Μετάβαση στο περιεχόμενο

Insoft - Αμοιβές Μηχανικών


terry

Recommended Posts

Και ξεκιναμε τωρα τις ερωτησεις..

 

1. Στην Μελετη ενεργειακης αποδοσης γτ εχουμε δυο κουτακια στην κατηγορια μελετων???

2. Υποθετω οτι τσεκαρουμε και ολες τις ΗΜ μελετες (στο κουτακι δεξια τους) εφοσον αυτες συμμετεχουν στην Μελετη Ενεργειακης αποδοσης... Σωστα???

3. Γτ στον προυπολογισμο γραφει ακομα θερμομωνωση???(5% επι του προυπολογισμου) και δεν υπαρχει πουθενα η δαπανη βασει της οποιας υπολογιζεται η αμοιβη της Μελετης Ενεργειακης Αποδοσης???

4. Η αμοιβη επιβλεψης της Μελετης Ενεργειακης Αποδοσης ειναι η αμοιβη της θερμομονωσης???

5. Στις περιπτωσεις που δεν απαιτειται Μελετη Ενεργειακης Απόδοσης (πχ σπιτι 48τμ) υποθετω οτι η μελετη-επιβλεψη θερμομωνωσης ΔΕΝ καταργειται.... Σωστα?? Αρα το προγραμμα δεν θα επρεπε να δινει τη δυναοτητα υπολογισμου αμοιβης για μελετη-επιβλεψη θερμομωνωσης, για τις περιπτωσεις που απαιτειται???

Link to comment
Share on other sites

1. Το δεύτερο τετραγωνάκι είναι για την επίβλεψη της θερμομόνωσης, στην οποία δεν αλλάζει κάτι και οι αμοιβές είναι όπως και πριν. Με το πράσινο διπλό βελάκι γίνεται εναλλαγή ανάμεσα σε μελέτη ενεργειακής απόδοσης και σε μελέτη θερμομόνωσης (για την περίπτωση που έχουμε κτίριο που δεν απαιτεί ενεργειακή απόδοση αλλά μόνο θερμομόνωση π.χ. κάτω από 50 τ.μ.).

2. Για την αμοιβή της ενεργειακής απόδοσης των εγκαταστάσεων τσεκάρουμε τις εγκαταστάσεις για τις οποίες έχουν γίνει μελέτες και οι οποίες θα ληφθούν υπ' όψιν και στη μελέτη ενεργειακής απόδοσης. Εννοείται ότι αν π.χ. δεν έχεις μελέτη καύσιμου αερίου γιατί είσαι σε περιοχή που δεν απαιτείται, δεν θα συμπεριλάβεις το καύσιμο αέριο ούτε στην ενεργειακή απόδοση.

3. Η θερμομόνωση υπάρχει ως επίβλεψη καθώς και ως μελέτη στα κτίρια < 50 τ.μ. Δεν έχει καταργηθεί, οπότε υπάρχει και ο προϋπολογισμός της. Στην ενεργειακή απόδοση για το κτίριο (κέλυφος) ο προϋπολογισμός είναι ίδιος με τον προϋπολογισμό των αρχιτεκτονικών, και τις εγκαταστάσεις με τον προϋπολογισμό της κάθε εγκατάστασης. Αφου είναι ίδιοι εκτιμήσαμε ότι δεν έχει και ιδιαίτερο νόημα να γράψουμε ξανά τους ίδιους προϋπολογισμούς (-ο). Έπειτα βιαζόσουν κι εσύ :) , μελλοντικά ίσως και να τους προσθέσουμε.

4. Ναι είναι η αμοιβή επίβλεψης της θερμομόνωσης. Αν χωρούσε θα έγραφε στον τίτλο μπροστά από τα δύο τετραγωνάκια "Ενεργειακή απόδοση / θερμομόνωση". Αν πας στις επιβλέψεις αναλυτικά θα δεις "θερμομόνωση".

Link to comment
Share on other sites

1.,5. Ok. Υποθετω οτι η ΜΕΑ εχει παντα κατηγορια μελετης 3 και επιβλεψης 2

2. Λογικα τσεκαρουμε αυτες που συμμετεχουν...πχ αν η αποχετευση δεν εχει αντλια κτλ δεν μπαινει στην ΜΕΑ, αρα δεν την τσεκαρουμε...Αληθεια η υδρευση μπαινει????

