Μετάβαση στο περιεχόμενο

mechanicalengineer

Members
  • Περιεχόμενα

    50
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by mechanicalengineer

  1. Όταν όμως σε μερικά χρόνια από τώρα θα αναρωτιόμαστε γιατί το επάγγελμα του μηχανικού έγινε το χειρότερο απ' όλα ας θυμόμαστε αυτήν την περίοδο που θίγονται τα επαγγελματικά και τα εργασιακά μας δικαιώματα και εμείς αναλύουμε ακόμα τι έκανε το (πασοκικό) ΤΕΕ, τι έκαναν οι φαρμακοποιοί, οι δικηγοροι κτλ χωρίς να ενεργοποιηθούμε. Θα έχει πολλές αρνητικές εκπλήξεις το μέλλον όσο και να εθελοτυφλούμε.
  2. Χρειάζεσαι καινούργια ή μεταχειρισμένη τουρμπίνα. Αυτά τα "μαστορέματα" στα αυτοκινήτα δεν είναι και ότι καλύτερο για την μελλοντική αξιοπιστία της μηχανής. Αν πρέπει να πληρώσεις 900ε για καινούργια δεν συμφέρει καθόλου, ποιο φτηνά θα σου έρθει ολόκληρος ο κινητήρας.. Αν πάντως ψάξεις στο ιντερνετ εκτός Ελλάδας όλο και κάτι θα βρεις.
  3. Όλη αυτή η ιστορία με τις πιστοποιήσεις είναι για να βγάλουν λεφτά μερικοί...Ο μηχανικός μόνο χάσιμο θα έχει σε χρόνο και σε χρήμα. Μπορεί να μην είσαι τελείως έτοιμος όταν αποφοιτήσεις από το πολυτεχνείο να αναλάβεις όλες τις μελέτες, όπως φυσικά συμβαίνει σε όλα τα επαγγέλματα, αυτό δεν σημαίνει όμως πως θα πρέπει να έχεις κάποιον συνεχώς πάνω από το κεφάλι σου να σε "πιστοποιει". Με τις γνώσεις του πολυτεχνείου και με λίγο προσωπικό ψάξιμο την βρίσκεις την άκρη. Νομίζω όλοι ωφείλουμε να αντιδράσουμε σε μια τέτοια εξέλιξη.
  4. Θα συμφωνήσω με τον συνάδερφο sdim. Περίπου ένα σώμα σε κάθε δωμάτιο. Θα μπορούσες να αποφύγεις την τοποθέτηση σώματος σε βοηθητικούς χώρους ή αποθήκες και αυτό με κάποιες προυποθέσεις.
  5. Είχα την εντύπωση πως οι μηχανολόγοι μηχανικοί στην Κοζάνη οργανώθηκαν από τους μηχανολόγους του ΑΠΘ και ακολούθησαν το δικό τους πρόγραμμα σπουδών (του ΑΠΘ) και λιγότερο του ΕΜΠ. Γι αυτό για την μετονομασία δεν χρειάστηκε να αλλάξουν και πολλά μαθήματα στον οδηγό σπουδών.
  6. Η απόσβεση εξαρτάται από πολλούς παράγοντες: Την ηλιοφάνεια της περιοχής (άλλο Φλώρινα άλλο Κρήτη ως προς την ηλιοφάνεια), την τιμή του ρεύματος την συγκεκριμένη περίοδο, πόσο συχνά χρησιμοποιείς τον θερμοσίφωνα και από πόσα άτομα και φυσικά από την ποιότητα του. Πάντως σαν επένδυση στην Ελλάδα γενικά συμφέρει ο ηλ. θερμ/νας ειδικά με την αύξηση της τιμής του ρεύματος που έρχεται οσονούπω.
  7. Ναι ενώ έξω κάνουν ουρά για να τους προσλάβουν. Ξυπνάτε παιδιά οι ακραίες απόψεις ποτέ δεν ήταν σωστές ( απ' όλες τις πλευρές).
