Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ποινές στους ΟΥΚάδες για εθνικιστικά συνθήματα στην παρέλαση


astranalysis

Recommended Posts

 

Αυτό που με προβληματίζει όμως πολύ περισσότερο, είναι η ακόλουθη ερώτηση:

Πόσοι Έλληνες συμφωνούν με αυτά τα συνθήματα;

 

Δίχως να παίρνω θέση, θεωρώ οτι είναι η πλειοψηφία...

 

το να θεωρείς όμως δεν αποτελεί και καμία απόδειξη. το ερώτημα είναι πόσοι μορφωμένοι, ανοιχτόμυαλοι και ελεύθεροι φοβιών έλληνες συμφωνούν με τα συνθήματα? κανένας θα έλεγα. αυτοί άλλωστε δεν τρώνε το δόλωμα της προπαγάνδας.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 96
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Η πλειοψηφία των Ελλήνων είμαι σίγουρος ότι είναι κατά των συνθημάτων.

Να θέσω όμως ένα άλλο ερώτημα.

Πόσοι από αυτούς τους ''μορφωμένους'' θα δέχονταν ένα γάμο της κόρης τους με ένα Αλβανό;

Στερεότυπα υπάρχουν , απλά το ξαναλέω ότι αυτή τη στιγμή τους συμπεριφερόμαστε υποτιμητικά κατά αντίστοιχο τρόπο που συμπεριφέρονται και οι Γερμανοί στους Έλληνες και τους Τούρκους μετανάστες.

Αντίθετα οι Αμερικάνοι αφομοιώνουν πιο εύκολα τους μετανάστες.Οι Έλληνοαμερικάνοι 2ης και 3ης γενιάς νιώθουν περισσότερο Αμερικάνοι παρά Έλληνες.

Link to comment
Share on other sites

και πόσοι απο τους "μορφωμένους" δέχονται με χαρά έναν φτωχό έλληνα? αν ο αλβανός είναι καλλιεργημένος και έχει και λεφτά δεν νομίζω οτι θα φέρει κανένας αντίρρηση. Επιπλέον ο μορφωμένος άνθρωπος όπως τον εννοώ εγώ δεν έχει τέτοια κολλήματα εθνικότητας αλλα κρίνει με βάση την αξία του ανθρώπου.

Link to comment
Share on other sites

Μιλάω για τη θεωρητική περίπτωση όπου το οικονομικό επιπέδο είναι το ίδιο για έναν Έλληνα , Αλβανό , Γάλλο , Σέρβο ,Ελβετό κτλ...

Πέρα από το οικονομικό κριτήριο , υπάρχει και το κριτήριο του κοινωνικού status.

Eγώ είμαι σίγουρος ότι πολλοί θα στράβωναν.

Το κακό όταν αυτά ακούγονται δημόσια είναι ότι δίνουμε τροφή σε σχόλια

http://www.cosmo.gr/Politics/Skopje/267959.html

Και μιλάνε αυτοί που είναι μέχρι το κόκκαλο ρατσιστές.

Μέχρι και ανάλυση DNA έχουν επιστρατεύσει που να αποδεικνύει ότι οι αρχαίοι Έλληνες ήταν μαύροι και κατάγονται από την Αφρική!!!

Link to comment
Share on other sites

το να θεωρείς όμως δεν αποτελεί και καμία απόδειξη.

Aκριβώς γι'αυτό είπα "θεωρώ" διότι δεν έχω αποδείξεις...

το ερώτημα είναι πόσοι μορφωμένοι, ανοιχτόμυαλοι και ελεύθεροι φοβιών έλληνες συμφωνούν με τα συνθήματα? κανένας θα έλεγα. αυτοί άλλωστε δεν τρώνε το δόλωμα της προπαγάνδας.

Δηλαδή όσοι συμφωνούν με τα συνθήματα είναι αμόρφωτοι, στενόμυαλοι και δέσμιοι φοβιών;

Εδώ είσαι λάθος όμως φίλε μου και τέτοια κατηγοριοποίηση σε στύλ ιερης εξέτασης δεν μου αρέσει...

 

Μιλώ έχοντας υπάρξει -και- οικονομικός μετανάστης με την έννοια του οτι θέλοντας να πληρώσω τα προς το ζην μου, δούλευα και έπαιρνα την δουλειά από κάποιον ντόπιο. Θα ήθελα να βιώσετε την "ωραία" ευρωπαϊκή αντιμετώπιση προς τους μετανάστες...

Ίσως τότε να βλέπατε με διαφορετικό μάτι την όλη υπόθεση...

