Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η συνέντευξη Βαρώτσου ανέβηκε στο internet, στο site της Ζούγκλας.


Recommended Posts

Ξέρεται ποιος αντιπροσώπευε τον κλάδο των μηχανικών στο πάνελ του Τριανταφυλλόπουλου; Ένας οικονομολόγος!

Τον παρουσίασε ως κατασκευαστή!!!

Αν είναι ποτέ δυνατόν! Ένας οικονομολόγος!

 

Να γιατί ακούει σεισμό ο κόσμος και τον πιάνει τρόμος...

Γιατί παρουσιάζεται ένας οικονομολόγος σε διάφορες δημόσιες συζητήσεις (όχι μόνο στον Τριανταφυλλόπουλο) προκειμένου να εγγυηθεί για την ασφάλεια των σύγχρονων κατασκευών στην Ελλάδα στο (σίγουρο) ενδεχόμενο δυνατού σεισμού!

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 45
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Στο όνομα της "ενημέρωσης" που από μερικούς κακοποιείται βάναυσα , είναι δυνατόν ο υπεύθυνος δημοσιογράφος , που είναι "μπασμένος" στα πράγματα , να καλέσει οικονομολόγο να κάνει αναλύσεις ;

 

Μήπως του τον "παρουσίασαν" ως μεγαλοεργολάβο - κατασκευαστή ;

 

Και έτσι να έγινε , ο παρουσιαστής δεν όφειλε να έχει στο panel των καλεσμένων , εκπροσώπους του τεχνικού κόσμου ; Ποιούς κάλεσε ; Δικηγόρους , γιατρούς , ψυχολόγους , εμπόρους ή εκπαιδευτικούς ;

 

Αχ αυτή η ταλαίπωρη ενημέρωση τι κακοποίηση υφίσταται ...

Link to comment
Share on other sites

Ποιος είναι αυτός που έχει πει όλη την αλήθεια στον λαό?

 

Μήπως ξέρει ο λαός όταν του λέμε ότι τα σημερινά σπίτια αντέχουν 8 ρίχτερ τι σημαίνει αυτό?

 

Ξέρει ότι αυτό εξαρτάτε από, πόσο κοντά είναι το επίκεντρο του σεισμού, πόσο εστιακό βάθος έχει, τι είδος υπέδαφος έχει η περιοχή, ποιο είναι το υπέδαφος θεμελίωσης, και τι είδος σεισμού είναι αυτός, και ότι δεν ξέρουμε αν υπάρχει κανένα σπήλαιο από κάτω...ή ότι ο μακρινός σεισμός κάνει πιο πολύ ζημία στις ψηλές κατασκευές λόγο μεγαλύτερου εύρους κύματος του σεισμού, το οποίο επηρεάζει την ταλάντωση του κτηρίου... κλπ..

Όλοι αυτοί οι παράγοντες μπορούν να επιφέρουν αστοχία στον σημερινό ΝΕΑΚ στα 6 ρίχτερ

 

Ξέρουν ότι όταν λέμε αντέχει 8 ρίχτερ εννοούμε ότι δεν πέφτει στον πρώτο σεισμό, αλλά θα πρέπει να δώσουν πολλά χρήματα για επισκευές μετά το σεισμό.(αν επισκευάζεται)

 

Και αυτά μόνο για μερικούς σεισμούς. Μετά από την αρχή πάλη.

 

Για τον λόγο αυτόν χρειάζεται η σεισμική μόνωση, και κάθε αντισεισμικό.

Τουλάχιστο να τους το πούμε να το ξέρουν.

Link to comment
Share on other sites

Παρών ήταν ο πρώην πρόεδρος του ΣΠΜΕ. Είπε την καλησπέρα του !!!!!!!!!!.

Σας λέω όμως ότι, κατά την γνώμη μου, οι ΒΑΝ μετά από χρόνια έχουν μάλλον περάσει σε πιο επιθετική στάση, η οποία πιθανό να οφείλεται στους υποστηρικτές τους (Τσελέντης, Χουλιάρας κλπ), οι οποίοι στην πορεία των χρόνων (και εκτός του αρχικού πυρήνα) συμπορεύτηκαν.

