Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μετατροπή συντεταγμένων - Coord.Gr


Recommended Posts

συνάδελφε θεοχαρη εχεις δικιο ,προφανώς δεν έκανε την μετατροπή από το μεγάλο φύλλο στο μικρό, αλλά η έκδοση 1.6 λύνει πολλά προβλήματα των προηγούμενων εκδόσεων τα οποία θεωρώ καλό να σας επισυνάπτω όπως τα αναφέρει ο κος ΣΥΓΓΡΟΣ τον οποίο και ευχαριστούμε θερμότατα.

 

Αλλαγές, διορθώσεις και αναθεωρήσεις στα περιεχόμενα του προγράμματος

'COORDS_GR' - © Γιάννης Συγγρός 1998-2002

------------------------------------------------------------------------------

.

30/12/2001

version 1.6.0

* Γενέθλια: συμπληρώθηκαν πάνω από τρία χρόνια από τις πρώτες δοκιμές.

* Καλά νέα: κυκλοφορούν πλέον μερικές εκατοντάδες αντίγραφα του προγράμματος. Πόσοι είναι οι χρήστες; Μάλλον μερικές δεκάδες.

*Προσθήκη της προβολής της έκδοσης του προγράμματος και της προειδοποίησης του χρήστη στην αρχή και αντίστοιχη επιλογή στα μενού.

*Βελτιώσεις στον χειρισμό αρχείων

*Αφαίρεση βοηθήματος Microsoft - ίσως δεν συμφωνούσε ο Bill και επιπλέον μεγαλώνει το πρόγραμμα σε μέγεθος.

 

17/8/2001

version 1.5.13 (δεν διατέθηκε, δεν έχει γίνει επαρκής έλεγχος)

*Προσθήκη στον μετασχηματισμό αρχείων συν/νων από GPS - καρτεσιανές σε Προβολικά Συστήματα.

*Μείωση εύρους εσκεμένης αβεβαιότητας από 50 στα 30 μ. στον μετασχηματισμό αρχείων (βλέπε 1.5.0.)

 

27/6/2001

version 1.5.11-12

* Συνάδελφος από την Βόνιτσα, βρήκε λάθος - δεν εντοπιζόταν το Φ.Χ. Βόνιτσα - διορθώθηκε στον πίνακα δεδομένων το περίγραμμα του Φ.Χ. Βόνιτσα και έλαβε την νέα έκδοση. Έχει τις ευχαριστίες μου για την βοήθεια.

* Ασφαλέστερη διαχείριση ΝΜΕΑ δεδομένων

 

17/5/2001

version 1.5.10

* Αλλαγές στην διαχείριση αρχείων από το GPS2PC (δικό μου, για μεταφορά NMEA δεδομένων από GPS)

 

version 1.5.8-1.5.9

18/4/2001

* Αναθεώρηση τεκμηρίωσης

* Νέοι, βελτιωμένοι συντελεστές πολυωνυμικού μετασχηματισμού στην βάση δεδομένων για την Ν.Γαύδο (προσφορά του Δ.Βασιλάκου)

* Διόρθωση (;) σφάλματος (/100 τα εισερχόμενα), που εισήγαγε η τελευταία 'βελτίωση' για την υποστήριξη της μορφής DDDMM.mmmmm

 

version 1.5.6-1.5.7

4/12/2000

* Πάλι εντοπίστηκε (χάρις στην παρατηρητικότητα κάποιων φίλων) και διορθώθηκε γενικό σφάλμα στον πολυωνυμικό μετασχηματισμό (ΗΑΤΤ<->ΕΓΣΑ). Μάλλον έγινε σε ενδιάμεσο, άγνωστο χρόνο, όχι από την αρχή. Ελπίζω ότι είναι το τελευταίο, διότι ο έλεγχος συμπληρώνει δύο χρόνια πλέον. Δύο πρόσημα που άλλαξαν θέση, προκαλούσαν σφάλματα κάποιων εκατοστών στις μετατροπές.

* Προστέθηκε η μετατροπή κάποιων ειδικών μορφών αρχείων δεδομένων.

* Προστέθηκε στις υποστηριζόμενες μορφές εισαγωγής και εξαγωγής γωνιακών μεγεθών η περίπτωση DDDMM.mmmmm, κυρίως για υποστήριξη μετασχηματισμού δεδομένων από - προς GPS χειρός. Βλέπε και παρακάτω.