  8. Για τα ελληνικά πανεπιστήμια/ πολυτεχνεία κανένας δεν υποστηρίζει ότι είναι τέλεια. Υπάρχουν δομικές ανωμαλίες που σε κάποιους τομείς τα καθιστά προβληματικά. Μόνο το άσυλο και τα κόμματα τα πηγαίνουν στον μεσαίωνα. Όμως υπάρχουν και περιπτώσεις που γίνεται εξαιρετική δουλειά (πρόσφατα βραβεύτηκε το ΑΠΘ) και όποιος παρατηρεί τα θέματα της παιδείας δεν αποτελεί και τόσο σπάνιο γεγονός. Ας γίνουν και οι περίφημες αξιολογήσεις και βλέπουμε σε ποιους τομείς υστερούν και που υπερτερούν. Για τους αποφοίτους του εξωτερικού υπάρχει κάποια αμφιβολία για τις γνώσεις-ικανότητες τους επειδή οι περισσότεροι πήγαν να γίνουν μηχανικοί ή γιατροί είτε επειδή υπήρχε έτοιμο γραφείο είτε ακολουθώντας την ελληνική μικροαστική αντίληψη των τελευταίων δεκαετιών ότι αν δεν τελειώσεις τουλάχιστον ένα πανεπιστήμιο είσαι «αποτυχημένος». Επειδή όμως πολλοί έλληνες γονείς έχουν «καημό» να δούνε το παιδί μηχανικό-γιατρό-δικηγόρο ανεξάρτητα αν ο κανακάρης τους έχει τις ικανότητες ή θέλει να γίνει τον στέλνουν έξω σε σχολές όπου οι μισοί συμφοιτητές του είναι συμπατριώτες του. Κάπως έτσι καταλήξαμε να έχουμε τα μεγαλύτερα ποσοστά μηχανικών, γιατρών κτλ στην Ε.Ε. Σαφώς υπάρχουν και αυτοί που ενδιαφέρονται για το επάγγελμα που σπούδασαν αλλά συνήθως δεν επιστρέφουν. Οι πανελλήνιες είναι ένα αποτυχημένο σύστημα παρόλα αυτά δείχνει κάποια πράγματα για τις ικανότητες ή τουλάχιστον για το πόσο είσαι διατεθειμένος να κάνεις κάτι.. Ο κακός-αδιάφορος μαθητής δεν θα μπορούσε να ανταπεξέλθει στις ιατρικές και στα πολυτεχνεία ακόμα και αν παρέκαμπτε τις πανελλήνιες. Το επάγγελμα μας θα μπορούσε να το εξασκήσει χοντρικά κάποιος και χωρίς να φοιτήσει σε κάποια σχολή. Αν αντί για το πολυτεχνείο πήγαινε 5 χρόνια σε ένα τεχνικό γραφείο πάνω-κάτω την δουλειά θα την μάθαινε τουλάχιστον για τις περισσότερες περιπτώσεις που ασχολείται ο μέσος μηχανικός. Οι σπουδές έχουν διαφορετικό νόημα. Στους μηχανολόγους στα 5 χρόνια έκανα και μαθήματα που ταίριαζαν περισσότερο σε άλλες ειδικότητες μηχανικών ακόμα και σε άλλες σχολές. Παρόλα αυτά αισθάνομαι ότι δεν έχασα σε καμία περίπτωση τον χρόνο μου και ωφελήθηκα από αυτά. Εξάλλου από πότε η γνώση-οποιαδήποτε γνώση-θεωρείται περιττή;
  9. http://portal.tee.gr/portal/page/portal/PROFESSIONAL_ISSUES/EPAGELMATIKA_DIKAIWMATA Για κοίτα έδω. Κάτι μπορεί να έχει: http://www.michanikos.gr/downloads.php?do=file&id=11
  10. Στην ταράτσα θα τοποθετήσετε φωτοβολταικά σύμφωνα με τις ανάγκες σας και φυσικά μετά από μελέτη μηχανικού. Μπορεί να χρειαστεί να καλύψετε ολόκληρη την ταράτσα σας μπορεί και όχι, αυτό θα σας το πει μόνο ο μηχανικός. Για το κόστος απευθυνθείτε στις εταιρίες ή στα τεχνικά γραφεία που ασχολούνται με αυτές τις εργασίες.
  11. Τι πληροφορίες ψάχνεις ακριβώς; Σε αυτές τις περιπτώσεις το καλύτερο θα ήταν να επικοινωνήσεις με τις ίδιες τις εταιρίες αν μπορούν να σου στείλουν τα στοιχεία που ζητάς.
