Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κοστολόγηση κατασκευής ή ανακαίνισης, www.costonline.gr


tval

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 65
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Γεια σας

 

Επίσης και εγώ πιστεύω πως η κοστολόγηση που κάνει το συγκεκριμένο λογισμικό είναι αρκετά έξω απο τα δεδομένα της ¨πιάτσας¨. Ιδίως όταν υπάρχει πλακάκι ¨Cractiker" και πλακάκι αρίστης ποιότητας Ισπανίας ας πούμε.

Υπάρχουν μπανιέρες πλαστικές και υπάρχουν μπανιέρες πανάκριβες. Κουζίνες με απλό πορτάκι και κουζίνες με 3 μπακάληδες.

Το πρόγραμμα τα υπολογίζει με τον τρόπο που βλέπουμε αυτοκόλλητα έξω από τις οικοδομές που λέει ανακαινίσεις - βαψίματα 25€ το δωμάτιο.

Τέλος πάντων. Δουλεύω από το 84 πάνω στην ανακαίνιση και πιστεύω πως οι τιμές είναι ¨σκοτωμένες¨.

 

Η απορία μου είναι, από την στιγμή που ο συνάδελφος μιλάει για ένα εργαλείο βοηθό των μηχανικών , ποιος ο λόγος να απευθύνεται και σε ιδιώτες. Στις αντιπαραθέσεις που προηγήθηκαν είδα πολλές φορές την φράση ¨... η εταιρία μας τόσο το κάνει...".

 

Αυτό νομίζω μόνο προβλήματα μπορεί να προκαλέσει μεταξύ κατασκευαστών και πελατών. Δυναμιτίζει (άποψή μου) την αγορά (που τείνει να καταστεί και ανύπαρκτος). Δεν είναι δυνατόν να κάνω εγώ ένα έργο 50000€ και εσύ να λες πως το κάνεις με 35. Και αν διαφωνούσα μόνο εγώ πάει καλά.

 

Πιστεύω πως είναι τόσες πολλές οι παράμετροι μιας ανακαίνισης (και όχι μιας τυπικής εργολαβικής κατασκευής) που δεν υπάρχει πιθανότητα κάποιο εργαλείο να αντικαταστήσει την εμπειρία.

Link to comment
Share on other sites

Σε λίγες ημέρες θα μπει τιμοκατάλογος προϊόντων και προδιαγραφές υλικών στη Συγγραφή Υποχρεώσεων. Σίγουρα δεν αναφερόμαστε σε πλακάκι "Craktiker". Η τιμή πλακιδίων που χρησιμοποιούμε είναι 25 Euro, τιμή τιμοκαταλόγου, και εμείς το αγοράζουμε στα 15 Euro (με ΦΠΑ). Η κουζίνα που προδιαγράφουμε είναι Ιταλική συνολικής αξίας 2000 Euro μαζί με το πλακάκι.

 

Για τις τιμές που βάζουμε έχουμε δεχτεί αρκετά mails (το 80%) ότι είμαστε φτηνοί και εκτός αγοράς και το υπόλοιπο 20% ότι είμαστε ακριβοί. Θεωρούμε λοιπόν ότι ο στόχος του να είμαστε τουλάχιστον σε ένα καλό επίπεδο αγοράς έχει επιτευχθεί.

 

Ο λόγος για τον οποίο απευθυνόμαστε και σε Ιδιώτες, βάζοντας επάνω στις τιμές το κέρδος του μηχανικού, είναι γιατί είναι πολλές οι φορές που πρέπει όλοι μας να αποδείξουμε σε κάποιον πελάτη ότι δεν είμαστε ελέφαντες. Δηλαδή ότι δεν είμαστε απατεώνες και δεν μπορεί να μας φέρετε με ανάλογο τρόπο.

 

Ο κλάδος των κατασκευαστών (όχι των μηχανικών) βρίθει από παραδείγματα κατεστραμένων και δυσαρεστημένων πελατών. Εμείς δώσαμε ένα εργαλείο για να μπορεί ο Ιδιώτης να ελέγχει, εύκολα και γρήγορα, μια προσφορά που θα φτάσει στα χέρια του. Τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο.

