Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για Προσωρινούς Ενεργειακούς Επιθεωρητές


lefterism

Recommended Posts

Καλημέρα,

 

στο http://www.buildingcert.gr πάντως που είχα γραφτεί, τώρα μου ζητάει αριθμό πρωτοκόλλου για να μπω στο σύστημα και να στείλω βιογραφικό κλπ. Εγώ έχω μόνο το e-mail μου και ένα passwd. Έχετε εσείς αριθμό πρωτοκόλλου?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 218
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ερώτηση:

 

Ο επιθεωρητής κτιρίου είναι απαραίτητος διότι όταν θα πουλήσεις ή ενοικιάσεις ακίνητο ζητείται το πιστοποιητικό σε εφορία και συμβολαιογράφο.

Εντάξει ως εδώ, όμως ο επιθεωρητής για λέβητα ή κλιματισμό, παρόλο που λέει ο νόμος ότι απαιτείται σε τακτά διαστήματα να γίνονται έλεγχοι, με ποιό τρόπο θα κατοχυρώνεται αυτό;

Link to comment
Share on other sites

Τουλάχιστον για να εκδοθεί το ενεργειακό πιστοποιητικό είναι απαραίτητα να έχει εκδοθεί πρώτα (ή ταυτόχρονα) πιστοποιητικό για τον λέβητα και τον κλιματισμό (όπου υπάρχει). Τα στοιχεία αυτά μετά τα βάζεις ως δεδομένα στο πρόγραμμα (μαζί με τα δεδομένα για το κέλυφος) και τρέχεις την προσομοίωση ώστε να δεις που κατατάσσεται το κτίριό σου. Για τις ενδιάμεσες πιστοποιήσεις του λέβητα και του συστήματος κλιματισμού δεν ξερω πως θα τρέξει. Πιστεύω ότι θα είναι απαραίτητα σε κάθε έλεγχο αλλά δεν ξέρω εαν και ποιος θα διενεργεί ελέγχους.

Link to comment
Share on other sites

..................... Πιστεύω ότι θα είναι απαραίτητα σε κάθε έλεγχο αλλά δεν ξέρω εαν και ποιος θα διενεργεί ελέγχους.

 

Με λίγα λόγια, αξίζει να έχεις και τις τρεις επιθεωρήσεις;

Link to comment
Share on other sites

Εαν δεν βαριέσαι να κάνεις τις ώρες σεμιναρίων και να δώσεις εξετάσεις αξίζει να έχεις άδεια και για τις 3 επιθεωρήσεις. Δεν τίθεται θέμα σε αυτό.

 

 

Το ΥΠΕΚΑ άνοιξε το σύστημα για τις αιτήσεις για προσωρινούς. Μπείτε στο site, κάντε την αίτηση, τυπώστε την και στείλτε την μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο ΥΠΕΚΑ.

 

Διαβάστε εδώ:

http://www.ypeka.gr/LinkClick.aspx?fileticket=gcsma9%2bNYkA%3d&tabid=340&language=el-GR

 

Και κάντε την αίτηση εδω:

https://www.buildingcert.gr/inspectors/insertRequest.do

 

 

EDIT:

Μίλησα σήμερα με την γραμμή βοήθειας του ΥΠΕΚΑ σχετικά με την διαδικασία επικύρωσης των παραστατικών μας (τιμολογίων, αποδείξεων) που θα χρησιμοποιήσουμε για την απόδειξη της εμπειρίας μας και υπάρχει θέμα στο ποιος θα μας τα επικυρώσει.

 

Κανονικά μπορούν οι δικηγόροι να επικυρώνουν το "ακριβές φωτοαντίγραφο" αλλά θέλουν χαρτόσημο 2 ευρώ για κάθε φύλλο επικύρωσης. Αλλά όταν το ρώτησα στο ΥΠΕΚΑ μου απάντησαν ότι μετά από ενμέρωση που είχαν δεν θα γίνεται δεκτό κάτι τέτοιο. δεν κατάλαβα το γιατί!!!!

