Μετάβαση στο περιεχόμενο

Με ελάχιστο προσωπικό πιάνει δουλειά σε ένα μήνα η Υπηρεσία Κατεδαφίσεων


Engineering News

Recommended Posts

Κατεδαφίσεις με... 12 υπαλλήλους

 

Σε ένα μήνα πιάνει δουλειά η νεοσύστατη Υπηρεσία Κατεδαφίσεων που θα υπάγεται στην Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος και σκοπός της θα είναι ο εντοπισμός και η κατεδάφιση των αυθαιρέτων που θα εντοπίζονται μέσα στις περιοχές που έχουν κηρυχθεί αναδασωτέες.

 

Ωστόσο, όπως αναφέρεται στα «Νέα», η στελέχωση της νέας αυτής υπηρεσίας με 12 υπαλλήλους θεωρείται από πολλούς ως μη επαρκής για τη διάσταση που έχει πάρει το πρόβλημα με τα αυθαίρετα στην Αττική.

 

Παρόμοιο πρόβλημα υπάρχει και με τους 30 επιθεωρητές περιβάλλοντος που είναι υπεύθυνοι για την διεξαγωγή περιβαλλοντικών ελέγχων σε όλη την Ελλάδα. Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Περιβάλλοντος, χρειάζονται τουλάχιστον άλλοι τόσοι.

 

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, στο στόχαστρο της νέας υπηρεσίας του υπουργείου μπαίνουν τα νέα αυθαίρετα που θα εντοπίζονται στις περιοχές της ΒΑ Αττικής που κάηκαν από τις φωτιές του προηγούμενου καλοκαιριού, ενώ δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη τι θα γίνει με τα αυθαίρετα που υπάρχουν.

 

Εντός της εβδομάδας θα γίνει η προκήρυξη των θέσεων για τους 12 υπαλλήλους που θα στελεχώσουν τη νέα υπηρεσία και οι οποίοι θα αποσπαστούν από άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου. Επικεφαλής της υπηρεσίας τίθεται ο γενικός επιθεωρητής Περιβάλλοντος, Παναγιώτης Μέρκος.

 

Το πρώτο τριήμερο κάθε μήνα, η Ειδική Υπηρεσία Κατεδαφίσεων θα ενημερώνεται από το Κτηματολόγιο Α.Ε. για όλα τα νέα κτίσματα που θα «ξεφυτρώνουν» στις εκτός σχεδίου περιοχές.

 

Στο μεταξύ, εξακολουθούν να είναι παγωμένες οι οικοδομικές άδειες για τις εκτός σχεδίου περιοχές των δήμων και κοινοτήτων της Βορειοανατολικής Αττικής που επλήγησαν από τις φωτιές του καλοκαιριού.

 

Η διαδικασία έκδοσης νέων αδειών παραμένει παγωμένη από τον περασμένο Οκτώβριο, με απόφαση της υπουργού Περιβάλλοντος, μέχρι να κυρωθούν οι δασικοί χάρτες. Αυτή η διαδικασία, σύμφωνα με δασικούς, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τον Δεκέμβριο του 2010.

 

Πηγή: in.gr

Link to comment
Share on other sites

Η είδηση μιλά για δύο ξεχωριστά πράγματα... Αλλο τα αυθαίρετα στις αναδασωτέες, άλλο τα αυθαίρετα γενικώς... Για το πρώτο μόνο στην Ελλάδα θέλουμε προσωπικό... Στις άλλες χώρες ένα αεροπλάνο ή ελικόπτερο φτάνει...

Αν σκεφτεί κανείς και το ότι πρέπει να πηγαίνουν και δυό-δυό σαν τους Χιώτες για να αποφύγουν δήθεν το λάδωμα... τότε ναι, είναι λίγοι...

Link to comment
Share on other sites

Βασικά σε όλες τις άλλες χώρες όποια αυθαιρεσία διαπιστωθεί, είναι υποχρέωση του παρανομούντα να την αποκαταστήσει.

Μόνο εμείς εδώ έχουμε αυτό το πανέξυπνο σύστημα όπου οι φορολογούμενοι πληρώνουν για την αποκατάσταση του περιβάλλοντως απο τις αυθαιρεσίες τρίτων.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Στη στελέχωση της Ειδικής Υπηρεσίας Κατεδαφίσεων προχώρησε σήμερα το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

 

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι οι κύριες αρμοδιότητες της Ειδικής Υπηρεσίας Κατεδαφίσεων είναι ο εντοπισμός αυθαίρετων μέσα στις δασικές εκτάσεις της Ανατολικής Αττικής, που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του Αυγούστου 2009 και ο συντονισμός των αρμόδιων υπηρεσιών προκειμένου να εκδοθούν οι σχετικές Πράξεις Κατεδάφισης.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η υπηρεσία θα έχει τη δυνατότητα ακόμη και να προβαίνει αυτεπάγγελτα σε κατεδαφίσεις, εφόσον δεν το πράττουν οι άλλες αρμόδιες υπηρεσίες.

 

Για τους σκοπούς αυτούς το ΥΠΕΚΑ προχωρά στη στελέχωση της Ειδικής Υπηρεσίας Κατεδάφισης, με δώδεκα αποσπασμένους υπαλλήλους (προϊστάμενο, ειδικό επιστημονικό και τακτικό προσωπικό).

 

Πηγή: kathimerini.gr

Link to comment
Share on other sites

Ποιοι είναι αυτοί; Ονόματα, διευθύνσεις, τηλέφωνα! Γιατί έγιναν αποσπάσεις και όχι προκήρυξη; Αυτοί είναι αδιάφθοροι ή θα δουλέψει πάλι το Ελληνικό δαιμόνιο:

"Έχτισες σε αναδασωτέα; Καλό είναι να έχεις κουμπάρο τον αποσπασμένο της υπηρεσίας κατεδαφίσεων..." Αν δεν τον έχεις κουμπάρο πρέπει να τον κάνεις "κουμπαρόπουλο"

Link to comment
Share on other sites

Τα παραπάνω τα λες συνάδελφε γιατί είμαστε Ελλάδα.

Αλλά ασε μια περίπτωση να λειτουργήσει επιτέλους κάτι σωστά στην Ελλάδα.

Βέβαια με 12 άτομα, ποια περιοχή θα εποπτεύουν?????

Εκτός αν πραγματικά όλη η δουλειά γίνει δορυφορικά, οπότε μπορεί και να μην χρειαστεί άλλο προσωπικό για την επόπτευση και διαπίστωση των ανεγειρόμενων.

Link to comment
Share on other sites

Κανονικά απαιτείται ένα ελικόπτερο με δύο ανθρώπους, 3-4 τοπογράφους-γεωγράφους οι οποίοι θα δουλεύουν το GIS και άλλοι 3-4 οι οποίοι θα κάνουν την γραφειοκρατία.

 

Ας ξεκινήσει να δουλεύει κάτι σωστά σε αυτήν την χώρα και να δούμε. Από λόγια έχουμε χορτάσει!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.