Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μόνωση σε κτήριο από Ο.Σ. (φέροντα οργανισμό & πλήρωση)


arc1004

Recommended Posts

Η προηγούμενη δημοσίευση του καθηγητή Ροδόπουλου θα έπερνε απο μένα βαθμούς φήμης (αν μπορούσα να δώσω)!

Πολύ χρήσιμα! Ευχαριστούμε!

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ όλους για τα σχόλια και τις συμβουλές σας. Κάποιες από αυτές μάλιστα μου φάνηκαν πολύ χρήσιμες.

Είμαι στο 4ο εξάμηνο και όχι, δυστυχώς δεν έχουμε ασχοληθεί ακόμα με τέτοια θέματα στην οικοδομική, αν και έγινε μια αναφορα στο μάθημα των δομικών υλικών (το οποίο όμως, δυστυχώς, χρωστάω). Στην οικοδομική προς το παρόν έχουμε διδαχθεί πιο "κλασσικούς" (ας που επιτραπει ο χαρακτηρισμός) τρόπους δόμησης.

Αυτό το θέμα το είχα συζητήσει και με τον επιβλέποντα καθηγητή μου, απλά η παρουσιαση είναι μέσα στην επόμενη εβδομάδα και χρειάστηκε να κάνω και λίγη προσωπική έρευνα για πράγματα που προέκυψαν, όπως και το εν λόγω θέμα.

 

Σε απάντηση κάποιων από τους χρήστες που ασχολήθηκαν με την ανάρτηση μου:

-Ναι, τους τοίχους πλήρωσης θελω να κάνω με οπλισμένο σκυρόδεμα.

-Το σχέδιο κατοψικά είναι σαν ένας μακροστενος ρόμβος, του οποίου η μεγάλη διάσταση είναι 15 μέτρα και η μικρή 8. Αυτό εννοώ με τα "8 μέτρα" και το ανέφερα γιατί μέσα σε αυτή την επιφάνεια δεν επιθυμώ να έχω κανένα φέρον στοιχείο. Αντί8ετα, έχω σχεδιάσει την κατασκευή ώστε να στηρίζεται στους τοίχους πληρώσεως και μόνο.

 

Μπορώ να πω ότι τα σχόλια σας με κάλυψαν σε μεγάλο βαθμό. Σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον και το χρόνο που διαθέσατε.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε μου και εγώ τώρα που τελείωσε η εξεταστική κάθομαι και την ψάχνω για τη θερμομόνωση. Ψάξε λίγο έχει κάποια πολύ ωραία θέματα στο φόρουμ και λύνονται πολλές απορίες εκεί.

Αυτό που συγκράτησα από την Οικοδομική είναι το εξής: φράγμα υδρατμών πάντα από τη "ζεστή" πλευρά της θερμομόνωσης, και το αν η θερμομόνωση θα είναι από έξω, από μέσα ή ενδιάμεσα σε δικέλυφη τοιχοποιία είναι δική σου απόφαση την οποία λαμβάνεις ανάλογα με τη χρήση και τις ανάγκες του κτιρίου, στην ουσία έχει να κάνει με το αν θέλεις να αξιοποιήσεις τη θερμοχωρητικότητα των δομικών στοιχείων.

Edit: Καλή επιτυχία με την εργασία σου!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.