Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρόταση Π.Ε. συνεπάγεται οτι υπάγεται στον Ν1337/83


Recommended Posts

Καλημέρα συνάδελφοι,

ήθελα να ρωτήσω το εξής :

είναι ένα αγροτεμάχιο το οποίο σήμερα είναι εκτός σχεδίου , αλλά ταυτόχρονα υπάρχει και πρόταση ΠΕ και μου είπαν στον Δήμο ότι απαιτείται υποβολή δήλωσης ιδιοκτησίας.Στην δήλωση εκτιμώ ότι πρέπει να γράψω ότι ΔΕΝ υπάγεται στον Ν1337/83 αφού δεν έχει γίνει πρώτη ανάρτηση έστω και αν υπάρχει η πρόταση της ΠΕ.Είμαι σωστός?

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Axoul: Όταν λένε δήλωση ιδιοκτησίας δεν εννοούν δήλωση 651/77. Απλά θα πάει στο Δημαρχείο και με φωτοτυπία του συμβολαίου και της μεταγραφής του θα συμπληρώσει τη φόρμα με τα στοιχεία.

Αν τώρα θές να συντάξεις το τοπογραφικό, στη δήλωση του 651 θα γράψεις το ισχύον καθεστώς δλδ το εκτός σχεδίου. Καμία αναφορά σε πρόταση ένταξης κλπ.

Link to comment
Share on other sites

Η φράση "πρόταση ΠΕ" από μόνη της δεν εξηγεί και πολλά για την κατάσταση του ακινήτου. Γενικά στα τοπογραφικά υπάρχει η υποχρέωση για βεβαίωση του Ν. 1337/83, στην οποία γράφουμε αν οφείλονται ή όχι εισφορές σε γη ή σε χρήμα. Αυτό που καταλαβαίνω από την "πρόταση ΠΕ" αλλά "εκτός σχεδίου" είναι ότι έχει συνταχθεί η Πολεοδομική Μελέτη, αλλά δεν έχει εγκριθεί - οπότε τι νόημα έχει η "πρόταση ΠΕ"; Μήπως λοιπόν σου είπαν "πρόταση ΠΜ";

 

Τέλος πάντων, η βεβαίωση του Ν. 1337/83 μάλλον πρέπει να γραφτεί ως εξής: "Στην περιοχή βρίσκεται σε εξέλιξη η σύνταξη Πολεοδομικής Μελέτης και Πράξης Εφαρμογής. Οι εισφορές σε γη και σε χρήμα δεν έχουν ακόμα προσδιοριστεί. Έχει κατατεθεί δήλωση ιδιοκτησίας στο Δήμο τάδε."

Έλεγξε τι ισχύει από τα παραπάνω και μην ξεχάσεις την αναφορά στο ΓΠΣ και σε ότι άλλο είναι απαραίτητο για τη συμπλήρωση του ΑΑ ΓΗΣ από το συμβολαιογράφο ή το λογιστή.

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ πολύ και τους δύο.

 

@grtopo , απλά επεσήμανα ότι πρέπει να υποβάλλει δηλωση ιδιοκτησίας, δεν το έχω μπερδέψει με την 651/77, αλλά έκανες και το επεσήμανες.

 

Αν δεν γράψω στην δήλωση 651/77 ότι υποχρεούται σε υποβολή δήλωσης ιδιοκτησίας, πώς θα το καταλάβει ο συμβολαιογράφος, αφού στα εκτός σχεδίου δεν απαιτείται δηλ.ιδιοκ.

 

Πράγματι αφορά στο ότι δεν έχει εγκριθεί ΠΜ, αλλά ο Δήμος χορηγεί ένα σχέδιο στους ενδιαφερόμενους το οποίο έχει τίτλο "Πρόταση ΠΕ" και μάλιστα μπορεί να υποβληθεί και ένσταση εντός προθεσμίας για όποιον διαφωνεί με την πρόταση ΠΕ ή θεωρεί ότι θίγεται η ιδιοκτησία του.

