Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιδιοκτησιακό - πολεοδομικό ερώτημα: Παράπονο Πολεοδομίας


evlia

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους.

Η αλήθεια είναι πως δεν έχω κάτι σημαντικό να πω. Απλά θα ήθελα να εκφράσω το παράπονό μου για την υπηρεσία της Πολεοδομίας και αν έχει κάποιος κάποια καλή ιδέα, θα την δεχτώ με πολύ σεβασμό.

Έχω καταθέσει την άδεια της οικοδομής μου απο τις 19/06/2009, για ένα σπίτι στην Σύρο 94 τ.μ. με 21 τ.μ. γκαράζ και 13 τ.μ. σκεπαστή βεράντα (χωρίς υπόγεια, χωρίσ στέρνα, ενα σπίτι δηλαδή επίπεδο) σε ένα οικόπεδο 3,5 στρ. εκτός οικισμού και εντός ζώνης.

Η υπάλληλος που ανέλαβε τον φάκελο, κοινώς μου κάνει πλάκα, αφου απο την στιγμή που πήρε τον φάκελο, έχει πάρει 3 φορές άδεια 2 εβδομάδων, άδεια γάμου και γενικώς μου κάνει την ζωή δύσκολη με άπειρες παρατηρήσεις και η μηχανικός μου κάθε φορά προσπαθεί να της αποδείξει πως δεν είναι ελέφαντας. Η άδεια έχει πλεον πληρωθεί (μαζί με την επίβλεψη), με τα χίλια ζόρια και δεν λέει να υπογράψει την άδεια γιατί υποστηρίζει πως φταίει η μηχανικός μου που δεν έχει ασχοληθεί με τις παρατηρήσεις που έχει δήθεν κάνει, οι οποίες δεν έχουν κοινοποιηθεί ποτέ ούτε στην μηχανικό μου ούτε και σε εμένα.

Πήγα πρόσφατα η ίδια στον προϊστάμενο, του κατέθεσα αριθμό πρωτοκόλλου ώστε να αναλάβει άλλος τον φάκελο αλλά δεν παίρνει ευθύνη και θα πρέπει να περιμένω είπε την υπάλληλο. Προχθές πήγα στην ίδια, την διαολόστειλα και με έστειλε να πληρώσω για την σκεπαστή βεράντα (νόμος ημιυπαίθριων) για τα οποία δεν έχει βγει ακόμα απόφαση απο τον Νομάρχη και φυσικά και να το πληρώσω όταν έρθει η ώρα, θα βρει σίγουρα κάτι άλλο.

Έχω πλεον απογοητευτεί, η μηχανικός μου έχει απελπιστεί και βρίσκομαι σε αδιέξοδο.

Ελπίζω να μην σας κούρασα με τον παραλογισμό μου!

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 23
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Και στις 19-3 λήγει το 9μηνο... :lol:

 

Πάντως κακώς αναφέρετε τις άδειες που πήρε ο/η υπάλληλος... Δεν θα πρέπει να παντρευτεί επειδή κάποιος κάνει σπίτι;

 

Αυτό βέβαια δεν δικαιολογεί την... αδιαφορία -αν υπάρχει.

 

Μπορείτε όσες απορίες έχετε να τις υποβάλλετε ως γραπτό ερώτημα... Να δείτε που θα αρχίσουν όλοι να... -εχμ-... τρέχουν!

 

με έστειλε να πληρώσω για την σκεπαστή βεράντα (νόμος ημιυπαίθριων) για τα οποία δεν έχει βγει ακόμα απόφαση απο τον Νομάρχη
Αυτό μπορεί να μου το εξηγήσει κάποιος; Για την τακτοποίηση Η/Χ μιλάμε;
Link to comment
Share on other sites

Προς Θεού, δεν λέω να μην παίρνει κάποιος άδεια.

 

Απλά έκλεινε στην μηχανικό μου ραντεβού και όταν πήγαινε την πετύχαινε στην πόρτα λέγοντας της "λυπάμαι, παίρνω άδεια δεν μπορώ να σε εξυπηρετήσω".

Τι εννοείται ότι θα περάσει το 9 μηνο;

Link to comment
Share on other sites

....Πήγα πρόσφατα η ίδια στον προϊστάμενο, του κατέθεσα αριθμό πρωτοκόλλου ώστε να αναλάβει άλλος τον φάκελο αλλά δεν παίρνει ευθύνη και θα πρέπει να περιμένω είπε την υπάλληλο...

 

Aυτό πάλι τι είναι ?? Ποιά ευθύνη πρέπει να αναλάβει ένας προιστάμενος για να μεταχρεώσει έναν φάκελο ??

 

Και εν πάσει περιπτώσει αν οι όποιες παρατηρήσεις έχουν γίνει από την υπάλληλο έχουν τακτοποιηθεί από τον μηχανικό σας , με ποιά αιτιολογία δεν εκδίδεται η άδεια ? Τι σας είπε ?

 

Επίσης αυτό για την πληρωμή ποσού για τον ημ/θριο είναι ακατανόητο , τελείως ακατανόητο.Να πληρώσετε τι και για ποιό πράγμα ?

 

Εκτός , αν ...

 

μήπως υπάρχει κανένα υφιστάμενο κτίριο και υπάρχουν προβλήματα νομιμότητας ?

 

Πάντως σας συνιστώ ότι ερώτημα κάνετε να το κάνετε εγγράφως και να παίρνετε αρ. πρωτοκόλλου.