  12. Ολόκληρη η Δυτική Μακεδονία είναι πολλή επιβαρημένη περιβαλλοντικά. Εκτός από την Κοζάνη και την Πτολεμαίδα μεγαλύτερο πρόβλημα από την μόλυνση αντιμετωπίζουν οικισμοί κοντά στα εργοστάσια της ΔΕΗ όπως ο Άγιος Δημήτριος, η Ποντοκώμη, η Μαυροπηγή, το Δρέπανο κτλ. Αν δεν έχεις πρόσβαση στον τοπικό τύπο για τα θέματα που ψάχνεις μπορείς να ψάξεις στο διαδίκτυο έχει αρκετό υλικό. Ενδεικτικά : users.auth.gr/~nkiapido/arthra/molunsi http://www.pontokomi.com/zwh.doc
  13. Η γνώμη μου είναι ότι επiλέξεις να γίνει στον αρχικό σχεδιασμό. Για τα χαρακτηριστικά του διαχύτη καθώς και για την μελέτη και την προσομοίωση της ροής μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο πρόγραμμα CFD όπως το Fluent ή το ANSYS. Αν θέλεις μεγαλύτερη ευκολία θα πρότεινα το δεύτερο.
  14. Θα επιλέξεις αυτό που σου αρέσει. Πέρα από το γεγονός ότι οι ΠΜ είναι πλέον υπερβολικά πολλοί σε τουλάχιστον 5 χρόνια που θα τελειώσεις δεν ξέρεις πως θα είναι οι συνθήκες στην αγορά εργασίας. Αν θέλεις να βγάλεις λεφτά υπάρχουν επαγγέλματα που θα στο εξασφαλίσουν καλύτερα μόνο που δεν χρειάζεται να βγάλεις ΑΕΙ.
  15. Προσωπικά θα μου έκανε εντύπωση αν δεν συμμετείχαν και οι άλλες ειδικότητες. Όπου υπάρχει χρήμα υπάρχουν και συμφέροντα. Όσο για τον "συνάδερφο" ΠΜ μπέρδεψε τους ρόλους. Ο μηχανολόγος αναγκάζεται να "βάλει" στον πελάτη του έναν πολιτικό.
  16. Η Ελλάδα θα συνεχίζει να χρησιμοποιεί λιγνίτη για πολλά χρόνια ακόμα. Αυτό είναι σίγουρο. Η ποσότητα που έχει εντοπιστεί μέχρι τώρα φτάνει για την κάλυψη των ενεργειακών μας αναγκών για μερικές δεκαετίες ακόμα (νομίζω εξάγουμε κιόλας). Σαφώς η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας είναι πολύ ρυπογόνα γι αυτό σε αρκετές μονάδες της ΔΕΗ έχουν επιβληθεί πρόστιμα και από την Ε.Ε. Μια λύση σίγουρα είναι οι Α.Π.Ε. Έχουμε το προνόμιο να ζούμε σε μια χώρα που θα μπορούσε να καλύψει ένα πολύ μεγάλο μέρος των ενεργειακών της αναγκών από ανανεώσημες πηγές. Θα μπορούσαμε στις μονάδες της ΔΕΗ που ήδη υπάρχουν να εφαρμόσουμε σύγχρονα συστήματα αντιρύπανσης ώστε να συνεχίζουμε να χρησιμοποιούμε λιγνίτη αλλά με λιγότερες περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Όμως σημαντικό είναι να υπάρχει και περιβαλλοντική συνείδηση στον μέσο πολίτη. Η χρήση λαμπτήρων χαμηλής κατανάλωσης ή συσκευών υψηλής ενεργειακής απόδοσης θα μπορούσε να περιορίσει την ανάγκη ηλεκτρικής ενέργειας άρα και λιγνίτη.
  17. Ακριβώς εδώ είναι η διαφορά των υπόλοιπων επαγγελμάτων που θίγονται με το δικό μας. Οι φαρμακοποιοί προχώρησαν σε δίκη και την κέρδισαν, οι δικηγόροι πραγματοποιούνε μαζικές απεργίες (η τελευταία κράτησε από της 22 Ιουνίου μέχρι της 7 Ιουλίου!), τώρα απειλούν με ομαδικές παραιτήσεις. Στο δικό μας τον κλάδο που συζητάω και από κοντά με άλλους συναδέρφους παρατηρείς μια πρωτόγνωρη απάθεια. Θίγονται τόσα πολλά ζητήματα όπως, ασφαλιστικό, Επαγγλεματικά δικαιώματα, θέσεις εργασίας, αμοιβές κτλ και ενώ περιμένεις κάποια άμεση αντίδραση διαβάζεις το περιοδικό του ΤΕΕ και αναρωτιέσαι αν αυτοί οι άνθρωποι ζουν στην Ελλάδα. Πάντως συνάδερφοι να τα χώνουμε απλά στο Michanikos δεν αποτελεί σοβαρή αντίδραση και για οποιαδήποτε αλλαγή προς το χειρότερο έχουμε όλοι μερίδιο ευθύνης.