 

Αν κατάλαβα καλά συμφωνείτε ότι δεν υπάγεται στον 1337/83 , αλλά μπορώ να αναφέρω τα σχετικά του συναδέλφου p.varnari & να προσθέσω ότι υποχρεούται σε υποβολή δηλ.ιδιοκτησίας?

Link to comment
Share on other sites

Θεωρώ ότι στη σύνταξη του 651 βάζουμε το ισχύον καθεστώς. Ως τέτοιο αυτή τη στιγμή είναι το εγκεκριμένο ΓΠΣ ή η ΖΟΕ αν υπάρχει. Το ότι ΘΑ ενταχθεί και ότι υπάρχει πρόταση.... είναι μελλοντικό αβέβαιο θέμα αλλά όχι γεγονός.

Link to comment
Share on other sites

Το γενικό νόημα της βεβαίωσης του Ν. 1337/83 είναι να γνωρίζει ο αγοραστής αν το ακίνητο που αγοράζει βαρύνεται ή όχι με υποχρεώσεις εισφορών, ώστε να καταγραφεί στο συμβόλαιο το ποιόν βαρύνουν και να μην τρέχουν στα δικαστήρια μετά για το αν ήταν ή όχι "ελεύθερο βαρών" κλπ. Από εκεί και πέρα - όπως και να το διατυπώσεις, ακόμη και ως πλεονασμό - το ίδιο κάνει.

Ως προς τη δήλωση ιδιοκτησίας ισχύει το:

άρθρο 12

… … …

α1. Κάθε δικαιοπραξία εν ζωή είναι αυτοδικαίως και απολύτως άκυρη αν δεν επισυνάπτεται σε αυτήν πιστοποιητικό του οικείου δήμου ή κοινότητας με το οποίο θα βεβαιώνεται η υποβολή της δήλωσης ιδιοκτησίας.

Link to comment
Share on other sites

Μια ερώτηση. Αν η όλη διαδικασία του ΣΠ δεν έγινε με τον 1337 αλλά με το ΦΕΚ414/83 ή 85(?), έχει νόημα η δήλωση του Ν 1337 και μάλιστα όταν πρόκειται για ιδ/σία εντός του συνεκτικού τμήματος του οικισμού που δεν έχει συνήθως εισφορές σε γη και χρήμα?

Link to comment
Share on other sites

Οι ΠΜ που συντάσσονται για την πολεοδόμηση οικισμών <2000, σύμφωνα με τις διατάξεις του από 20.8.1985 πδ (ΦΕΚ 414/30.8.1985), ακολουθούν τις διαδικασίες και υποχρεώσεις που περιγράφονται στο ν. 1337/1983.

Link to comment
Share on other sites

Οι ΠΜ εφαρμόζονται είτε με τον 1337 (πράξη εφαρμογής) είτε με το διάταγμα του 23 (πράξη αναλογισμού). Δεν υφίσταται διαδικασία του ΦΕΚ414 ...

 

Η δήλωση επί του τοπογραφικού κατά τον 1337, δεν είναι απαραίτητη αν η εφαρμογή γίνεται με το διάταγμα του 23 (πράξη αναλογισμού), αλλά ο πλεονασμός δεν απαγορεύεται, αντιθέτως σε απαλλάσσει από τηλεφωνήματα, διευκρινήσεις στους συμβολαιογράφους κλπ.

 

Στο συνεκτικό - πυκνοδομημένο τμήμα του οικισμού ο 1337 δίνει τη δυνατότητα να γίνεται η εφαρμογή με προγενέστερες διατάξεις, δηλαδή με πράξεις αναλογισμού κατά το διάταγμα του 23, ύστερα από απόφαση του δημοτικού συμβουλίου (αν θυμάμαι καλά).

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ και τους δύο. Ανέφερα το ΦΕΚ-414 γιατί στην απόφαση έγκρισης του σχεδίου πολεοδόμησης του οικισμού δεν αναφέρει πουθενά τον Ν-1337 αλλά τΙς διατάξεις του παραπάνω ΦΕΚ και του ΦΕΚ-181/Δ/85.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.