 

Σε καμία περίπτωση όμως δεν προάγουμε τον ρατσισμό. Άλλο το να είμαστε πολύ σκληροί στην μεταναστευτική πολιτική μας!

Link to comment
Share on other sites

δυστυχως πληρωνουμε τα τοσα χρονια ανυπαρξιας, ελλειψης πολιτικης και @ρχιδιων, το στησιμο κ@λο@.

 

καθε δραση προκαλει αντιδραση.

Link to comment
Share on other sites

Aκριβώς γι'αυτό είπα "θεωρώ" διότι δεν έχω αποδείξεις...

 

 

αυτό τόνισα...

 

εγώ δεν θέλω να ντυθώ με τα δέρματα αλβανών και σκοπιανών και όσοι συμφωνούν με τα συνθήματα αυτά είναι και αμόρφωτοι και κομπλεξικοι . Πως συνδέεις τέτοια συνθήματα με την εργασία στην ελλάδα ?? απο τη μία δεν θες να ενθαρρύνεις τον ρατσισμό και απο την άλλη δεν καταδικάζεις τέτοιες ενέργειες.

Link to comment
Share on other sites

Δεν είχα σκοπό να προσβάλω τους αγώνες και τις θυσίες των ανθρώπων της γενιάς του '40 είτε ήταν απλοί φαντάροι, είτε αξιωματικοί. Ούτε επίσης των παιδιών στα Ίμια ή όπου αλλού έδωσαν και την ψυχή τους για να προασπίσουν τα σύνορα. Είναι μεγάλη η τιμή που τους αξίζει κι εμείς μόνο ευγνώμονες μπορεί να είμαστε.

Αποτελεί όμως ύβρι η αναφορά ρατσιστικών συνθημάτων από σώματα ασφαλείας και δη σε χρόνο παρέλασης. Είναι μεγάλη προσβολή απέναντι στους συγγενείς μας που έδωσαν τη ζωή τους στα βουνά της Αλβανίας και της Ελλάδας απένατι στα ****** εκείνης της εποχής.

Ούτε μαγκιά είναι, ούτε πόρωση. Είναι φασισμός.-

Τα περί ειδικών δυνάμεων κλπ τα ακούω βερεσέ, στα Ίμια δεν μπόρεσαν να κρατήσουν ούτε μια βραχονησίδα, αν μάλιστα βάλουμε μέσα και τις ηγεσίες τους τότε μας πιάνουν τα γέλια... Σίγουρα η πολιτική ηγεσία ήταν ανύπαρκτη αλλά τα λάθη του στρατού δεν τα κάνεις ούτε στα επιτραπέζια.

Όσο για την αρχαία Ελλάδα και τις ''ρατσιστικές'' απόψεις τους, αυτές δεν πήγαζαν από υποτιθέμενη ανωτερότητα φυλής αλλά από την υπάρξη προηγμένου πολιτισμού, κάτι που στις μέρες μας και μάλιστα στις τάξεις των ειδικών δυνάμεων δεν δείχνει να περισεύει...

Αναφέρθηκε και η Κύπρος, εκεί που χάσαμε παλικάρια γιατί και πάλι η στρατιωτική ηγεσία από την μια είχε επιβάλει χούντα κι από την άλλη ξεπουλούσε την Κύπρο. Έστειλε φαντάρους που τα έδωσαν όλα.

Όσοι πήγανε φαντάροι ξέρουν τι γίνεται και ξέρουν αν γίνει η στραβή, ποιοι θα είναι πρώτοι στη φωτιά και ποιοι θα κοιτάνε με τα κυάλια...

 

Για άλλη μια φορά μήπως και κατανοήσουμε επιτέλους το νόημα του '40:

 

Είναι μεγάλη προσβολή απέναντι στους συγγενείς μας που έδωσαν τη ζωή τους στα βουνά της Αλβανίας και της Ελλάδας, απένατι στα ****** εκείνης της εποχής, να ακούγονται τέτοια συνθήματα...

 

Όποιος κατάλαβε....

Link to comment
Share on other sites

εγώ δεν θέλω να ντυθώ με τα δέρματα αλβανών και σκοπιανών

Ούτε κι εγώ... Αν χρειαστεί όμως, θα το κάνεις;

και όσοι συμφωνούν με τα συνθήματα αυτά είναι και αμόρφωτοι και κομπλεξικοι .
Λοιπόν, την τελευταία φορά που κοίταξα, η χώρα αυτή ήταν δημοκρατική. Στην δημοκρατία χωράνε όλες οι απόψεις ακόμα και αυτές που συζητάμε. Χωράνε όλες οι φωνές αλλά όχι οι πράξεις! Το να προσδίδουμε χαρακτηρισμούς αβασάνιστα, είναι ανεύθυνο... Όπως και ο κομμουνιστής μπορεί να μιλήσει, έτσι μπορεί και ο εθνικιστής...

