Μετάβαση στο περιεχόμενο

Έγκριση από Αεροπορία


Recommended Posts

Γεια σας είμαι νέος μηχανικός και ενημερώνομαι συχνά μέσα από την κοινότητα αυτή. Δε ξέρω αν ανάρτισα το θέμα στην κατάλληλη κατηγορία διότι είμαι μηχανολόγος. Αν πρέπει να μεταφερθεί ή αν υπάρχει κάποιο παλαιότερο post χίλια συγνώμη. Θα ήθελα αν κάποιος μπορεί να με βοηθήσει με το πρόβλημα που πρόκυψε σε μία νέα κατοικία που προτίθεμαι να φτίαξω. Το οικόπεδο είναι σχετικά κοντά σε πολιτικό αερόδρομιο αλλά είναι κανονικά στο σχέδιο πόλης και θα έλεγα ότι είναι σε μια αρκετά πυκνοκατοικημένη περιοχή. Είναι θα έλεγα από τα λίγα οικόπεδα που δεν έχουν χτιστεί ακόμα στη περιοχή, και περιτριγυρίζεται από κτήρια αρκετών ετών αλλά και από καινούργιες πολυκατοικίες. Το μέγιστο ύψος με βάση την πολεοδομία είναι κάπου στα 15 μέτρα .Για να βγει η άδεια χρειαζόταν και η έγκρηση της αεροπορίας , στέλνοντας στην αρμόδια υπηρεσία και τομές με τη διαμόρφωση του κτιρίου που προτίθεται να κατασκευαστέι , ύψους 13,50 μέτρα. Η απάντηση της αεροπορίας ήταν ότι το κτίριο δε θα πρέπει να ξεπερνάει το 1.80 ύψος!!!!!!!!. Καταλαβαίνεται ότι είναι αδύνατο να χτιστεί κάτι. Έπειτα μας ενημέρωσαν ότι μόνο με έγκριση του νομάρχη θα μπορούσε να γίνει κάτι. Το όλο θέμα έχει να κάνει διότι τόσο καιρό τις άδειες τις αναλαβλαναι η διέυθυνση της πολιτικής αεροπορίας του αερολιμένα ενώ πλέον πρέπει να εγκριθεί από την πολεμική αεροπορία στην αθήνα. Να ρωτήσω λοιπόν τί πρέπει να κάνω εγώ όταν τα δύο όμορα κτίρια είναι περίπου 15 μέτρα ενώ εγώ δεν πρέπει να υπερβώ το 1.80;;;;;;;;;;;;;;;;;; Όποια βοήθεια δεκτή. Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Απλα θα φτιαξεις μια ισογεια κατοικια για "Νανους" ! χααχχαχαχααχχα

 

Σοβαρα τωρα, σε παρομοια περιοχη, κοντα στο Ελ.Βελ., μας δωσανε απαντηση για 10 (δεκα) μετρα απο το φυσικο εδαφος.

 

Στην δικη σου περιπτωση, δεν αναγραφει και το υψος με αριθμο αλλα και ολογραφως ???

Link to comment
Share on other sites

Δε πρόκειτε για τυπογραφικό λάθος. Σε επικοινωνία του νομάρχη με την αρμόδια υπηρεσία του είπαν ότι αν υπογράψει ο ίδιος θα βρεθεί εναντίον τους. Ξέρει κανείς που αλλού μπορώ να απευθυνθώ;

Link to comment
Share on other sites

Βρες τον συντάκτη της απάντησης, πάνε στο γραφείο του και ρώτα τον, πώς και γιατί;

Τη στιγμή που υπάρχουν (όπως λες) καινούργιες οικοδομές δίπλα σου, δεν στέκει το 1,80.

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Γνωρίζει κάποιος συνάδελφος τι δικαιολογητικά απαιτούνται και που τα καταθέτουμε για οικόπεδο που βρίσκεται στα Σπάτα έτσι ώστε να υπάρχει η έγκριση της αεροπορίας?

Link to comment
Share on other sites

Σίγουρα χρειάζεται μια σχηματική τομή αλλά καλύτερα να πάρεις ΥΠΟ να ρωτήσεις. Είναι στο Ελληνικό, αφού περάσεις το παλιό αεροδρόμιο και με κατευθηνση προς Γλυφάδα, δυο φανάρια μετά θα στρίψεις αριστερά και θα δείς ταμπέλα και στον παράδρομο. Καλύτερα πάρε τηλέφωνο να σε κατατοπίσουν πρώτα. ΥΠΟ = υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας.

Link to comment
Share on other sites

Απο ότι θυμάμαι...χρειαζόταν..τοπογραφικό, διάγραμμα κάλυψης και τομές-όψεις...

 

Τα επιτρεπόμενα ύψη δίνονται βάσει συγκεκριμένων επιφανειών σύμφωνα με το ICAO.

 

Στην περίπτωση σου φαντάζομαι οτι είναι καποιο τυπογραφικό λάθος..Εκτός και εάν οι οικοδομές στα όμορα οικόπεδα προυπήρχαν...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.