Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αρχιτεκτονικό σχέδια για ΔΕΗ; (όχι ηλεκτρολογικό)


Recommended Posts

Καλησπέρα,

είμαι νέα μηχανικός και συγκεκριμένα πολιτικός μηχανικός. Πρόσφατα μου ζητήθηκε από μία κοντινή φίλη να "αποτύπώσω" , να σχεδιάσω και φυσικά να υπογράψω το σχέδιο για το ημιυπόγειο της οικοδομής που έχει η οικογένειά της στην Ρόδο και το έχει διαμορφώσει σε δύο διαμερίσματα γιατί η Δ.Ε.Η. ζήτησε σχέδια (όχι ηλεκτρολογίκα αλλά αρχιτεκτονικά). Το "αποτυπώσω" οφείλεται στο γεγονός ότι εγώ μένω Θεσσαλονίκη και αυτό σημαίνει ότι θα αποτυπώσω αυτό που η φίλη μου έχει μετρήσει. Καταρχήν θα ήθελα πολύ να την βοηθήσει καθώς δεν βρίσκεται σε καλή οικονομική κατάσταση και απευθυνόμενη σε εκεί μηχανικούς τισ ζητήσαν 1500 ευρώ. Θα ήθελα όσοι διαθέτετε εμπειρία να με ενημερώσετε για ορισμένα θέματα. Αρχικά, γιατί μπορεί η Δ.Ε.Η. να ζητάει αρχιτεκτονικό σχέδιο. Δεύτερον και καθώς πρόκειται ουσιαστικά για υπόγειο χωρο ο οποίος πιθανον δεν προοριζόταν από την άδεια για κατοικία αλλά για βοηθητικός χώρος θα φέρω καμία ευθύνη; Εννοώ υπάρχει περίπτωση η Δ.Ε.Η. να ενδιαφερθεί για την νομιμότητα ή μη του χώρου; Γενικά θεωρείται ότι η υπόθεση είναι απλά σχεδιάζω, τυπώνω και σφραγίζω ή μπορεί να κρύβει κάτι παραπάνω;

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων όσους και όσες ενδιαφερθούν να βοηθήσουν.

Link to comment
Share on other sites

Πάρε ένα τηλέφωνο στην ΔΕΗ για την οποία προορίζονται τα σχέδια, και ρώτησε αν θέλουν σχέδια από την πολεοδομία ή τους αρκεί η σφραγίδα του μηχανικού.

 

Αν θέλουν από την πολεοδομία, πρέπει να πας τα θεωρημένα σχέδια ή αν είναι παλιό κτήριο και δεν υπάρχουν σχέδια πρέπει να κάνεις αποτύπωση. Δεν μπορείς να χρεώσεις κάτω από την ελάχιστη αμοιβή για την αποτύπωση σύμφωνα με την νομοθεσία.

 

Όταν λες "το έχουν διαμορφώσει" τι εννοείς; Αν δεν είναι δηλωμένη η αλλαγή στην πολεοδομία μην κάνεις καμία κίνηση από την Θεσσαλονίκη.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

.......Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων όσους και όσες ενδιαφερθούν να βοηθήσουν.

 

Κατ'αρχάς καλή σταδιοδρομία και καλές δουλειές.

Αν θέλεις μια συμβουλή που θα σε βοηθήσει γενικά, είναι να έχεις ΠΑΝΤΑ προσωπική/επιστημονική άποψη του τι μετράς και τι υπογράφεις. Αυτό σημαίνει, ότι καλό και πρέπον θα'ναι να αποτυπώσεις η ίδια τον χώρο.

 

Ειδικά επειδή στην περίπτωση αυτή που πρόκειται για ημιυπόγειο είσαι σίγουρη για τη νομιμότητα του χώρου? Εμφανίζεται σε κάποια οικ. άδεια? Έχει ύψος υπογείου ή ισογέιου? Μήπως δεν είχε μετρήσει αρχικά στην δόμηση σαν υπόγειο, και τώρα αν το δείξεις κύρια χρήση δεν έχεις περιθώριο δόμησης? Και πως γίνεται ο διαμοιρασμός σε "δυο διαμερίσματα"? Κανονικά πρέπει να βγάλεις άδεια ή να ενημερώσεις παλιά ή να αναθεωρήσεις... Η διαδικασία "χωρίζω ένα χώρο σε δυο διαμερίσματα" θέλει και πολεοδομική αντιμετώπιση, δεν αρκεί ένα απλό σχέδιο...

Link to comment
Share on other sites

συμφωνώ, δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα όσο φαίνονται

δεν ζητούν για πλάκα 1500ευρώ στη Ροδο

 

να προσέχεις τι υπογράφεις και πως χρησιμοποιούν το σχέδιό σου

Link to comment
Share on other sites

Το να κάνει μια αποτύπωση ημιυπογείου και να αναγράψει στο πινακάκι "αποτύπωση ημιυπογείου χώρου" ή "αποτύπωση υφιστάμενης κατάστασης" δεν νομίζω πως αποτελεί κάποιου είδους παρανομία κατ εμέ. Το σχέδιο που θα σφραγίσει θα περιγράφει επαρκώς το τι δείχνει.

Βέβαια το σωστό είναι να έχεις και ιδία άποψη της κατάστασης και όχι περιγραφή - αποτύπωση κάποιου άλλου.

Το καλύτερο που θα έχεις να κάνεις είναι να τηλεφωνήσεις στην ΔΕΗ της Ρόδου και να ζητήσεις διευκρινήσεις.

Τώρα για το θέμα της αμοιβής, εφόσον δεν θα γίνει χρήση του για την έκδοση οικ. άδειας ή άδειας νομιμοποίησης και είναι φίλη σου κοίτα στο φόρουμ για κάποιο link που υπήρχε για την Πολεοδομία Θεσσαλίας (αν θυμάμαι καλά) που ανέφερε υπολογισμό αμοιβών για υπηρεσίες που δεν θα χρησιμοποιηθούν στην Πολεοδομία.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.