Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μήπως να ...φύγουμε απο την Ευρωπαϊκή Ένωση;


parist43

Θα θέλατε να φύγουμε απο την Ευρωπαική Ενωση?  

93 μέλη ψήφισαν

  1. 1. Θα θέλατε να φύγουμε απο την Ευρωπαική Ενωση?

    • Ναι,θα ήταν οτι καλύτερο εχουμε να κάνουμε.
      34
    • Οχι,προς θεού.Ευρώπη και ξερό ψωμί
      48
    • Δεν ξέρω,ούτε απαντώ
      11


Recommended Posts

Το ανέβασε ο συνάδελφος Γιώργος στο engineertech.gr αλλά είναι είναι συγκλονιστικά διαχρονικό και επίκαιρο και απαντά σε όλα τα ερωτήματα μας :

 

Ποιός είδε κράτος λιγοστό σ' όλη τη γη μοναδικό, εκατό να εξοδεύει και πενήντα να μαζεύει; Να τρέφει όλους τους αργούς, νά'χει επτά Πρωθυπουργούς, ταμείο δίχως χρήματα και δόξης τόσα μνήματα; Νά'χει κλητήρες για φρουρά και να σε κλέβουν φανερά, κι ενώ αυτοί σε κλέβουνε τον κλέφτη να γυρεύουνε; (Γ. Σουρής)

 

Τελικά δεν άλλαξε τίποτα 120 χρόνια τώρα ...:confused:

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 199
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Συζητουσα το πρωι με ενα παλιο μηχανικο, συνταξιουχο πλεον, που μετανιωσε που εφτιαξε οσα εφτιαξε. Αν ηταν παλι 30 χρονων σημερα, μου ειπε οτι θα εφευγε εξω.

Του ειχε παρουσιαστει ευκαιρια τοτε το 70 αλλα δεν εφυγε.

 

Εκατσα και μιλησαμε πανω απο μισαωρο. Ειναι απογοητευμενος, οχι τοσο για τον εαυτο του και το οτι καθεται μονος του 70 χρονων ανθρωπος να συντηρει μονος του ενα ξενοδοχειο που εφτιαξε (γιατι αλλιως δεν περισσευει τιποτα), αλλα για το μελλον των εγγονιων του....

 

Μου μιλησε για καποιον λογιο που πριν 30-40 χρονια ελεγε οτι θα ερθει στιγμη που θα βαλουμε ποδιες και θα δουλεουμε για τους βαρβαρους (ετσι αποκαλουσε τους ευρωπαιους)

Ξεχασα το ονομα του δυστυχως.

Link to comment
Share on other sites

Μου ήρθε από ένα φίλο με email ...

Τι κάναµε λάθος, Γιάννη;

Στα µεταπολεµικά χρόνια ήταν συνηθισµένη η εικόνα της µαµάς που κυνηγούσε από πίσω το µικρό Γιαννάκη για να του δώσει το αβγό του. Οι άνθρωποι που έζησαν στην Κατοχή ένιωσαν τι σηµαίνει πείνα και έκαναν τα πάντα στη συνέχεια για να µην πεινάσουν τα παιδιά τους.

 

Ο µικρός Γιαννάκης µεγάλωσε µέσα σε ένα περιβάλλον γενικότερης στέρησης, αλλά είχε τουλάχιστον το αβγό του. Το χειρότερο, όµως, ήταν η στέρηση των πολιτικών δικαιωµάτων. Στην Ελλάδα, µετά τον Εµφύλιο, η ελευθερία ήταν το ζητούµενο. Όταν ήρθε η Μεταπολίτευση, χόρτασε ο Γιάννης από ελευθερία και πολιτική έκφραση.

 

Τα παιδιά του Γιάννη έζησαν σε ένα περιβάλλον «προοδευτικό». Αλλά έλειπαν τα λεφτά και οι ανέσεις. Ήταν η εποχή που άρχισαν να ρέουν τα πρώτα χρήµατα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα έλεγαν «Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης». Κι έπεσαν τα παιδιά του Γιάννη πάνω τους και τα ξέσκισαν! Τα έκαναν βίλες, αυτοκίνητα και εξοχικά. Ήταν πιο εύκολο απ’ ό,τι φαντάζονταν.