 

9μηνο σημαίνει ότι από την ημερομηνία πρωτοκόλλησης της αίτησης για άδεια , αυτή πρέπει να εκδοθεί εντός 9 μηνών , αλλιώς παύει να ισχύει το πρωτόκολλο και χρειάζεται εκ νέου υποβολή.

 

Αν μπορείτε να τεκμηριώσετε με στοιχεία ότι υπάρχει υπαιτιόητα της υπηρεσίας (χλωμό όπως τα περιγράφετε καθώς όλα έχουν γίνει προφορικά) για την καθυστέρηση , υπάρχει διαδικασία με απόφαση νομάρχη για παράταση ισχύος του πρωτοκόλλου.

Link to comment
Share on other sites

Κατ'αρχήν για όλα αυτά τα θέματα, η πιό σοφή κίνηση είναι η συζήτηση με τον Μηχανικό της εμπιστοσύνης σου, και όχι η πρωτοβουλία να πας μόνη σου στην πολεοδομία.

Δευτερον, να υποθέσω ότι αυτό είναι ο λόγος των προβλημάτων.

Link to comment
Share on other sites

Καταρχάς δεν αποφάσισα μόνη να πάω στην Υπηρεσία.

Μου το πρότεινε η μηχανικός μου, να πάω προσωπικά στον προιστάμενο να δει εκείνος αν μπορεί να χρεωθεί αλλου ο φάκελος και μου είπε οτι δεν ανακατεύεται στους φακέλους των υπαλλήλων.

Κάθε φορά που τελειώνουν με μία παρατήρηση της υπαλλήλου, βρίσκει κάτι άλλο. Πολλοί εδω στην περιοχή έχουν πρόβλημα με την συγκεκριμένη γιατί δεν έχει εμπειρία και είναι περίεργη.

Όσο για την σκεπαστή, η υπάλληλος μας είπε ότι θα πρέπει να καταθέσω στο ΤΕΕ για να πληρώσω αφου θεωρείται ημιυπαίθριος χώρος η σκεπαστή βεράντα και πρέπει να μπει στην δόμηση. Όταν το πληρώσω, θα δούμε. Σας λέω τι μου είπαν. Δεν δίνει ξεκάθαρη απάντηση αυτή λέει πωσ φταίει η μηχανικός και το ανάποδο.

Κοιτάξτε. Εγω δεν ξέρω από αυτά. Ξεκάθαρα. Εχω μια μηχανικό η οποία είναι πολυ καλή και η ίδια μου λέει πως είναι η πιο εύκολη οικοδομή που έχει δει γιατί δεν έχει τίποτα το ιδιαίτερο και πως απλά έχουμε πέσει στην περίπτωση ανθρώπου. Δεν έχει το οικόπεδο κανένα πρόβλημα νομιμότητας και εξάλλου έχει περάσει ο φάκελος απο ΕΠΑΕ.

Δεν θελω να φανώ καυστική, ούτε το παίζω έξυπνη. Απλά δεν φημίζομαι για την τύχη μου και όλο αυτό μου έχει πέσει λίγο βαρύ. Εχω κάνει τρελό αγώνα για να φτάσω σε αθτό το σημείο να φτιάξω κάτι δικό μου (καθώς δεν έχω κανέναν πίσω μου, είμαι μόνη) και με πικάρει λίγο το θέμα.

Link to comment
Share on other sites

Αρχίζετε και μας μπερδεύετε.

 

Ο έλεγχος φακέλου έχει τα εξής στάδια ελέγχων.

 

1. Οροι δόμησης

2. Ελεγχος ΓΟΚ - πολεοδομικών διατάξεων (τα Αρχιτεκτονικά που λέμε)

3. ΕΠΑΕ (αν απαιτείται)

4. Στατικά

5. Μηχανολογικά

6. Φορολογικά

7. Ξανά όροι δόμησης

8. Τελική υπογραφή αδείας (την ίδια μέρα με το 7) από αυτόν που κάνει τον έλεγχο νο 2.

 

Αφού έχετε περάσει όπως λέτε από ΕΠΑΕ είστε από το 4 και κάτω.

 

Που κολλάτε ?

Link to comment
Share on other sites

παντως για το 9μηνο αν φτασετε επικινδυνα κοντα κοιταχτε να πειτε οτι λογω αδειων του υπαλληλου που το χρεωθηκε ουσιαστικα ειχατε λιγοτερο μηπως και παρετε παραταση.

 

το κακο ειναι οτι χαλασατε το κλιμα και κακως η μηχανικος σας σας προετρεψε να πατε εσεις και "να την διαολοστειλετε" οπως μας λετε.

 

οσον αφορα τις παρατηρησεις αυτες αναγραφονται εστω και προχειρα στο φυλλο ελεγχου (το επονομαζομενο "σεντονι").

 

κατα τα αλλα ο συναδελφος auvoust επισημανε ορθως οτι δεν εχουμε πολυκαταλαβει το προβλημα και γιατι ακομη ειστε και συζητατε αρχιτεκτονικα.

Link to comment
Share on other sites

αν δεν εχεις κατι παράνομο και βρίσκει συνεχως κατι να σε σταματησει χωρίς να μπορεί να το δικαιολογήση .....εκτος αν περιμένει κατι για να "γλιστραει" πιο εύκολα η σφραγίδα

 

 

να ζητας πάντα εγγραφη απάντηση.....με αιτηση και να παίρνεις αριθμ πρωτοκόλλου

 

σε ότι σου απανταει να τα παίρνει ΟΛΑ γραπτως αφου βλέπεις ότι κατι δεν παει καλα

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.