτώση των επιτοκίων σε επίπεδα που είχαμε να τα δούμε 40 χρόνια και άρα δεν υπήρχαν στην συλλογική μνήμη , ο κόσμος άρχισε να αναπαράγει υπερατλαντικά καταναλωτικά πρότυπα , σε συνδυασμό με τα κατάλοιπα της τουρκοκρατίας .

 

Ετσι έχουμε ακριβά αμάξια σε μεγαλύτερη αναλογία από την Ελβετία και γενικά θεοποιήσαμε το φαίνεσθαι , αντί γιά το είναι .

 

Το αποτέλεσμα λοιπόν είναι ότι ναι μεν ενδιαφερόμαστε να αγοράσουμε από ανάγκη , αλλά το ΤΙ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ , το κάνουμε γιά μούρη .

 

Και γιά να στο τεκμηριώσω ακόμα πιό πολύ , θα σου πώ ότι μπορεί σήμερα και μάλιστα από το 2005 , μιά και ουσιαστικά οι τιμές δεν έχουν αλλάξει , το δομήσιμο τμ οικοπέδου στο Γέρακα να κάνει 1200 η 1500 Ε , αλλά μόλις το 2000 έκανε λιγότερο από 200 Ε .

Ο κόσμος λοιπόν που αγόραζε και έκτιζε εκεί ήταν στην εισοδηματική κατηγορία 4 - 5 , αλλά η λογική της μούρης είχε αρχίσει ήδη να κυριαρχεί .

 

Δεν λέω ότι είναι το 100 % των ανθρώπων έτσι , είναι όμως η απόλυτη πλειοψηφία και η εμπειρία που έχω αυτή την στιγμή είναι γιά διάφορες περιοχές με εντελώς διαφορετικά δομικά χαρακτηριστικά και με τιμές πωλήσεως των κατοικιών , στην μία από 2300 μέχρι 2800 και στην άλλη από 3500 μέχρι 4500 Ε.

 

Αρα νομίζω ότι μάλλον έχω δίκιο στην εκτίμηση μου .

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.