Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιδιωτική ασφάλιση, αναγκαιότητα σήμερα;


agrafiot

Recommended Posts

Με την κακη κατασταση των δημοσιων ταμειων τοσο σε παροχες περιθαλψης οσο και παροχες συνταξης, σας εχει απασχολησει το ζητημα της ιδωτικης ασφαλισης?

 

Ισως εδω θα μπορουσαν συναδελφοι να προσφερουν εμπειριες απο ιδιωτικες ασφαλιστικες τοσο σε υγεια οσο και σε αποταμιευτικο, απο προγραμματα που πιθανον ακολουθουν και θεωρουν συμφεροντα κλπ.

 

Αν δεν αντιβαινει στους κανονες του Φορουμ, ισως καλο θα ηταν να αναφεραμε και εταιριες, την φερεγγυοτητα τους και γενικα την εξυπηρετηση τους.

 

Παρατήρηση: Οι τίτλοι των θεμάτων και το κείμενο του μηνύματος, πρέπει να είναι με σωστή ορθογραφία και με τόνους.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ, achille.

Link to comment
Share on other sites

Εννοείται ότι τα (τυχόν) σχόλια περί εταιριών αποτελούν προσωπικές εκτιμήσεις του κάθε μέλους, και ως τέτοιες πρέπει να εκλαμβάνονται.

Link to comment
Share on other sites

Το ερώτημα είναι αν η αποταμίευση μέσω ενός τέτοιου προγράμματος θα σου δώσει στο τέλος αυτό που σου έχει υποσχεθεί...

 

Ήδη 2 εταιρείες που δραστηριοποιούνταν στον χώρο έκλεισαν...

 

Εγώ πριν 14 μήνες (με τη γέννηση της κόρης μου) , έκανα ένα πρόγραμμα για εμένα και ένα για τη γυναίκα μου, με το ελάχιστο ποσό καταβολής ανά μήνα (50Ε/μήνα +3%/έτος αναπροσαρμογή) το οποίο το εκταμιεύεις στα 65 χρόνια σου. Έγινε με τη λογική τα ποσά αυτά να πάνε στην κόρη μας (στα 24 τότε). Έχει το καλό, ότι τον πρώτο λόγο για το ποσό το έχει ο γονιός (η ηλικία των 20-25 είναι λίγο επικίνδυνη για μερίδα των παιδιών να διαχειριστούν ένα ποσό το οποίο θα τους έρθει απότομα).

 

Το πρόγραμμα αυτό έγινε στην ING Πειραιώς.

Και ο Θεός βοηθός να μην πιστολιάσει...

Link to comment
Share on other sites

Ήδη 2 εταιρείες που δραστηριοποιούνταν στον χώρο έκλεισαν...

 

Εδω είναι το πρόβλημα με τις ιδιωτίκες ασφαλίσεις.

Δείτε και παρόμοια περιστατικά στις Η.Π.Α. που υπάρχει μόνο ιδιωτίκη ασφάλιση.

Μέχρι και εκεί αποφάσισαν να κάνουν δημόσιο σύστημα υγείας.

Να μην αναφέρω παραδείγματα γνωστών μου που την "πάτησαν" και έχασαν τους κόπους μιας ζωής με τα πρόσφατα "κανόνια", το πρόβλημα μου είναι ότι όταν κάτι έχει χρονικό ορίζοντα 10-20 ετών ποιος μου εξασφάλιζει ότι θα ύπαρχει τότε η ασφαλιστίκη ? Κανείς ...

Το πρόσφατο παράδειγμα δείχνει ότι και τα μεγάλα ονόματα δυστύχως έιναι επίφοβα.

Για μεσοπρόθεσμα προγράμματα υγείας θεωρώ ότι είναι μια καλή λύση , αλλά για συνταξιοδοτικά το θεώρω επίφοβο , καθαρά προσωπική άποψη βέβαια.

Κακά τα ψέμματα παρόλα τα "κανόνια" έχω και αρκετούς γνώστους που πήραν τα χρήματα που προβλέπονταν κανονικά , το θέμα για μένα είναι πως μπορείς να βρεις την πραγματικά καλή εταιρεία που θα ύπαρχει και σε 20 χρόνια να σε πληρώσει :confused:

Link to comment
Share on other sites

Εδω δε ξερουμε αν αυριο θα λειτουργει η Χ ασφαλιστικη, θα τους εμπιστευτουμε για 25-30-40 χρονια; Προσωπικα πιστευω οτι ποιο πιθανο ειναι να υπαρχει το τσμεδε μετα απο 40χρονια παρα οποιαδηποτε ασφαλιστικη.

Link to comment
Share on other sites

Επίσης ένα "προβληματάκι" των ιδιωτικών ασφαλίσεων υγείας είναι ότι εξαιρούν την οποιαδήποτε πάθηση έχεις ή μπορεί να αποκτήσεις... Πρέπει να είσαι υγειέστατος για να σε ασφαλίσουν, αν έχεις το παραμικρό οι όποιες θεραπείες για την ασθένεια ή παρεμφερείς εξαιρούνται απο την κάλυψη... όπως επίσης εξαιρούνται τα όποια ατυχήματα μπορεί να πάθεις σε αθλητική δραστηριότητα.

Link to comment
Share on other sites

Επί πλέον , έχουν μισθωτούς δικηγόρους για να "κυνηγούν" τα δύσκολα και δαπανηρά περιστατικά και δεν τους κοστίζει τίποτε να μην πληρώσουν ότι εκείνοι κρίνουν και να αναγκάσουν τον οποιοδήποτε πελάτη τους , που μπορεί να βρίσκεται σε δεινή οικονομική θέση λόγω ατυχήματος ή ασθένειας , να τους πάει δικαστικά ξοδεύοντας ένα σωρό χρήματα με αμφίβολα αποτελέσματα...

