Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καταπάτηση οικοπέδου - Ιστορία καθημερινής τρέλας


Recommended Posts

Δε ξερω αν ανοιγω το θεμα στο σωστο section αλλα υποθεση που με απασχολει εχει ως εξης:

 

H πολυαγαπημενη μου γιαγιουλα εχει ενα οικοπεδο ενος στρεμματος στο χωριο,το οποιο της δοθηκε υστερα απο κληρωση της κοινοτητας και διαμερισμο που ειχε γινει.

Για κακη της τυχη δε μπηκε ποτε στο κοπο να το περιφραξει για διαφορους λογους κυριως οικονομικους.

 

Το γεγονος αυτο εκμεταλευτηκε ο γειτονας και καταπατησε γυρω στα 2 μετρα,γεγονος που δε παραδεχοταν, κι εβαλε κι ενα φραχτη!Υστερα απο συμβουλη μου το οικοπεδο μετρηθηκε απο Τοπογραφο και διαπιστωθηκε η καταπατηση!

Εβαλε λοιπον τα πασσαλακια του ο τοπογραφος και εφυγε.Ο γειτονας αμεσως και με περισσο θρασσος πηγε τα αφαιρεσαι συνεχιζοντας να αμφισβητει...

 

Στην αρχη ειπε οτι θα φερει δικο του τοπογραφο και τωρα αλλαξε τροπαριο λεγοντας στη γιαγια μου να του το πουλησει αυτο το κομματι.Πραγμα το οποιο δε ξερω κατα ποσο ειναι και εφικτο.Τελος παντων οπως ηταν φυσιολογικο η γιαγια μου αρνηθηκε και ο κυριος την απειλει κιολας οτι σε περιπτωση που ξηλωσει τον φραχτη του θα την βαλει να του τον πληρωσει γιατι κατι τετοιο θα ηταν παρανομο.

Κι ακομη πιεζει ψυχολγικα λεγοντας πως δεν συμφερει να παει στα δικαστηρια για ενα κομματι αξιας 500 ευρω τη στιγμη που θα ξοδεψει 1000 σε δικηγορους κι αλλα.

 

Στην αρχη γελουσα με τη υποθεση αλλα τελικα αποφασισα να κατεβω επιτελους στο χωριο να του τριξω τα δοντια.

Ετσι θα ηθελα να ξερω τι ισχυει σε αυτες τις περιπτωσεις και πως πρεπει να κινηθω.

 

Οποιαδηποτε λοιπον γνωση ή αποψη απο δικη σας κι οχι μονο εμπειρια ευπροσδεκτη!

Link to comment
Share on other sites

Εάν είσαι, πράγματι, μηχανικός (δεν αναγράφεις την ειδικότητα στο προφίλ σου), θα πρέπει να γνωρίζεις ότι αυτό που περιγράφεις είναι η κλασική περίπτωση της αστικής διαφοράς που επιλύεται στα δικαστήρια (η ακριβής βαθμίδα δικαστηρίου εξαρτάται από την αξία του επίδικου τμήματος), εάν δεν μπορεί να επιλυθεί με άλλο τρόπο.

Link to comment
Share on other sites

Αυτο δε θα επρεπε να το ξερω αν μουν νομικος κι οχι "πραγματι" μηχανικος.

Ευχαριστω που μπηκες στο κοπο παντως.

Εγω απλως ζητησα μια συμβουλη οποιασδηποτε φυσεως.Αν ειναι τοσο κλασσικη θα το εκτιμουσα αν προτεινες πως να κινηθω-να παω σε δικηγορο,στην αστυνομια,στη νομαρχια,καπου αλλου;-κι οχι αν ειμαι "πραγματι"

μηχανικος επειδη δεν γραφω ειδικοτητα(δεν ειμαι κι ο μονος).Ετσι γραφει το φυλλαδιο του ΤΕΕ (διπλωματουχος μηχανικος) κι ετσι το εγραψα κι εγω.

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ συνάδελφε θα σου πω τη γνώμη μου αφού δεν μ΄ενδιαφέρει όποια κι αν είναι η ειδικότητά σου. Καλό λοιπόν είναι να βρεις από την Κοινότητα το σχέδιο διανομής των οικοπέδων που πιστοποιεί τις διαστάσεις του οικοπέδου (κίνηση που έπρεπε να έχει κάνει ο συνάδελφος Τοπογράφος) και σε συνδυασμό με το υπάρχον Τοπογραφικό να κινηθείς νομικά στέλνοντας εξώδικο στον "καλό" γείτονα

Link to comment
Share on other sites

Ο εκλεκτός συνάδελφος MAKAP (τον οποίο ευχαριστούμε άπαντες για τις πολύτιμες συμβουλές και

υποδείξεις του), υπενθύμισε -απλώς- τον Κανόνα 13:

 

"13. Συμπληρώνουμε υποχρεωτικά την ειδικότητά μας στο προφίλ.