 

version 1.5.1-1.5.5

19-29/10/2000

* Προστέθηκε στις υποστηριζόμενες μορφές εισαγωγής και εξαγωγής γωνιακών μεγεθών η περίπτωση DD.MMmmm, δηλαδή η μίξη μοιρών και πρώτων λεπτών με δεκαδικά. Η περίπτωση αυτή είναι χρήσιμη όταν έχουμε δεδομένα από ψηφιοποιήσεις ή από GPS με δυνατότητα εξαγωγής ΝΜΕΑ δεδομένων, ή επίσης για την προετοιμασία δεδομένων για φόρτωση σε αυτά τα GPS. Λόγω της χρήσης της σε ψηφιοποιήσεις, η μορφή αυτή συναντάται συχνά και σε βάσεις δεδομένων GIS.

* Βελτιώθηκε ο τρόπος εύρεσης του Φ.Χ. ΗΑΤΤ 1:50 000, στον οποίο ανήκει το σημείο. Χρειάστηκε επέμβαση και στην βάση δεδομένων.

* Διορθώθηκε σφάλμα, σχετικό με την αναγνώριση των αριθμών με μοίρες, πρώτα δεύτερα, που είχε προκληθεί μετά τις αλλαγές στην 1.4.6.

* Επειδή διαπιστώθηκε, ότι οι κλήσεις SQL αλλού δούλευαν κατά τα αναμενόμενα και αλλού όχι, τοποθετήθηκε διπλός μηχανισμός με χρήση πρώτα αυτών των κλήσεων και, αν αυτές δεν επιστρέφουν τιμές, τότε γίνεται χρήση του παλαιού τρόπου (με έλεγχο εγγραφή προς εγγραφή).

* Ανατοποθετήθηκε προστασία στις λίστες με τα αποτελέσματα, ώστε να ενεργοποιούνται μόνο μετά τους υπολογισμούς. Από λάθος μου είχε αφαιρεθεί στην προηγούμενη έκδοση, με συνέπεια να εμφανίζονται διάφορα 'παράλογα'. Αν παρατηρήσετε πάλι κάτι παρόμοιο, ίσως διορθώνεται με ένα παραπάνω 'κλικ' στο υποσύστημα αναφοράς των 'εισαγομένων'.

* Βελτιώθηκε η περίπτωση επιλογής 'όλα' (τα αποτελέσματα). Τώρα πρέπει να εμφανίζεται ο πίνακας όλων των αποτελεσμάτων μόνο αν έχουν γίνει οι υπολογισμοί. Παλαιότερα υπήρχε περίπτωση να εμφανίζεται άδειος.

 

version 1.5.0

18/10/2000

* Μετά τα συνεχιζόμενα προβλήματα με τις ρυθμίσεις για τον χαρακτήρα διαχωρισμού των δεκαδικών σημείων και αυτόν για τις χιλιάδες, προστέθηκε έλεγχος για συμβατότητα και μήνυμα προειδοποίησης. Εμφανίζεται πριν την πρώτη και κύρια φόρμα του προγράμματος.

* Αρκετές αλλαγές και προσθήκες στα menu. 'Καθαριότητα' στο εσωτερικό του προγράμματος.

* Τώρα, που οι δυνατές ρυθμίσεις είναι αρκετές, έγινε προσπάθεια να καταχωρούνται και να επαναφέρονται κατά βούληση ή αυτόματα.

* Μετά την συνειδητοποίηση του ανέφικτου να συνδεθούν με καλή (;) ακρίβεια τα γεωμετρικά και ορθομετρικά υψόμετρα, δόθηκε η δυνατότητα να βλέπει ο χρήστης όποια περίπτωση προτιμά. Πρακτικά αυτό σημαίνει το ίδιο υψόμετρο για τα ορθομετρικά (στην πραγματικότητα μάλλον από Μέση Στάθμη Θάλασσας) και την απόσταση μεταξύ των διαφορετικών ελλειψοειδών για τα γεωμετρικά. Αργότερα, ίσως γίνεται και ο μετασχηματισμός μεταξύ τους, αλλά με σημαντική αβεβαιότητα.

* Τροποποίηση-προσθήκη στους μετασχηματισμούς μεταξύ Bessel και GRS80. Εκτός από τους Πολυωνυμικούς συντελεστές και τις γεωδαιτικές συντεταγμένες γίνεται και (προσωρινός, επειδή έχει μικρότερη ακρίβεια) μετασχηματισμός μέσω μετάθεσης γεωκέντρου, ώστε να προκύπτει η διαφορά των γεωμετρικών υψομέτρων.