  18. Τις μηχανές θα τις προσεγγίζεις πιο πολύ στην μαθηματική ή την φυσική τους διάσταση δηλαδή περισσότερο θεωρητικά παρά πραχτικά. Για παράδειγμα για την μηχανή ενός αυτοκινήτου θα μάθεις τα τμήματα από τα οποία αποτελείται και τι χρησιμεύει το καθένα όμως περισσότερο θα ασχοληθείς με την θερμοδυναμική ανάλυση των διεργασιών που πραγματοποιούνται. Οπότε μην σε απασχολεί τοσο πολύ το γεγονός ότι δεν τρελένεσαι και τόσο για μηχανές. Αν θέλεις κοίταξε και τις κατευθύνσεις που μπορείς να επιλέξεις και τι μαθήματα κάνουν στους μηχανολόγους.
  19. Εκτός από τα βιβλία για τον κλιματισμό προσπάθησε να βρεις και διδαχτικές σημειώσεις από μηχανολόγους. Το καλύτερο πάντως θα ήταν να το άφηνες στην ειδικότητα που το έχει διδαχτεί. Φιλικά
  20. @samaras the keeper Αν δεν έχουν διαφορά οι ΗΜΤΥ με τους ΗΜΜΥ δεν γνωρίζω γι αυτό θα ήταν καλύτερα να ρωτήσεις στην γραμματεία της σχολής στην Πάτρα για να σε ενημερώσουν και επίσημα. Αν εννοείς το μηχανολογικό σχέδιο δεν χρειάζεται να είσαι κανένας..Πικάσσο αλλά να "πιάνουν" και λίγο τα χέρια σου. Έτσι και άλλιως με χάρακες και διαβήτες θα σχεδιάζεις.
  21. @Αγγελος 5λλας Εννόω πολύ περισσότερο και κυρίως ουσιαστικότερο. @samaras the keeper Έχω την εντύπωση πως στην Πάτρα η σχολή είναι Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών ( ΗΜΤΥ)που είναι διαφορετικό από το τμήμα της Ξάνθης που είναι Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί και Μηχανικοί Υπολογιστών (ΗΜΜΥ). Στην Ξάνθη από αυτά που έχω ακούσει είναι πολύ καλό το τμήμα. @jimakos92 Το μηχανολογικό σχέδιο που αναφέρεις είναι για παράδειγμα να σχεδιάσεις την τομή ενός μηχανήματος ή κάποιου εξαρτήματος. Είναι αρκετά πολύπλοκο όμως δεν θα σου χρειαστεί ιδιαίτερα στο μέλλον χωρίς να σημαίνει όμως πως δεν είναι σημαντικό. Για τις μελέτες που κάνει ένας μηχανολόγος χρησιμοποιεί προγράμματα σε υπολογιστή. Με το σχεδιασμό φυσικά μπορείς να ασχοληθείς όχι όμως στην Ελλάδα.
  22. @jimakos92 Η σχολή των μηχανολόγων μηχανικών στο ΑΠΘ είναι εξαιρετική γι αυτό θα είσαι τυχερός αν περάσεις. Γενικά τα πολυτεχνικά τμήματα δεν έχουνε τεράστιες διαφορές ως προς το επίπεδο σπουδών οπότε και στον Βόλο πιστεύω πως θα είναι παρόμοια. Οι μηχανολόγοι στην Ελλάδα όπως και οι περισσότεροι μηχανικοί απασχολούνται ως επι το πλείστον στην οικοδομή. Ασχολούνται με άδειες και μελέτες. Ο μηχανολόγος μπορεί να κάνει μελέτη για πυρασφάλεια,για θερμομόνωση, για ανελκυστήρα κτλ. ενώ οι ανανέωσημες πηγές είναι ένας τομέας που θα έχει ανάπτυξη και αποτελεί αντικείμενο που οι μηχανολόγοι το διδάσκονται στις αντίστοιχες κατευθύνσεις. Άλλοι τομείς εκτός απο την οικοδομή που μπορεί να δουλέψει είναι σε οτιδήποτε διαθέτει ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό (βιομηχανίες, εργοστάσια), στο Υπουργείο Μεταφορών κτλ. Κάποιος πιο "ψαγμένος" σίγουρα θα αναζητήσει την λύση του εξωτερικού αφού εκεί ένας μηχανολόγος μπορεί να ασχοληθεί σχεδόν με τα πάντα, από το διάστημα μέχρι την ιατρική. Υπάρχει ευρύτατο πεδίο που στην Ελλάδα ούτε να το φανταστούμε δεν μπορούμε οπότε για τα αντικείμενα που σε ενδιαφέρουν μάλλον θα πρέπει να στραφείς έξω. Πάντως να ξέρεις ότι το πολυτεχνείο έχει πολύ διάβασμα (καμία σχέση με τις πανελλήνιες που έδωσες) όμως σου δίνει την δυνατότητα να αποκτήσεις γνώσεις που θα μπορείς να ανταπεξέρχεσαι καλά και εδώ και στο εξωτερικό.
