Μετάβαση στο περιεχόμενο

Γωνιακά παράθυρα


 

Recommended Posts

Χαιρετώ όλους τους συνάδελφους. Μου έτυχε μία περίπτωση, που τελευταία όλο και πιο συχνά συναντώ σε καινούριες οικοδομές. Πρόκειται για γωνιακά ανοίγματα, δηλαδή παράθυρα ή μπαλκονόπορτες που μας "απαγορεύουν" να βάλουμε κολώνες στα άκρα τις κάτοψης μας. Θα ήθελα να ακούσω την άποψη των συναδέλφων πάνω σε αυτό το θέμα, ως προς την προσομοίωση της περίπτωσης αυτής.

Δοκός επί δοκού ήταν το πρώτο που σκέφτηκα αλλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι σωστό??ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 21
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

ή δοκος επί δοκου ή αν βολευει αρχιτεκτονικα, βγαζεις προβολο (στην τελικη το εσωτερικο δοκαρι το μονταρεις με γυψοσανιδα).

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ πολύ συνάδελφε για την άμεση απάντηση σου. Αν μπορείς να μου εξηγήσεις τι εννοείς λέγοντας μου να βγάλω πρόβολο? για το εσωτερικό δοκάρι εννοείς βέβαια ώς προς την εμφάνιση του να το μοντάρω και για το πως θα καλυφθούν στην γωνία τα δύο συναντούμενα δοκάρια αν κατάλαβα καλά?

Link to comment
Share on other sites

Δοκός επί δοκού σε γωνία!!!!.Και όταν έρθει η κατακόρυφη συνιστώσα του σεισμού, υπάρχει περίπτωση καταστροφής των υαλοστασίων.Καλύτερα να αποφεύγεται, κατά την ταπεινή μου γνώμη.

Link to comment
Share on other sites

συμφωνώ ότι πρέπει να αποφεύγεται geomih αλλά τελευταία όπως είπα και πριν είναι πολύ σύνηθες στις οικοδομές. Απλά θα ήθελα να γίνει μια συζήτηση πάνω στο θέμα γιατί σίγουρα θα έχει απασχολήσει αρκετούς συνάδελφους.

Η γνώμη σου είναι να το λύσουμε λαμβάνοντας υπόψη και την κατακόρυφη συνιστώσα του σεισμού?

Link to comment
Share on other sites

1. Γιατί έτσι εύκολα το βγάλαμε το συμπέρασμα ότι πρέπει να αποφεύγεται? Ίσα ίσα αν δεν έχουμε πολύ μεγάλο άνοιγμα, που είναι το πρόβλημα? Εδώ βλέπουμε τόσα και τόσα.

2. Αν όντως δράσει η κατακόρυφη (προφανώς ακριβώς πάνω στο ρήγμα), το κύριο πρόβλημα θα είναι η φθορά των υαλοστασίων?

Link to comment
Share on other sites

Καλά, έχεις και τοιχοποιίες με συρρόμενα ?

Τα υποστυλώματα ή τα τοιχώματα που θα τα τοποθετήσεις ?

Link to comment
Share on other sites

Όλα γίνονται παίδες, δεν χρειάζεται άγχος... Ούτως ή άλλως με τα πάχη τοίχων που απεικονίζονται, πουθενά δεν χωράει υποστύλωμα... κάτι θα αλλάξει στο τελικό σχέδιο. Όσο για τα συρόμενα, να υποθέσω ότι είναι υαλόθυρες... Θα χαρώ να μάθω τι προφίλ θα χρησιμοποιηθεί και τι πάχος τοιχοποιίας απαιτείται για αυτή την κατασκευή. Επειδή μάλλον το πάχος στις θέσεις των συρόμενων θα υπερβεί ούτως ή άλλως τα 37cm, φαντάζομαι ότι θα μπορέσει να πάει μέχρι τα 45cm για να χωρέσει και κολόνα.

 

Υ.Γ: Θυμήσου ότι ελλείψει απαιτήσεων πλαστημότητας (τυπικά q=1.5) έχει ελάχιστο πάχος τοιχείων - δοκών - υποστυλωμάτων 20cm και όχι 25cm...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.