* Προσθήκη σημαντική. Χειρισμός αρχείων συντεταγμένων. ΔΕΝ έχει ελεγχθεί και οι επιλογές πεδίων είναι παγωμένες. Αν φθάσετε στο 'κλειδί' δώστε 'TEST' και θα πάρετε αποτελέσματα ±50 μ. (μόνο για χαρτογραφική χρήση - όχι τοπογραφική). Μερικά από τα αποτελέσματα έχουν την κανονική ακρίβεια, για σύγκριση-έλεγχο δικών σας υπολογισμών. Ο μετασχηματισμός εκτελεί την ίδια διαδικασία, όπως οι επιλογές σας στα συστήματα και υποσυστήματα προέλευσης και αποτελεσμάτων, αλλά για όλα τα σημεία του αρχείου.

* Ακόμη διορθώνω σφάλματα. Στα Φ.Χ. (ΗΑΤΤ) Αιγιάλη,

Ν.Καρλοβάσιον, Σάμος και Φολέγανδρος είχαν καταχωρηθεί λάθος τα άκρα και ο μηχανισμός αναζήτησης δεδομένων τοποθετούσε τα σημεία σε διπλανά Φ.Χ. - Διορθώθηκε.

* Πάλι βελτίωση στην ρουτίνα 'αντιγραφής'. Τοποθετήθηκε προεπιλογή για το 'ακριβέστερο' ζεύγος αποτελεσμάτων. Πρακτικά αυτό αφορά μόνο στους μετασχηματισμούς προς - από το ED50, άρα και την θέση των άκρων των Φ.Χ. 1:5000 στο Heyford.

* Έγινε διόρθωση στον αλγόριθμο εύρεσης του Φ.Χ. κλ. 1:5000 ΓΥΣ, ώστε να βρίσκει το σωστό, είτε η διανομή είναι στο Heyford είτε στο Bessel (υπάρχει μια απόσταση 200-300 μ. στις άκρες των Φ.Χ.). Ελπίζω, πως καταλαβαίνετε ότι η ιστορία αυτή απαιτούσε πολύ χρόνο. Από ελέγχους που έκανα, έχω (σε συσχετισμό με τις γραμμένες στα άκρα συν/νες) λίγα χιλιοστά ή εκατοστά διαφορά στα Φ.Χ. που είναι σε διανομή Bessel, και 0,5-3 μέτρα σε αυτά της διανομής στο Heyford.Φαίνεται ότι η ΓΥΣ χρησιμοποιεί άλλους (ακριβέστερους υποθέτω) αλγορίθμους για το ED50 (ή ED87;) .

* Αύξηση αριθμού Φ.Χ. ΗΑΤΤ στις επιλογές των 'εξαγομένων' και δεκτού 'εύρους' συντεταγμένων στα 90000 μέτρα.

* Σημαντική επιτάχυνση στις αναζητήσεις (χρήση SQL πλέον - επιτέλους βρήκα τον λίγο χρόνο και τον τρόπο).

Link to comment
Share on other sites

Αλλαγές, διορθώσεις και αναθεωρήσεις στα περιεχόμενα του προγράμματος

'COORDS_GR' - © Γιάννης Συγγρός 1998-2002

----------------------------------------------------------------------------------

version 1.4.6

17/9/2000

* Έγινε και για τα εισαγόμενα η (απ)αλλαγή από το MaskEdBox.

* Ανακαλύφθηκε γιατί η ΓΥΣ γράφει δύο ειδών γεωδαιτικές συντεταγμένες στο βιβλίο με την διανομή των Φ.Χ. 1:5000. Είναι γιατί πράγματι χρησιμοποιεί δύο τρόπους διανομής!!!. Ευτυχώς όχι ταυτόχρονα, αλλά άλλα Φ.Χ. είναι με την μία μέθοδο (Δλ- διανομή στο Bessel) και άλλα με την άλλη (λ - στο Heyford).

* Αλλαγή ρουτίνας 'αντιγραφής' στο πρόχειρο (clipboard). Από τις ρυθμίσεις επιλέγεται 1ο ή και 2ο ζεύγος συν/νων, υψόμετρο ή όχι καθώς και χαρακτήρας διαχωρισμού πεδίων. Δυνατές επιλογές είναι {,} (π.χ. για AutoCad), {;} και {tab} (π.χ. για Office).

