Μετάβαση στο περιεχόμενο

Scia Engineer (πρώην ονομασία: ESA PT)


Recommended Posts

Και ξαναθέτω το ερώτημα σε σύγκριση με το Robot και όχι με Ελληνικά προγράμματα.Αξίζει τα διπλάσια λεφτά;Για νέους μηχανικούς μέχρι 2ετίας ισχύουν τα 1.825Ε μέχρι 31/12/09.Γιατί εγώ με την έκδοση Professional του Robot έχω με λιγότερα από τα μισά λεφτά πολλά περισσότερα από την έκδοση Εngineer του Scia με τα 10.000Ε (όχι την Expert).

Δηλαδή τα πάντα από αναλύσεις ,όλα τα υλικά (σκυρόδεμα,ξύλο,αλουμίνιο,σίδηρο) και άλλα όπως καλώδια,σύμμικτες διατομές(υποστυλώματα,δοκούς) και άλλα που είναι extra στην έκδοση Εngineer.Το μόνο που μου λείπει είναι οι σύμμικτες πλάκες με υπολογισμό ήλων κτλ....Επαναλαμβάνω ότι δε το συγκρίνω με την προσφορά με τα 1.825Ε.

Kasec

Mήπως να λύναμε ένα κτήριο και με τα δύο για να εντοπίσουμε διαφορές;

Link to comment
Share on other sites

σύμμικτες διατομές(υποστυλώματα,πλάκες)

 

Το Robot; Είσαι σίγουρος; Εμένα μου έχουν διαφύγει. Ίσως βέβαια να φταίει ότι δεν χρησιμοποιώ σύμμικτους στύλους. Τι εννοείς λέγοντας ότι έχει σύμμικτες πλάκες.

 

Επιπλέον από συνδέσεις διάτμησης, αρθρωτές έχει μόνο με γωνιακά

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Γεια σας παιδιά ,μολις αγόρασα το scia Engineer proffesional edition (1825 ευρω),με διαβεβαίωσαν οτι μέσα στον επόμενο χρονο θα έχουν ενσωματωθεί όλοι οι ευρωκώδικες(επομένος και ικανοτικός σχεδιασμός),θα ήθελα όμως να κάνω κανα 2 ερωτησούλες(ειδικά σε μηχανικούς που ηδη δουλεύουν με αυτό το λογισμικό η και οχι αλλα γνωρίζουν): 1)υπάρχει συνεργασία με το tekla? kαι 2)όσον αναφορά την επίληση θεμελίων γίνεται με την με τρινόμια φόρμουλα του Terzaghi ,υπάρχει υπολογισμός καθιζίσεων με την μέθοδο BURLAND & BURBIDGE? Ευχαριστώ πολυ!!!!

Link to comment
Share on other sites

Είναι λογικό σε ένα προϊόν το οποίο είναι καινούργιο να υπάρχουν κάποια θολά σημεία. Για τον λόγο αυτό θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε (πάλι... ;)) κάποια πράγματα.

@kacec:

