Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δικαιολογητικά, Διαδικασία


ΤΟΠΟΓΑΒΡΟΣ

Recommended Posts

Λες να ξέρουμε την απάντηση και να μη σου τη λέμε για να σε βασανίσουμε; Και το διευθυντή της πολεοδομίας να ρωτήσεις αυτή τη στιγμή, πάω στοίχημα ότι δεν είναι σε θέση να σου απαντήσει...

Γιατί δεν πας από την πολεοδομία, να ρωτήσεις που έχει πάει ο φάκελος και να ζητήσεις επιτόπου έλεγχο πληρότητας; Για να σου φύγει το άγχος.

Όσο και αν το σκέφτηκα πάντως, αδυνατώ να καταλάβω τι είχε στο μυαλό του ο "νομοθέτης" όταν αποφάσιζε διαφορετικές προθεσμίες για ταχυδρομικές και για αυτοπρόσωπες...

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,7k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

@gp1

νομίζω ότι αυτό που λέει ο συνάδελφος tpanag είναι το πιο σωστό: πήγαινε πολεοδομία να δεις τι γίνεται.

Επειδή έχει λήξει η διορία ταχυδρομικής υποβολής, υπάρχει πιθανότητα να πρωτοκολλήσουν την αίτηση και κατόπιν να σου έρθει απάντηση ταχυδρομικά ότι δεν έγινε δεκτός ο φάκελος λόγω του ότι παρήλθε η καταληκτική ημερομηνία αποδοχής ταχυδρομικών αιτήσεων! Και, με τους ρυθμούς που δουλεύουν, αυτή η απάντηση μπορεί να σου έρθει τέλος Δεκεμβρίου!:???: (οκ, είναι τραβηγμένο, αλλά φαίνεται ότι έχουν ζοριστεί πολύ μ' αυτήν την ιστορία και αφορμή ζητάνε να ξεφορτωθούν λίγη δουλειά)

 

@Highlander

μπορείς να πάρεις και τηλέφωνο (δεν θα το σηκώσει κανείς αλλά δεν πειράζει δοκίμασε...) :)

μπορείς επίσης να μην βάλεις τίποτα (τελευταία παρατηρώ ότι το ψείρισμα γίνεται σε άλλα -συμβόλαια και ΔΚ (που δεν χρειάζονται και τα ζητάνε), ΦΕΜ, αμοιβές και λιγότερο σε τ/ε και υ/δ...) το πολύ-πολύ να σου το ζητήσουν, οπότε θα το βρεις επιτόπου... (ανάλογα την πολεοδομία και τις γνωριμίες σου... :) :) )

Link to comment
Share on other sites

Εντάξει παιδιά... Θα πάω Πολεοδομία. Συγκεκριμένα είναι στη Σωκράτους. Ποιές είναι οι συνθήκες εκεί; Κλείνουμε ραντεβού; Βγαίνει "χαρτάκι"; Τι ώρα δέχονται;

Link to comment
Share on other sites

Χαλαρά ήταν τα πράγματα την προηγούμενη Δευτέρα που πήγα. Για την ακρίβεια ...ήμουν μόνος μου! Απλά τελούν σε σύγχυση. Είχαν χρεώσει το φάκελό μου σε μια Τοπογράφο στο Τοπογραφικό. Από όσο μου είπε, μέχρι πριν κάποιες μέρες πρωτοκόλληση και έλεγχος γινόταν ταυτόχρονα, μετά τους άλλαξαν τις εντολές και πρωτόκολλο δίνεται στο ισόγειο και στη συνέχεια χρεώνουν τους φακέλους σε διάφορους υπαλλήλους στον 1ο όροφο, στάνταρ ημερομηνία ελέγχου πληρότητας δεν υπάρχει (εγώ πήγα μετά 4 μέρες, δεν είχαν κόσμο και εξυπηρετήθηκα) κλπ. Άκουσα και συζήτηση για τις ταχυδρομικές, όπου ο ένας έλεγε ότι "δόθηκε παράταση", ο άλλος "δεν ξέρουμε". Ανέβα στον 1ο όροφο και ρώτα τι έχει γίνει ο φάκελος σου και θα βγάλεις άκρη πιστεύω. Αν και ανοργάνωτοι, είναι εξυπηρετικότεροι από κάτι άλλα γαϊδούρια σε άλλες πολεοδομίες (και βασικά παραδόξως δεν είδα να έχουν φόρτο αν και πήγα προετοιμασμένος για τα χειρότερα). Μάλλον η Αθήνα λόγω παλαιότητας των κτιρίων της δεν έχει τελικά μεγάλο αντικείμενο στο θέμα του Ν. 3843.

Link to comment
Share on other sites

tpanag ευχαριστώ. Και μια άλλη ερώτηση, μιας και σε βρίσκω ενημερωμένο. Η περιοχή Ελληνορώσων (Αθήνα) σε ποια Πολεοδομία υπάγεται;. Γενικά, πως μπορώ να ξέρω σε ποια Πολεοδομία της Αθήνας υπάγεται κάθε περιοχή; Υπάρχει κάποιος πίνακας που να γράφει; Ρωτάω γιατί γενικά όλες οι άδειες γράφουν πολεοδομία Αθήνας, χωρίς να διευκρινίζουν Βόρειο τομέα, Νότιο τομέα κλπ.

Link to comment
Share on other sites

είχα αφήσει κενό εκεί που λέει "ισχύουσες χρήσεις γης" και μου ζήτησε να το συμπληρώσω. Χωρίς πολύ σκέψη έβαλα "κατοικία". Μήπως έκανα χαζομάρα? τι κατηγοριοποίηση υπάρχει στις χρήσεις γης? υπάρχει κάποιο site που μπορείς να βρείς τι χρήση είσαι?

ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

@gp1

Δεν το ξέρω μετά βεβαιότητας. Δες εδώ.

 

@castor_troy

Ανάλογα την περιοχή. Η Ανατ. Αττική έχει το dalith.com ας πούμε. Ο δήμος Αθηναίων έχει το cityofathens.gr όπου μπορείς να ρωτήσεις και να σου απαντήσουν με email. Υπάρχει γενική κατοικία, αμιγής κατοικία. Αφού σου το δέχτηκαν με σκέτο "κατοικία" τι ασχολείσαι;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.