* Αλλαγή ρουτίνας 'επικόλλησης'. Δέχεται κάθε είδος γραμμής κειμένου με διαχωρισμό πεδίων ή λέξεων με χρήση {space}=(" "), {semicolon=(;) ή {tab} , όπου το πρώτο αριθμητικό πεδίο λογίζεται σαν X, το δεύτερο σαν Υ και το τρίτο (προαιρετικά) σαν υψόμετρο. Με την αλλαγή αυτή είναι εύκολη η αντιγραφή-επικόλληση τόσο από το Excel όσο και από το AutoCad ή το Word.

* Βελτίωση της ταχύτητας αναζήτησης των δεδομένων.

* Εντοπισμός σφάλματος (μη) υπολογισμού σε επαναληπτική εισαγωγή δεδομένων - προσπάθεια διόρθωσης ... για την ώρα, ένα 'κλικ' παραπάνω στο υποσύστημα των 'εισαγόμενων' προκαλεί επαναϋπολογισμό.

 

version 1.4.5 (δεν διατέθηκε)

19/6/2000

* Προσθήκη υπολογισμού Σύγκλισης Μεσημβρινού

* Εντοπίστηκε περίπτωση λάθους μορφοποίησης των αποτελεσμάτων σε συστήματα με νέες βιβλιοθήκες (Office 2000 + NT4 SP6) της Microsoft. Αιτία: η ασυμβατότητα κάποιων συναρτήσεων στις νέες βιβλιοθήκες. Έγινε προσπάθεια αντιμετώπισης για τα εξαγόμενα

 

version 1.4.4

16/05/2000

* Προσπάθεια απαλλαγής από ένα control της VB (MaskEdBox) που προκαλούσε προβλήματα στην προβολή των αποτελεσμάτων.

* Προσθήκη υπολογισμού διόρθωσης (ppm = parts per million = μέρη στο εκατομμύριο) για total stations στις περιπτώσεις Εγκάρσιας Μερκατορικής Προβολής

* Προσθήκη υπολογισμού κλίμακας σημείου στις περιπτώσεις Εγκάρσιας Μερκατορικής Προβολής

* Εντοπισμός σφάλματος στην 'επικόλληση', επαναλαμβάνεται το πρώτο ζεύγος συν/νων αντί του εναλλακτικού ... διορθώθηκε.

* Προσθήκη: εκτύπωση σελίδας (πλήρης φόρμα) του προγράμματος

 

* Έγινε εντοπισμός συστηματικού σφάλματος στις γεωγραφικές συντεταγμένες, που γράφει η ΓΥΣ στα άκρα των Φ.Χ. 1:5000 (στρογγύλευση των 42'58.815'' σε 43' κλπ). Οι συν/νες HATT / Bessel που γράφονται στο δεξί περιθώριο ισχύουν, όπως και οι μετατροπές του προγράμματος.

 

* Έγινε (αυθαιρέτως !!!;) διόρθωση των συντελεστών στα Φ.Χ. Νέα Μανολάς και Γύθειο. Παραμένουν προβληματικά τα Φ.Χ. Αμυγδαλέα και Ν.Γαύδος.

* Επιβεβαίωση για χονδροειδή λάθη (διαφορά > 100 μ.) στους συντελεστές ΗΑΤΤ->ΕΓΣΑ του βιβλίου στα Φ.Χ. Νέα Μανολάς και Γύθειο, και μικρότερα στα Φ.Χ. Αμυγδαλέα και Ν.Γαύδος.

* Εύρεση λαθών (μικρών αλλά λαθών) στους χρησιμοποιούμενους στο πρόγραμμα (V1.4.3) συντελεστές ΗΑΤΤ<->ΕΓΣΑ στα Φ.Χ. Άκρα Παξιμάδι, Βορ.Γαύριο, Αγ.Κήρυκος, Καρκινάγριον, Αμφίκλεια, Αγ.Νικόλαος, Κύθηρα, Ποταμός Νοτ., Άνω Βιάννος, Αχεντριάς, Βατόλακος, Βρύσσαι, Γαύδος, Περιβόλια, Χανιά, Δεσποτικό, Σίκινος, Φολέγανδρος, Καρδαμύλη, Κορώνη, Ν.Σχίζα, Πύλος, Λυγουριό, Μελαμπές, Μεσολόγγι, Πέραμα, Στυλίς, Παρανέστι, Άβδηρα και Μέση !!! ..διορθώθηκαν.