  1. Τα κείμενα του EC8 είναι πάρα πολλά. Όπως συνηθίζεται στα περισσότερα προγράμματα της αγοράς, κανένα δεν καλύπτει το 100% των κανονιστικών κειμένων. Τώρα, όσον αφορά το SCIA πράγματι δεν κάνει ικανοντικούς ελέγχους. Έχει όμως τα φάσματα του EC8 και απ' όσο ξέρουμε υπάρχει ομάδα εργασίας που προωθεί το ζήτημα. Απλά θα πρέπει να έχουμε υπόψιν πως ο EC8 δεν είναι ΕΑΚ και κάνει ικανοτικούς τόσο σε μεταλλικούς όσο και σε φορείς Ο/Σ. Οπότε δεν είναι μια απλή δουλειά.
  2. Θα πρέπει να σας ενημερώσουμε πως λειτουργεί υποστήριξη πλέον τόσο σε Αθήνα όσο και σε Θεσσαλονίκη. Παρέχεται υπηρεσία εκπαίδευσης και στις δύο πόλεις ενώ για τα δύσκολα ζητήματα υπάρχουν πάντα οι Βέλγοι.
  3. Η αλήθεια είναι πως η ελληνική αγορά είναι μικρή. Επειδή όμως η παγκόσμια που είναι μεγάλη έχει ανάγκη από τα πράγματα που ζητάμε και εμείς, και οι Βέλγοι στοχεύουν σ΄αυτή, να είστε σίγουροι πως θα δούμε πολύ περισσότερα πράγματα στο μέλλον. Μακάρι να μπορούσαμε να σας μεταφέρουμε με λόγια την εμπειρία από την αναβάθμιση μεταξύ των εξαμηνιαίων εκδόσεων. Δεν μιλάμε για απλά bug fixes αλλά για συνεχή προσθήκη πολύ δυνατών χαρακτηριστικών.

 

Ένα πράγμα που θα ήθελα να τονίσω σε όλη την λίστα είναι πως το δύνατό σημείο του προγράμματος δεν είναι μόνο οι δυνατότητες υπολογισμού. Παραβλέπουμε όλοι την ευχρηστία και την παραγωγικότητα οι οποίες από μόνες τους έχουν αξία και χρειάζεται πολύ σκληρή δουλειά από πολλούς προγραμματιστές για να επιτευχθεί αυτό.

 

Επίσης η Nemetschek έχει υπογράψει συμφωνία με την Tekla οπότε και γίνεται ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ των δύο προγραμμάτων.

Link to comment
Share on other sites

Απλα Θοδωρη η επικοινωνια με το Τekla ειναι εξτρα ετσι???

 

Μια απλη διαπιστωση... Εγω τωρα 3 μερες υπολογιζω ανεμοπιεσεις σε μεταλλικο κτηριο κατα ΕΚ1....Για φανταστειτε με μια εντολη να τα υπολογισςε το προγραμμα..

 

Μετα την αναλυση πρεπει να κανεις κ τα σχεδια..Ετσι???Για φανταστειτε να σας τα παραγει απευθειας το προγραμμα???

 

Μιλαμε για εκμηδενισμο του χρονου μελετης... Κ πας κ για ενα ποτο 12μμ-3πμ (εκει που θα εκανες τα σχεδιακια σου...)

Link to comment
Share on other sites

Απλά θα πρέπει να έχουμε υπόψιν πως ο EC8 δεν είναι ΕΑΚ και κάνει ικανοτικούς τόσο σε μεταλλικούς όσο και σε φορείς Ο/Σ.

Να σημειώσω ότι και ο ΕΑΚ προβλέπει ικανοτικούς ελέγχους για τα μεταλλικά.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Πολυ ανεβασμενο το SCIA. Κινειται στη φιλοσοφια του στατικου που εψαχνα. Προς το παρον μεταξυ robot και scia προτιμω κατα πολυ το 2ο. Ειναι προγραμματαρα.

 

Οποιος ενδιαφερεται για ακριβεια υπολογισμων και μονο ας παρει το GTStruDL. :) Αστειευομαι βεβαια αλλα ειναι το μονο με πιστοποιηση απο US NRC. Το etabs το απεχθανομαι, δεν ειναι για τπτ.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Παιδια εχουμε κανενα νεο σχετικα με ττη εισαγωγη του ec8, και την μεταφραση του λογισμικου στα ελληνικα???(ακουσα οτι βγηκε και η καινουρια εκδοση 2010,καμια καινοτομια?)

Link to comment
Share on other sites

Συγχωρέστε με αν έχει αναφερθεί ήδη, αλλά δεν θυμάμαι..

Τα τεύχη εκτυπώνονται στα ελληνικά?

Τα 1850 ευρώ που είναι το κόστος συντήρησης είναι για μπετό και σκυρόδεμα μαζί;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.