  23. Προσωπικά ούτε εγώ έχω ακούσει για Π.Μ να υπογράφει για ανελκυστήρα.
  24. @stayros Τα τεχνικά επίπεδα ευθύνης όπως καταλαβαίνεις (το ελπίζω δηλαδή) αναφέρονται σε όλους τους αποφοίτους τει. Από αυτούς που μόλις τελείωσαν μέχρι αυτούς που κοντεύουν να βγουν στην σύνταξη. Ενδιάμεσα υπάρχουν μερικοί χιλιάδες που πιθανόν να έχουν κάνει μεταπτυχιακό (συνηθισμένο σήμερα), να δουλεύουν κάποια χρόνια, να έχουν κάποια πιστοποίηση κτλ. Όλοι αυτοί δεν ξεκινάνε από το πρώτο αλλά τουλάχιστον από το δεύτερο επίπεδο. Εσύ ξέρεις πολλούς αποφοίτους πολυτεχνείων μόλις τελειώνουν να μην προλαβαίνουν να βάζουν τις υπογραφές τους και να εξαντλούν τα απερίοριστα δικαιώματα τους γιατί εγώ παρατηρώ να πιάνονται από δουλειά γύρω στα 30 και μάλιστα με έργα όχι τόσο σύνθετα που σε λίγο θα τα υπογράφει και ο απόφοιτος δημόσιου ΙΕΚ. Εκτός αν θέλεις να κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας και να συνεχίζουμε να λέμε ότι τα Ε.Δ δεν είναι ΕΞΙΣΩΣΗ και ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ με τα πολυτεχνεία. Εγώ τους απόφοιτους από τα τει ηλεκτρολογίας μια χαρά ΗΜΜΥ τους βλέπω. Ίσως και να γίνουν και από τα τει μηχανολογίας αλλά δεν το έχω κοιτάξει, τώρα θα το κάνω. Για να μην αγχώνεσαι πάντως μια χαρά θα τα υπογράψουν. Όπως βλέπεις οι περισσότεροι διπλωματούχοι θα ξυπνήσουν δυστυχώς όταν θα είναι αργά και δεν θα βρίσκουν δουλειά.
