Μετάβαση στο περιεχόμενο

Θα επιλύσει η «κρίση» προβλήματα δεκαετιών;


p.varvaris

Θα επιλύσει η «κρίση» προβλήματα δεκαετιών;  

23 μέλη ψήφισαν

  1. 1. Θα επιλύσει η «κρίση» προβλήματα δεκαετιών;

    • ναι
      4
    • όχι
      19


Recommended Posts

Κάθησα και είδα και τα 12 επεισόδια με μιάς.

Με μεγάλη μου λύπη διαπίστωσα το εξής.....

 

Η ιστορία που αφηγείται (το σωστά τεκμηριωμένο ντοκιμαντέρ)......

 

ΑΝ όπου στο όνομα Αργεντινή βάλεις το όνομα Ελλάδα, τότε

 

ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ μα στα πάντα ρε παιδιά ταιριάζουν οι ιστορίες μας,. Η μόνη διαφορά πως εμείς πήραμε το πρώτο δάνειο το 1819 από τις μεγάλες δυνάμεις (πήραμε 2.000.000 λίρες και στην Ελλάδα έφτασαν ούτε 200.000), και οι Αργεντίνοι πήραν το πρώτο δάνειο το 1859.

 

Ίδια νοοτροπία, ίδιος κατήφορος , ίδια εξαθλίωση , ίδια γεγονότα, ίδιες τράπεζες, ίδια πρόσωπα , ίδιες υποσχέσεις, ίδιοι μάγοι .........

 

Αν δεν το είδατε, κάντε το οπωσδήποτε. Θα ψυχοπλακωθείτε λίγο, αλλά θα καταλάβετε ξεκάθαρα το σύστημα που παράγει τέτοια μοντέλα κοινωνικού ευτελισμού.

 

Στο γενικό ερώτημα πάντως αν θα βγούμε από την κρίση, ψηφίζω πως ναι. θα βγούμε. Αναπόφευκτα. Όχι όμως από τα μέτρα. Αλλά μέσα από αναταραχές και αφού έχουμε ακουμπήσει τον απόλυτο πάτο.

Link to comment
Share on other sites

Τα links που έδωσε παραπάνω ο Αλέξανδρος ήταν χωρίς ελληνικούς υπότιτλους – όπως σωστά έγραψε ήταν για τους ανυπόμονους…

 

Η μετάφραση ολοκληρώθηκε και μπορείτε να βρείτε τα μέρη 11 και 12 με ελληνικούς υπότιτλους

και
. Το σχετικό άρθρο του Antinemecis μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.
Link to comment
Share on other sites

Ένα πολύ καλό μήνυμα αναγνώστη του troktiko.blogspot.com, το οποίο περιγράφει αρκετά συμπηκνωμένα την κατάσταση των τελευταίων ετών.

 

Τετάρτη, 07 Απριλίου 2010

"Προσπαθώ να δω ρεαλιστικά το ζήτημα της τραγικής οικονομικής κατάστασης"

 

"Είμαι ένας αναγνώστης όπου προσπαθώ να δω ρεαλιστικά το ζήτημα της τραγικής οικονομικής και κοινωνικής κατάστασηςΛόγω του επαγγέλματος μου έχω συνεργαστεί σε στρατιωτικό αλλά και αναπόφευκτα και σε διπλωματικό επίπεδο με συναδέλφους ευρωπαϊκών χωρών αλλά και με συμμάχους άλλων κρατών εκτός Ευρώπης.Η άπο...

 

που έχουν για τη χώρα μας είναι αυτή την οποία δε θέλουμε να παραδεχτούμε...ότι η χώρα μας μόνο δύο παραγωγικούς τομείς έχει...Την Ναυτιλία και τον Τουρισμό.

Μόνο από εκεί έχουμε έσοδα.

Επίσης έχουν να λένε ότι λόγω της κακοδιαχείρισης των Ευρωπαϊκών κονδυλίων (1ο, 2ο και 3ο Κοινοτικό Πλαίσιο στήριξης, ΕΣΠΑ και παλιότερα τα Μ.Ο.Π. του Ανδρέα Παπανδρέου....)νιώθουν ότι όλοι αυτοί δουλεύουν για να τα τρώμε εμείς....Και έχουν απόλυτο δίκιο...Και αυτή η άποψη δεν είναι τωρινή...την έχουν για τουλάχιστο 15 χρόνια...Να φανταστεί κανείς ότι λεφτά για την ολοκλήρωση της Π.Α.Θ.Ε. παίρνουμε από το περιβόητο Πακέτο Ντελορ!!!!!Μιλάμε για το 1991!!!!!!!!

και ΑΚΟΜΑ δεν έχει ολοκληρωθεί!!!!!

