Μετάβαση στο περιεχόμενο

Laser κέντρωση


Recommended Posts

Θα ήθελα τη γνώμη σας πάνω στο θέμα της Laser κέντρωσης. (πλεονεκτήματα-μειονεκτήματα), καθώς δεν έχω εμπειρία από όργανα που έχω δουλέψει προσωπικά, αλλά μόνο 1 φορά που έτυχε από γνωστό μου.

Είδα ότι υπάρχει ευκολία στην κέντρωση και κερδίζεις σε χρόνο. Ωστόσο άλλος μου είπε ότι αν υπάρχει έντονη ηλιοφάνεια είναι δύσκολο να το δεις, ενώ άλλος επικαλέστηκε ότι δεν έχει την ίδια ακρίβεια, (λόγω του πάχους της στο έδαφος). Επίσης θέλω να ρωτήσω αν υπάρχει η δυνατότητα κέντρωσης και με τους 2 τρόπους, (οπτικά και laser), ή όταν επιλέγεις laser χάνεις τη δυνατότητα οπτικής κέντρωσης. Πάντως κάποιες εταιρείες αναφέρουν ότι θα πρέπει να γίνει εξ αρχής η παραγγελία του laser, καθώς στο μέλλον δε γίνεται η προσθήκη αυτή.

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξερω για την εφαρμογη αλλα εχω κανει κεντρωση βαθρου γεφυρας για να βγαλω grid και το βρηκα ευκολο. Βαλαμε και ενα ζουμι speckling και πηγε ο συναδελφος και οπτικα. Τελειωσαμε σε μιση ωρα για φουλ grid. Το grid το βαζουμε για να εχουμε real scale FE meshing during loading.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε, είναι περισσότερο θέμα συνήθειας.

Στο δικό μου όργανο, πρέπει να έχει τρομακτική ηλιοφάνεια για να πεις οτι δεν βλέπεις το laser καθόλου, είναι αρκετά ισχυρή η δέσμη ( μπορείς πάντα να βάλεις το πόδι σου και να σκιάσεις στην τελική 8-) ). Συν αυτό που λέει ο axoul πως έχεις εξ αρχής εποπτεία που βρίσκεσαι και προς τα που να κινηθείς.

Η laser κέντρωση βρίσκεται στο τρικόχλιο, οπότε είναι αρκετά απλό να αλλάξεις τρικόχλιο και να έχεις οπτική κέντρωση ( σε καμία περίπτωση δεν αξίζει κατά την γνώμη μου να δώσεις χρήματα για κάτι τέτοιο.) Πάντως και τις δύο κεντρώσεις μαζί δεν μπορείς να τις έχεις.

Κατά την γνώμη μου όμως μην αφήσεις τέτοιους παράγοντες να επηρεάσουν την επιλογή οργάνου. Καλή συνέχεια.

Link to comment
Share on other sites

Η laser κέντρωση βρίσκεται στο τρικόχλιο, οπότε είναι αρκετά απλό να αλλάξεις τρικόχλιο και να έχεις οπτική κέντρωση ( σε καμία περίπτωση δεν αξίζει κατά την γνώμη μου να δώσεις χρήματα για κάτι τέτοιο.).

Επειδή δε το κατάλαβα καλά αυτό που είπες, αλλά από ότι θυμάμαι όταν έχεις laser κεντρωση χρησιμοποιείς διαφορετικό τρικόχλιο, και τουλάχιστον με ένα αντιπρόσωπο που μίλησα μου έδωσε να καταλάβω ό τι το laser βρίσκεται στο όργανο και όχι στο τρικόχλιο.

Ωστόσο από ότι λες μπορω να αλλάξω τρικόχλιο, (αν έχει ήλιο), και να έχω κανονικά οπτική κέντρωση.

 

Τέλος φίλε ροδόπουλε, νομίζω αναφέρεσαι σε διαφορετικό πράγμα, καθώς δεν κατάλαβα καθόλου την ορολογία σου.

Link to comment
Share on other sites

συνάδελφε Johnny-B

η laser κέντρωση είναι απο τις καινοτομίες των οίκων

όπως σωστά αναφέρθηκε είναι θέμα εξοικείωσης και συνήθειας

το laser μπορεί να είναι στο όργανο,μπορεί να είναι και στο τρικόχλιο

σε ορισμένα όργανα και σε έντονο ηλιακό φώς υπάρχει πρόβλημα με την δέσμη,πράγμα που έχει βελτιωθεί

σύμφωνα με τους κατασκευαστές η δέσμη παρέχει μεγαλύτερη ακρίβεια στη κέντρωση σε σχέση με την οπτική

ο καθηγητής Ροδόπουλος αναφέρεται σε άλλη εξειδικευμένη εργασία και όχι σε κοινές τοπογραφικές εργασίες

τα ξαναλέμε

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε Johny, μιας που το εξειδικεύσαμε και σε μοντέλα, στα Leica, μιας που είμαι (ευτυχής) κάτοχος ενός, η κέντρωση είναι στο τρικόχλιο οπότε με αλλαγή τρικοχλίου μπορείς να έχεις και οπτική κέντρωση. Σίγουρα πάντως, δεν αξίζει να πληρώσεις για να έχεις επιπλέον τρικόχλιο για να έχεις αυτή την δυνατότητα, καθώς συμφωνώ απόλυτα με τον συνάδελφο dgt, η laser σε καλύπτει 100% σε οποιεσδήποτε συνθήκες!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Αν η Laser κέντρωση παίρνει ρεύμα απο το οργανο εχει καλώς. Αν παίρνει απο δική της μπαταρία υπάρχει κίνδυνος να ξεμείνεις και να μην μπορείς να τελειώσεις τη δουλειά σου.

Χρειάζεται λίγη προσοχή ώστε να μην είμαστε 100% εξαρτημένοι απο την τεχνολογία.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.