Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μπλόκα αγροτών


acnt

Recommended Posts

Αυτό που εγώ έχω καταλάβει είναι πως πρωταρχικό τους αίτημα είναι η δημιουργία Μητρώου Αγροτών, κάτι που μου φαίνεται απόλυτα λογικό. Αλλά ο τρόπος διαμαρτυρίας τους ……είναι τραβηγμένος. Το σίγουρο πάντως είναι πως έτσι τραβούν την προσοχή και τα ΜΜΕ.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 40
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

μπραβο.οι συναδελφοι μηχανικοι που ετοιμαζοντε να κατεβουν στην απεργια του ΤΕΕ επειδη το κρατος τολμησε να τους πει να φορολογουντε οπως και οι αλλοι πολιτες,και οχι με το "δικαιο" 17% των τοπογραφικων πχ,επιτελους βαζουν στην θεση τους τους αγροτες.

να υπενθυμισω μονο κατι.

αν και οι αγροτες ηταν μια ισχυρη συντεχνια οπως εμεις ,ξερετε τι θα συνεβαινε?θα ηταν υποχρεωτικο να τρωμε ενα κιλο ντοματες την μερα και 200 γρ ελαιολαδο,σε προκαθορισμένη τιμη 5πλασια της σημερινης.(με το αιτιολογικο βεβαια οτι τα συστατικα της ντοματας και του ελαιολαδου ωφελουν τον οργανισμο μας)(σε αντιστοιχια που οι αγροτες ειναι υποχρεωμενοι να κανουν τοπογραφικα για συμβολαια και να βγαζουν οικοδομικες αδειες για γελοια θεματα (ισογειο προσθηκη τουαλετας,αντικατασταση κεραμιδιων κλπ κλπ κλπ)

Σαν δεν ντρεπομαστε λεω εγω.δεν φτανει που οι δικοι μας εκαναν ενα Κτηματολογιο που ουτε στον μεσαιωνα δεν θα ειχαν κανει και στοιχισε ποταμια ελαιολαδου(για την Λεσβο μιλαω) ,και επιπλεον ο καθε λεσβιος αγροτης χρειαζεται

για να ξανααποκτησει τα ελαιοκτηματα του τοσα λεφτα οση και η αξια τους,και το κεντρικο ΤΕΕ τηρησε μια υποκριτικη ξετσιπωτη σταση,δεν φτανει που ΔΕΝ συμφερει πια να πας να μαζεψεις τον καρπο ,δεν φτανει που τα αγροτικα προιοντα ειναι στο 1/5 της τιμης που ηταν πριν 10 χρονια,βγαινουμε και απο πανω.

ε βεβαια στην πυρα οι "αξιοζηλευτοι" απο κοινωνικης σκοπιας αγροτες,την στιγμη που ολοκληρη η Ελληνικη κοινωνια εχει επιδοθει σε μια μανιακου τυπου φροντιστιριοκαταπληξη ,για να μην ακολουθησουν τα παιδια της,αυτο το αξιοζηλευτο επαγγελμα "ΑΓΡΟΤΗΣ"

ωραια λοιπον ,προκαθοριμενες τιμες για υποχρεωτικες εργασιες συν φορολογηση με συντελεστες κοροιδία ,για εμας ,και στον αγριο ανταγωνισμο ο αγροτης να παει να κοψει το λαιμο του.

ΥΓ σημειωτεον οτι δεν εχω αγροτικη περιουσια (2 στρεματα μονο ελαιοκτηματα που ο καρπος σαπιζει καθε χρονια γιατι δεν συμφερει να τον μαζεψεις,διατιθεται δε σε οποιοδηποτε εθελοντη)

Link to comment
Share on other sites

parist43 Τι σχέση έχουν τα γλαφυρά σου γραφόμενα με τα μπλόκα των αγροτών? Είδες μήπως άλλη κοινωνική ομάδα να καβαλάει διαχωριστικά κιγκλιδώματα με τα τρακτέρ και να κόβει τη χώρα λές και έχουμε 100 ταυτόχρονες κατολισθήσεις? Αλλά είπαμε...Ελλάδα. Αφού είχαμε τη τύχη να γεννηθούμε εδω... τώρα τα λουζόμαστε...