 

* Προσθήκες και συμπληρώσεις στα ελλειψοειδή και Datums

* Προσθήκη 'μενού' επιλογών και ρυθμίσεων - αφαίρεση 'κομβίων'

* Προσθήκη εναλλακτικής δυνατότητας εισαγωγής των γεωγραφικών συντεταγμένων (μοιρών) σε δεκαδική μορφή. Η περίπτωση αυτή είναι σχεδόν αναγκαιότητα σε περίπτωση προέλευσης των δεδομένων από ψηφιοποίηση χάρτη, με κάνναβο μοιρών μόνο.

.

version 1.4.3

9/11/1999

* Διόρθωση λάθους στην 'επικόλληση' (χανόταν το αρνητικό πρόσημο).

* Επιτάχυνση στην 'επικόλληση'.

* Περιορισμός στα σημαντικά μόνο ψηφία στην 'αντιγραφή'.

* Διόρθωση σφάλματος στον χειρισμό των 'ράβδων ολίσθησης' για την επιλογή των 6'.

* Βελτιώσεις και συμπληρώσεις στην εσωτερική ροή των δεδομένων.

* Αντιμετώπιση (;) του προβλήματος (Win95GR), όπου παρά την ρύθμιση του χαρακτήρα {.} σαν διαχωριστικού των δεκαδικών, το σύστημα επιμένει να τοποθετεί τον χαρακτήρα {,}. Συμπτώματα, σε περίπτωση που βρίσκετε λάθη: αγνοεί τα δεκαδικά ψηφία από τα εισαγόμενα, χρησιμοποιεί μόνο το ακέραιο μέρος.

* Βελτίωση: Χρήση - πάντοτε πλέον - των συντελεστών του 'ορθού' Φ.Χ. κλ. 1:50000 για τον μετασχηματισμό από ΗΑΤΤ σε ΕΓΣΑ.

* Ο έλεγχος για διαφορές στον υπολογισμό των συν/νων έγινε 'ελαστικότερος', ώστε να μη ενοχλεί σε μικροδιαφορές.

.

version 1.4.2

4/11/1999

* Προσθήκη επιλογής ±6'*ν στις Γεωγραφικές συντεταγμένες των κέντρων Φ.Χ., ώστε να καλύπτεται και η χρήση της προβολής ΗΑΤΤ από την Τοπογραφική Υπηρεσία του Υπ.Γεωργίας.

* Προσπάθεια αποφυγής της ενεργοποίησης 'λάθος συναγερμού', που παρατηρήθηκε στην 1.4.1, με σημαντικές αλλαγές στην εσωτερική επικοινωνία των πλαισίων των δεδομένων.

* Αποκατάσταση του διπλού υπολογισμού για συντεταγμένες ΕΓΣΑ από ED50 και WGS84, που κατά τα φαινόμενα είχε παραληφθεί.

* Αποκατάσταση συστήματος υπολογισμού αβεβαιότητας, νέες αρχικές τιμές αβεβαιότητας ανά σύστημα.

* Παγίδευση του αυτόματου τερματισμού του προγράμματος από λάθος επιλογή ή χρήση του [ESC], με την χρήση διαλόγου επιβεβαίωσης.

* Εισαγωγή εικονιδίων 'αντιγραφή' και 'επικόλληση' και αντίστοιχων δυνατοτήτων.

* Εισαγωγή τυχαίας επιλογής Φ.Χ. κλ. 1:50000 ΗΑΤΤ στην πρώτη επιλογή (για να μη αρχίζουμε πάντα από το Φ.Χ. 'ΑΒΔΗΡΑ', το οποίο είναι αλφαβητικά πρώτο).

* Αλλαγή πάλι στην βάση δεδομένων (ED50 Ελλάδας - WGS84)

* Μικρομετατροπές στην οθόνη εργασίας.

* Ενημέρωση πληροφοριακού σημειώματος

.

version 1.4.1

24/5/1999

* Τροποποίηση και συμπλήρωση πληροφοριακού σημειώματος

* Τροποποίηση κύριας οθόνης, όπου προστέθηκε διπλή προβολή αποτελεσμάτων των υπολογισμών, αφαιρέθηκε η χρήση κωδικού (στην οθόνη δεν χρειάζεται) και προστέθηκε σύστημα 'συναγερμού' δύο θέσεων (*χονδροειδές σφάλμα* και *προσοχή*), όταν εντοπίζονται ενδεχόμενα σφάλματα.