 

Τα ΚΕΠ δεν θεωρούν "ακριβές φωτοαντίγραφο" σε έγγραφα μη δημόσια οπότε άκυρο και από εκεί.

 

Από το ΥΠΕΚΑ με ενημέρωσαν ότι μπορούμε να τα θεωρήσουμε σε οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία. Όμως καμία δημόσια υπηρεσία δεν είναι ενημερωμένη σχετικά και όλες αρνήθηκαν. Στην Α'ΔΟΥ μάλιστα (όπου και σφραγίζονται τα τιμολόγιά μου, οι πλέον αρμόδιοι δηλαδή) μου είπαν ότι όχι μόνο δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο αλλά απαγορεύεται μάλιστα να γίνει.

 

Ξαναπήρα το ΥΠΕΚΑ και τους το ανέφερα και ζήτησα να αναρήσουν στο site τους (ή να μας στείλουν) την εγκύκλιο προς τις δημοσιες υπηρεσίες με την οποία υποχρεούνται να μας θεωρήσουν το "ακριβές φωτοαντίγραφο" από τα παραστατικά μας ή να μας ενημερώσουν με ποια άλλη διαδικασία θα κάνουμε κάτι τέτοιο και περιμένω απάντησή τους. Προς το παρόν δεν υπάρχει τρόπος οπότε μην παιδεύεστε άδικα.

 

Δεν έχω καταλάβει βέβαια γιατί χρειάζεται να θεωρήσει κάποιος το αντίγραφο από τιμολόγιο το οποίο έχω εκδόσει εγώ ο ίδιος και έχω και το στέλεχος. Εδώ και η εφορία ακομη δέχεται φωτοτυπία τιμολογίου που έχει χασει ο πελάης εαν βεβαιώσω εγώ ότι αποτελεί γνήσιο αντίγραφο του στελέχους.

 

Τεσπα. Αναμένουμε

 

Επίσης μην πεδεύεστε να χρησιμοποιήσετε το παλιό σας username & password στην αίτηση γιατί βγάζει ότι το username χρησιμοποιείται ήδη και δεν σας αφήνει. Απλά βάλτε ενα νέο. Ούτε και σε αυτό είχαν απάντηση όταν τους ρώτησα σήμερα.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Μίλησα σήμερα με την γραμμή βοήθειας του ΥΠΕΚΑ σχετικά με την διαδικασία επικύρωσης των παραστατικών μας (τιμολογίων, αποδείξεων) που θα χρησιμοποιήσουμε για την απόδειξη της εμπειρίας μας και υπάρχει θέμα στο ποιος θα μας τα επικυρώσει.............

 

Και σε δική μου τηλ. επικοινωνία είπαν ότι θα ξέρουν αύριο.

 

Για να δούμε!!

Link to comment
Share on other sites

Η γνώμη μου είναι πως σε μια υπεύθυνη δήλωση, στην οποία θα βεβαιώνεται το γνήσιο της υπογραφής απο κεπ και στην οποία θα δηλώνεται "οτι τα παρακάτω (ένα προς ένα) φωτοαντίγραφα (τα οποία επισυνάπτονται στη δήλωση) είναι ακριβή" μας καλύπτει.

Link to comment
Share on other sites

Το πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης θα είναι απαραίτητο από 9/1/2011 και μετά. Είναι σχεδόν 3 μήνες μέχρι τότε, έχουν χρόνο ακόμα για να ξεκαθαρίσουν τις διαδικασίες.

Link to comment
Share on other sites

Το πρόγραμμα "εξ'οικονομώ κατ'οίκον" όμως για το οποίο επίσης χρειάζεται ενεργειακή επιθεώρηση, τρέχει ήδη από το Σεπτέμβρη οπότε είναι ήδη 2 μήνες πίσω σε αυτό και γι αυτό και βιάζονται.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.