Μετάβαση στο περιεχόμενο

Scia Engineer (πρώην ονομασία: ESA PT)


Recommended Posts

εδραση ,δοκου στυλου ,κορφια ναι, αλλα χιαστι??το scia δεν κανει..εχω κοιλοδοκους για χιαστι,αν και με γωνιες παλι νομιζω οτι δεν κανει,ενα προβληματακι με τους κοιλοδοκους το εχει....(αν και το module open conections που ετοιμαζουν, ειναι σε beta μορφη ,το ειδα, θα ειναι πολυ δυνατο..θα περιεχονται ο λ ε ς οι συνδεσεις με αναλυση και ελενχο),για το τευχος μου ειπαν απο σεπτεμβρη..ελπιζω να ετσι..τωρα οσο αναφορα την πολεοδομια σε κανα 2-3 μερες θα την παω..και θα σας πω,ελπιζω να ναι ολα καλα..(Υ.Γ απο τις διαταξεις του ΕΑΚ πρεπει να προσεξω κατι??)

Link to comment
Share on other sites

Παίδες εμφανίζει πουθενά μετά την επίλυση αν απαιτείται ανάλυση με θεωρία 2ας τάξης λόγω μεγάλων παραμορφώσεων για να μην κάνω τον έλεγχο μόνος μου;

 

 

 

Edit: Βιαστική ερώτηση....προφανώς και δεν βγάζει...

Link to comment
Share on other sites

ο ελενχος στατικων για το μεταλικο κτιριο με το scia που ειχα γραψει σε προηγουμενο post που πηγα στην πολεοδομια ,ολα οκ τελικα..αν και μου την ειπε λιγο οσο αναφορα το τευχος (αγγλικα) και στο παρατσακ ημουν για να μαλωσω αν και ειχα μεταφρασει τις κυριες ενοτητες..τεσπα πρεπει να γινει η μεταφραση απο την εταιρια για να τελειωνει το θεμα..και τα προβληματα με τον καθε χ υπαλληλο που θελει να το παιξει εξυπνος..

 

Υ.Γ ειχε αλλος προβλημα σε αναλογη περιπτωση και αν ναι πως φερθηκατε???

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

μολις εκανα τη μελετη ενος μεταλικου με γερανογεφυρα (mobile loads)...λιγο επιπονο μεν..αλλα τα εχεις ολα σε ενα modello(κτιριο-γερανογεφυρα-συνδιασμους φορτιων με σεισμο και γερανογεφυρα κτλ)...οποιος χρειαστει βοηθεια εδω ειμαι..:):)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

ρε παιδια εχω φτιαξει συνδεση εδρασης με το scia αλλα το προβλημα ειναι οτι τα αγκυρια δεν περνουν καθολου τεμνουσα και αστοχουν παντα,δε ξερω γιατι,για παραδειγμα στην συνδεση ασκειτε τεμνουσα 23 kn αλλα η τεμνουσα αντοχης της συνδεσης οτι και ανα κανω το Vrd ειναι 0 ,οποτε ο ελενχος V/Vrd να μην βγενει ποτε και να πρεπει να βαλω κλειδι διατμησης (που κανονικα δε χρειαζεται)

ξερει κανεις τι γινεται?....καμια βοηθεια????

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Καλησπέρα.

Έχω μια άσκηση στην οποία πρέπει να υπολογίσω τα διαγράμματα εντατικών μεγεθών ΜΝQ σε μια δοκό υπερστατική. Δίνονται οι ροπές σε κάποιες ενδιάμεσες στηρίξεις και πρέπει να λυθεί με τη μέθοδο υποκατάστατης δοκού. (υπ'οψην δεν έχω κάνει στατική ΙΙ)

Με το χέρι τη λύνω και τα αποτελέσματα δείχνουν σωστά.

Εισήγαγα το φορέα και τα φορτία στο scia engineer, αλλά τα αποτελέσματα διαφέρουν από αυτά που υπολόγισα.

Πιστεύω ότι έχει να κάνει με τις ροπές στις στηρίξεις. Δεν ξέρω τον τρόπο που υπολογίζονται με το χέρι, γιατί το μαθαίνουμε στη Στατική ΙΙ, αλλά λογικά πρέπει να τις δώσεις στο πρόγραμμα ή να δώσεις κάποια άλλα δεδομένα βάσει των οποίων υπολογίζονται αυτές.

Επισυνάπτω ένα ss του φορέα.

post-15642-131887245945_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

1ον.. Αν βαλλεις το φορεα με τα φορτια θα στο λυσει μια χαρα.

 

2ον... Αυτο λυνεται πολυ ευκολα και με τι χερι και απλες εξισωσεις, αφου σου δινει τις ροπες στις στηριξεις.. Διαβασε καλ τις σημειωσεις και τα βιβλια σου..

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον δεν διατύπωσα σωστά.

Τerry το έλυσα με το χέρι. Έχω καταλάβει τη μέθοδο και είναι αρκετά απλό.

Το θέμα είναι ότι άλλα βγάζω εγώ και άλλα το πρόγραμμα. Για παράδειγμα βρίσκει άλλες ροπές στις στηρίξεις. Ενώ θα πρέπει να είναι ΜB=5ΚΝm MΓ=7KNm σύμφωνα με τα δεδομένα της άσκησης.

 

ΕDIT: Sorry. Τώρα κατάλαβα τι τερατούργημα έγινε. Οι τιμές των ροπών δεν είναι υπολογισμένες αλλά υποθετικές. Οπότε λογικό. Χίλια συγνώμη κι ευχαριστώ για την απάντηση terry.

Link to comment
Share on other sites

Σου απαντησα. Αν εβαλες τα δεδομενα σωστα θα στο ελυσε σιγουρα σωστα.

Αρα ή εχεις κανει εσυ λάθος (ή στην επιλυση ή στο μοντελο) ή η άσκηση ειναι λαθος...

 

Για τετοιες περιπτωσεις καλυτερα να χρησιμοποιησεις προγραμματα οπως το ΒΕΑΜ2D ή το FRAME2D

Link to comment
Share on other sites

Ναι η άσκηση ήταν λάθος τελικά.

Terry είπα εξ'αρχής να μάθω σιγά-σιγά κάποιο πρόγραμμα που να μπορώνα το χρησιμοποιώ για όλα τα μαθήματα. Πχ αυτό το εξάμηνο έχω ΩΣ Ι και Σταική ΙΙ κτλ.

Ελπίζω μέχρι να έρθει η ώρα για τον Αντισεισμικό, να έχουν ετοιμαστεί τα εθνικά προσαρτήματα, αλλιώς θα το γυρίσω σε κανένα FESPA.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.