 

Τώρα τα παιδιά του Γιάννη αναρωτιούνται τι κόσµο θα αφήσουν στα δικά τους παιδιά. Καλά είναι τα εξοχικά, αλλά αυτά δεν παράγουν πλούτο και δεν γεµίζουν το τραπέζι. Τι θα τους πουν, όταν τους έχουν ήδη µάθει ότι η ζωή είναι εύκολη και τα χρήµατα βγαίνουν από το ATM της τράπεζας; Τι θα τους απαντήσουν, όταν αναγκαστούν να τους πάρουν πίσω το κινητό, να κόψουν τη σύνδεση στο Internet και το χαρτζιλίκι;

 

Τι κάναµε λάθος, Γιάννη; Αν µπορούσαµε να ξεκινήσουµε και πάλι από την αρχή, απ’ όταν ήσουν εσύ παιδί, τι θα αλλάζαµε; Σίγουρα όχι την εικόνα της µαµάς σου που σε κυνηγούσε στην αλάνα να σου δώσει το αβγό σου. Αυτή σε µεγάλωσε όπως µπορούσε, η καηµένη. Σε σπούδασε, σε έκανε άνθρωπο, µε πολλές στερήσεις και δυσκολίες.

 

Ίσως, Γιάννη, το νόηµα χάθηκε εκεί στη µεταπολίτευση. Όταν η στέρηση µας οδήγησε στο ακριβώς αντίθετο άκρο. Λυπάµαι Γιάννη, αλλά δεν έµαθες στα παιδιά σου ότι δεν συµµαχούµε µε το διάβολο για να πετύχουµε τους σκοπούς µας. Δεν τους έµαθες ότι πριν από τον πλούτο, πριν από την προσωπική επιτυχία του καθενός µας, προηγείται η ηθική. Κι αυτή, Γιάννη, δεν έχει ιδεολογία, δεν είναι ούτε αριστερή, ούτε δεξιά. Ξεχάσαµε, Γιάννη, ότι ελευθερία δεν είναι να κάνουµε ό,τι θέλουµε, αλλά να σεβόµαστε τον κόπο των άλλων και κυρίως το µέλλον των παιδιών µας...

 

Θανάσης Μαυρίδης

 

[email protected]

 

http://www.capital.gr/Articles.asp?id=927804

Link to comment
Share on other sites

κατα την αποψη μου δεν εγινε τιποτα ιδιαιτερο απλα εγινε οτι γινεται παντα.δηλαδη οι αετονυχηδες τα αρπαζουν και τα κοροιδα τα πληρωνουν.

αλλα οι αετονυχηδες δεν ειναι τιποτα μυστηριωδεις διαβολικοι καπιταλιστες που δεν τους εχουμε δη ποτε.ειναι το λαμογιο της διπλανης πορτας.

οποτε με την δικη μας ανοχη-ενοχη γινοντε ολα.

Link to comment
Share on other sites

Αλήθεια γιατί κανένας δεν τολμά να πει ότι επί χούντας η ανάπτυξη ήταν 9,5 %

και η Ελλάδα δεν χρώσταγε τίποτα?

Από εκεί και πέρα τι άλλαξε?

Αλλά το ζητούμενο είναι τι έκανε η χούντα και πήγε καλά. ( εννοώ για τα οικονομικά )

Link to comment
Share on other sites

ναι βέβαια χάσαμε και εθνικό έδαφος αμαχητί αλλά αυτό είναι λεπτομέρεια μπροστά στον ρυθμό ανάπτυξης

Link to comment
Share on other sites

Να σας πω εγώ που εργάζομαι στην οικοδομή από το 70 Τότε ο πατέρας μου ήταν εργολάβος με καλό προσωπικό. Πολύ δουλειά παιδιά. Τουλάχιστο στην οικοδομή.

Την οικοδομή την στήριζε η ναυτιλία.

Την ναυτιλία την στήριζε η χούντα καταργώντας τους φόρους των εφοπλιστών.

Δεν υποστηρίζω την χούντα πολιτικά, εγώ έφαγα δακρυγόνα τότε στην ομόνοια.

Αλλά είχε κάνει οικονομικό καλώ στους ναυτικούς, στους οικοδόμους, και στους γεωργούς.

Γιατί σήμερα βάζουν φόρους, χωρίς αναπτυξιακό, και δεν κάνουν αυτό που έκανε η χούντα?

Το χρέος έγινε επί των χρόνων της ΕΟΚ, μήπως αυτοί μας οδηγούν εκεί για να μας πάρουν το οικόπεδο?

