Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απαιτούμενες μελέτες και διαδικασίες για την πυροσβεστική


tyflos

Recommended Posts

Αγαπητοί συνάδερφοι

Παρακαλώ για την βοήθειά σας για το παρακάτω θέμα :

Πριν μερικές μέρες ανέλαβα σαν τεχνικός ασφαλείας μια βιοτεχνία κρεατοσκευασμάτων (παραίτηση του προηγούμενου). Μετά τον έλεγχο διαπίστωσα ότι το πιστοποιητικό της βιοτεχνίας έχει λήξει.

Η πρώτη πυρασφάλεια που έγινε για την βιοτεχνία ήταν με το ΠΔ71 (νέο κτίριο) & ΠΔ5905 και είχε κατατεθεί μέσω πολεοδομίας.

Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα ο ιδιοκτήτης τοποθέτησε μία υπέργεια δεξαμενή υγραερίου για τις ανάγκες της βιοτεχνίας ,η οποία όμως κατά της πρώτη κατάθεση πυρασφάλειας δεν υπήρχε.

Και η ερώτηση είναι ,τώρα που πρέπει να κάνουμε ανανέωση του πιστοποιητικού πυρασφάλειας πια διαδικασία πρέπει να ακολουθήσουμε ;

Η βιοτεχνία κατατάσεται πια στην Κατηγορία Αα με συνολική εγκατεστημένη ισχύς μεγαλύτερη των 22 kw (δηλ δεν απαιτείται μελέτη πυρασφάλειας).

Γίνεται συμπληρωματική για την δεξαμενή υγραερίου ; και αν ναι πρέπει να διαβιβαστεί από την πολεοδομία ; και αν ναι γνωρίζει κάποιος τι απαιτείται εκεί ως προς την δεξαμενή ; (μου είπαν για αναθεώρηση της οικ άδειας και μελέτες για το υγραέριο κλπ) ,Ισχύουν τα παραπάνω στην δικιά μου περίπτωση ;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων .

Link to comment
Share on other sites

Θα χρειαστεί συμπληρωματική μελέτη υγραερίου, δες και στο site της πυροσβεστικής για νομοθεσία και έντυπα. Νομίζω μπορείς να καταθέσεις τη μελέτη πυρασφάλειας κατευθείαν στην πυροσβεστική, χωρίς να μεσολαβήσει η πολεοδομία.

Link to comment
Share on other sites

tyfle

1. Αφού ο ο ιδιοκτήτης τοποθέτησε υπέργεια δεξαμενή υγραερίου για τις ανάγκες της βιοτεχνίας του (ανήκει στη ΙΙη ή ΙΙΙη κατηγορία, ανάλογα αν έχει εξαεριωτή ή όχι και έχει χωρητικότητα μέχρι 9m3 ή πάνω απο αυτό), η διαδικασία που προβλέπεται απο την ΚΥΑ 31856/2003 (ΦΕΚ 1257Β), είναι η έγκριση του φακέλου της μελέτης υγραερίου απο την πολεοδομία & η έκδοση πιστοποιητικού απο την Πυροσβεστική, συνεπώς απαιτείται συμπληρωματική μελέτη.

2. Απαιτείται αναθεώρηση της οικ. άδειας (εκτός & αν έχει λήξει η αρχική)

3. Δες την ΚΥΑ 31856/2003 (ΦΕΚ 1257Β)

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητοί συνάδερφοι

Παρακαλώ για την βοήθειά σας για το παρακάτω θέμα :

..................................................................

 

απαιτειται:

1. αναθεωρηση της οικοδομικης αδειας

2. μελετη υγραεριου (στην πολεοδομια)

3. συμπληρωματικη μελετη πυρασφαλειας υγραεριου (στην πολεοδομια) η οποια την κοινοποιει στην πυροσβεστικη

4. την αμοιβη σου την βγαζει ο πολιτικος μηχανικος (π ρ ο σ ο χ η)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Απλά να διευκρινίσω ότι η ισχύουσα νομοθεσία για το υγραέριο βιομηχανιών - βιοτεχνιών είναι η Κ.Υ.Α. Δ3/14858/1993 (Φ.Ε.Κ. Β΄477) και όχι η ΚΥΑ 31856 που αφορά όλες τις υπόλοιπες επιχειρήσεις.

Επίσης για περιπτώσεις Βιομηχανιών - Βιοτεχνιών η χωροθέτηση δεξ/νής υγραερίου γίνεται από το αρμόδιο τμήμα βιομηχανίας και όχι από την Πολεοδομία.

Πιθανώς βέβαια από το τμήμα Βιομηχανίας να ζητηθεί προκειμένου να εκδοθεί η άδεια εγκατάστασης της δεξ/νής και αναθεώρηση της άδειας από την Πολεοδομία, για το τελευταίο δεν είμαι βέβαιος.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.