Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατασκευή εξωτερικής σκάλας σε υφιστάμενη οικοδομή


 
smanew

Recommended Posts

Αν υπαρχουν οι τυπικες προδιαγραφες ωστε να βγει η αντιστοιχη αδεια (υπολοιπο καλυψης, αποστασεις, αν προκειται για σκαλα οροφου δομηση κλπ) τοτε γιατι να μην γινεται?

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ για τις απαντήσεις. απλά αναρωτιέμαι πως θα γίνει η στήριξη αφού δεν υπάρχουν αναμονές από τις μπετόβεργες της οροφής και των τοιχίων.

Link to comment
Share on other sites

Μπαινεις σε κατασκευαστικα θεματα τα οποια χωρις αποψη της οικοδομης δεν μπορουμε να σου δωσουμε σαφη απαντηση.. Εδω καλα καλα δεν ξερουμε απο που θα ξεκιναει και που θα τελειωνει αυτη η σκαλα..

 

Τα τυπικα του θεματος εχουν ως ανω..

Για τα κατασκευαστικα ή ανεβαζεις καποιο σχεδιο και καποιες φωτογραφιες για μια πρωτη προχειρη αποψη (προαιρετικο), ή πας κατευθειαν σε καποιο μηχανικο της επιλογης σου και το συζητατε (απαραιτητο)..

Link to comment
Share on other sites

Καλά τα λένε τα παιδιά ότι δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία για να σε συμβουλέψουν και πως ένας Πολ.Μηχ. θα σε βοηθούσε καταλλήλως. Μην μας φας την δουλειά κιόλας :) αλλά....

 

Αν σε βοηθάει υπάρχει μία απλή και φθηνή μέθοδος και συνάμα αξιόπιστη:

 

α) Ανοίγεις οπές με τρυπάνι στα τοιχία ή κολώνες, εκεί που θα στηρίζεται η σκάλα σου. Η διάμετρος εξαρτάται. Συνήθως χρησιμοποιούνται αναμονές Φ10 ή Φ12.

 

β) Χρήση ρητίνης και φύτεμα των αναμονών στις οπές που έχεις ανοίξει.

 

Υπάρχουν διάφοροι τύπο ρητινών και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό....Όπως καταλαβαίνεις πρέπει να σιγουρευτείς για τις αντοχές των τοιχίων/κολωνών, μέθοδο καθαρισμού των οπών ανάλογα με το είδος ρητίνης (πολύ σημαντικό) και την επίδραση στην συμπεριφορά σε σεισμούς.

 

Ελπίζω να μην είμαι εκτός θέματος....

Link to comment
Share on other sites

Εγω θα προτεινα παντως να μην πακτωθει η σκαλα στο κτιριο γιατι αλλαζει σιγουρα το στατικο μοντελο και επηρεαζεται η στροφη σε σεισμο. Καλυτερα να υπαρχει αρμος μεταξυ κτιριου και σκαλας.

Link to comment
Share on other sites

Κι εγώ συμφωνώ με τον xaniared... δεν υπάρχει πρόβλημα να γίνει ανεξάρτητη, (εκτός του ότι θα θέλει δύο ακόμη κολώνες μάλλον)

Link to comment
Share on other sites

Ανάλογα το μέγεθος του κτιρίου. Αλλά μην τρελλαθούμε κιόλας! Καλύτερα να την στηρίξει πάνω στην πλάκα με βλήτρα όπως περιέγραψε ο civilas. Το θέμα είναι στο κάτω μέρος, που θα πατάει; Αν πατάει στο έδαφος, σίγουρα θα χρειαστεί ένα θεμέλιο-πέδιλο όπως θέλεις πέστο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.