  25. @fraar Αντιγράφω από εδώ: http://ypepth.opengov.gr/panaretos/?p=1213 ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ Οι πτυχιούχοι Μηχανικοί του Τμήματος Ηλεκτρολογίας, καθώς και του Τμήματος Ενεργειακής Τεχνολογίας με ηλεκτρολογική κατεύθυνση, της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων. Οι πτυχιούχοι δραστηριοποιούνται ΑΥΤΟΝΟΜΑ και σύμφωνα με τα ανωτέρω, στη μελέτη, ανάλυση, σχεδιασμό, επίβλεψη λειτουργίας, συντήρησης και κατασκευής έργων και εργασιών που εμπίπτουν στο γνωστικό πεδίο του Πτυχιούχου Ηλεκτρολόγου Μηχανικού απόφοιτου Τ.Ε.Ι.: Στη μελέτη, επίβλεψη μελέτης, εγκατάσταση, κατασκευή, επίβλεψη κατασκευής, επίβλεψη λειτουργίας και συντήρηση ηλεκτρικών εγκαταστάσεων ΟΛΩΝ των ειδικοτήτων και κατηγοριών, καθώς και κινητήριων μηχανών. Στη μελέτη, επίβλεψη μελέτης, εγκατάσταση, κατασκευή, επίβλεψη κατασκευής, επίβλεψη λειτουργίας και συντήρηση ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΩΝ και ηλεκτρικών εγκαταστάσεων κτιρίων, δικτύων, βιομηχανικών μονάδων, καθώς και συνεργείων. Στη μελέτη, επίβλεψη μελέτης, εγκατάσταση, κατασκευή, επίβλεψη κατασκευής, επίβλεψη λειτουργίας και συντήρηση δικτύων επικοινωνίας και συστημάτων πληροφορικής. Στη μελέτη, επίβλεψη και εγκατάσταση ψηφιακών, ηλεκτρονικών και τηλεπικοινωνιακών συστημάτων, καθώς και συλλογή, επεξεργασία δεδομένων και σημάτων. Στη μελέτη, επίβλεψη μελέτης, εγκατάσταση, κατασκευή, επίβλεψη κατασκευής, επίβλεψη λειτουργίας και συντήρηση πάσης φύσεως εγκαταστάσεων παραγωγής, εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας, με χρήση μιας ή περισσότερων μορφών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Α.Π.Ε) και εφαρμογών τους στον Κτιριακό, Αγροτικό και Βιομηχανικό τομέα, καθώς και εγκαταστάσεις Συμπαραγωγής. Στη μελέτη, επίβλεψη μελέτης επί της ενεργειακής συμπεριφοράς κτιρίων, καθώς και στην ενεργειακή βαθμονόμηση και πιστοποίηση κτιρίων σύμφωνα και με τις Οδηγίες της Ε.Ε. Στη μελέτη, επίβλεψη μελέτης, καθώς και εγκατάσταση συστημάτων ελέγχου και αυτοματοποίησης, καθώς και περιβαλλοντολογικών επιπτώσεων από την εγκατάσταση και λειτουργία έργων και εργασιών των δραστηριοτήτων τους. Στη μελέτη, επίβλεψη μελέτης, εγκατάσταση, κατασκευή, επίβλεψη κατασκευής, επίβλεψη λειτουργίας και συντήρηση εγκαταστάσεων υγρών και αερίων καυσίμων Έχει ακόμα καμιά δεκαριά αλλά αντέγραψα αυτά που μου έκαναν εντύπωση. Μήπως έχουν βγει καινούργια ή δεν βλέπω κάτι; Γιατί αν είναι έτσι όπως τα γράφει μια χαρά δικαιώματα δείχνουν και καθόλου τα μισά από τους διπλωματούχους. Είναι πιο αξιοκρατικό φαντάζομαι να σε αναβαθμίζουν με νόμους. Από ΚΑΤΕ, ΚΑΤΕΕ, ΤΕΙ διαφόρων ετών σπουδών να καταλήγουμε στα ΑΕΙ. Φαντάζομαι θα συμφωνείς ότι αξιοκρατικό είναι να μην διαχωρίζονται αυτοί οι απόφοιτοι και όλοι είναι σαν να σπούδασαν σε Α.Ε.Ι και να γράφονται στο ΤΕΕ. Ούτε φαντάζομαι να έχει σημασία πως παλαιότερα αλλά και φέτος με την κατάργηση της βάσης του 10 έχεις την δυνατότητα να σπουδάσεις σε ένα τει αρκεί να γράψεις το όνομα σου σωστά. Οι αριστούχοι των πανελληνίων προφανώς είναι μεγάλα κορόιδα που προτιμούν τα πολυτεχνεία και στην συνέχεια ξοδεύουν πέντε δύσκολα χρόνια να αποφοιτήσουν. Με συγχωρείτε αλλά έτσι είναι. Όποιος νομίζει πως μπορεί να γίνει μηχανικός και να γραφτεί στο ΤΕΕ τα πολυτεχνεία είναι για όλους ανοιχτά αλλά έχει ένα τίμημα να το κάνεις, οι θέσεις δεν μοιράζονται με κλήρωση ούτε πηγαίνουν κληρονομικά. Όσο για τους απόφοιτους εξωτερικού κτλ αφού γράφονται αυτοί στο ΤΕΕ ας γράψουμε τους πάντες. Το ίδιο συμβαίνει για παράδειγμα και στον δικηγορικό σύλλογο ή τον ιατρικό, αφού υπάρχουν οι απόφοιτοι των Βαλκανίων άνοιξαν τις πόρτες σε όλους και περιμένουν εγγραφές. Δεν είναι όμως έτσι αγαπητοί φίλοι.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.