Μετάβαση στο περιεχόμενο

H αλήθεια για την οικονομική κρίση από τον Μax Κeiser


spy1551

Recommended Posts

Ένα απόσπασμα προβλήθηκε στη χθεσινή εκπομπή των ''Ράδιο Αρβύλα''.

 

Η πλήρης προβολή

 

Με ελληνική μετάφραση

 

Το τραγικό είναι ότι πιο πριν μιλούν 2 Έλληνες και μας συκοφαντούν στο εξωτερικό λέγοντας '' τόσα χρόνια δεν πληρώναμε τους φόρους μας κτλ..''

και έρχεται ένας ξένος να μας πει την πραγματική αλήθεια.

Link to comment
Share on other sites

φωνή βοώντος εν τη ερημω.....φώναζει ο καημένος και εμείς οπως πάντα...ΧΑΛΑΡΑ.....δέν ιδρώνει το αυτάκι μας καθολου....και το μυαλό μας επίσης....

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομίζω να θέλει οικονομικό αναλυτή για να καταλάβουμε οτι υπάρχει πόλεμος και μάλιστα παρασκηνιακός μεταξύ ευρώ-δολαρίου, ούτε το οτι η χώρα μας είναι απλά το εξιλαστήριο θύμα...

 

Όπως επίσης, τώρα θα πρέπει να καταλάβουμε τους λόγους για τους οποίους το 2004 η χώρα μας είχε τριπλή διεθνή προβολή, με αντίστοιχες πρωτιές: Ολυμπιακοί αγώνες, Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα, Eurovision...

 

Δεν μπορώ να δεχθώ οτι κολοσσοί (κράτη και συμφέροντα) θα άφηναν τα εκατομμύρια κερδών να έρθουν στην Ελλάδα από τους ΟΑ κι όχι στα χέρια τους... Είμαστε η 1η πραγματικά μικρή χώρα που διοργάνωσε ever ΟΑ!!!

 

Δεν μπορώ να δεχθώ οτι η "ομαδάρα" και ο "προπονηταράς" έφεραν το κύπελο στην Ελλάδα... Κάτι άλλο παίχθηκε και όλως παραδόξως, οι Ρωσία που δεν ακολουθεί αμερικανο-ευρωπαϊκά παιχνίδια, μας έριξε μπαλάκια!!! :lol:

 

Για τις φωνητικές ικανότητες της Έλενας, δεν θα πω τίποτα καθότι άσχετος από τέχνη και μουσική... Αλλά σατανική συμπτωση, δεν βρίσκετε;

 

Σκοπός όλων αυτών ήταν να φέρουν στο διεθνές προσκήνιο την χώρα η οποία στο μέλλον θα έπαιζε τον ρόλο που παίζει σήμερα...

 

Μπορεί να είναι θεωρίες συνωμοσίας, μπορεί και όχι. Για εμένα πάντως, βγάζουν περισσότερο νόημα από την απλή εξήγηση "μας χρωστούσαν τους ΟΑ από το 1996, παίζαμε καλή άμυνα, είχε καλή φωνη"...

Link to comment
Share on other sites

Πολύ καλό το απόσπασμα αλλά το θέμα για μας είναι αν θα πληρώσει ποτέ κάποιος που άφησε/αφήνει τη χώρα να κατρακυλάει και μέχρι που θα φτάσει αυτό το ξεπούλημα. Αλλά μήπως όλοι δε βολεύονται από αυτή την κατάσταση; Οι τράπεζες πολλαπλασιάζουν τα κέρδη τους και οι "δικοί μας" παίρνουν μέτρα (φορολογικά/ασφαλιστικό) που σε άλλη περίοδο όποιος τολμούσε να τα αναφέρει δεν ήξερε που να κρυφτεί μετά.