Κατά την γνώμη μου η κόντρα ξεκινάει προ 25ετιας μεταξύ ΒΑΝ και του μακαρίτη Δρακόπουλου (Παν. Αθηνών) και του πατρός Παπαζάχου (Παν. Θεσσαλονίκης). Χωρίς να ξέρω πράγματα από μέσα υποθέτω ότι η κόντρα οφείλεται στο ότι ο Βαρώτσος δεν είναι γεωλόγος αλλά φυσικός. Σχετικά με την ακρίβεια των προγνώσεων (συμφωνώ με αυτά που ειπώθηκαν περί αξιοποιήσιμης πρόβλεψης στην παρούσα φάση), οι ΒΑΝ υποστηρίζουν ότι με μεγαλύτερη χρηματοδότηση και πύκνωση των σταθμών του δικτύου τους θα καταφέρουν να την πετύχουν. Γιατί δεν γίνεται αυτό? Εδώ χρηματοδοτούνται ένα σωρό μ....... και δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί αυτή η έρευνα?. Προσωπικά θα προτιμούσα τα χρήματα του δημοσίου να πάνε εκεί, παρά σε κηφήνες κομματόσκυλα και αργόσχολους. Ξέρετε όμως τι θα μας άξιζε: οι ΒΑΝ να χρηματοδοτηθούν από το εξωτερικό (πχ Ιαπωνία ή Αμερική), η μέθοδος να μπορέσει να δώσει αξιοποιήσιμα αποτελέσματα και οι ΒΑΝ να πάρουν Νόμπελ στο όνομα άλλης χώρας.

Link to comment
Share on other sites

Αυτο είναι ο κανόνας για την Ελλάδα, όχι η εξαίρεση.

Αφού τους κάνουμε Έλληνες του εξωτερικού, όταν πάνε καλά τους αγαπάμε, αρκεί να μην έλθουν στην Ελλάδα.

Link to comment
Share on other sites

Το μέγεθος επίσης. Αλλά επειδή το μέγεθος έχει να κάνει γενικά με έκλυση ενέργειας, μπορεί, αντί για έναν αναμενόμενο σεισμό 6 ρίχτερ, να γίνουν 2 σεισμοί 5.2 ή 5.3. Η συνολική έκλυση ενέργειας θα είναι περίπου ίδια!
Δύo σεισμοί 5.2 εκλύουν το 1/8 της ενέργειας που εκλύεται από ένα σεισμό 6: 32^0,8 = 16

 

Μήπως ξέρει ο λαός όταν του λέμε ότι τα σημερινά σπίτια αντέχουν 8 ρίχτερ τι σημαίνει αυτό?
Δε νομίζω πως έχει ειπωθεί ποτέ κάτι τέτοιο από σοβαρό επιστήμονα, γιατί θα ήταν φοβερή κοτσάνα. Και με 6 ρίχτερ, αν το ρήγμα είναι κάτω από το σπίτι σου, δε θα μείνει πέτρα πάνω στην πέτρα. Απλώς αν είναι σωστή κατασκευή θα σου δώσει χρόνο να βγεις έξω. Όλοι οι κανονισμοί ασχολούνται με μέγιστες πιθανές επιταχύνσεις, και ποτέ με τα ρίχτερ.

 

Σεισμική μόνωση έχουν όλα τα μεγάλα κτίρια (Πύργος Αθηνών, Πύργος Πειραιά, Ωνάσειο, μεγάλες γέφυρες κλπ). Υπάρχουν πολλές πατέντες διαφορετικού κόστους και απόδοσης. Η παράμετρος που κάνει τις αντισεισμικές μονώσεις απαγορευτικές σε μικρά έργα είναι το υψηλό κόστος.

 

Οι 6όρωφες πολυκατοικίες στο κέντρο της Αθήνας κατασκευάστηκαν με τον ανεπαρκή κανονισμό του ’59, ή και χωρίς καθόλου κανονισμό, αλλά άντεξαν αρκετά καλά στους σεισμούς των τελευταίων 50 χρόνων. Αυτό είναι απόλυτα αποδεκτό, αφού μια κατασκευή σχεδιάζεται για να επιζήσει τουλάχιστον 50 χρόνια. Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα, πέρα από τις συσσωρευμένες φθορές, έχουν αλλάξει και πολλοί άλλοι παράγοντες που κάνουν τη διατήρησή της προβληματική. Κανείς δεν ξέρει τις απαιτήσεις που θα έχουν οι κατασκευές μετά από 50 χρόνια.

 

Οι Έλληνες χτίζουμε σπίτια και νομίζουμε πως χτίζουμε την Ακρόπολη. Αυτή είναι μια φαντασίωση εκτός πραγματικότητας. Όπως έλεγε νομίζω ο Μάνος Χατζηδάκης, τρώμε λες και θα πεθάνουμε αύριο, και χτίζουμε λες και θα ζήσουμε αιώνια.

 

Σχετικά με το Βαρώτσο, δεν είμαι αντίθετος στο να κάνει έρευνα, είμαι αντίθετος στο ότι έχει εισπράξει τεράστια ποσά σε ερευνητικά κονδύλια μέσα στα 25 τελευταία χρόνια, χωρίς να προσφέρει τίποτα αξιόλογο. Οι λεγόμενες «προγνώσεις» του, πέρα από το υψηλό ποσοστό λανθασμένων προβλέψεων, ακόμα κι αυτές που θεωρεί ο ίδιος ως «επιτυχείς», είναι χωρίς κανένα απολύτως πρακτικό ενδιαφέρον.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.