 

Γιατί δεν μιλάμε για τα μέλη του ΠΑΜΕ που χρησιμοποίησαν την Εθνική Παρέλαση για να περάσουν τα μηνύματα τους και παρελάσανε μετά τα πεζοπόρα τμήματα; Αν είναι να κατακρίνουμε, να το κάνουμε για όλους! Όχι μόνο για τους άλλους!

Πως συνδέεις τέτοια συνθήματα με την εργασία στην ελλάδα ??
Διότι φίλε μου μιλάμε για οικονομικούς μετανάστες και το "πρόβλημα" ξεκινά απο κει...
απο τη μία δεν θες να ενθαρρύνεις τον ρατσισμό και απο την άλλη δεν καταδικάζεις τέτοιες ενέργειες.

Εμ, φυσικά και δεν θα καταδικάσω αυτή την ενέργεια! Τί να καταδικάσω; 10-20 Έλληνες πολίτες που φωνάξανε ένα σύνθημα; Το γεγονός οτι ήταν εκεί με άλλη ιδιότητα -ως εκπρόσωποι του ΛΣ- είναι άλλο πακέτο και από αυτή την οπτική γωνία, ναι, ήταν αντιεπαγγελματίες!

Σε όλες τις χώρες υπάρχει πλέον ξενοφοβία. Εμείς, γιατί να είμαστε εξαίρεση;

Πόσοι αλλοδαποί υπάρχουν στην Ελλάδα; Από τους βόρειους γείτονες μας πάνω από 500000... Τα Βαλκάνια σιγοβράζουν... Αν γίνει ένα "μπάμ", τί τους κάνουμε όλους αυτούς; Ή τί θα μας κάνουν; Η ιστορία έχει δείξει πάντως οτι τις μεγαλύτερες ωμότητες στην κατοχή, τις διέπραξαν οι γείτονες μας οι Βουλγαροι!

 

Δεν με πειράζει ο Αφρικάνος ή ο άραβας μετανάστης... Βασικά, δεν με πειράζει κανένας... Αλλά στην προοπτική του να γίνει η Ήπειρος ένα ακόμα Κοσσυφοπέδιο, ταράσσομαι...

 

Αλλα τί συζητάμε ρε παιδιά; Από το ίδιο το σύνθημα είναι φανερό οτι κάποιος τους έβαλε για να μποϋκοτάρει το μέτρο της απόκτησης της ιθαγένειας...

Link to comment
Share on other sites

Από το ίδιο το σύνθημα είναι φανερό οτι κάποιος τους έβαλε για να μποϋκοτάρει το μέτρο της απόκτησης της ιθαγένειας

Eπιτελους.μετα απο τοσα post καποιος ειπε τι πραγματικα συνεβη και αγγιξε το τι πραγματικα συνεβη!Δεν πρόκειτε λοιπον για ενα στρατιωτικου τυπου γεγονος αλλα για ενα φαινόμενο οπου στρατιωτικοι αναμιγνύοντε στα πολιτικά

Εχουμε λοιπον

1.το συγκεκριμενο συνθημα "Ελληνας γενιεσαι ,δεν γίνεσαι..."

ειπωμενο τώρα που εχουμε να κανουμε με την Ελληνικη ιθαγενεια σε μεταναστες

2.τους "πολιτες" που καθοδηγουσαν απο κοντά το συγκεκριμενο συνθημα στη παρελαση

3.το συγκεκριμενο πολιτικο κόμμα που ετρεξε να στηρίξει το συγκεκριμενο γεγονος.

 

Αυτη ειναι ολη η ουσια ,και ΟΧΙ οι ΟΥΚαδες και το πως εκπαιδευοντε και ολα τα αλλα που ειπωθηκαν (οπως πως βουτανε στο Αιγαιο για τους Πακιστανους κλπ κλπ κλπ).

Εχουμε λοιπόν να κανουμε με ενα πολυ σοβαρό γεγονος οπου καποιοι "στρατιωτικοι"

εκτελεσαν τις επιταγες καποιων πολιτικων.

πολύ σοβαρο που σηκώνει στρατοδικείο.

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.