Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επαγγελματική αποκατάσταση Μηχανολόγου Μηχανικού


maschinenbauer

Recommended Posts

Καλησπερα συναδερφοι,

σπουδαζω στο τμημα μηχανολογων μηχανικων ενος πανεπιστημιου της γερμανιας και θα ηθελα να κανω καποιες ερωτησεις σχετικα με την επαγγελματικη αποκατασταση ενος μηχανολογου.

Το εναυσμα μου το εδωσε σημερα μια επισκεψη στο πανεπιστημιο στο οποιο γινοταν μια καποιου ειδους παρουσιαση φωτοβολταικων, ανανεωσιμων πηγων και γεωθερμιας. Αυτοι ειναι και ακριβως οι κλαδοι που με ενδιαφερουν.

 

Ομως (!) προς μεγαλη μου εκπληξη και μετα απο μερικες ερωτησεις μου εδωσαν να καταλαβω πως βρισκομαι σε λαθος κλαδο καθως με αυτες τις τεχνολογιες ασχολουνται οι ηλεκτρολογοι και οι χημικοι μηχανικοι.

1)Ισχυει κατι τετοιο;

2)και αν οντως ισχυει θα ηταν αδυνατη η ενασχοληση μου με αυτους τους κλαδους εχοντας σπουδασει μηχανολογια;(στην ελλαδα εχω σκοπο να δουλεψω)

3)Ενναλακτικες;

Ευχαριστω εκ των προταιρων για τις απαντησεις σας.

Link to comment
Share on other sites

3)Ενναλακτικες;

 

Να κάτσεις να κάνεις καριέρα στη Γερμανία. Τελείωσαν όλα εδώ. Και όσοι είμαστε εδώ ετοιμαζόμαστε να την κάνουμε για έξω και εσύ σκέφτεσαι να γυρίσεις...

Link to comment
Share on other sites

Με τους κλάδους που ανέφερες φυσικά μπορεί να ασχοληθεί ένας μηχανολόγος. Υπάρχουν ολόκληρες κατευθύνσεις στις σχολές μηχανολόγων που ασχολούνται με αυτά.

Θα συμφωνήσω όμως με τον συνάδερφο tpanag. Είσαι σίγουρος πως θέλεις να έρθεις εδώ;

Link to comment
Share on other sites

Αν έρθεις στην Ελλάδα και βρεις δουλειά πιθανότατα να πληρώνεσαι με 600-700 ευρώ. Αν υπολογίσεις και τις "ελαστικές" σχέσεις εργασίας που ετοιμάζονται να περάσουν που θα απολύεσαι με συνοπτικές διαδικασίες καταλαβαίνεις πως πρόκειται για πολλή δύσκολη κατάσταση για όποιον θα ψάξει για εργασία στο μέλλον.

Έτσι και άλλιως όμως δική σου απόφαση είναι. Τι εννοείς αν ζούσα στην Γερμανία θα καταλάβαινα, δεν είναι καλύτερες οι συνθήκες;

Link to comment
Share on other sites

νομίζω ότι σου στέλνουμε απαισιοδοξία...

και συ που ηδη ζεις έξω θα επρεπε να μας πεις εμάς που σκεφτόμαστε το έξω πως είναι...

αν είναι όπως δείχνεις ότι είναι (το 'κάνω' γερμανία δεν είναι καθόλου τιμητικό για τη γερμανια...), τότε γύρνα ελλάδα...

εγώ πιστεώ ότι ο ικανός άνθρωπος επιβιώνει και διακρίνεται σε οποιεσδήποτε συνθήκες...και ακόμα και με τις σημερινές συνθήκες που είναι ότι χειρότερο, πιστεύω ότι αν αγαπας αυτό που κάνεις και έχεις τον στοιχειώδη επαγγελματικό εγωισμό, τότε διακρίνεσαι...

όσο για την πρώτη ερωτησή σου, εννοείται ότι σαν μηχανολόγος μηχανικός μπορείς να ασχοληθείς με ΑΠΕ και όλα τα παραπλήσια...εδώ στις ΑΠΕ απασχολούνται ειδικότητες που στα προπτυχιακά πιθανόν να μην έχουν ακούσει τι είναι ΑΠΕ, εσύ που θα έχεις γνώσεις μηχανολογικές δε θα μπορείς...

και επειδή στην Ελλαδά οι επενδύσεις σε ΑΠΕ βλεπω να αυξάνουν (αν και υπάρχουν τεράστια γραφειοκρατικά εμπόδια, έλλειψη κεφαλαίου και ασάφειες νομοσχεδίων) η απασχόληση σε ΑΠΕ είναι μια καλή ευκαιρία...

Link to comment
Share on other sites

http://www.rae.gr/

 

Αυτός είναι ο αρμόδιος φορέας προκειμένου να απευθυνθείς σε περίπτωση που θες να ασχοληθείς με κάτι τέτοιο.

Όντας φοιτητής και εγώ θέλησα να ασχοληθώ με αυτό το κομμάτι προκειμένου να κάνω κάτι χαζο-μελέτες απο μόνος μου :P

Τέσπα δεν ξέρω πόσο θα σε βοηθήσει αυτό στην επιλογή καριέρας αλλά τουλάχιστον το βλέπω σαν μία αρχή όπου μπορείς να διαβάσεις τα αντίστοιχα νομοσχέδια και να βγάλεις άκρη σε απορείες.

Link to comment
Share on other sites

μια χαρά κλάδος είναι η Μηχανολογία!μην τους ακούς!ΑΠΕ (ανανεώσιμες πηγές ενέργειας). Η μηχανολογία δεν σταματά πουθενά!είναι απο τους κλάδους που το αντικείμενο είναι τεράστιο!συνέχισε ώς μηχανολόγος.είναι στο άμεσο αντικείμενό μας όλα αυτά που ανέφερες!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.