3. Καλο θα ηταν να φαινεται και ο προυπολογισμος της ΜΕΑ

4. ΟΚ Δεν ειχα κλικαρει το πρασινο βελακι για να δω την αλλαγη.

 

Βιαζομουνα λιγακι ειναι η αληθεια... :smile:

Αλλα το αποτελεσμα με δικαιωσε....

 

 

Και κατι τελευταιο το οποιο αποτι ξερω δεν εχει διευκρυνιστει...

A) Λογικα την ΜΕΑ θα υπογραφει ενα ΜΜ και ενας αλλος μηχανικος αλλης ειδικοτητας (ετσι ειπαν τουλαχιστον σε σεμιναριο που παραβρεθηκα, η εγκυκλιο λεει αλλα το ξερω..)

Ξερουμε τα ποσοστα επι της αμοβης που θα παρει ο καθενας..??

Αν παει με ποσοστο και μαθουμε ποσο θα ειναι αυτο....Για τις αμοιβες θα το υπολογογιζουμε με την κλασσικη επιλογη (θελω πολλους μηχανικους σε μια μελετη-επιβλεψη)????

 

B)Υποθετω οτι το 20% απο τις μελετες εγκαταστασεων, την συνταξη της ΜΕΑ το παιρνει:

1.Αυτος που εκανε την μελετη αυτη??

2.Ο ΜΜ που θα κανεις την ΜΕΑ?? (που μπορει να ειναι αλλος απο τον ΜΜ που εκανε πχ την μελετη θερμανσης)

3.Θα παει παλι με ποσοστο???

 

Γ)Μου ειπατε οτι το ΤΕΕ εχει αλλαξει τον τροπο υπολογισμου των επιβλεψεων για περιπτωσεις προσθηκης ή διαρρυθμισεων κτλ. Ειναι δυνατον να μας αναλυσετε αυτες τις αλλαγες για να ξερουμε, για ΟΑ που ηδη τρεχουν???

Link to comment
Share on other sites

Δύο ερωτήσεις:

α) Το οτι συνεχίζει να υπάρχει αμοιβή για επίβλεψη θερμομόνωσης που το αναφέρει; Λογικό μου ακούγεται αλλα δεν το βλέπω πουθενά και υποπτευομαι πως σαν επίβλεψη εννοούν την ενεργειακή επιθεώρηση και αντίστοιχα αμοιβή επίβλεψης την αμοιβή του επιθεωρητή.

β) Η αμοιβή για την μελέτη θερμομόνωσης στα κτίρια κάτω των 50τμ γιατί υπολογίζεται όπως παλιά και όχι σαν την αμοιβή ενεργειακής μελέτης κελύφους;

Link to comment
Share on other sites

Kατι ακομα και απο μενα..

 

Στο ΦΕΚ του ΚΕΝΑΚ, αναφερει πανω απο 5000τμ το ποσοστο ειναι 18%... (επι της αμοιβης αρχιτεκτονικων και ΗΜ)

 

Το προγραμμα δεν το λαμβανει υποψη....

 

Καλα δεν προκειται να φτιαξουμε κτηριο πανω απο 5000τμ απλα για την πληροτητα του προγραμματος....

Link to comment
Share on other sites

Σε ποια περίπτωση π.χ. στην ύδρευση τσεκάρουμε τα κουτάκια αριστερά (προφανώς όταν απαιτείται) και πότε τσεκάρουμε αυτό δεξιά???

Έχω μπερδευτεί λίγο!:(

Link to comment
Share on other sites

Στις ΗΜ μελετες τσεκαρεις παντα τα δυο κουτακια αριστερα.. (μελετη-επιβλεψη). Πλεον απαιτούνται ολες οι ΗΜ μελετες...

 

Το κουτακι δεξια το τσεκαρεις αν συμμετεχει στην ΜΕΑ....

Απο τα λιγα που εχω διαβασει...ολες οι ΗΜ μπαινουν στην ΜΕΑ εκτος απο την αποχετευση που μπαινει μονο θα χρησιμοποιειται αντλια ή καποια αλλα μηχανικο-ηλεκτρικο μεσο για την μεταφορα των λυμματων....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.