Η ειδικότητα πρέπει να συμβαδίζει με τον τίτλο του ιδρύματος αποφοίτησης του κάθε μέλους."

 

Η τήρηση των Κ.Σ. είναι υποχρεωτική για όλα τα μέλη.

Link to comment
Share on other sites

συνάδελφε vk2626

θεωρώ την προσφυγή στα αστικά δικαστήρια έσχατη λύση

οι υποθέσεις διαρκούν χρόνια και τα έξοδα για δικηγόρους κλπ υπερβολικά

αφού αποφάσισες να πάς στο χωριό φρόντισε να συναντήσεις τον συνάδελφο που έκανε την οριοθέτηση και αν ο γείτονας έχει αναθέσει την υπόθεση σε άλλο συνάδελφο συνάντησε και αυτόν

το πιθανότερο είναι με την συζήτηση και την επι τόπου παρουσία σου το θέμα να λυθεί

άλλο η γιαγιά σου και άλλο η δική σου παρουσία

αν δεν βγεί με τον " ήπιο" αυτό τρόπο άκρη

τα ξαναλέμε

Link to comment
Share on other sites

Αυτο φανταζομαι οτι επειδη μιλαει με μια μεγαλη σε ηλικια γυναικα νομιζει πως βρισκεται σε θεση ισχυος.Κι εγω ετσι πιστευω,οτι με τη παρουσια καποιου που θα δειξει λιγη πυγμη και με καποια επιχειρηματα εννοειται θα αλλαξει σταση.Απλως ηθελα πριν παω να οργανωσω τις κινησεις μου για να μην χρονο και χρημα ασκοπα.

 

Ακομη μου ειπαν οτι η κινηση να αφαιρεσει τους πασσαλους με τους οποιους οριοθετησε το οικοπεδο ο τοπογραφος που το μετρησε αποτελει ποινικο αδικημα απο μονο του.

 

 

Ο εκλεκτός συνάδελφος MAKAP (τον οποίο ευχαριστούμε άπαντες για τις πολύτιμες συμβουλές και

υποδείξεις του), υπενθύμισε -απλώς- τον Κανόνα 13:

υποχρεωτική για όλα τα μέλη.

 

Οκ απλως θεωρησα καπως ειρωνικη κι απαξιωτικη την απαντηση του(ισως κι εγω να ειμαι υπερβολικος ή πολυ ευθικτος).Θα μπορουσε να πει τη γνωμη του για το θεμα και στο τελος να κανει μια υποδειξη για την ειδικοτητα ή να στειλει ενα π.μ. ή στη τελικη να αφησει καποιον συντονιστη να το επισημανει.

 

Οπως και να χει κι εγω ευχαριστω και τον MAKAP και τον καθεναν εδω μεσα που με αλτρουισμο και ανιδιοτελεια βοηθανε συναδελφους σε μια αλλοτριωτικη και "ανθρωποφαγο" κοινωνια που ζουμε τη σημερον ημερα.

Link to comment
Share on other sites

@vk2626

Ο λόγος, για τον οποίο περιέγραψα τη διαδικασία της δικαστικής εξέλιξης της υπόθεσης στο post #2, ήταν η αναφορά σου στη δουλειά του τοπογράφου και στην αντίδραση του "κακού" γείτονα. Επειδή έχεις ήδη διαμορφώσει άποψη για τον τρόπο αντίδρασης του γείτονα, θεώρησα σκόπιμο να προχωρήσω ένα βήμα πάρα πέρα. Εάν παρεξήγησες την απάντηση αυτή, δεν φταίω εγώ, πολύ περισσότερο μάλιστα, δεδομένου ότι είχα και έχω πρόθεση να βοηθήσω, αν μπορώ.

 

Σε κάθε περίπτωση, εύχομαι, η προσπάθεια που θα κάνεις να φέρει αποτέλεσμα.

Link to comment
Share on other sites

Η αφαίρεση της οριοθέτησης του τοπογράφου απο το γείτονα αποτελεί αδίκημα μόνο αν περάσουν 48 ώρες απο την τοποθέτησή τους. Στη συνέχεια ειναι αυτοδικία και διώκεται ποινικά.

Σε ότι αφορά τη "δικαστική οδό" υπάρχει αρχικά η διαδικασία εξώδικου, στη συνέχεια ασφαλιστικά και τέλος τα αστικά δικαστήρια.

Τέλος σε ότι αφορά αυτό καθαυτό το οικόπεδο (αν είναι σε οικισμό κλπ) επειδή αυτό είναι απο παραχωρηση του Δημοσίου δεν είναι δυνατό να κατατμηθεί και να "πουλήσει" η γιαγιά στο γείτονα. Ατυχώς θα πρέπει να λυθεί με επαχθείς τρόπους η διαφορά.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.