 

Για τα 3 "καυτά" :) θέματα που θέτεις acnt (Ολυμπιακοί αγώνες, Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα, Eurovision) διαφωνώ και εξηγούμαι:

 

Τα εκατομμύρια κέρδη από τους ΟΑ ΠΗΓΑΝ ΟΛΑ στους κολοσσούς. Σε ποιό άλλο κράτος πιστέυετε ότι ο μόνος χαμένος και χρεωμένος από την όλη ιστορία θα ήταν το ίδιο το κράτος; Μάλλον εδώ ήταν ποιό εύκολο να κλέψουν και γι αυτό έγιναν εδώ! (βλ C4I)

 

Για τα άλλα δυο ας μην φτάνουμε και σε τέτοια σημεία υπερβολής και συνομωσιολογίας. Ναι παίξαμε καλή άμυνα και είχαμε και λίιιιιγο ΤΥΧΗ και στην άλλη απλά είχε ωραία πόδια... Και στις δυο περιπτώσεις όμως ανεξάρτητα από το ποιός κερδίζει και από που γίνεται η διοργάνωση κάποιοι κολλοσοί βγάζουν τεράστια κέρδη.

Link to comment
Share on other sites

Μπορεί να είναι θεωρίες συνωμοσίας, μπορεί και όχι. Για εμένα πάντως, βγάζουν περισσότερο νόημα από την απλή εξήγηση "μας χρωστούσαν τους ΟΑ από το 1996, παίζαμε καλή άμυνα, είχε καλή φωνη"...

 

Και εμένα κάθε μέρα που περνάει... Αυτοί που κατηγορήθηκαν ως "συνωμοσιολόγοι" επαληθεύονται πλέον συνεχώς από τα γεγονότα. Και βλέπουμε τους "σοβαρούς" να έχουν καταπιεί τις γλώσσες τους...

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά, ο καθένας μπορεί να έχει την άποψη του...

Εγώ, με το δικό μου μυαλό, βρίσκω τις απαντήσεις σε αυτή την θεωρία...

 

Καλά βρε dim κάθε χώρα που παίρνει ΟΑ βγαίνει και ζημιωμένη; Αν είναι δυνατόν! Βγάζει τρελά φράγκα (όπως βέβαια και οι εταιρίες κολοσσοί!).

Από την άλλη στο επόμενο Γιούρο, παίζαμε το ίδιο σύστημα με τους ίδιους παίχτες και τον ίσιο κόουτσ! Αλλά τα μπαλάκια τα μαζεύαμε με το τσουβάλι! Α, ξέχασα, στο επόμενο Γιούρο -του 2008- οι άλλες ομάδες ήρθαν "διαβασμένες"... :lol:

Και η Αννούλα, μια χαρά υπέροχα πόδια έχει... Αλλά τί πήρε;

 

Στο θέμα μας τώρα: πόλεμος κατά του Ευρώ! Το θέμα είναι αν είναι εσωτερικός (από Γερμανία) ή εξωτερικός (Αγγλία-ΗΠΑ)...Και φυσικά δεν θα ακουμπούσαν "σοβαρές" χώρες όπως Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, αλλά... το Ελλάντα!!!

 

Ο προάγγελος αυτής της σύγκρουσης ήρθε το 2000 με το "δημοψήφισμα" που έγινε στο Ην. Βασίλειο, όταν ο Οίκος των Λόρδων αποφάσισε να γυρίσει τις πλάτες του στο Ευρώ... Και φάνηκε οτι η κυριότερη δικαιολογία τους τότε, οτι δηλ. η στερλίνα είναι πολύ πιό ισχυρό νόμισμα από το ευρώ, ήταν σαθρή καθότι πολύ πιό ισχυρό νόμισμα από την στερλίνα -η κυπριακή στερλίνα- μπήκε στην ευρωζώνη, έδωσε την θέση της στο ευρώ με μηδενικές αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία!

Link to comment
Share on other sites

Καλά καλά..μας αποκάλυψε την αλήθεια ο Kaiser άντε πάμε να τα χώσουμε στους πολιτικούς μας τώρα και στους δημοσιογράφους να χαρούμε κιόλας.

 

Η ουσία των όσων είπε για εμένα βρίσκεται στην αρχή. Η Ελληνική κυβέρνηση σε συνεργασία με ξένες τράπεζες απέκρυψαν τεράστια χρέη του Ελληνικού κράτους για να μπει προφανώς η Ελλάδα στο ευρώ.

