Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δικαιολογητικά, Διαδικασία


ΤΟΠΟΓΑΒΡΟΣ

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 1,7k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Γνωρίζει κανείς αν στην Πολεοδομία της Συγγρού ζητούν τίποτα έξτρα εκτός από τα στάνταρτ δικαιολογητικά ; (τύπου "Ειδικό φύλλο ελέγχου καταχώρησης", "3 αιτήσεις - αντί 2 -" κλπ)

 

Όχι, δε ζητούν κάτι εξτρά, πέρα από τα προβλεπόμενα από το νόμο. Τα κλασικά.

Link to comment
Share on other sites

Θενξ κ πάλι ρε συ (σε 'χω ζαλίσει, είσαι από τους λίγους που απαντάνε).

 

Καλά ... δεν έχεις καταλάβει ότι απευθύνεσαι σε (πολύ καλή) συνάδελφο ... γυναικείου φύλλου;;;

Link to comment
Share on other sites

Καλημερα,θα ηθελα εαν μπορει να με βοηθησει καποιος. Θελω να δηλωσω εναν η/χ. Εχω την αδεια της οικοδομης και κατοψη και τοπογραφικο. Γινεται αναθεωρηση αυτης της αδειας ως προς τον οροφο στον οποιο ανηκει και το δικο μου διαμερισμα. Στην αιτηση θα δηλωσω πρωτα την αναθεωρημενη αδεια και βαζω σχετικη την πρωτη αδεια που βγηκε? Τις αιτησεις τις κανω με την αναθεωρημενη? Η αναθεωρηση εμενα δεν με επηρεαζει σαν διαμερισμα.ενα αλλο διαμερισμα χβριστηκε και προεκυψαν δυο νεα(γιάυτο εγινε η αναθεωρηση).

Σας ευχαριστω καλημερα

 

Τα κεφαλαία απαγορεύονται στο φόρουμ.

Παρακαλώ διάβασε τους κανόνες συμμετοχής.

Ευχαριστώ, AlexisPap

Link to comment
Share on other sites

@gt45gt

Με δεδομένο ότι, ΟΛΑ τα προηγούμενα μηνύματά σου έχουν γραφεί με πεζά, όπως άλλωστε επιβάλλουν οι Κανόνες Συμμετοχής, διερωτώμαι για ποιο λόγο στο τελευταίο χρησιμοποιείς κεφαλαία, που αφενός δείχνουν ότι θέλεις να φωνάξεις αφετέρου δεν διαβάζονται εύκολα.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα!

 

Θα ήθελα να ρωτήσω δύο πράγματα:

 

1. πρόκειται για ημιυπαίθριο στον οποίο έχει ψιλή κυριότητα το παιδί και επικαρπία ο πατέρας, αλλά από κεκτημένη ταχύτητα ο πατέρας (επικαρπωτής) έχει ήδη πληρώσει το παράβολο στην εφορία στο δικό του όνομα. Θα υπάρξει πρόβλημα αν καταθέσω τα παράβολα μόνο στο όνομα του επικαρπωτή? Στα υπόλοιπα χαρτιά αναφέρω τον ψιλό κύριο ως αιτούντα και σε παρένθεση τον επικαρπωτή

 

2. αν απαραίτητα πρέπει να αναφέρεται στο παράβολο το όνομα του ψιλού κυρίου γνωρίζετε αν γίνεται αλλαγή εύκολα?

 

ευχαριστώ!

Λοιπόν συνάδελφοι απαντάω στον εαυτό μου γιατί μόλις χθες έμαθα τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση. Θυμίζω: Πρόκειται για την αλλαγή/ακύρωση παραβόλων.

 

Ρώτησα τον αρμόδιο κύριο για τους ημιυπαίθριους στην εφορία και μου είπε το εξής: Ο Ν.3843 λέει ότι τα παράβολα ΔΕΝ ακυρώνονται-επιστρέφονται ΕΚΤΟΣ αν ο υπάλληλος της πολεοδομίας γράψει στο πίσω μέρος του παραβόλου ότι δεν χρησιμοποιήθηκε για χ λόγους και το σφραγίσει. Τότε πηγαίνοντας πάλι στην ίδια εφορία μπορούμε να το αλλάξουμε.