Link to comment
Share on other sites

Για τα θέματα υγείας και περίθαλψης , τα ασφαλιστήρια συμβόλαια άξιζαν πριν από χρόνια.

Μετά έβαλαν πλαφόν στις αμοιβές γιατρών και στα ιδ. νοσοκομεία.

Τώρα σου λένε μέχρι τόσα ΕΥΡΩ το πληρώνεις εσύ και από εκεί και πάνω αυτοί. Ετσι πρακτικά ξεφορτώνονται ένα μεγάλο ποσοστό μικρών αλλά πολύ συχνών επεμβάσεων.

 

Ειδικά για τοκετούς κλπ έχει πέσει μεγάλο μαχαίρι στα καινούρια συμβόλαια.

Θέλει πόλύ προσοχή στα ψιλά των παραρτημάτων στο πίσω μέρος διότι ενώ νομίζεις ότι θα μπεις στο Ιατρικό πχ και δεν θα πληρώσεις μια , ανακαλύπτεις ότι υπάρχουν τα πλαφόν αμοιβών ανά επέμβαση.

 

Πρόσφατα , σε οικογενειακή μου περίπτωση για επέμβαση της τάξης των 2000Ε διαπίστωσα (και έτσι το έκανα) ότι στοίχιζε λιγότερο να πληρώσω μαύρα τον γιατρό παρά κανονικά και να πάω μετά μέσω ασφάλειας.

 

Τελικά για να πάρεις πίσω αυτά που έχεις πληρώσει , πρέπει να να αρρωστήσεις πολύ βαριά και να έχεις πολύ δαπανηρή νοσηλεία.

 

Επίσης στο θέμα των προυπαρχουσών παθήσεων προσθέστε και την ανθυγιεινή συμπεριφορά. Δλδ , πχ μην περιμένει βαρύς καπνιστής να εισπράξει από την ασφάλειά του για καρκίνο του πνεύμονα.

 

Για τα αποταμιευτικά κλπ , εγώ είμαι πολύ επιφυλακτικός γιατί μιλάμε για ορίζοντα εικοσαετίας όπου οι εταιρείες επενδύουν σε αμοιβαία , ομόλογα , τοξικά , παράγωγα κλπ , και έτσι όπως παν τα πράγματα θεωρώ ότι δεν υπάρχει καμμία εξασφάλιση.

 

Εγώ έτσι τα βλέπω τα πράγματα.

Link to comment
Share on other sites

1. Δείτε το σχετικό ντοκυμαντέρ του Μουρ για αυτό το θέμα, θα καταλάβετε πολλά και χρήσιμα.

2. Το θεωρώ αφελές αυτές τις εποχές να δίνεις έστω κι ένα ευρώ το μήνα για να πάρεις ένα ποσό μετά από πολλά χρόνια. Σιγά μην κάτσουν αυτοί να δώσουν λεφτά. Όταν το ισοζύγιο γυρίσει αρνητικά θα βαρέσουν ένα κανόνι κι άντε γεια μετά.

3. Το ίδιο ισχύει και για Ιατροφαρμακαυτική κάλυψη. Δίνεις ένα κάρο λεφτά και κάποια μέρα ακούς ότι η ασφαλιστική ζορίζεται και μετά σε ζώνουν τα φίδια ...

Δεν είναι τυχαίο ότι κι οι ασφαλιστικές

των τραπεζών ουσιαστικά είναι ανεξάρτητες εταιρείες κι δεν εγγυάται κανείς την βιωσιμότητά τους...

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν πολλές μελέτες που αποδεικνύουν ότι εκτός κάποιου εφάπαξ που υπόσχονται οι εταιρίες, οι συντάξεις είναι (ή τουλάχιστον ήταν μέχρι τώρα) πολύ μικρότερες από αυτές που θα έπαιρνες από τα Ταμεία, με τις ίδιες εισφορές...

Εκεί που αξίζει να πληρώσεις είναι για το τομέα υγείας ώστε να έχεις εξασφαλίσει το ξενοδοχειακό κομμάτι σε περίπτωση ασθένειας ή ατυχήματος, ειδικά αν μιλάμε για τα παιδιά...

Ανεξαρτήτως εταιριών, αυτό που πρέπει να σκέφτεστε είναι ότι πρόκειται για ομίλους επιχειρήσεων που σε καμία περίπτωση δεν έχουν σκοπό να φροντίσουν και να ωφελήσουν εμάς... Αυτή είναι η μόνη αλήθεια.... Γιαυτούς είμαστε ένα νούμερο συμβολαίου...

Αντιθέτως παρά τα κακά χάλια της δημόσιας υγείας, βλέπει κανείς σαφώς ένα πιο ανθρώπινο πρόσωπο με σκοτεινές εξαιρέσεις το χρηματισμό των γιατρών και την αχρηστία των διευθύνσεων των νοσοκομείων.

 

Σχετικά με τα σχόλια του avgoust θέλω να πώ ότι έχει δίκιο εν μέρει, μόνο που τα πλαφόν αμοιβών δεν είναι ψιλά γράμματα αλλά κανονικός όρος του συμβολαίου... Επίσης τα ζητήματα καπνιστών και βαρελοφρόνων, είναι προφανή και λογικά... Δηλαδή να σε αποζημιώσει η εταιρία επειδή εσύ αυτοκτονείς; Γιατί το τσιγάρο πλέον αποδεδειγμένα είναι αυτοκτονία... Μην είμεθα και πλεονέκται...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.