 

Ωραία...ε και ?? Φταίνε οι ξένοι για αυτό ? Εμείς δεν τους το ζητήσαμε να το κάνουν? Και το ποιο σημαντικό τα χρέη υπάρχουν και από κάπου δημιουργήθηκαν μέχρι το 2000 ... Ποιος τα δημιούργησε ?

 

Ή θέλετε να λέμε ότι μία χώρα με τεράστιο δηόσιο τομέα για το μέγεθος της που κοστίζει πάνω από 10δισ τον χρόνο και δεν παράγει τίποτα, μία χώρα που δεν εξάγει τίποτα αλλά η "ατμομηχανή" της οικονομία της είναι η οικοδομή..άρα ανακύκλωση του εγχώριου προϊόντος, είναι μία χαρά δεν έχει κανέναν πρόβλημα και της φταίνε οι κερδοσκόποι...

 

Εντάξει τόσο απλά είναι τα πράγματα...

 

Το ότι μας πολεμάνε οι κερδοσκόποι εμένα δεν μου λέει τίποτα. Για να μας πολεμάνε κάτι δεν πάει καλά. Το θέμα είναι να κοιτάξουμε τα προβλήματα μας και να "επανιδρύσουμε" κυριολεκτικά αυτήν την φορά το κράτος. Ας φανούν τα απουτελέσματα σε 20 χρόνια αλλά ας γίνει κάτι.

 

Γιατί το να κόβεις τον 14ο μισθό από τον δημόσιο υπάλληλο που δουλεύει επειδή έχει βολευτεί κάποιος άλλος συνάδελφος του σε κάποιο άσχετο πόστο στο δημόσιο και δεν κάνει τίποτα στην λογική του πονάει χέρι- κόψει χέρι δεν είναι σοβαρή αντιμετώπιση. Θέλει σοβαρές αλλαγές το ελληνικό κράτος και ας τα βάζει ο Kaiser με τους ξένους.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που ήθελα να δείξω με την ανάρτηση αυτού του θέματος είναι ότι η κρίση στην ουσία είναι τεχνητή :

Όσον αφορά τις άλλες συνομωσίες

1. Δεν υπήρχε καμία συνομωσία για το ΕURO2004. To πήραμε δίκαια

Φυσικά και στήνονται αγώνες , όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στη Γερμανία (βλ. Καιζερσλάουτερν) και στην Ιταλία ( πρόσφατα όταν υποβιβάσθηκε η Γιούβε κτλ. αλλά και τη δεκαετία του 80 όταν υποβιβάσθηκε η Μίλαν και η Λάτσιο).

Τελικός Μουντιάλ , Εύρο ή Championsleague δε στήνεται.

Για τον μόνο αγώνα που ακούστηκε ότι στήθηκε είναι το Βραζιλία-Γκάνα 3-1 (2 γκολ διαφορά) στο Μουντιάλ της Κορέας. Το δικό μας το Ευρο του 2004 ήταν πεντακάθαρο εν αντιθέσει με το Μουντιάλ της Αγγλίας το 1966 και της ντοπαρισμένης Γερμανίας το 1954.

Αν μπορούσε να στηθεί ένας αγώνας αυτός ήταν ο 3ος στους ομίλους με τους αδιάφορους Ρώσους. Και εξηγώ γιατί :

1. H Πορτογαλία έπαιζε στην έδρα της και το ήθελε

- Γιατί έπαιζε στην έδρα της

- Γιατί δεν έχει πάρει ποτέ τίτλο , ούτε καν τότε που είχε τον Εουσέμπιο

- Γιατί ήταν η τελευταία ευκαιρία της χρυσής γενιάς του Φίγκο , Ρουί Κόστα κτλ..

2. Η Ισπανοί επίσης το ήθελαν και μας έχουν και άχτι

3. Αποκλείεται να στήνονταν ο Ζιντάν , Ανρί κτλ.Είχαν ήδη πολλά λεφτά.

4. Η καλύτερη ομάδα του τουρνουά ήταν η Τσεχία και λύγισε στην παράταση.

5. Στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα η καλύτερη ομάδα.

Περί τακτικής

http://www.contra.gr/Soccer/World/268329.html

Το 2008 η ομάδα ήταν γερασμένη ,στο κέντρο δεν υπήρχαν οι Ζαγοράκης ,Τσάρτας κτλ..