 

Πάντως σε μένα δέχτηκαν τα παράβολα στο όνομα του επικαρπωτή, αλλά δεν ξέρω αν το έκαναν από απροσεξία ή έκαναν τα στραβά μάτια!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

gt45gt: Βάζεις την αναθεώρηση, γιατί ούτως η άλλως, εφόσον η αναθεώρηση αφορά αλλαγή αρχιτεκτονικών σχεδίων, αυτή έχει εφαρμοστεί (θεωρητικά) στο κτίριο και αυτή ισχυεί. Απλά, γράψε π.χ. στην τεχνική έκθεση (αν όχι παντού-αιτήσεις+Υ.Δ.) ότι πρόκειται για αναθεώρηση της τάδε αδείας. Μόνο εάν η αναθεώρηση αφορά αλλαγή επιβλέποντος, ιδιοκτήτη ή αφορά παράταση, εγώ προσωπικά τουλάχιστον, βάζω την αρχική, εφόσον δεν αλλάζουν τα σχέδια.

Directionless: Τυχαίνει και ρωτάς πράγματα που γνωρίζω, και δεν υπάρχει πρόβλημα με το φύλο μου! :smile:

MAKAP: Συνάδελφε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!

Vassia83: Η αλλαγή στο όνομα του παραβόλου, τελικά δεν είναι και κάτι το τόσο τραγικό ή δύσκολο για την ΔΟΥ. Το είχα πάθει κι εγώ, και ευτυχώς ένας συνάδελφος εδώ στο φόρουμ με κατατόπισε. Επιστροφή δεν γίνεται (από όσα γνωρίζω έως σήμερα), αλλά αλλαγή στο όνομα γίνεται, και δεν είναι κάτι το πολύπλοκο.

Link to comment
Share on other sites

...Ρώτησα τον αρμόδιο κύριο για τους ημιυπαίθριους στην εφορία και μου είπε το εξής: Ο Ν.3843 λέει ότι τα παράβολα ΔΕΝ ακυρώνονται-επιστρέφονται ΕΚΤΟΣ αν ο υπάλληλος της πολεοδομίας γράψει στο πίσω μέρος του παραβόλου ότι δεν χρησιμοποιήθηκε για χ λόγους και το σφραγίσει. Τότε πηγαίνοντας πάλι στην ίδια εφορία μπορούμε να το αλλάξουμε.

 

Πάντως σε μένα δέχτηκαν τα παράβολα στο όνομα του επικαρπωτή, αλλά δεν ξέρω αν το έκαναν από απροσεξία ή έκαναν τα στραβά μάτια!

 

Κατόπιν επεξηγήσεων από τον προϊστάμενο (του τμήματος τέλος πάντων που ανέλαβε τις τακτοποιήσεις) στο Δήμο Θεσσαλονίκης: ενυπόγραφη σημείωση/ακύρωση παραβόλων (στο πίσω μέρος) ενδέχεται να υπάρξει εάν στο παράβολο αναφέρεται σαφώς για ποια πολεοδομική υπηρεσία προορίζεται και για ποιο ακριβώς ακίνητο - αλλιώς δεν μπορούν οι υπάλληλοι της πολεοδομίας να υποστηρίξουν με αδιάσειστα στοιχεία πως όντως είναι άκυρο (και ορθώς) και άρα να υπογράψουν. Και αυτό μάλιστα θα μπορούσε να γίνει μόνο κατά τη διαδικασία του ελέγχου (μετά την πρωτοκόλληση). Η εγκύκλιος 17 του '10 που αναφέρει μία σχετική διαδικασία αφορά σε εντελώς αρχικές περιπτώσεις (από εποχής Σουφλιά) όπου κάποια πρόστιμα πληρώθηκαν σε εφορίες αντί τραπεζών - αυτό καλύπτεται μόνο!

 

Στο Ν.3843 αναφέρεται μόνο πως το παράβολο δεν επιστρέφεται...όχι πως δε διορθώνεται! Αυτά είναι δυσκαμψίες των κατά τόπους εφοριών (και καλά όλα είναι μηχανογραφημένα και άρα προβληματική τυχόν χειρόγραφη διόρθωση) και επαφίεται στον κάθε προϊστάμενο εφορίας αν θα εξυπηρετήσει. Και προφανώς αν ήταν παράνομη διαδικασία κανένας δε θα την έκανε, μην τρελαθούμε...για εφορίες μιλάμε! Απλά κάποιοι κρύβονται πίσω από νομοθετικές ασάφειες και αρνούνται να πράξουν αυτό που οφείλουν ως προϊστάμενοι = να λύνουν τα προβλήματα της ατελούς νομοθεσίας!!!!!

 

 

υγ. όταν κάποτε μου έτυχε μού ζητήθηκε από την εφορία να κάνω μία αίτηση όπου θα αναφέρω για ποιους λόγους αιτούμαι τη διόρθωση και έτσι να αναλάβω την ευθύνη των μεταγενέστερων διορθώσεων. Σιγά τα ωά!!!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.