Μετάβαση στο περιεχόμενο

Όρια χειμάρρου


Recommended Posts

Ναι νομίζω πωσ χρειαζεται διοτι η αδεια των εργων που δίνει η Δ/νση Τεχνικων Υπηρεσιων τησ Νομαρχίας ειναι για την επέμβαση στο υδατόρεμα και δεν ειναι αδεια οικδομικών εργασιων.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 63
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

συνάδελφοι, κατα την γνώμη μου

όταν υπάρχει εγκεκριμένη τεχνική μελέτη δεν απαιτείται άδεια

τι δουλειά έχει η πολεοδομία με έργα διευθέτησης, δεν είναι πολεοδομικό θέμα

επαναλαμβάνω κατα την γνώμη μου

τα ξαναλέμε

Link to comment
Share on other sites

Ναι δεν απαιτειται αδεια εαν τα έργα κατασκευαζονται και επιβλεπονται απο το Δημόσιο. Εαν τα έργα τα κατασκευαζει ιδιωτης νομιζω κατα την γνωμη μου απιατειται αδεια οικοδομικων εργασιών. Αλλα μπορεις να ρωτήσεις την Δ/νση Τεχνικων Υπηρεσιων της οικιας Νομαρχίας .Θα σου πουν.

Link to comment
Share on other sites

συνάδελφε ούτε αυτοί δεν ξέρουν. λένε μάλλον χρειάζεται... υπέρ της ασφαλείας, ξέρεις! αλλά είναι έτσι? όταν κατασκευάζεις κυκλοφοριακή σύνδεση με έγκριση της νομαρχίας δεν βγάζεις άδεια, βγάζεις?

Link to comment
Share on other sites

Κοιτα σε αδεια κατασκευης που διδεται απο την Δ/νση Τεχνικων Υπηρεσιών γράφει ότι ...χορηγουμε στον ...ταδε ιδιωτη αδεια κατασκευης σύμφωνα με την μελέτη κατασκευης του ..ταδε μηχανικού η οποία μπορει να ανακληθει οποιαδηποτε στιγμη και η οποία δεν ειναι αδεια οικοδομικών εργασιών .... που σημαίνει ότι χρειαζετια αδεια .......οικοδομικών εργασιων ....

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

netmin

Η οριστική οριογραμμή γίνεται και Φ.Ε.Κ αλλά συνήθως δεν χρειάζεται να το περιμένεις για να βγάλεις οικοδομική άδεια.

Προσοχή η γραμμή οριοθέτησης δεν είναι γραμμή ιδιοκτησίας

.

σιγουρα?και η γραμμη ιδιοκτησιας πως προκύπτει?μπορει να μπεί πχ στην μεση του ρεματος και να προκύψει οριακά αρτιο οικόπεδο?

και εν τελει αν υπαρχει ρεμα σαν όριο δεν πρέπει να γίνει οριοθέτηση πριν βάλουμε στην δήλωση ότι "δεν καταλαμβάνει ρέμα?"

Link to comment
Share on other sites

συνάδελφε parist43

εκτός των περιπτώσεων που καθορίζεται ζώνη προστασίας ρέματος η οριοθέτηση καθορίζει και ξεχωρίζει με απλά λόγια την έκταση κοινόχρηστου χαρακτήρα του ρέματος απο τις υπόλοιπες ιδιωτικές,δημόσιες,δημοτικές κλπ με την έννοια ότι 'ιδιοκτησιακό κενό' δεν μπορεί να υπάρξει

τα ξαναλέμε

Link to comment
Share on other sites

αρα μπορει ενα αγροτεμαχιο που σημερα πρίν τον καθορισμο ρεματος ειναι 4050τμ,μετα την οριοθετηση του ρεματος ,η ιδιοκτησια που εφαπτεται σε αυτο απο 4050 τμ να βγει 3950τμ.σωστά?διότι η ζωνη του ρεματος ιδιοκτησιακά θα αποδίδεται στο δημόσιο (οπως γινεται και στο Κτηματολογιο.)

και κανονικά τωρα που αναφερα το Κτηματολόγιο,δεν πρεπει μετα την οριοθετηση ρεματος να ενημερώνεται η κτηματογραφηση του Κτηματολογιου?

βεβαια σημερα μπορεις να κανεις διορθωση του οριου προς το ρεμα στο Κτηματολογιο ,χωρις οριοθετηση ρεματος.Και αντε το Δημόσιο να προστατευσει ρεματα ,δαση κλπ κλπ

 

καπου μεσα εδω στο φορουμ ,βρηκα το παρακατω

Από το συνδυασμό των διατάξεων των αρθρ. 967,968,1072,1074 του Αστ. Κώδικα και σύμφωνα με τις 628/1971 και 149/99 γνωμοδοτήσεις του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, προκύπτει ότι οι χείμαρροι ή τα ρέματα, δηλ. οι μικρές ή μεγάλες ροές ομβρίων υδάτων δεν αποτελούν πράγματα κοινής χρήσης, όπως τα νερά με ελεύθερη και αέναη ροή ή οι όχθες πλευσίμων ποταμών.

Το ΣΤΕ με πάγια νομολογία έχει κρίνει, ότι η κοίτη ρέματος δηλ. ροής όμβριου ύδατος συνιστά εδαφική έκταση δεκτική ιδιωτικής ιδιοκτησίας και δεν διασπάται το ενιαίο αυτής επειδή τμήμα της καταλαμβάνεται από διερχόμενο ρέμα.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, τα ρέματα ή οι χείμαρροι δεν διασπούν την ενότητα του οικοπέδου ή γηπέδου από το οποίο διέρχονται και οι κύριοι αυτών διατηρούν τα εμπράγματα δικαιώματά τους στις εν λόγω εκτάσεις.

Στην προκειμένη περίπτωση και με βάση τα στοιχεία που τέθηκαν υπόψη μας, έχουμε την άποψη οτι το συγκεκριμένο υδατόρεμα το οποίο διασχίζει το γήπεδο της πιο πάνω εταιρίας, δεν διασπά την ενότητα αυτού, το οποίο θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ενιαίο για την εφαρμογή των κείμενων πολεοδομικών διατάξεων Αρειος Πάγος αποφάσεις ΑΠ 207/1993, ΑΠ 109/1988 , ΑΠ 1483/1983, ΑΠ 598/1983.

ναι αλλά τότε πως στο Κτηματολόγιο χείμαροι και ρεματα ,εμφανίζονται σαν δημόσιες η δημοτικές εκτασεις?

τώρα θα μου πεί καποιος οτι και ενα σωρό δρόμοι που εμφανίζοντε σαν ιδιοκτησια δημοσιου ,δεν θεωρουντε αναγνωρισμενοι .Ελαδιστάν.Υunanistan.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.