Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για Προσωρινούς Ενεργειακούς Επιθεωρητές


lefterism

Recommended Posts

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για Προσωρινούς Ενεργειακούς Επιθεωρητές»

 

 

Για την επιτάχυνση των διαδικασιών που απαιτούνται για τις ενεργειακές επιθεωρήσεις σε κτήρια, το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής έχει την πρόθεση να προβεί σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος απευθυνόμενη σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν Προσωρινή Άδεια Ενεργειακού Επιθεωρητή.

 

Οι Προσωρινές Άδειες Ενεργειακού Επιθεωρητή θα χορηγούνται αποκλειστικά σε διπλωματούχους μηχανικούς ή πτυχιούχους μηχανικούς τεχνολογικής εκπαίδευσης, οι οποίοι διαθέτουν τουλάχιστον δεκαετή αποδεδειγμένη επαγγελματική ή επιστημονική εμπειρία σε θέματα μελέτης, επίβλεψης, κατασκευής κτηρίων, συστημάτων ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων κτηρίων, ενεργειακού σχεδιασμού κτηρίων, ελέγχων ενεργειακών εγκαταστάσεων και ενεργειακών επιθεωρήσεων.

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τα στοιχεία τους και σύντομο βιογραφικό σημείωμα στο οποίο θα αναφέρονται σαφώς τα στοιχεία απασχόλησης (αντικείμενο, φορέας απασχόλησης, χρονικές περίοδοι απασχόλησης, θέση και ειδικότερα καθήκοντα) στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.buildingcert.gr.

 

Όταν εκδοθεί το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα θα ακολουθήσει από την πλευρά του ΥΠΕΚΑ η ανακοίνωση – πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη χορήγηση Προσωρινών Αδειών Ενεργειακών Επιθεωρητών.

 

 

http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=389&sni%5B524%5D=395

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 218
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Μπόρεσε κανένας να συμπληρώσει την εκδήλωση ενδιαφέροντος και να πάρει αριθμό πρωτοκόλλου?

Ότι PWD και να δώσω μου λέει πως "Το password δεν είναι έγκυρο."

Link to comment
Share on other sites

Ναι, κανένα πρόβλημα εδώ, απλά πρόσεξε λίγο τους κανόνες του pwd , τα θέλει όλα και γράμματα και αριθμούς και ειδικούς χαρακτήρες και φυσικά λατινικά

Link to comment
Share on other sites

δλδ όσοι έχουν μόνο την εμπειρία μπορούν? τόσοι νέοι μηχανικοί που κάναν και τα σεμινάρια (και τα χρυσοπληρώσαν κιόλας) τι θα γίνουν, κλέφτες?

Και μέτα μας φταίει το ΔΝΤ...

Link to comment
Share on other sites

έχτε δίκιο , και εγώ τα έκανα τα σεμινάρια, αλλά πάλι ευνοούνται οι μεγάλοι. Τι να κάνεις? Ούτως ή άλλως από την αρχή το σύστημα έμπαζε, γιατί σου έλεγαν κάνε τα σεμινάρα αλλά ακόμη δεν ξέρουμε πως θα καταφέρεις να πιστοποιηθείς.

Link to comment
Share on other sites

Παρακαλώ, μπορεί κάποιος συνάδελφος να μας πληροφορήσει, στην φόρμα υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος, στις άδειες για τις οποίες ενδιαφερόμαστε, στην άδεια επιθεώρησης κτηρίων, τι ακριβώς είναι η Α΄και η Β΄ τάξη ?

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω αυτό εννοεί:

 

• Η Άδεια Ενεργειακού Επιθεωρητή Κτιρίου Α’ τάξης, αφορά στη διενέργεια ενεργειακών επιθεωρήσεων μόνο σε κτίρια κατοικίας συνολικής επιφάνειας έως 1000m2.

• Η Άδεια Ενεργειακού Επιθεωρητή Κτιρίου Β’ τάξης, αφορά στη διενέργεια ενεργειακών επιθεωρήσεων σε κτίρια ανεξαρτήτως επιφάνειας και χρήσης.

 

http://www.opengov.gr/minenv/wp-content/uploads/downloads/2010/05/b-pdee.pdf

http://www.ypan.gr/docs/pd%20swmatos%20epithewritwn.pdf

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ Timoros, σε ευχαριστώ. Μήπως γνωρίζεις γιατί υπάρχει αυτός ο διαχωρισμός, με όριο την επιφάνεια των 1.000 m2 ?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.