δικαιολογημένα μας βρίζουν όταν τα Ευρωπαϊκά Κονδύλια που είναι κοινή συνεισφορά των ευρωπαϊκών κρατών οι Έλληνες πολιτικοί τα μετέτρεψαν σε απίστευτους διορισμούς στις ΔΕΚΟ την δεκαετία το '80 όπου ο κάθε τελειόφοιτος δημοτικού έγινε δημόσιος υπάλληλος....Το αστείο είναι ότι αυτοί πλέον είναι διευθυντικά στελέχη σ'αυτούς καθώς μη ξεχνάμε από το 81 που μπήκαμε στην τότε Ε.Ο.Κ. (29 χρόνια δηλαδή) τα 21 μας κυβερνάει το ΠΑΣΟΚ!!!!! Άρα κάθε έννοια αξιοκρατίας δεν υπάρχει.

Επίσης τα κονδύλια της Κ.Α.Π. (Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ευρωπαϊκής ένωσης )έγιναν διπλοζυγίσματα και αγροτικές MERCEDES!!!!

Έργα υποδομής και ανάπτυξης της επαρχίας έγιναν Ολυμπιακοί Αγώνες με έργα που δε ξέρουν τι να τα κάνουν !!!!!!

Και μη ξεχνάμε ότι μπήκαμε στην ΟΝΕ με συνθήκες και αμοιβές δουλείας των αλλοδαπών εργατών!!!!!!Χωρίς καμία πολιτική ορθολογικής διαχείρισης αυτών!!!!Απλά θέλαμε να δουλεύουν όσο το δυνατό πιο φτηνά χωρίς να σκεφτούμε τα προβλήματα που θα δημιουργούνταν μακροπρόθεσμα στην οικονομία (εισφοροδιαφυγή των ελλήνων "εργοδοτών", φοροδιαφυγή, έλλειψη διαχείρισης αυτών, καμία πολιτική ομαλής ενσωμάτωσης στην ελληνική κοινωνία κλπ.)

Όλα τα κονδύλια αυτά αντί να αποτελέσουν δυναμική ανάπτυξης, έγιναν PORSCHE,λουλούδια σε "πολιτιστικά"κέντρα ατάλαντων καλλιτεχνών που ο μέσος νεόπλουτος Έλληνας αποδείκνυε την "Ελληνική Μαγκιά", τα ΜΜΕ προβάλλουν συνέχως τις τυχάρπαστες τραπεζοανεβαζόβιες και διάφορες wanna-be τραγουδιάρες από τα reality show , και γενικά όλα τα ανωτέρω που οδήγησαν στη σήψη...Οικονομική, ηθική, πολιτική , κοινωνική....

Ναι ...καλά κάνουνε και μας βρίζουν...γιατί μας έδωσαν άπειρες ευκαιρίες να είμαστε δυνατή χώρα.... Αλλά εμείς οι Έλληνες πάντα ξέρουμε καλλίτερα από αυτούς που ζούσανε σε δέντρα όταν εμείς φτιάχναμε Παρθενώνες....

Και εν τέλει ...οι Αρχαιοι κάνανε και ένα Παρθενώνα....διέδωσαν τον Ελληνισμό μέχρι την Ινδία....Εμείς τι καταφέραμε?Να ασχολούμαστε με την Τζούλια και την Σάσα και να έχουμε πρωθυπουργούς τα ανίψια και τα εγγόνια που για πρώτη γλώσσα έχουν τα αγγλικά και όχι τα ελληνικά!!!!!

Και μη ξεχνάμε ...για ότι και αν μας συμβαίνει ...εμείς φταίμε...γιατί εμείς τους ψηφίζουμε...Άρα ...αυτοί οι πολιτικοί μας αξίζουν...Περαστικά μας..."

 

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

 

Πηγή: http://troktiko.blogspot.com/2010/04/blog-post_4850.html

Link to comment
Share on other sites

Όταν ζεις και εργάζεσαι στην Ευρώπη σε πολυεθνικό περιβάλλον και από την άλλη βλέπεις ειδήσεις και σε ελληνικά κανάλια, σε πιάνει κατάθλιψη.

Χωρίς να κακομελετάω ή να απαξιώνω την προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης (σε επίπεδο πολύ υψηλής κορυφής) κοιτάτε να δείτε τι θα βγάλει ο έλεγχος των πραγματογνωμόνων της Ε.Ε. και εκείνων του ΔΝΤ...

Link to comment
Share on other sites

@ p.varvaris

 

Στην προσπάθειά μου να κρατήσω αυτό το ντοκιμαντέρ το έκανα download από το YouTube. Σκοπός μου ήταν να ενώσω τα 12 δεκάλεπτα σε ένα ενιαίο φιλμ.