Μήπως ξέρετε πόσα χρήματα χρειάζεται για να γίνεις πολιτικός της εξουσίας?

Μήπως οι πολιτικοί βγαίνουν στα κανάλια με χρηματοδότηση ξένων κρατών και μετά τους ξεπληρώνουν?

Link to comment
Share on other sites

Άπό το 1953 μέχρι το 1973 , η Ελλάδε βίωνε τεράστιους ρυθμούς ανάπτυξης , μιά και όλος ο κόσμος αναπτυσσότανε μετά την καταστροφή του πολέμου .

 

Αυτό κράτησε μέχρι την πετρελαική κρίση του 1973 , οπότε και άρχισε ο πληθωρισμός .

 

Μην χρεώνουμε διεθνείς καταστάσεις σε εθνικά καθεστώτα , είτε θετικές , είτε αρνητικές .

Link to comment
Share on other sites

Συγνώμη αλλά μην πιάσουμε τώρα την συζήτηση ότι δήθεν η χούντα τα πήγαινέ καλά οικονομικά και δεν έτρωγαν τότε. ΕΛΕΟΣ.

Η Ελλάδα μετά τον πόλεμο, τις δεκαετίες του ΄50 και '60 αναπτυσόνταν με ταχύς ρυθμούς που βλέπουμε σήμερα μόνο στην Κίνα, ρυθμούς γύρω από το 10%. Κάποιες χρονιές η Ελλάδα είχε την ταχύτερη ανάπτυξη (μαζί με την Ιαπωνία) σε όλο τον κόσμο.

Με την έλευση της χούντας, η ανάπτυξη προσγειώθηκε απότομα και μπήκε φραγμός στην ευρωπαικη προοπτίκη της χώρας αφού διακόπηκαν οι σχέσεις μας με την Ευρωπαική Κοινότητα. Γεγονός που πήγε πίσω την ένταξή μας στην ΕΟΚ κατά τουλάχιστον 10 χρόνια.

Κατά την περίοδο της δικτατορίας ο πληθωρισμός αυξήθηκε, και με την πτώση του, το δικτατορικό καθεστώς τον άφησε στο 22% - 23% επίσημα. Το δημόσιο χρέος τριπλασιάστηκε.

Ναι μεν όπως λές η ανάπτυξη επί δικτατορίας σημείωσε μεγάλη αύξηση (ανάπτυξη που στηριζόταν στα (θαλασσό)δάνεια προς τις μεγάλες τουριστικές μονάδες ημετέρων και τους εργολάβους) αλλά όμως την ίδια περίοδο ο μέσος όρος των άλλων αναπτυσσόμενων χωρών πήγαν πολύ καλύτερα από εμάς. Και συνυπολογίζοντας τους ρυθμούς ανάπτυξης το ΄50 και ΄60 μάλλλον η χούντα δεν τα πήγε και τοσο καλά

Μήπως ο μύθος για την ακύρωση των αγροτικών χρεών του 1968 που έγινε με κονδύλι που προυπήρχε από τα προηγούμενα χρόνια, κονδύλι που η χούντα απλά μείωσε ?

Μάλλον τροχοπέδη στην οικονομία της χώρας ήταν, ας μην πω μαύρη τρύπα γιατί θα χαρακτήρισθώ κάπως αλλά όχι ότι πήγαινε καλά οικονομικά.

Tη φιλοσοφία του εξέφρασε άψογα ο δικτάτορας Παπαδόπουλος όταν προειδοποιούσε (Δεκέμβριος 1969): «O ελληνικός λαός πρέπει να μάθει να τρώει λιγότερο, να δουλεύει περισσότερο και να απαιτεί λιγότερα»!

 

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12305&subid=2&pubid=232991#

 

Άπό το 1953 μέχρι το 1973 , η Ελλάδε βίωνε τεράστιους ρυθμούς ανάπτυξης , μιά και όλος ο κόσμος αναπτυσσότανε μετά την καταστροφή του πολέμου .

Αυτό κράτησε μέχρι την πετρελαική κρίση του 1973 , οπότε και άρχισε ο πληθωρισμός .

Μην χρεώνουμε διεθνείς καταστάσεις σε εθνικά καθεστώτα , είτε θετικές , είτε αρνητικές .

Με πρόλαβες BAS.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.