* Εντοπίστηκε το σφάλμα, που οδηγούσε στα παρανοϊκά και στα "division by zero". Η αιτία είναι ο τρόπος διαχωρισμού δεκαδικού από ακέραιο μέρος (Val(0,9996)=0 και όχι 0.9996) στα συστήματα με την παλιά ((;) για τα δικά μου συστήματα ναι) Ελληνική ρύθμιση με το κόμμα. Αναζητήθηκε θεραπεία. Πρέπει να είναι εντάξει τώρα, αλλά ίσως υπάρχουν άλλες, 'πλευρικές' παρενέργειες.

* Αφαιρέθηκαν οι υποπεριπτώσεις ED50 με τιμές παραμέτρων εκτός Ελλάδας και WGS72, επειδή μάλλον δεν ενδιαφέρουν και προκαλούν σύγχυση.

.

version 1.4.0

14/5/1999

* Τροποποίηση και συμπλήρωση πληροφοριακού σημειώματος

* Διόρθωση αρκετών συντελεστών HΑΤΤ->ΕΓΣΑ87 (λάθος μας αντιγραφή από το βιβλίο) διαφόρων Φ.Χ. στην βάση δεδομένων, μετά από πλήρη έλεγχο σε όλο τον Ελληνικό Χώρο. Πιστεύω ότι μένουν ακόμη χονδροειδή σφάλματα (άνω των 10 μ. - υπολογισμού ή εκτύπωσης) στους συντελεστές των Φ.Χ. Νέα Μανολάς, Γύθειο, Άκρα Παξιμάδι +Ν.Σοφράνα, Βατόλακκος +Περιβόλια +Βρύσσαι +Ν.Γαύδος +Χανιά. Σε πολλά άλλα Φ.Χ. βρήκα διαφορές, που ίσως είναι σφάλματα, μέχρι τα 10μ.

* Διόρθωση συντελεστών HΑΤΤ->ΕΓΣΑ87 Ν.Μεγίστης στην βάση δεδομένων (νέοι από ΓΥΣ, όχι του βιβλίου)

.

version 1.3.25

9/5/1999

* Αυτοκόλλητο με χάρτη κλπ. στο CD

* Μικροδιορθώσεις στην βάση δεδομένων

* Αλλαγή στον τρόπο εύρεσης διανομών ΓΥΣ

.

version 1.3.24

5/5/1999

* Τροποποίηση και συμπλήρωση πληροφοριακού σημειώματος

* Τροποποίηση φόρμας "Σχετικά ..."

* Αλλαγή ειδοποιήσεων για σφάλμα

* Εισαγωγή ελέγχου χονδροειδών σφαλμάτων συντελεστών από HATT σε ΕΓΣΑ

* Αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού των αβεβαιοτήτων

* Αλλαγή στις τιμές για αβεβαιότητες, που εισάγουν οι μετασχηματισμοί

* Μικροδιορθώσεις στην βασική φόρμα

* Διόρθωση σφάλματος στους μετασχηματισμούς ΗΑΤΤ-ΕΓΣΑ της τάξης των 5μ. (συγνώμη, αλλά δοκιμαστικό το είπαμε ...)

* Αλλαγή στην βάση δεδομένων (συντελεστές ΕΓΣΑ - WGS84, ED50 Ελλάδας - WGS84)

.

version 1.3.23

9/4/1999

* Αλλαγή στον τρόπο εύρεσης διανομών ΥΠΕΧΩΔΕ

.

version 1.3.22

27/3/1999

* Μικροδιορθώσεις

.

version 1.3.21

24/3/1999

* ενσωμάτωση εικονιδίου στο αρχείο της εφαρμογής

* ενσωμάτωση πληροφοριακού σημειώματος στο αρχείο της εφαρμογής

.

version 1.3.20

14/3/1999

* αλλαγή 'εύρους' στην αναζήτηση γειτονικών Φ.Χ. 1:50000

* αποκατάσταση αυτόματου υπολογισμού με την εισαγωγή νέων συντεταγμένων

.

version 1.3.19

12/3/1999

* μικρή διόρθωση βάσης δεδομένων

* διόρθωση σφάλματος 'ροής' δεδομένων από ΕΓΣΑ87

* βελτίωση βοηθήματος εισαγωγής συντεταγμένων

* έλεγχος για σφάλμα πριν την αναγραφή των διανομών

.

version 1.3.18

3/2/1999

* προσθήκη οπτικών βοηθημάτων για τον εντοπισμό της τρέχουσας θέσης

* προσθήκη αυτόματης επιλογής όταν έχουμε return

* αλλαγή αρχικής οθόνης (απευθείας οθόνη προγράμματος - το 'about' στην θέση του)

* προσθήκη βοήθειας (1ο βήμα ... 5ο)

.

