Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οπλισμός πριν και μετά από αμμοβολή


 

Recommended Posts

Αγαπητε gprinaris

 

χαθηκες και δεν βλεπω απαντηση. Ευχομε τουλαχιστον να καταλαβες το προβλημα και να μην προβεις σε επισκευές χωρις την γνωμη μηχανικού.

Link to comment
Share on other sites

...Βλέποντας παλι την φωτογραφία πανω αριστερά βλέπω και αλλα προβληματα....

 

Αγαπητέ Ροδόπουλε, μπορείς παρακαλώ να μας πεις?

Link to comment
Share on other sites

Τι να πω. Δεν ξερω απλα βλέπω και αλλου προβλημα. Το θεμα ειναι να βρουμε πρωτα το προβλημα και μετα την πηγη του προβληματος. Ακομα και ανοδια να βάλεις με ιδανική ζωη 20-25 χρονια πάλι δεν μπορεις να υπολογισεις την πραγματική ζωη τους. Δηλαδη εαν μετρήσεις χλωριόντα >0.3% κβ τοτε μπορει ουτε και τα ανοδια να ζησουν πολύ (5-10 χρόνια) με αποτέλεσμα να ειναι καλυτερο να το κόψεις και να φτιαξεις καινουργιο. Πραγματικά ετσι απλα χωρις τα αποτελεσματα απο μια επιθεωρηση δεν μπορω να πω. Ειχα ενα παρομοιο στην Κινετα που ενω ειχε γινει ζημια η διάβρωση δεν ηταν ενεργη με αποτέλεσμα να γλυτωσεις με αναστολέα και επαλειψη αφου τα χλωριόντα ηταν χαμηλά. Γι αυτο και κάνουμε τις επιθεωρήσεις α) βρισκουμε το προβλημα΄β) βλεπουμε εαν υπάρχει αναγκη για δομητική ενισχυση, γ) σχεδιάζουμε την συντήρηση και δ) εαν ειναι το προβλημα πολύπλοκο κάνουμε τοπική επισκευή και ξαναμετράμε (ποιοτικός έλεγχος). Το προβλημα που προσπαθούμε να λύσουμε γι αυτο και δεν μπλεκουμε δεοντολογικά με επισκευές/ενισχυσεις ειναι να δώσουμε την πραγματική εικόνα του προβλήματος και να αποτρέψουμε πιθανώς λάθος λύσεις (gunite σε χλώριόντα) καθώς και τρόπους για την συντήρηση και λύση του προβλήματος

Link to comment
Share on other sites

...να αποτρέψουμε πιθανώς λάθος λύσεις (gunite σε χλώριόντα)...

 

Δεν καταλαβαινω το πιθανο λαθος με μια τετοια λυση. Μπορουμε να εχουμε μια μικρη επεξηγηση παρακαλω?

Link to comment
Share on other sites

... Γι αυτο και κάνουμε τις επιθεωρήσεις α) βρισκουμε το προβλημα β) βλεπουμε εαν υπάρχει αναγκη για δομητική ενισχυση, γ) σχεδιάζουμε την συντήρηση και δ) εαν ειναι το προβλημα πολύπλοκο κάνουμε τοπική επισκευή και ξαναμετράμε (ποιοτικός έλεγχος)....

Επειδή δε γνωρίζω, μπορείς σε παρακλώ να με πληροφορήσεις, τι κόστος έχει μία επιθεώρηση με την πρόταση αποκατάστασης (για π.χ. εντός λεκανοπεδίου, ισόγειος μονοκατοικία)

Link to comment
Share on other sites

gunite και χλωριόντα. Λοιπον εαν δεν σταματήσεις την διάβρωση στον οπλισμό και απλα βάλεις gunite τότε θα χάσεις τον οπλισμό σου σε βάθος χρόνου. Εαν βάλεις και νέο οπλισμό τότε θα δωσεις στην διάβρωση τροφή μέσω του νεου οπλισμού. Δεν εχω προβλημα με το gunite, απλα πρώτα σταματας το προβλημα, κάνεις επάλειψη στον νεο οπλισμό, βάζεις προσμικτο αναστολέα διάβρωσης στο gunite και το σφραγίζεις απο περαιτέρω διάχυση. Διαφορετικά απλα δημιουργείς μια οπτική επισκευή ενω μέσα το προβλημα συνεχίζει. Αυτο εχει σαν αποτέλεσμα σε βαθος χρόνου ο οπλισμος να μειωθεί σημαντικά, το gunite καποια στιγμή θα ρηγματώσει και ο πελάτης θα λέει μου κάνανε πολύ κακή δουλειά.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.