Αλλά και η μία ομάδα όταν κάνει πρωταθλητισμό μια χρονιά δε σημαίνει ότι θα κάνει και την επόμενη χρονιά.

Αυτά περί ποδοσφαίρου.

Περί Ολυμπιάδας τώρα.

Θα μπορούσαμε να είχαμε ακολουθήσει το παράδειγμα της Βαρκελώνης το 1992 όπου η πόλη άλλαξε πραγματικά πρόσωπο και οι αλλαγές βοήθησαν σημαντικά και στην αύξηση του τουρισμού αλλά και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων χωρίς να είναι τόσο δαπανηρές.

Η Αγγλία δεν μπήκε στη ζώνη του Ευρώ γιατί τα οικονομικά της συμφέροντα ταυτίζονται περισσότερο με τα Αμερικανικά παρά με τα Γαλλογερμανικά.

Επί του θέματος επικεντρωθείτε

1. Στην άποψη που προσπαθούν να περάσουν οι Έλληνες αναλυτές και στην πραγματική αλήθεια που μας λέει ένας ξένος.

2. Το χρέος είναι στα ίδια επίπεδα με αυτά του 2000. Όλα αυτά έχουν να κάνουν με μακροικονομία. Υπάρχουν χώρες με πολύ μεγαλύτερο χρέος που δεν έχουν πάρει τέτοια μέτρα.H χώρα με το μεγαλύτερο χρέος είναι οι ΗΠΑ.

3. Διεφθαρμένοι υπουργοί υπάρχουν παντού (δείτε το πρόσφατο σκάνδαλο στη Μεγάλη Βρετανία)

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artid=321635&dt=22/03/2010

 

Επίσης η χρεοκοπία της Ισλανδίας θεωρείτε ότι ήταν τυχαία;

Nα σημειώσω ότι η Ισλανδία ήταν η πρώτη χώρα που προσπάθησε να γίνει ενεργειακά ανεξάρτητη.

Τελικά ποια είναι η λύση;

Mήπως αυτή που λέει o Μax Κeiser ;

Mια επανάσταση ή μια εξέγερση ;

 

nik

Γιατί δεν παράγουμε τίποτα . Δεν έχουμε τη δυνατότητα ή δεν υπάρχει η πολιτική βούληση ;

Νικ , είναι πιο εύκολο να πολεμήσεις μια μικρή οικονομία , όπως η δική μας , ιδίως όταν είναι προβληματική και όταν μπορείς να ελέγξεις ένα κομμάτι της.

acnt

Πορτογαλία ,Ισπανία , Ιταλία έχουν και αυτές χρέη.

Η Πορτογαλία έχει χρέος στα ίδια επίπεδα με το δικό μας.

 

...Δείτε μετά το Πάσχα τα νέα μέτρα.

Για αρχή έρχεται το ξεπούλημα του ΟΣΕ.

Επίτηδες τον κατάντησαν προβληματικό , για τον σπάσουν σε πολλές εταιρείες ΤΡΑΙΝΟΣΕ ,ΕΡΓΟΣΕ κτλ.. και να αρχίσουν να τον πουλάνε.

Και στον ΟΣΕ έχουν πολλά χρόνια να κάνουν προσλήψεις.

Link to comment
Share on other sites

Για τις φωνητικές ικανότητες της Έλενας, δεν θα πω τίποτα καθότι άσχετος από τέχνη και μουσική...

 

Το 2001 αυτό το κορίτσι πολύ μου άρεσε, όμορφη κοπέλα, τουλάχιστον η Ελλάδα εξακολουθεί να βγάζει ωραίες γυναίκες!

Link to comment
Share on other sites

Η μετάφραση (& υπότιτλοι) στο βίντεο του θέματος έγινε από τον μπλόγκερ omadeon, το πολύ ενδιαφέρον site του οποίου μπορείτε να δείτε εδώ. Στο ίδιο site γίνεται και ψηφοφορία για να προταθεί στον Max Keiser να αναλάβει Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας - έχει ήδη απαντήσει ότι δέχεται...

 

Και μια συνέντευξη του ιδίου, που δημοσιεύτηκε σήμερα, εδώ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.