Link to comment
Share on other sites

καταρχας δεν τους βαζω ολους σε ενα τσουβαλι-ναι υπαρχουν οι μεγαλοαγροτες που

εκμεταλευοντε τους μεταναστες.

αλλα τα πραγματα πανε στο απροχωρητο.οι τιμες των αγροτικων προιοντων ειναι πολυ κατω απο οτι πριν 15 χρονια.αυτο ειναι γεγονος.φανταστειτε να καναμε τοπογραφικα με τιμες 1990.αυτο κανουν οι αγρότες.δεν ξερω για Μακεδονια ,Θεσαλια ,κλπ κλπ κλπ

αλλα εδω δεν συμφερει να μαζεψεις το λαδι απο τα δικα σου κτηματα για την δικη σου καταναλωση.συμφερει να το αγορασεις απο το σουπερ.

Να μας πουν ποσα παιρνουν ο προεδρος της ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ και τα μελη του ΔΣ,ποσα παιρνουν ενα σωρο κηφηνες και να σου πω εγω σε ποσα χρονια συλογης ελαιοκαρπου αντιστοιχει .

Και δεν ειναι γλαφυρα λεγομενα.ειναι η πραγματικοτητα.

στην Ζωη ενα απο τα πραγματα που διδαχθηκα ,ειναι πριν πω κατι,να βαζω τον εαυτο μου στη θεση του αλλου.

Link to comment
Share on other sites

Οι τιμες ειναι πολυ κατω γιατι σε αλλες ευρωπαικες χωρες ειναι επισης πολυ χαμηλες.. Ετσι συμβαινει στην Ε.Ε , ειτε μας αρεσει ειτε οχι.. Τι να κανουμε..

Ξαναλεω, και δεν ξερω αν δοθηκε η πρεπουσα βαση, οταν οι αγροτες πηραν τζαμπα λεφτα (οπως καμια αλλη επαγγελματικη ταξη) για να αλλαξουν παραγωγες και να εκσυγχρονισουν μεθοδους τα φαγανε προκλητικα..

Και μιλαμε για τους εππαγγελματιες αγροτες, οχι για τους λοιπους..

Link to comment
Share on other sites

δεν ξερω τι εγινε σε Θεσαλια ,Μακεδονια κλπ.

αλλα δεν πιστευω οτι ειναι ετσι οπως τα λες.στην Λεσβο παντως ειναι τραγικα τα πραγματα.

και ακουσα και ενα "κουφο" το πρωι στην τηλ

Καποιος με υφος 10 Καρδιναλιων (απο το υπουργειο Αγροτικης κλπ ) ελεγε οτι δεν μπορει

το λαδι να υπαχθει στα ορεινα ,διοτι δεν υπαρχουν ορεινες εληες ,δεν επιβιωνουν.

κουνια που τον κουναγε.και αυτο τον Κηφηνα θα τον χρυσοπληρωνουν οι αγροτες.

να στον παρω ενα χειμωνα στα ορεινα της Λεσβου ,να δη αν υπαρχουν η οχι ορεινες εληες.η εληα συναδελφοι μαζευεται αυτο τον καιρο.με αυτο τον παγετωνα που επικρατει.

και ξερετε ποσο ειναι ενα αγροτικο γυναικειο μεροκαματο?25 ευρω χωρις ασφαλεια κλπ

Link to comment
Share on other sites

Parist43 οι τιμες οπως λες ειναι χαμηλες. (Παντως φετινες τιμες ελαιολαδου ειναι 85-90€ ο τενεκες, απευθειας απο παραγωγο). Ας συνασπιστουν οι αγροτες σε ΣΟΒΑΡΟΥΣ συνεταιρισμους, (οχι σαν αυτους που εφτιαξαν την δεκαετια του 80) για να μπορουν να πετυχαινουν μεγαλυτερες ποσοτητες και καλυτερες τιμες.