 

Όταν το κατέβασα όμως δεν είχε καθόλου υπότιτλους. Κάποιος μου είπε ήταν πρόσθετοι κλπ (δεν έχω ιδέα από αυτά). Υπάρχει πουθενά να το πάρουμε ολοκληρωμένο και με υπότιτλους.???

 

Ανατρέχοντας στο thread αυτό είδα πως μόνο 4 έχουμε ψηφίσει την ¨αισιόδοξη¨ εκδοχή-κατάληξη της κρίσης. Έτσι θέλοντας να με ¨αιτιολογήσω¨ δεν ψήφισα ναι επειδή πιστεύω στις μαγικές ικανότητες κάποιου (αν και πιστεύω στο ανύπαρκτο των ικανοτήτων κάποιου άλλου που ενώ ο κόσμος καίγεται αυτός δοκιμάζει τις σπεσιαλιτέ της Τοσκάνης)... , αλλά επειδή ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να γίνει αλλιώς. Παρακάτω δεν πάει. Είναι αναπόφευκτη η ανάκαμψη. Μετά το -1000 που φτάσαμε, ακόμα και το -999 είναι θετικό9ς αριθμός.....

 

Καλή μας εβδομάδα......

Link to comment
Share on other sites

αλλά επειδή ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να γίνει αλλιώς. Παρακάτω δεν πάει. Είναι αναπόφευκτη η ανάκαμψη. Μετά το -1000 που φτάσαμε, ακόμα και το -999 είναι θετικό9ς αριθμός.....

 

Δεν πάει παρακάτω; Να σου αναφέρω μερικά σκαλιά μόνο "παρακάτω" για να δεις ότι πάει και παραπάει.

1) Αδυναμία καταβολής συντάξεων και μισθών τον Ιούνιο ας πούμε. Έστω ότι δεν πληρώνεται κανένας συνταξιούχος. Κάποιες 100άδες (για να μην υπερβάλλω-τους υπόλοιπους θα τους δανείσουν τα παιδιά τους, εφόσον έχουν δουλειά ακόμα), απλά θα πεθάνουν από την πείνα. Δε θα έχουν να αγοράσουν ούτε ψωμί και γάλα.

2) Μπλοκάρισμα-δήμευση ξαφνικά των καταθέσεών μας στις τράπεζες. Πλήρως ή σε κάποιο ποσοστό. Θα πας στο ΑΤΜ να βγάλεις λεφτά δηλαδή για να πληρώσεις τη ΔΕΗ και θα σου βγάλει μηδενικό διαθέσιμο υπόλοιπο. Ούτε τσιγάρα δε θα μπορείς να πάρεις.

3) Χιλιάδες "ραβασάκια" από τις τράπεζες στους οφειλέτες τους με ληξιπρόθεσμες οφειλές για άμεση εξόφληση των οφειλών τους, σε συνδιασμό με το 1 και το 2.

4) Ξαφνική έξοδος από την ευρωζώνη την ερχόμενη Παρασκευή το απόγευμα (αυτά δε δημοσιοποιούνται νωρίτερα) και μετατροπή των καταθέσεών μας σε δραχμές ας πούμε, με ισοτιμία η οποία θα έχει συνέπεια να εξανεμιστούν περιουσίες.

5) Μαζική απόλυση 300.000 δημοσίων υπαλλήλων αυθημερόν, με άμεση συνέπεια από τον καταποντισμό των αμοιβών και των μισθών στον ιδιωτικό τομέα (αφού εκεί θα αναζητήσουν άμεσα σωσίβιο στην απόγνωσή τους) λόγω υπερπροσφοράς εργασίας τη στιγμή που δεν κινείται τίποτα στην αγορά (το πιό αισιόδοξο σενάριο), έως εξεγέρσεις, τραυματισμούς και θανάτους στους δρόμους (το πιό απαισιόδοξο σενάριο).

Τι έχουμε δει έως τώρα; Πρακτικά, απολύτως τίποτα! Μόνο οι συντελεστές ΦΠΑ έχουν αυξηθεί. Επί 5-6 μήνες απλά ακούμε θεωρίες και μόνο, οι οποίες έχουν απλά καταρρακώσει την ψυχολογία μας. Μένει οι θεωρίες, να γίνουν πράξη, για να δούμε ότι πραγματικά πάει και μάλιστα πολύ παρακάτω.

Link to comment
Share on other sites

...Kάτι τέτοιο έγινε στην Αργεντινή και γι'αυτό βλέπαμε λεηλασίες σε σούπερμάρκετ κτλ...

Οι θεωρίες αυτές έχουν ψυχολογικό αντίκτυπο στις αγορές και η ύφεση είναι ήδη αισθητή.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.