πρώτη έκδοση 1.3.17

31/1/1999

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Λοιπόν γειά σας.....τυχαία σας βρήκα καθώς έψαχνα μια λύση στην απορία μου...

Έχω κάποιες συντεταγμένες γεωτρήσεων..αλλά δεν έχω τα υψόμετρα τους!!!

Ένα πρώτο πείραμα ήταν μέσω google earth...νομλιζω μου τις βγάζει αρκετά καλά..

αλλά σύγκρινα με τις τιμές για την ίδια πάντα γεώτρηση κάποιου άλλου και είδα μια διαφορά στα υψόμετρα μας..ο άλλος δεν γνωρίζω πως τις βρήκε..

Οι συντεταγμένες είναι σε ΕΓΣΑ '87: 438.067 και 4.459.341 με z=45 ενώ εγώ βρίσκω στο google earth z=38

439.361 και 4.464.877 με με z=160(το βρήκε κάποιος) ενώ εγώ βρίσκω στο google earth z=146...

Πόση ακρίβεια έχει το google earth??τρόπος για να βρίσκω τα υψόμετρα??

ευχαριστώ!!!!:)

ααααα τις συντεταγμένες τις μετατρέπω σε μοίρες από το coord σε γεωδαιτική προβολή..δεν ξέρω αν είναι 100% σωστό...

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα hydrogeo.

Δεν γνωρίζω την ακρίβεια του Google Earth στα υψόμετρα.

Το θέμα είναι να γνωρίζεις τι ακρίβεια θέλεις να έχεις στα υψόμετρα σου.

Εάν θέλεις μεγάλη ακρίβεια, θα πρέπει να απεύθυνθείς σε κάποιον συνάδελφο τοπογράφο της περιοχής σου ώστε να σε βοηθήσει.

Ολες οι άλλες μέθοδοι (GPS χειρός, Google Earth κλπ.) θα σου δώσουν υψόμετρα με αρκετά μεγάλη αβεβαιότητα.

Εάν ο άλλος που αναφέρεις πάντως, έχει καταλήξει σε αυτές τις τίμες των συν/νων με τοπογραφικούς υπολογισμούς τότε σίγουρα θα εμπιστευτείς αυτές τις τιμές έναντι αυτών που θα πάρεις από το Google Earth.

Link to comment
Share on other sites

δεν θέλω πολύ μεγάλη ακρίβεια...απόκλιση έως και 4-5 μέτρα δεν νομίζω ότι πειράζει ιδιαίτερα..

όχι τοπογράφος δεν είναι...και να πάω να ψάχνω από εδώ και από εκεί να γυρίσω όλη την λεκάνη απορροής δεν θα βρω και άτομο να με βοηθήσει από την υπηρεσία χαχαχα!!!

σε κάποιες γεωτρήσεις δίνει υψόμετρα όπως μετρήθηκαν από τους ιδίους με gps της υπηρεσίας όπως γράφει..αυτά υποθέτω είναι σωστά...

για τα άλλα που δεν μου δίνονται κάποιος τρόπος δεν υπάρχει έτσι??

ευχαριστώ

 

AA διαθέτω τις ισουψείς της περιοχής σε autocad....μπορούν να μου χρησιμεύσουν ώστε να βρω σε καλή προσέγγιση τα υψόμετρα??

ευχαριστώ!!!

 

Παρατήρηση:

-Μην κάνετε άσκοπη παράθεση ολόκληρου του αμέσως προηγούμενου μηνύματος, για λόγους οικονομίας του Φόρουμ.

-Μην κάνετε διαδοχικές δημοσιεύσεις. Για να πραγματοποιήσετε οποιαδήποτε αλλαγή στο περιεχόμενο του κειμένου ή για να συμπληρώσετε το μήνυμα που δημοσιεύσατε, χρησιμοποιείστε την εντολή "Edit".

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής!

Ευχαριστώ, terry

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.