Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εξαερισμός σε τυφλό μπάνιο


Liselef

Recommended Posts

Καλημέρα σας. Σας παραθέτω την απορία μου μιας και δεν έχω αντιμετωπίσει στο παρελθόν τέτοιο ζήτημα. Όποια άποψη είναι ευπρόσδεκτη.

 

Σε ανακαίνιση σε παλιά πολ/κία υπήρχε ένα τυφλό wc που μεγάλωσε. Πριν την ανακαίνιση, το wc εξαεριζόταν σε φωταγωγό μέσω εξαερισμού, αλλά λόγω του ότι μεσολαβούσαν δοκάρια και πολύ χαμηλά μάλιστα, ο σωλήνας που έφτανε στον φωταγωγό ήταν εμφανής σε πολλά σημεία και όπως καταλαβαίνετε εντελώς αντιαισθητικός. Για να κλειστεί με γυψοσανίδα δύσκολο γιατί χαμηλώνει πολύ η οροφή. Η απόσταση μεταξύ wc και φωταγωγού ήταν περίπου 3μ με μία και μοναδική έξοδο μέσω της κουζίνας. Γενικώς, το wc αυτό περιβάλλεται από τέτοια δοκάρια και δεν έχει καμία πρόσβαση πλέον σε αυτό το φωταγωγό. Υπάρχει τρόπος να εξαεριστεί το wc (έστω και στοιχειωδώς) με κάποιο εξαεριστήρα που να μην χρειάζεται εξαγωγή? Κάτι σαν τους απορροφητήρες στην κουζίνα με φίλτρο άνθρακα ή κάτι τέτοιο; Γνωρίζω ότι δεν είναι ενδεδειγμένη λύση, αλλά έχω βρει τέτοια στο εξωτερικό ψάχνοντας στο διαδίκτυο, αλλά δεν έχω βρει κάτι εδώ. Γνωρίζω ότι δεν θα είναι ακριβώς εξαερισμός, αλλά περισσότερο ανακυκλοφορία του αέρα με φιλτράρισμα. Υπάρχει άλλη λύση ίσως;

Link to comment
Share on other sites

δες εδώ :

http://www.michanikos.gr/downloads.php?do=file&id=213

 

edit: επειδή τώρα διάβασα το υπόλοιπο κείμενό σου, υπάρχουν κάποια συστήματα εξαερισμού αλλά σε τόσο μικρή παροχή ανεμιστήρα, δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να δουλέψει. Μπορείς να το κατασκευάσεις και μόνος σου, αλλά καλό είναι να επικοινωνήσεις με κάποια εταιρία ανεμιστήρων, που θα σου βρούν τη λύση (ενεργού άνθρακα).

Σίγουρα εάν βρεις τη λύση, θα είναι "λίγο" ακριβή...

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Καταρχάς τη μελέτη του εξαερισμού την έχω ήδη κατεβάσει fraafr. Ευχαριστώ πολύ πάντως.

Το wc έχει διαστάσεις 3.15x1.30x2.66(MxΠxΥ). Υπάρχει οροφή από γυψοσανίδα. Το κενό μεταξύ γυψοσανίδας και οροφής είναι 24 εκ. και τα περιμετρικά δοκάρια έχουν κρέμαση 55 εκ. Το διαμέρισμα βρίσκεται στον δ' όροφο και δεν είναι το τελευταίο. Από την πλευρά του wc δεν είναι πρόβλημα να κατέβαινε το ύψος της οροφής, από την άλλη όμως βρίσκεται η κουζίνα που λόγω δοκαριού που τρέχει παράλληλα είναι αδύνατη η έξοδος σωλήνα από εκεί εκτός αν γίνει ένα ψευτοδόκαρο με καθαρό ύψος 1,80 από πάτωμα οπότε άκυρο. Έχω ήδη επικοινωνήσει με μία γνωστή εταιρεία που ειδικεύεται στα συστήματα εξαερισμού και μου είπαν ότι δεν έχουν να προτείνουν σύστημα με φίλτρο ενεργού άνθρακα για τόσο μικρό μηχανισμό.

 

Από εξωτερικό έχω βρει αυτό http://www.broan.com/display/router.asp?ProductID=531. Υπάρχει αυτή η εταιρεία στην Ελλάδα; Αυτό θα ήταν η ιδανική λύση με τη λιγότερη "φασαρία". Αν γνωρίζετε κάτι στείλτε μου ένα pm.

Link to comment
Share on other sites

Από ό,τι βλέπω δεν υπάρχουν και πολλές προτάσεις; Τι κάνουμε όμως σε τέτοια περίπτωση; Εντελώς συμπτωματικά άκουσα και σε άλλη ανακαίνιση το ίδιο πρόβλημα και δεν βρέθηκε (προς το παρόν) κάποια τέτοια λύση. Είναι δυνατόν να υπάρχουν προϊόντα για άλλα κι άλλα και αυτό να μην έχει καλυφθεί από καμία εταιρεία;

Link to comment
Share on other sites

Δώσε μας περισσότερα στοιχεία. Μια εικόνα του wc θα βοηθούσε στο προβλημά σου. Γιατί δεν κάνεις εξαερισμό με σωλήνα περιμετρικά στον τοίχο σου έτσι όπως ήταν πρώτα, να καλύψεις τον σωλήνα με ένα ψευτοδόκαρο από γυψοσανίδα και να μην κάνεις οροφή αφου έχεις πρόβλημα με το ύψος?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Να ρωτήσω κατι χαζό. Υπαρχει εξαερισμου μηχανιμα, χωρις συνδεση με ρευμα, που να μπορει να λειτουργει αυτονομα;(πχ με μπαταρια με κορδόνι; )

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Υπάρχει λύση χρειάζεσαι αυτό:

http://www.vortice.ltd.uk/catalogue.aspx?id=737

 

και επίσης αυτό:

http://www.vortice.ltd.uk/product.aspx?id=332

Θέλεις έναν ανεμιστήρα που θα το εγκαταστήσεις στον τοίχο του φωταγωγού.

Ένα flat Channel 55mm πάχος από την τουαλέτα στον ανεμιστήρα κρυμμένος μέσα στην γυψοσανίδα.

 

η μονη "μαστρωχαλασι" θα είναι στην ένωση

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

συναδελφοι καλησπερα,

εχω ενα προβλημα με τυφλο μπανιο διαστασεων 3,00*1,50μ και wc διαστασεων 2,00*1,45μ στα οποια μου εχει ζητηθει να βαλω εξαερισμο. ξερει κανεις να μου πει, τι ισχυ και τι απορροφητικη ικανοτητα πρεπει να εχει το μηχανημα εξαερισμου?

ευχαριστω εκ των προτερων

 

ξεχασα να αναφερω το ελευθερο υψος στο μπανιο ~3,45μ και ~3,15μ στο wc:oops:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.