 

Δεν μπορει με 2 στρεμματα ελαιοδενδρα που εχεις να εχεις την απαιτηση να σε πριμοδοτησουν απευθειας `η μεσω της τιμης. Αφου δεν εχεις ικανη παραγωγη, θα ερθει το κρατος να σε βοηθησει γιατι???? `Η θα εγκαταλειψεις την καλλιεργεια σου `η θα συνασπιστεις με αλλους παραγωγους για να πετυχετε καλυτερη τιμη. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΓΡΟΤΗΣ ΜΕ 1,2 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ, ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΧΟΜΠΙ ΟΧΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ.

 

Δηλαδη εγω αν παω να χτυπησω μια δημοπρασια δημοσιου εργου με υποδομη της πλακας, χωρις μηχανηματα και φυσικα αποτυχω γιατι δεν δωσω καλη τιμη, θα πρεπει να απευθυνθω στο κρατος????

 

ΕΛΛΑΔΑΡΑ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ, ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΙΛΕΛΕΡ. Δεν παμε στο δι@ολο λεω γω..

Link to comment
Share on other sites

δεν ξερω τι εγινε...

Δε με λες...

Αν αύριο που θα μαζευεις την παραγωγή, μαζευτούν όλοι οι μηχανικοί της περιοχής και έχοντας δίκαια αιτήματα αποκλέίσουν την είσοδο στο μοναδικό ελαιτριβείο της περιοχής, τι πιστεύεις ότι θα κάνουν οι αγρότες;

Να πω εγώ;

Τσαμπουκά και αίμα...

Οι αγρότες, μαζί με τους ΔΥ είναι οι δύο μερίδες του πληθυσμού που μορούν με τον τρόπο τους να ανεβάζουν και να κατεβάζουν κυβερνήσεις και όσο οι κυβερνήσεις, ενδίδουν τόσο θα συνεχίζεται ο μπάχαλο κάθε Δεκέμβρη-Γεννάρη γιατί τότε η πλειοψηφεία των αγροτών δεν έχει δουλειές...

Και να δείτε ότι μόλις αρχίσουν κλαδέματα κλπ ο αγώνας θα πάει περίπατο.

Link to comment
Share on other sites

agrafiot με παρεξηγησες ,προς Θεου,δεν θεωρω τον εαυτο μου αγροτη,δεν μιλησα προσωπικα,ποτε δεν εκανα τον αγροτη,ποτε δεν ζητησα επιδοτησεις και μια φορα που ειπαν να με γραψουν στο μητρωο ετσι για πλακα δεν το δεχτηκα,ποτε δεν πηρα ουτε ειχα απαιτηση να παρω επιδοτηση.

ουτε για χομπι δεν μαζευω εληες.απλα το ειπα για να δειξω οτι αν και μη αγροτης (διοτι με 2 στρεμ εννοειται οτι ουτε για αστειο δεν θεωρεισαι αγροτης)τα βλεπω τα πραγματα και απο την αποψη τους.

τωρα για τους συνεταιρισμους που λες ,ναι εχεις απολυτο δικηο.και λιγα λες δηλαδη.

αυτη ειναι η αλλη οψη του νομισματος.

δυστυχως οι συνετερισμοι (οπως και η τοπικη αυτοδιοικηση)ηταν η ταφοπλακα της ιδεολογιας της αριστερας.

δηλαδη το μεγαλυτερο φαγοποτι και η μεγαλυτερη διαφθορα.

εγω φιλε agrafiot προσπαθω να μην εχω παρωπιδες ,να βλεπω τα πραγματα οπως ειναι.

και τα καλα και τα κακα.

αλλα κατι πρεπει να γινει.γιατι σαν μηχανικοι θελουμε αγροτες-πελατες με λεφτα-οχι

ζητιανους.παω και κανω τοπογραφικα στα ελαιοκτηματα για τακτοποιησεις στο Εθνικο Κτηματολογιο.ε οσο παιρνω εγω και ο δικηγορος που απαιτειται τοσο κανει το ελαιοκτημα.

stertzam

Αν αύριο που θα μαζευεις την παραγωγή

ποια παραγωγή?2 στρεματα ουτε για χομπι,οπως σωστα λεει ο agrafiot δεν κανει.απλα βαζω τον εαυτο μου στην θεση τους.βαλτον και εσυ και τα ξαναλεμε.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.