 

Όσον αφορά τις τελικές τιμές, όποιος συνάδελφος θελήσει, παρακαλούμε να έρθει από τα γραφεία μας να πιούμε ένα καφέ και να κοστολογήσουμε μαζί την όποια δουλειά έχει.

Link to comment
Share on other sites

Γιατί ο πελάτης να μπορεί να ελέγχει την προσφορά των μηχανικών?

 

Αυτό δεν θα δημιουργήσει μια δυσαρμονία στην αγορά τη στιγμή που το πρόβλημα είναι η υπέρμετρη συμμετοχή των πελατών στη κατασκευή?

 

Το λέω αυτό διότι έχω δει συνεργεία και συνεργεία και έχω δει τελειωμένες υπεργολαβίες άλλες γεμάτες κακοτεχνίες και άλλες άριστες αλλά ακριβές.

 

Είναι λογικό συνάδελφε να πληρώνεις κάτι παραπάνω όταν απαιτείς ποιότητα και ταχύτητα.

 

Εν πάσει περιπτώσει ο προυπολογισμός προυποθέτει εμπειρία στη κατασκευή , έμπιστα συνεργεία και γνώση των συνθηκών του έργου και κατα τη γνώμη μου και τα τρία απουσιάζουν απο έναν ιδιώτη με τις όποιες καλές προθέσεις έχει και καλούμαστε εμείς σε τελική ανάλυση να προστατέψουμε τα συμφέροντά του.

 

Φιλικά πάντα και συγχαρητήρια για την προσπάθειά σας.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνούμε απόλυτα σε όλα τα παραπάνω. Κάθε αλλαγή, κάθε τι καινούργιο στην αρχή φέρνει κάποια αναστάτωση. Αυτό δεν σημαίνει ότι το αποτέλεσμα, μετά την πρώτη αναστάτωση, θα είναι αρνητικό.

Πιστεύουμε πάρα πολύ σε αυτό που κάνουμε. Ευχαριστούμε για την στήριξη.

Link to comment
Share on other sites

Κρατάω μιά επιφύλαξη επειδή δουλεύω στην Αθήνα και δεν ξέρω τις τιμές στην Θεσσαλονίκη .

Πάντως όπως έγραψα και στην αρχή του θέματος , οι τιμές που μου βγάζει το πρόγραμμα είναι πολύ χαμηλότερες από τις πραγματικές .

 

Το θέμα δε το θεωρώ καθαρά διαφημιστικό , είναι όμως έξυπνη ιδέα .

Link to comment
Share on other sites

Προς φίλους και συναδέλφους μηχανικούς

 

Αγαπητοί φίλοι,

 

Ένα μεγάλο συγγνώμη από το costonline.gr.

 

Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε κάποιες συνομιλίες με συναδέλφους όσον αφορά στις τιμές που προέκυπταν από το costonline.gr. Κάποιοι φίλοι μας έλεγαν ότι είναι πολύ χαμηλές.

Το Σαββατοκύριακο που βρήκαμε λίγο χρόνο, βλέποντας τις αναλύσεις, παρατηρήσαμε ότι στην κατηγορία ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ, απλή και σύνθετη, σε κάποιες περιπτώσεις, ενώ είχαν επιλεχθεί εργασίες όπως τα επιχρίσματα και οι σκεπές, το κόστος δεν περιλάμβανε τις εργασίες αυτές.

Μόνο στην ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ και όχι στην ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ.

 

Λυπούμαστε για οποιαδήποτε δυσκολία που πιθανόν να σας φέραμε.

Ευχαριστούμε για τα σχόλιά σας.

 

Εάν δεν είχαμε τις παρατηρήσεις σας δεν θα είχαμε κάνει τις διορθώσεις μας εγκαίρως.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε , ενδιαφέρουσα η εφαρμογή και μόνο σαν ¨μπούσουλας¨αλλά σε παρακαλώ διευκρίνισε κάτι στον προϋπολογισμό είναι υπολογισμένα και Οικοδομική άδεια,ΙΚΑ,ΦΠΑ και αν δεν είναι κρυφό τι ποσοστό Εργολαβικού οφέλους;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.