Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ενανθράκωση με διάβρωση


 

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 2,3k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

δεν ξέρω ρε συ. ο τέρρυς βάζει το δάκτυλο στο έδαφος και βρίσκει το ph αμέσως. λες να είναι robot?

Link to comment
Share on other sites

The concrete Show 2012 will be held at the Ricoh Arena Coventry on 22 & 23 February.

 

 

The Show will feature a “Concrete Renovation Centre” which will bring together the Concrete Repair Association, Corrosion Prevention Association and Sprayed Concrete Association.

 

The techniques and expertise offered by this unique alliance provides the widest range of methods available from industry for the repair, refurbishment and renovation of concrete.

 

Experts will be on hand to offer visitors technical advice and guidance to solve their concrete problems.

 

Please follow the link below for more information

 

http://www.corrosionprevention.org.uk/events.php

 

 

Freely downloadable technical guidance and information is available at the following websites:

 

www.cra.org.uk

 

www.corrosionprevention.org.uk

 

www.sca.org.uk

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ενα απο τα βασικά θέματα που πρέπει να ελεγχονται μετά την τοποθέτηση γαλβανικής προστασίας ειναι η λειτουργία των ανοδίων με τέτοιο τρόπου που να είναι μικρότερη απο -880mV και μεγαλύτερη απο -150mV. Αυτά είναι τα όρια αποδοχής της εγκατάστασης επι της αρχής. Το δευτερο και σημαντικό είναι να έχουμε μια ομοιόμορφη λειτουργία ώστε να αποφευγουμε κάποια ανόδια να λειτουργούν περισσότερο απο τα διπλανά τους. Μέχρι τα 350mV θεωρούμε οτι έχουμε ομοιόμορφη λειτουργία. Εαν η λειτουργία δεν είναι ομοιόμορφη τότε κάποιο ή κάποια ανόδια θα τελειώσουν γρηγοροτερα απο τα χρόνια σχεδιασμού με αποτέλεσμα να έχουμε αστοχία του κυκλώματος.

 

ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει ο μηχανικός να δίνει στα επίσημα στοιχεία λειτουργίας των ανοδίων. Η ερωτήσεις που πρέπει να γίνονται προς τους κατασκευαστές είναι

 

Δυνατότητα λειτουργίας σε σχέση με το πεχα που έχει μετρηθεί ειδικότερα σε περιπτωσεις που είναι χαμηλότερα απο 7.

Current output Ah/Kgr μας δίνει μια ιδέα της απόδοσης του ανοδίου.

Current output / year operation το γράφημα αυτό είναι για ενδεικτική χρήση μόνο.

 

Στην Ελλήνική αγορά έχουμε και τους 3 τύπους ανοδιών. Τύπος Α 550-750 Ah/Kgr, Β 805-900 Ah/Kgr και Γ 900-1000 Ah/Kgr.

 

Ο Τύπος Α είναι ιδιαίτερα αποδοτικός σε περιπτώσεις με ρυθμό διάβρωσης μέχρι 3,5μΑ/cm2. O B μέχρι 5 μΑ/cm2 ενώ ο Γ για μεγάλους ρυθμούς της τάξεως των 10μΑ/cm2. Προσοχή όμως διότι βάζοντας το Γ το ανόδιο θα χρεαιστεί να δουλέξει πολύ δυνατά με αποτέλεσμα να έχουμε γρήγορη φθορά του. Βέβαια αυτό το ελέγχουμε με την κάνναβο ενω στο εξωτερικό έχω δεί να βάζουν και 2 τύπους ανοδιών (gradual-output systems).

post-25466-0-68958600-1330519140_thumb.jpg

post-25466-0-31660800-1330519150_thumb.jpg

Edited by Ροδοπουλος
Link to comment
Share on other sites

Μελέτη για ανόδια πρέπει να γίνετε απο μηχανικό με πιστοποιητικό NACE τουλάχιστον Level II. Το ποιό σωστό είναι να έχει Level III (Corrosion Specialists) που καλύπτει και την καθοδική προστασία ΕΝ 12696. Πιστεύω οτι εαν ρωτήσετε την SIKA, BASF, SINTECNO θα σας δώσουν τα ονόματα πιστοποιημένων μελετητών. Το θέμα βέβαια είναι α) να βρεθούν τα αίτια, β) ο ΠΜ να γνωρίζει τον συντελεστή εκμετάλλευσης του στοιχείου ώστε να βρεθεί ο βαθμός κρισιμότητας, γ) ο ΠΜ να δει εαν τα προβλήματα δέχονται συντήρηση ή επισκευή (μερικές φορές η οποιαδήποτε συντήρηση δεν λύνει το πρόβλημα, πχ εαν υπάρχει μεγάλη απώλεια συνάφειας, μεγάλη απώλεια διατομής και μείωση των μηχανικών ιδιοτήτων τότε μπορεί να χρειαστεί και ενίσχυση), δ) να βρεθεί το μέγεθος του προβλήματος (τυπικό πρόβλημα είναι η διάβρωση να προχωράει αρκετά κάτω απο την εδαφόπλακα ή μέσα σε κόμβους), ε) να βρεθεί εαν και άλλα στοιχεία έχουν την ιδια παθογένεια και πιθανόν σε σύντομο χρονικό διάστημα να βγάλουν και αυτά προβλήματα. Ειδικότερα το ε) είναι κρίσιμο απο την στιγμή που μπορούμε να πάρουμε μέτρα και να προλάβουμε μια μεγαλύτερη ζημιά, πχ αναστολέας διάβρωσης, φράγμα υγρασίας, κλπ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.