Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιδιοκτησιακό - πολεοδομικό ερώτημα: Πώς χωρίζω εξ αδιαιρέτου;


Recommended Posts

Γεια σας!Θα ηθελα την συμβουλη σας σε προβλημα που μου εχει δημιουργηθει και ευχαριστω εκ των προτερων.

Υπαρχει ακινητο εξ αδιαιρετου το οποιο αποτελειται απο οικοπεδο 250 τ.μ με οικημα 100 τ.μ.Απο αυτα 65 τ.μ. ειναι οικια πετροχτιστη πριν το 1950 και τα υπολοιπα 35 κατασκευασθηκε το 1978(μπετα).Ανηκε σε 4 ατομα (γονεις-παιδια)απο 25% εκαστος.Πεθαναν ολοι εκτος απο το ενα κατοχο του 25%και τα μεριδια εχουν διαμορφωθει μετα απο διαθηκες και κληρονομικα σε :62.5% και 37.5% σε δυο κατοχους.Στο παλιο σπιτι παντα ζουσε ο κατοχος με το μεγαλυτερο ποσοστο οπως αυτο εχει διαμορφωθει τωρα.Το αλλο κοματι (35 τ.μ.) το οποιο ανηκει σιωπηρα στον αλλο κατοχο εχει εγκαταληφθει τα τελευταια 30 χρονια. Ξαφνικα εμφανιζετε ο αλλος κατοχος και απειλει οτι μπορει να βγαλει απο το παλιο σπιτι τον αλλο.Κατα ποσο μπορει να το κανει αυτο και τι αλλες αξιωσεις μπορει να εχει τη στιγμη που τοσα χρονια τη συντηρηση του οικηματος των 35 τ.μ. αλλα και των περιβαλλοντων χωρων την ειχε αποκλειστικα αυτος που κατοικουσε!(Χωρις ομως να μενει στο νεο οικημα των 35 τ.μ.,για συναισθηματικους λογους απλα το συντηρουσε)

Εν ολιγης αυτο που θα ηθελα να μαθω ειναι εαν μπορει να με βγαλει απο το σπιτι μου και τωρα επειδη θυμωσα τι μπορω να διεκδικησω και αν??.......

Link to comment
Share on other sites

Το ερώτημα που βάζεις είναι, καθαρά, νομικού χαρακτήρα και πρέπει να απευθυνθείς σε ένα δικηγόρο της εμπιστοσύνης σου που να γνωρίζει αυτά τα θέματα.

 

Σίγουρα, πάντως, με δεδομένο ότι και οι δύο είστε συνιδιοκτήτες, κατά τα συγκεκριμένα ποσοστά, εξ αδιαιρέτου, τόσο στο οικόπεδο όσο και στα δύο κτίσματα, μπορεί να διεκδικήσει πολλά (ακόμη και την καταβολή ενοικίου επειδή μένεις στο μεγάλο κτίσμα) και δεν είναι νομικό επιχείρημα το ότι μένεις πολλά χρόνια σ' αυτό.

 

Προσπαθείστε, και οι δύο, να τα βρείτε με διάλογο, αμοιβαία κατανόηση και υποχωρήσεις, γιατί, διαφορετικά, θα τρέχετε σε δικαστήρια, για χρόνια, και θα φάτε τα λεφτά σας στους δικηγόρους.

 

Εάν υπάρξει καλή διάθεση για συνεννόηση, είναι πιθανό να χρειαστεί και ένας μηχανικός για την επίλυση των τεχνικών θεμάτων.

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορείες!!! Έχω κλείσει και ραντεβού με τον δικηγόρο και ο Θεός βοηθός!!

Πάντως δεν τον βλέπω να έχει διάθεση για πολιτισμένο διάλογο!!!

Να είσαι καλά !!!!:D

Link to comment
Share on other sites

Εν ολιγης αυτο που θα ηθελα να μαθω ειναι εαν μπορει να με βγαλει απο το σπιτι μου και τωρα επειδη θυμωσα τι μπορω να διεκδικησω και αν??.......

 

Σε ακριβώς ίδια περίπτωση,με τον συνιδιοκτήτη του 33% να μένει μέσα,ο 67% του ζήτησε ενοίκιο.

 

Ο 33% δέχτηκε να δώσει ενοίκιο.

 

Ο 67% του ζήτησε 400 ευρώ/μήνα.

 

Ο 33% του αντιπρότεινε 10 (δέκα) ευρώ /μήνα.

 

Ο 67% θύμωσε.

 

Ο 33% απλά του εξήγησε ότι είναι συνιδιοκτήτες εξ' αδιαιρέτου,οπότε προσκάλεσε τον 67% να κοιμούνται στο ίδιο δωμάτιο αν δεν του άρεσαν τα 10 ευρώ/μήνα.

 

Ο 67% έσκαγε ένα κάρο λεφτά σε δικηγόρο για αγωγές.

 

Ο 33% δεν έκανε απολύτως τίποτε,και κανένα δικαστήριο δεν τον υποχρέωσε να πληρώσει,καθώς δεν είχε πρόθεση να μη σεβαστεί τη συνιδιοκτησία του 67%.

 

ΕΤΣΙ είναι τα εξ' αδιαιρέτου.Φροντίστε όσοι έχετε τέτοιο ιδιοκτησιακό καθεστώς να χωρίσετε σε διαιρετά τμήματα τις ιδιοκτησίες σας.Απευθυνθείτε σε μηχανικούς κ δικηγόρους να σας προτείνουν λύσεις.

 

ALPANAGIOTIS

 

Τόσα χρόνια το ΤΑΠ στη ΔΕΗ ποιός το πλήρωνε?;)

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Σε παρόμοια περίπτωση με ποσοστά 33% και 67% δύο αδερφών.

Ο κάτοχος του 67% είναι άνεργος και το χρησιμοποιεί σαν πρώτη και μοναδική κατοικία

ο κάτοχος του 33% ζήτησε να γίνει ανοιχτός πληστειριασμός του σπιτιού δικαστικά πριν από 2 χρόνια. Περιμένουμε την απόφαση του πρωτοδικείου

Link to comment
Share on other sites

Το δικαστήριο εξετάζει, συνήθως, τη δυνατότητα αυτοτελούς διανομής της οικοδομής, με βάση τα ποσοστά συνιδιοκτησίας, εξ αδιαιρέτου, και για το λόγο αυτό διορίζει πραγματογνώμονα, οποίος οφείλει να συνεκτιμήσει όλα τα δεδομένα. Εάν δεν είναι δυνατή η διανομή, τότε το δικαστήριο μπορεί να αποφασίζει τον πλειστηριασμό.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.