Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δήλωση μηχανικού σε κατατμήσεις


Recommended Posts

Επειδή είμαι σχετικά νέος στο χώρο των τοπογραφικών, αν μπορεί κάποιος να μου πεί ποια θα πρέπει να είναι η δήλωση μηχανικού (ν. 651) στις κατατμήσεις (που πληρούν τις προυποθέσεις αρτιότητας & οικοδομησιμότητας, κλπ) και αν υπάρχει κάτι ύποπτο που πρέπει να προσέξω. Η δήλωση γίνεται για κάθε τμήμα ξεχωριστά;

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

Η δήλωση γίνεται τόσο για το υπό μελέτη ακίνητο,όσο κ για τα εναπομένοντα.Είσαι σίγουρος κατ' αρχήν ότι επιτρέπεται η κατάτμηση στο ακίνητο που μελετάς?Δεύτερον:είσαι σίγουρος για την αρτιότητα των ''προϊόντων''?

 

 

Μην ξεχάσεις ΦΕΜ κ Πολεοδομία.

Link to comment
Share on other sites

και να θυμάσαι πάντα οτι αν κάνεις λάθος και ο αγοραστής δεν μπορεί να οικοδομήσει μετα ,μπορεί να στραφεί εναντιον σου.ενώ ο μεσίτης που παιρνεί ποσοστό επι της αξίας του ακινήτου ,κανείς δεν τον ακουμπά.είναι μάλλον γιατί ξόδεψε τόσα χρόνια να κάνει τόσες σπουδες.:D

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Να γίνω λίγο πιο συγκεκριμένος: Σε ενιαίο αγροτεμάχιο στις κυκλάδες (70στρ) ο ιδιοκτήτης κάνει πράξη χαρακτηρισμού και η τελεσίδικη απόφαση βγάζει 25στρ δασικά. Γίνεται να κάνει κατάτμηση στο όριο της πράξης χαρακτηρισμού (δασικά - μη δασικά) και να πουλήσει τα μη δασικό τμήμα (45στρ);

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν απαγορεύται λόγω πχ ΖΟΕ νομίζω πως μπορεί να γίνει. Μην ξεχνάς όμως και την απαίτηση ύπαρξης προσώπου σε νομίμως υφιστάμενη οδό!

Link to comment
Share on other sites

Να βεβαιωθείς ότι ο δρόμος επί του οποίου θα γίνει η κατάτμηση είναι χαρακτηρισμένος με τη νόμιμη διαδικασία ως δημόσιος, γιατί στις Κυκλαδες ειδικά υπάρχει μεγάλο ζήτημα με αυτό.

Link to comment
Share on other sites

το ένα από τα 2 προϊόντα της κατάτμησης και συγκεκριμένα το δασικό θα είναι μη οικοδομήσιμο.Άρα πως επιτρέπεται η κατάτμηση?

Link to comment
Share on other sites

συνάδελφοι

ένα αγροτεμάχιο με πρόσωπο σε δημοτική η προυπάρχουσα αγροτική η αναγνωρισθείσα με το αρ 6 του 720/1977 οδού μπορεί να μεταβιβασθεί με κατάτμηση

1.αν βρίσκεται εντός περιμετρικής ζώνης πρέπει να έχει εμβαδό>1000 τ.μ

2.εκτός δε περιμετρικής ζώνης σε μικρότερα διαιρετά τμήματα ακόμη και κάτω της εκτάσεως των 4000 τ.μ αφού δεν υπάρχει αντίθετη-απαγορευτική διάταξη στην κείμενη νομοθεσία. Αν όμως βρίσκεται σε ΖΟΕ τότε η κατάτμηση πρέπει να τηρήσει το κατώτατο προβλεπόμενο όριο μάλιστα και τα κληροτεμάχια εντός ΖΟΕ μπορούν να κατατμηθούν στο κατώτατο όριο.

τα ξαναλέμε

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.